פריקה-הרצון להוציא החוצה מרגישה מחנקאנונימי (פותח)

עוד לפני החתונה היו לנו מריבות הזויות המדריך חתנים שלו טען שהוא אדם כעסן ומנסה להשתנות. המדריכת כלות שלי לא אהבה את זה וניסתה לחקור אם יש מעבר מרוב שהייתי "בהיי" להתחתן הכחשתי או העדפתי להתעלם מהסימנים..

שבועיים אחרי החתונה הגיעה סטירה ממקום לא צפוי לא האמנתי לא ידעתי איך להגיב באותו הרגע וגם ההתרפסות שלו והצער וכו' השכיחו ממני וזה היה מגיע ממש בתדירות רחוקה אומנם האלימות המילולית שלטה בבית הרגשתי ממש רע ולא ידעתי איך לצאת מזה ועוד הייתי כבר בהריון מתקדם הוא הצליח לבודד אותי מחברות היה קנאי ברמות בודק אותי בכל דבר ורוב המריבות היו נושא המשפחות והכסף (חיינו פשוט בניסים מבחינה תקציבית) הוא היה מכריח אותי להיות איתו במצבים אינטימיים אחרי הלידה הראשונה הבאנו רב שיגשר בנינו זה לא החזיק הרבה זמן

פעם אחת הזמנתי לו משטרה גם את השוטרים הוא הצליח לנפנף ועוד השוטר אומר לי גברת זה לא קשור למשטרה לכו לייעוץ זוגי (למשטרת ישראל כנראה יש מספיק עבודה מאצילים סמכויות)

אחרי הלידה השנייה המצב היה ממש בלתי נסבל הייתה מריבה ממש היסטרית השכנה התפרצה לבית והוציאה אותי משם היא הזמינה לו משטרה התקשרה לרב שלנו ועדכנה אותו (היא לא אישה היא מלאך שגאל אותי מייסורים) הוא צו קיבל הרחקה באותה תקופה וסיננתי את השיחות מכל הסובבים אותו מאז לא היה כלום ב"ה

הוא היה בלחץ שהרב יותר מידי לטובתי ולצערי הרב הזה ניצל את המצב המורכב בנינו הוא פשוט ניצל את התמימות שלי כמובן שלא שיתפתי את בעלי באותה תקופה כי התקשורת בנינו הייתה לקויה

היה לו משפט וקצינת מבחן מלווה אותו עד עכשיו יותר משנה וחצי ובנוסף הוא עושה של"צ גם עברנו דירה, מהרב ההוא התנתקנו שיתפתי את בעלי ביום של הבחירות כי הוא התקשר לבקש ממנו שיבחר במפלגה מסוימת כי זה יועיל עבורו ולא יכולתי לסבול את זה שבעלי כל הזמן הרגיש שהוא חייב לו כי הוא שחרר אותו בערבות מאז בעלי סוג של סהרורי גמרתי עליו.

הוא בטיפול ואני כל הזמן הזה לא שיתפתי אף אחד חוץ מאח רווק שלי שליווה אותי ועזר לי עם הילדים בתקופה שהוא לא היה בבית וגם תמך בי כלכלית (עוד מלאך)

אני יודעת שהדבר הנכון לעשות הוא לעבור סוג של טיפול פרטני ואח"כ זוגי יש בי המון חסימות כלפיו לא נמשכת האמון אבד יש סוג של שחיקה הדרגה הרוחנית שלי בירידה תלולה והישארות בשביל הילדים אבל לא רק אני רואה את השינוי בו אך קיים בי פחד מסוים..

אני מטבעי בנאדם סגור ולא רואה טעם לפתוח מחדש את הכל וישצופו לי הדברים מחדש וגם הפחד שכשהילדים יגיעו לגיל שידוכים נהיה "מסומנים"

מרגישה שאין מישהו שבאמת יוכל להבין כמה סבל לבן אדם אחד (אני לא מפרטת פה סיפורים נוספים כי אנשים אולי יקשרו דברים ודי השתדלתי לכתוב מתומצת)

עברתי המון והגעתי לשלב של חוסר אמונה חוסר אונים חוסר רצון בחיים האלו חשבתי המון פעמים לקום וללכת אך לברוח לא אצליח כשיש ילדים שרק להסתכל עליהם יעלו לי פלאשבקים מן העבר

וואוו. לא פשוט כמה נשים סובלות.אין כמו אמא

יש לנשים כח בלתי מוסבר.

אני רוצה לראות גבר שככה סובל מאישתו.

הסבל של הגברים המסכנים, שהאישה לא מספיק מבשלת, מנקה, מכבסת,עיפה , לא דברים שהם כ"כ קריטיים.

איפה יש את הגברים שהאישה מרביצה להם?שעוברים מסכת יסוריים מהאישה על בסיס יומי של השפלות?

אלימות מילולית ופיזית? מזמן הם כבר היו בורחים ומוציאים מישהיא חדשה, היו מורחים אותה עם כמה מילים יפות וחוזרים שוב על כל הטעויות.

יש גם כאלה. אני מכירה אישיתl666

השוואה חסרת טעם.ד.

יש גם גברים שסובלים. לא פחות. וצער נפשי שאינו פחות מפיזי. והמחשבה ש"היו בורחים.. ומוצאים מישהי חדשה.. וחוזרים שוב על כל הטעויות" (גם כשלפי הציור הדמיוני הזה, הרי "ברחו" כי הרעו להם..) - היא מחשבה שלקוחה מדמיונות הרחוב. יש לא מעט גברים שאינם "בורחים" לשום מקום בגלל האחריות על משפחתם, ילדיהם ולפעמים גם האשה בעצמה...

האמירה הזאת אינה עוזרת כלום. ולא מובן מאיפה בא היחס החולני הזה ל"גברים"..

כשיש מישהו שנפגע, סיפור מזעזע, בן אדם, לא משנה איש או אשה - צריך  פשוט לחשוב איך לעזור לו. נקודה.

סליחה, אבלהדסדס

היא צודקת!

להכיר במציאות שאין מה להשוון בין התמודדויות שיש הרבה פעמים לנשים בזוגיות לבין זו של הגברים לא נקרא "יחס חולני לגברים".

תקרא את השרשורים ותשווה!

היא לא צודקת. וגם את לא..ד.

..!?מאיפה את יודעת

..?ואיזו "הוכחה" היא מהשרשורים

,"גברים אינם נוטים לכתוב דברים כאלה ב"שרשורים

כידוע לכל מי שטיפה מצוי בכך

צריך לעזור לכל מי שנמצא בבעיה, לפי עניינו. יש דברים אופייניים יותר לכך, ויש יותר לכך

כל ההשוואה לגברים זה היה בהירוניהאין כמו אמא

להראות כמה יש כל כך הרבה נשים שסובלות!!!!!!!!!!!!!!!

והם נשארות וממשיכות לסבול בחוסר בררה, אני לא מדברת פה על הדברים המזעזעים שנשים משתפות בפורום, אני גם שומעת סביב,

מה זה ההפקרות הזאת? גבר מעז לדבר אל אישתו לא יפה??? להפעיל עליה אלימות מילולית ופיזית?

ועולם כמנהגו נוהג!!!

אישה עוברת הריון, לידה, גידול ילדים, שזה קשה, שואב המון כוחות פיזים נפשיים כל הטיפול בבית,

ויש בעלים חצופים!!!! שאין להם את הבושה עוד לעשות צרות לנשים שלהם במקום לכרוע להם ברך!!

כל ההשואה לגברים סובלים זה היה רק בצחוק, אני רוצה לראות שהם היו מוכנים גם לשאת את כל העול של הבית, לידות הריון הנקה וכו, וגם לסבול אלימות נפשית ופיזית ועוד להשאר עם האישה, ולתת לה הרבה חום ואהבה ולהתחשב בה. כמו שהגברים האלימים דורשים מהנשים עוד יחס יפה וכבוד אחרי התנהגות הגועלית שלהם.

קצת הגזמתמשיח עכשיו!

מאז שאני בהיריון- בוודאות: בעלי סובל יותר ממני

עם הבחילות אני לא מצליח לקום בבוקר, והוא אחראי העיר את הילדים ולקחת אותם לגן, הוא נאלץ לאחר לבסיס ולספוג את המבטים של המפקדים שלו. הוא יודע שאין ברירה וזו תקופה שהוא חייב לתת מעצמו יותר. אני בטוחה שהוא היה מעדיף לשכב במיטה עם בחילה ולא לאחר לבסיס.

שלא לדבר על לספוג את כל ההורמונים שלי, את הבית הלא מאורגן...

תאמיני לי שקשה לי מאד, אבל אני בטוחה שלו יותר. אני ממש לא מצפה ממנו לכרוע לי ברך, להיפך.

חבל לכתוב ככה, זה קצת נשמע כמו שנאת גברים (ואני בטוחה שאת לא כזאת)

בוודאיד.

שזה מגעיל להתנהג באלימות מילולית או פיזית - מכל צד.

ה"הפקרות" שגבר "מעיז" לדבר אל אשתו לא יפה - היא אותה הפקרות שאשה "מעיזה" לדבר אל בעלה לא יפה (אה, כן, זה "הורמונים".. ב"ה...).

עדיף שכל אחד ינסה לתקן את עצמו ולהבין את השני.

כמובן, במצבים חריגים צריך לטפל כראוי.

אשה עוברת הריון, לידה וכו' - שזה קשה וגם עצום; וגם איש עובר לפעמים עבודה קשה מחוץ לבית, לפעמים לנהל בסבלנות משפחה שיש בה אשה בהריון וילדים מסביב, שגם זה לעיתים קשה וגם עצום ונפלא..

וגם לא חייב להיות קשה - לא זה ולא זה.

ואני מציע לרדת מהחלומות שמישהו/י צריך/ה לכרוע ברך בפני השני/ה. זה בדיוק אחד הדברים שגורמים להתייחסות אלימה, מכאן ומכאן..

לא הצלחתי לזהות שום ב"צחוק" בדברייך, אולי לא הבנתים..

אף אחד לא צריך לסבול אלימות, פיזית או נפשית - בין אם זה בצד "עול" (של בית, לידות וכו', כפי שציינת; או של עבודה בחוץ וטיפול בילדים בבית, כפי שהרבה גברים עושים גם כן), ובין בלי "עול". בין אם זה עם סבלנות לתת אח"כ "הרבה חום ואהבה" כלשונך (כמו שאת טוענת שגברים אלימים ל"ע "דורשים מהנשים" - וכפי שנשים לא אלימות, כמובן, רק עם "מצבי רוח" כפי שנכתב פה לא-פעם, דורשות מגברים..), ובין בלי זה.

"התנהגות גועלית" היא גועלית מכל צד. והיכן שנפגשים בה, היא באמת מקוממת.

פשוט כואב לי לשמוע כאן את הנשיםאין כמו אמא

ובקשר אלי למי שמודאג.

אז אני לא שונאת גברים, אחרת לא הייתי נשארת נשואה.

ואצלי אישית ,אף אחד לא מרגיש שצריך לכרוע ברך, לא אני לבעלי ולא בעלי לי, כי אני לא הייתי נשארת במצב/ וגם לא בעלי אם היה ח"ו מדרדר, עד כדי שמה שכתבה פותחת השירשור.....

סתם אני מאוד רגישה .

אנחנו מידי פעם עושים תאום ציפיות, כל אחד מה יכול לעשות, מה מוכן לעשות, וכמה יכול להשתדל לעשות מעבר לכוחות, גם אם נראה לבעלי שאני מתאמצת 10 אחוז ממה שצריך, אני מסבירה לו שמבחינתי זה 200 אחוז, סתם עצה שהייתי נותנת, שתיאום ציפיות מידי כמה זמן מאוד יעיל, במקום שכל אחד סוחב כעסים איתו ותסכולים.

..ד.
אף אחד לא הודאג בקשר אלייך. אל דאגה...ד.
זה נראה שמשיח עכשיו קצת דאגהאין כמו אמא
סליחהמשיח עכשיו!

כתבתי במפורש שאני בטוחה שאת לא כזאת.

הדס תודה על התמיכה. אני בעד מעמד האישה וזכויותיה!!אין כמו אמא
הכל בסדר?.....ד.
אצלי ב"ה מצוין. את הבית כבר סימתי לנקות לשבתאין כמו אמא

נשארו לי הגיהוצים, הא גם נשאר לי לאפות עוד עוגה שאני מתכננת..............

טוב מאוד. שהזכר שלך לא יכעס.אלעד

[נציג "זכויות הגבר במשפחה"]

אם הוא היה כועס על חוסר ביצוע. אני על העיקרון לאאין כמו אמא

היתי עושה כלום!!

הוא אומר שהעוגות שלי מאוד טעימות, וזה נכון האמת....

אני מבינה שצילמת את עצמך והעלאת את התמונה.

כי בעלי הרבה יותר חתיך מהתמונה הזאת.

אלעד

מה קרה לך- אני כבר מזמן לא מתלבש ככה..

עכשיו לך תגיד לאישתך, שיש כבר אישה שניקתהאין כמו אמא

את הבית, והיא אוחזת בעוגה.

נראה לך????????

אני בעבודה. הבית של על גלגלים......... חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחח ענקמתעלה אליו
למה אתה משתיק אותה ואת דעותיה?הדסדס
הדס את צודקת. שימי לב להתנהגות אלימהאין כמו אמא
של השתקה. כנראה הוא גם מסוג הבעלים האלו. פוחד כנראה שאשתו תיקרא ויפתחו לה העינים. ואני אפתח לכל הנשים את העינים!!! אין מצב שגבר ישתיק אותכם. כמו שפה מנסים להשתיק אותי כל פעם שאני מדברת. על זכותה של האישה לחיים טובים.
לא "משתיק" פשוט עברה לגמרי את הגבול הסביר בהצהרותד.

"אני בעד מעמד האשה וזכויותיה"...

כאילו מישהו דיבר נגד...

הגזימה לחלוטין.

וכעת אני רואה מה הגיבה על דברייך... היא תפתח לכל הנשים את העיניים"...

טירוף.. אין מילה אחרת...

דוגמה קלאסית לאלימות המילולית עליה דיברתי..

אפתח את העינים לנשים המוכות כמובןאין כמו אמא
לא לכל הנשים. אם לא הבנת. אני יכולה להגיד פה כמו הרבה תתגרשי וזהו. אבל אני בכוונה לא עושה את זה. כי סתם לא פותר את הבעיה של הגברים האלימים. גירושים זה לא יפתור את הבסיס של הבעיה. היא תפתר אם הגברים יבינו שהאישה זה לא רכוש שלהם והם ישתשמו באלימות פיזית ומילולית ויהיו עוד גברים שיבינו אותם. ואני מטורפת אין לי שום בעיה בזה.
אני ממש לא מבינה מה הגזמה בזה. תבדוק עם עצמךהדסדס

למה זה כ"כ מפריע לך

הגזמת. פשוט הגזמת.אלעד

חשבתי שכולנו עברנו את הגיל הזה "הבנים על הבנות!" עוד ביסודי

מה זה שייך כאן מי סובל יותר? אנחנו בקרב עם בני זוגנו מי מסכן יותר??

אני סמוך ובטוח שכאשר רבש"ע ברא את אדם וחוה הוא דאג שהם יקבלו את הנסיונות שלהם ע"פ היכולות שלהם, ולא סתם הקשה על אחד מהם את החיים.

תסתכל סביבך ותקרא את השרשורים מסביבהדסדס
(מחקתי את כל ההשתלשלות לבקשת פותחת השרשור)משה

אני פותחת השרשור ולא פניתי אליך מה מחקת?אנונימי (פותח)
רק להתגרש!l666

ולחיות רחוק ממנו

את בטח אישה צעירה ותצליחי להשתקם עם הזמן

אם ילדים גדלו קצת אז חשוב מאוד למצוא עבודה קבועה

שהרב שלו והורים שלו יטפלו בו

סליחה

נשמה יקרה כ"כ עצוב לי לקרא את הסיפור שלךאנונימי (פותח)

אבל  אני  לא  חושבת  אני  בטוחה  שבמקרה  שבעל  מכה  לא  משנה  באיזו  תדירות  וגם  לא  משנה  מה  היה  לפני  כן  ואיזו  התרפסות היה  אחר-כך  צריך לעשות  דבר  אחד.  להתגרש!

אני  בטוחה  שאם  היית  קוראת  את  הדברים  שלך  מן  בתור  משהוא  אובייקטיבי  גם את  היית  מגיעה  בדיוק לאותה מסקנה.

סליחה  שאני  כותבת  קצת  נחרץ וקשה.  אבל  בגלל  שאת  נמצאת  כבר  עמוק  בבוץ  הזה.  ואין  לך  כבר אמון  בעצמך.  את  לא  חושבת  שמגיע  לך  את  הזכות  האלמנטרית  הזאת.  אבל  היא  מגיעה  לך  ביותר  נשמתי, תאמיני  לי.  אל  תעבדי  לתת בו  אמון  כי  הוא  לא  ראוי  לו  יקירה.  הדבר  הנכון  הוא באמת ללכת  לטיפול  אבל  אחרי  שתתגרשי, לשקם  את  הפצעים  שיש  לך  בנפש.  מה  את  רוצה  לחכות  עד  שתתמוטטי  לגמרי  ואז  כבר  לא  יהיה  לך  כוחות  לאסוף  את  עצמך  ולהתגרש.  מה  את  דואגת  עכשיו  לשידוכי  הילדים,  זה  מה  שה'  רוצה  מימך  עכשיו  הוא  יסדר  לך  את העניינים  אז.  עכשיו  תדאגי  לעצמך  ולילדים  כן  לילדים נראה  לך  שהם  יגיעו  טוב  לשידוכים  עם  אבא  כזה  ברקע,  שאני  מאמינה  שגם  לילדים הוא לא  חביב  במיחד  ועם אמא  ממוטטת  נפשית?  הכי  הכי  הרבה  הם  יקחו  בן  להורים  גרושים.  אז  מה?  תסתכלי  מסביבך  יש  הרבה  אנשים  שיש  להם  "תיקים" (למי  אגב  אין  איזה  תיק   שהוא  נושא  אתו  גלוי  או  מוסתר)   וחיים  באושר.  עכשיו  תדאגי  למה   שאת  צריכה לעשות!  לא  למה שאולי יקרה. ואל  תשכחי  חמודה את  הקב"ה  תספרי  לו  הכל,  את  מה  שאת  עוברת  הוא  אוהב אותך  מאוד  מאוד   הכי  חזק  שרק  יכול  להיות!

שיהיה   לך הרבה סיעתא  דשמיא  בכל  דרך שבה  תבחרי!

ואני  שוב מסייגת   את  דברי  זה נאמר  רק לגבי  בעל  מכה,  ושלא  יקחו  הגולשים חלילה את  דברי  למקרים  אחרים,  כל  מקרה לגופו.

ליבי איתךצוצלית
ליבי איתך בת ישראל יקרה...שה' ייתן לך הרבה כוחות נפשיים אמן...
אני פותחת השרשור מגיבהאנונימי (פותח)

אין כמו אמא - לצערנו המון נשים חוות בצורה כזו או אחרת מזל שיש נשים שיכולות לתמוך להבין ולעודד תודה לך

l666 - צודקת שיש גם גברים אבל די נדר והלוואי ולא היה אף מגדר שסובל.. צעירה אני לא כ"כ אני מעל 30 הילדים שלי עדיין בגדר פעוטות רק להתגרש ? לא חושבת שיש טעם לשקם או שאני משלה את עצמי הוא השתנה מקצה לקצה לא יודעת אם זה יחזיק מעמד לנצח כולי תקווה

אנונימי - מורגש שהשקעת מכל הלב בכתיבה ממש מודה לך על הנכונות. עם הילדים תמיד הוא היה אבא מושלם מקלח מאכיל מטפל גם בבית עוזר אין לי ולו רגע אחד של תלונה אלא רק על העבר השחור שלנו שהוא היה מאבד שליטה

צוצלית - אמן וכן לאמור

אם יש כאן זוגות או נשים שעברו טיפול במסגרת חרדתית אשמח לשמוע המלצות או הכוון והשאלה אם מישהו יודע אם זה מצויין איפה שהוא בתור רקע היסטורי כמו שאצלו יראו ר.פ

למה שתכתוב למייל בלתי מזוהה..ד.

לגבר שאינה מכירה,

ולא יודעת עליו כלום?...

תודה דן חשבתי שרק לי זה מוזר..אנונימי (פותח)
ברור שהוא רוצה להחזיר אותךl666

מי עוד תרצה אותו אחרי כל מה שהוא עשה?

שלושים פלוס נחשב יחסית צעיר בזמננו

בעקרון גם אם תעבדי חצי משרה אם להוסיף לזה קצבה של חד-הורית ועזרה מבעל אז אפשר איכשהו להסתדר

איך אפשר לדעת שהוא השתנה אם את לא בקשר איתו? אולי לא

אם הילדים עדיין קטנים אז יש איזה 15 שנה עד גיל השידוכים ואולי היחס כבר ישתנה או שיתחתנו גם עם בני גרושים

אני מניחה שאם שכן או מעסיק היה מתנהג אליך בצורה כזאת אז היית מתרחקת בלי להתלבט. אז למה לבעל מותר?

מה אומרים במשפחה שלך על זה?

קראתי בעתון על בת מלך- מקלט לנשים דתיות וחרדיות

l666כנראה שממש לא הייתי מובנת אחרי ההרחקה הווא חזראנונימי (פותח)

הביתה עם תנאים כמובן אנו חיים יחד כבר שנה וחצי את השינוי אני רואה  בחיי היום יום 

במשפחה שלי חוץ מאחי הרווק אף אחד לא יודע 

לגבי מקלט אני לא אצא מהבית אני והילדים נמשיך לחיות במסגרת ובשגרה שלנו

(במידה ואני אחליט להתגרש או גם אם הוא ימעד שוב )

לפי מה שאת אומרתשוקולית

היה מצב גרוע, הרחקת אותו לתקופה ועכשיו אתם שוב חיים יחד והוא השתנה לטובה. הבנתי נכון?

אם ככה ואת רוצה לשמור על מסגרת משפחתית טובה, הייתי ממליצה להיות בקשר עם יועץ זוגי, מישהו\י מקצועי טוב שיכול לעזור לכם לשמור על מצב תקין בבית, ואף לעלות למעלה ולהתקדם.

לפי מה שאני יודעת מצבים של בעל אלים (פיזי ומילולי) זה לא פשוט לפתור לבד, וגם כשמצליחים יש סיכון גדול להדרדרות.

הרבה הצלחה!!

זכרי לעמוד על שלך ולא לוותר!!! לאף אחד אין זכות לפגוע בך פיזית ונפשית

לא נכון לדעתיד.

וודאי ש"מכה" זה נורא. אבל היא כותבת שזה פעם ולא היום ושעם הילדים הוא בסדר מתמיד, ואין לדעת מה בליבה אליו; בני אדם זה דבר עדין. אי אפשר לומר "להתגרש" וזהו

לא מכה חד-פעמית אלה הרבהl666

לא מאמינה שאתה היית חוזר לאישה אם הייתה מתיחסת אליך ככה

איך אפשר לבנות משפחה בלי אימון הדדי ועוד כמה דברים שפורטו שחסרים?

ברור שזאת בחירה שלה אבל למה לעודד?

מה זה- בעל יתעולל ויתן מכות ואחר כך יעבור איזה טיפול וכאילו לא היה כלום?

מה ילדים אמורים ללמוד מזה- איך לא בונים בית ועם מי לא מתחתנים? זה כמובן שיעור חשוב

איך הם יכבדו את הורה שמרשה יחס כזה אל עצמו?

ועוד היה קשור לאיזה אישיות בעייתית! בן אדם בוגר אמור להחליט החלטות לבד והוא כנראה לא יכול. אז מחר יקשר לעוד איזה מישהו מאיזה כת שיכניס לו לראש עוד כל מיני דברים

אתה יכול לקחת אחריות על תוצאות?

וגם אם יש אהבה אז מתבגרים על זה ואם איננה אז קל וחומר

כן, יש נשים שנהנות להיות קורבן ומוכנות להקריב את עצמן לבעל או ילדים אז סליחה אבל אף אחד לא יגיד להן תודה על זה 

לא מסכים..ד.

יש דקויות בין אנשים.

אם אשה אומרת שמדובר בדבר (חמור) שהיה לפני זמן לא-מועט ונפסק, ויש שם משפחה, וכנראה יש קשר רגשי, ויש ילדים שיש אליהם יחס טוב משני ההורים - 

אז זה לא רק ענין של תחושת ה"צדק" (כמו שכתבת, "מה זה - בעל... ואח"כ יעבור טיפול וכאילו לא היה כלום"..). נישואין זה מורכב. לפעמים עצות של "בעלי צדק" (מובן ואמיתי) גורמות אח"כ לשאת סבל לכל החיים. החיים זה לא שחור-לבן. צריך לכבד את תחושת האשה, את הכרתה את המצב (כמובן, לא מדובר במשהו "חולני" כמו שהזכרת בסוף על מישהו שנהנה מלהיות קורבן. על אף שכמובן מי שסתם יש לה מסירות נפש עבור ילדיה או בעלה שאינו אלים, זה ראוי להערכה ולא "קורבן").

לפעמים, אכן, אם עובר טיפול ונשאר עם הטוב ללא הרע - אז אכן עוברים הלאה.. בלי כל הסכמה, חלילה, למה שהיה בעבר. כבר היו כאן דוגמאות הפוכות על נשים שעברו טיפול מיחס קשה שלהן, והמשיכו הלאה.

והילדים, אם יראו הורה שחזר בתשובה - ואולי בקטנותם לא הבחינו כלל במה שהיה בעבר - יוכלו לכבד את שני הוריהם. ויכבדו את האמא על סבלנותה ויכולתה לבנות מחדש.

לגבי האישיות שלו כיום - לא מכיר.

אף אחד כאן לא יכול לקחת אחריות על תוצאות לשום צד. לא מספיק בעניינים. לכן, אפשר לתת תובנות לכיוונים שונים, אבל בענוה שלא מכירים והאשה כן.

שלום.אנונימי (פותח)

מציעה לך לבקש מקצינת המבחן פגישה, לצורך בירור המצב ומה היא מציעה לך.

אמרת שאת מרגישה את השינוי, וגם אני מיד חשבתי - שאם הוא בטיפול שנה וחצי, כנראה שבאמת הוא משתנה, והיא רואה בו פוטנציאל.

זה עדיין לא אומר שהוא נגמל לחלוטין מאלימות, וזה גם לא אומר שכדאי שתמשיכו את הנישואין. יכול להיות שהתהליך שלו יקח עכשיו 5 שנים- השאלה אם את מוכנה לזה?

חוץ מזה, את יכולה לקבל טיפול במרכז למניעת אלימות האזורי/העירוני.

במרכז למניעת אלימות יש טיפול פרטני, קבוצות תמיכה, טיפול בילדים, וגם טיפול זוגי בבוא הזמן (או בתחנה לייעוץ נישואין) או לחילופין סיוע בתהליך המשפטי.

עמותת בת מלך - מפעילה מקלטים לדתיות, אבל אולי שווה לדבר איתם טלפונית אם יש להם עוד רעיונות

http://www.batmelech.org/aboutus.html

חשוב ללכת לטיפול. אל תוותרי על זה.

כדי שיהיה לך טוב בעולם הזה.לך ולילדים שלך.

זה מה שחשוב, ולא השידוך בעתיד. זה יסתדר בעז"ה.

(אנונימית כי אני קצינת מבחן)

פותחת השרשור - הייתה לי שיחה איתה לפני המשפטאנונימי (פותח)

תודה שהערת את תשומת ליבי אזמין פגישה נוספת

בשלב זה כשהכל יחסית רגוע אך רעוע אני מוכנה לתת צ'אנס בעקבות השינוי ברור לי שלא נגמלים לחלוטין במהרה לכן קיים הפחד

לגבי הטיפול במרכז למניעת אלמות זה כרוך בתשלום כלשהו? 

עם עמותת בת מלך יצא לי לשוחח בתקופה שהייתי שבורה הן נתנו לי כלים 

אני יודעת שחשוב טיפול אך לא יודעת להסביר ממה בדיוק אני מהססת או נרתעת

והעתיד מדאיג רק כי זה מחשבות של אמא

חבל שלא אוכל לשוחח איתך בפרטיות תודה לך על האינפורמציה

לדעתי,ד.

- צריך להבדיל בין מה שכתבת - שזה באמת מזעזע ומכאיב לקרוא

.לבין המציאות כיום

נראה שכעת המצב בסדר יחסית, גם אלייך ובוודאי אל הילדים - והנקודה היא יותר משקעים מהעבר, חסימות מהעבר וחששות לעתיד 

אם אכן זה כך, אולי לא כדאי להתייאש - אלא לבחון את עקביות התיקון אצלו וגם את יחסך הפנימי אליו, האם נשאר "משהו" האם ניתן לשקם. סה"כ אם המצב בבית כיום רגוע גם כלפייך וגם כלפי הילדים, אולי יש תקוה

אכן יש הבדל במצב בין אז להיוםאנונימי (פותח)

נראה לי שלבחון אפשר רק ע"י טיפול בכדי שלא "ארדם" שוב בשמירה עליי ועל הילדים

למרות שהם אף פעם לא היו הקורבן 

לפני המשפט זה המון זמן...אנונימי (פותח)

אם אני מבינה נכון, זה היה לפני שנה... 

טיפול במרכז למניעת אלימות - כרוך בתשלום סימלי בהתאם ליכולת הכלכלית. זה לא מה שימנע ממך טיפול.

אם אין באזורך מרכז כזה, יש עו"סיות ברווחה (לשכה לשירותים חברתיים) שאחראיות על תחום אלימות במשפחה.

ההיסוס והרתיעה שלך מובנים לגמרי, את לא צריכה להסביר ולהצטדק.

את עוברת חוויה לא פשוטה, ועומדת בפני החלטה מורכבת מאוד.

האם זה אפשרי? זה דורש בירור מול קצינת המבחן ומול עצמך.

האם זה מה שאת רוצה? זה משהו שקשה לברר בפורום, עדיף טיפול.

אבל גם בלי השאלות הפרקטיות - טיפול זה מקום בשבילך להוציא הכל, לפתוח, לדבר, לשתף. בלי ביקורת, בלי שיפוטיות.

מקום בו נותנים לך את המרחב להכיר במציאות, להכיל אותה, ולבחור בעצמך.

הייתי פותחת שם משתמש נוסף, אך כרגע זמני עמוס,

ובכל מקרה כל מה שאני יכולה לומר לך - קצינת המבחן המטפלת תאמר טוב יותר.

שלום לך...אור היום

קראתי את מה שכתבת, וכאב לי מאוד עבורך.

אני לא כל-כך יודעת מה לומר לך, מה רצית לשמוע בתגובה למה שכתבת. אהדה? אמפתיה? עצות?

נשמע ממה שכתבת שבעלך עבר שינוי כלשהו והוא כיום לא אותו דבר. לא ברור לי מה המצב כרגע ואם כדאי ושווה להמשיך להחזיק את הקיים ולעבור טיפול כדי "לשחזר" את הקשר שלך איתו.

אני מבינה מאוד את עניין החסימות כלפי בעלך. זה נשמע טבעי והגיוני. לכן אני תוהה לגבי הטעם להתאמץ להתגבר על החסימות האלו, עד כמה ההווה היום מצדיק את זה.

בכל מקרה, נשמע לי שאת צריכה טיפול, מקום לפרוק בו על בסיס קבוע, שתוכלי לקבל בו מענה וייעוץ ועצות.

יותר מזה, אין לי מה לכתוב כרגע.

את מוזמנת לפנות באישי אם תרצי.

מאחלת לך רק טוב.

כן ציפיתי לאמפתיה ועצות לא נראה לי שיש משהו רע בזהאנונימי (פותח)

את האמת אף אחד לא התייחס גם לנושא של הרב החולני שאליו אין לי בכלל כוחות איך להתמודד אני לא מהאנשים שיעלו אותו לכותרות אבל ברור לי שיש עוד נשים שנחוו הוא דמות מאוד מוכרת ומוערכת בעיר

בעלי אכן עבר שינוי והמצב השתנה מובן לי שזו לא זוגיות אידיאלית התחושות בטן שלי אומרות שכדאי לנסות לשחזר ואם לא יצליח תמיד אפשר לפרק

תודה רבה אני אכן מודעת לצורך בטיפול כי אני מרגישה חנוקה ולא יכולה להכיל את כל זה בתוכי

תודה ושוב תודה

בהחלט אין משהו רע בזה,אור היום

ממש לא. פשוט, כשבאתי לכתוב לך, לא ידעתי מה לכתוב. מה את רוצה לשמוע. למה את זקוקה.

אישית, התקשיתי לעקוב מה הרב עשה שהיה לא בסדר, למרות שנשמע מדברייך שהוא עשה לכם עוול כלשהו.

מאחלת לך כוחות לבחור נכון, במה שטוב לך.

ושבאמת יהיה לך רק טוב מכאן ואילך.

תודה אמן ושכל אחד יגאל מייסוריואנונימי (פותח)

פשוטו כמשמעו ניצול מיני

תרצי לפרט לנו מה עשה הרב?אנונימי (פותח)
אולי כן כדאי להעביר הלאה, אפילו בעילום שם.
למי בדיוק מעבירים הלאה בעילום שם?אנונימי (פותח)
לגביד.

ה"רב" הזה, לא היה ברור. עיקר מה שאמרת היה השוק שבעלך חטף ממה ששמע עליו - אני חושב שזה באמת נורא עבורו, על אף מה שעברת איתו בעבר

"לא כ"כ הובן, עד כמה יכול היה "לנצלך

שזה דבר נורא בפני עצמו

סה"כ הרי לא מדובר בילדה קטנה ומן הסתם בשלב מסוים יכולת לזהות שהוא עובר גבול ולא להסכים על אף מצבך הקשה אז

"מכל מקום, את יכולה לפנות בדיסקרטיות לפורום "תקנה

זה לא לפרסם מבחינתך, שאין לך כח לכך. לאידך, זה שמישהו יטפל. בוודאי אם אדם מוכר - שלא יזיק עוד חלילה
^^^^ אני חושבת שמצווה לפנות אליהם.לב אמיץ

שלא תיתקלנה בו אחרות ח"ו.

מעשה נורא שלא יעשה. ובפרט כשאישה מגיעה במצוקה כדי לקבל עזרה.

אני לא יודעת איך לשאול אותך - התאוששת?

אולי כדאי לשתף בזה  את מי שפנית אליה לטיפול?

ה' יתן לך כוחות לעבור את התקופה הזו ולקבל החלטות נכונות.

דן ולב אמיץ נכנסתי לאתר שלהםאנונימי (פותח)

אי אפשר כאנונימית אבל תודה שהערתם את עיני שיש מקום שנותן גם אשקול זאת

לב אמיץ עדיין לא התחלתי טיפול הייתי מעוניינת לכן זו אחת הסיבות שפרקתי מעלי את העול בכתיבה כאן

אמן ותודה רבה

דן ברגע שהבנתי לאן נקלעתי לא שיתפתי פעולה ונמענתי מכל יצירת קשר או מפגש כלשהו

אשרייך..ד.

כל הכבוד. טוב שעצרת בזמן. מאד כואב לשמוע על ניצול בכלל, ובשעת צרה בפרט

חיזקי ואימצי

הלוואי שתצליחו לשקם את ביתכם ולקוממו באהבה ואחוה

אני מבינה שאתה לא איש מקצוע...אנונימי (פותח)

ולכן אני מתאפקת בתגובתי.

להגיד לאישה מוכה

ולאישה מנוצלת מינית

כל שכן שהיא גם וגם -

ש"למה לא עצרת את זה"?

זה חוסר הבנה מוחלט של המציאות בה היא חיה,

וזאת ביקורת שלא אומרים. נקודה.

אחת ההשלכות החמורות של נשים נפגעות אלימות (פיזית או מינית) - זה שהן אכולות יסורי מצפון על כך שכביכול יכלו למנוע את הפגיעה. יסורי מצפון שמובילים לחוסר אמון עצמי, וקושי גדול להתמודד.

מישהו גם טורח להכניס להם את היסורי מצפון האלה עוד יותר חזק - הגבר האלים במניפולציות שונות (שהן חלק מהאלימות, ולכן גם אם הוא הפסיק פיזית להכות זה לא אומר שהאלימות הפסיקה), הגבר שפוגע מינית,

והחברה. "למה לא אמרת - לא?" "למה לא קמת ועזבת?" "למה לא התגרשת?" 

צריך להבין שאלימות לא מתחילה בבוקס לפנים. יש תשתית מאוד רצינית מתחת.

מניפולציות רגשיות, טשטוש גדול בין אסור למותר, ומדרון חלקלק. כך שכשהזבנג מגיע, הוא מעין "המשך טבעי"... משהו שהרבה פעמים נשים חוות כהגיוני. 

ובניצול מיני, מעבר לזה, יש גם "פריז". קפיאה מוחלטת. שוק. וכל מיני תופעות נפשיות של התנתקות והתכחשות שלא ארחיב כאן.

אני מבקשת שבפעם הבאה, לא להגיב באמירה כמו "את אישה מבוגרת, יכולת למנוע את זה".

במקרים כאלה זה ממש הרסני.

(קצינת מבחן)

איפה נכתבד.

"למה לא עצרת את זה".. לא נכתב.

מוטב לקרוא מה שנכתב.

לא דובר כנראה ב"התקפה" כזו שהתייחסת אליה,

ואכן האשה הגיבה בהודעתה הבאה - כפי ששיערתי - שברגע שהבינה לאן נקלעה, נמנעה מכל יצירת קשר. וקיבלה על זה פידבק חם ומעודד. קיבלה מאיתנו גם עצה היכן להתלונן, וכבר התקשרה לשם.

יוהרה בשם ב"מקצועיות" היא גם לא כבוד גדול (ואני לא אקבל, "לא אומרים. נקודה" רוצה - תסבירי. בלי "פקודות"...)

אני דווקא מכיר מקרים כאלה, לצערי, מתוך שעזרתי בכך, ומכיר גם מה שכתבת. לפעמים אכן שלבים כאלה, ולפעמים שלבים שכן ניתן לעצור (והיום, ה"מקצועיות" גורמת לעיתים גם לא להיעצר שם, ומזיקה בכך הרבה).

כאן זה פורום פתוח, אנשים כותבים את דעתם - וכל זמן שהיא נכתבת בדרך ארץ, אפשר להשיג עליה ולהתווכח איתה; אפשר להציע דרכי התבטאויות מתוך ניסיון. מה שמעבר לכך, כולל ניסיון "לסתום את הפה" למישהו, בשם ה"מקצוע" ("קצינת מבחן"..), עלי אישית אינו מקובל.

היה כאן לפני כמה זמן מישהו שבשם מקצועו המדעי ניסה למנוע מהבעת דעות אחרות במחשבה שאינן "מדעיות". גם שם היתה אותה תגובה של אנשים: להצביע על אי הדיוק לדעתך בדעה שכנגד, להתווכח איתה - בכבוד. לנסות למנוע את הבעתה בשם "מקצועך", זה לא.

בעל מקצוע, שיסביר בנחת את דבריו, בהסתמך על ידיעתו, ויבין שעדיין "מותר" לאנשים אחרים לחשוב אחרת ממנו - דבריו יתקבלו יותר בכבוד מאשר מי שיחשוב "בשם המקצוע" שדבריו הם סוף-פסוק שאינו מתיר לאיש מחשבה אחרת או קריאת מציאות אחרת.

לגבי פורום תקנהאנונימי (פותח)

דן טרם פנינו לשם כיון שישנה בעיה מבחינתנו שהם לא מייצגים את הציבור החרדי (ואל תתקפו אותי בנושא כל אחד ודעת רבותיו)

אין בעיה..ד.

זו היתה רק הצעה לכיוון.

צריך לקחת את העיקרון: הרי את מצד אחד מרגישה מותשת מידי מכדי "לפתוח חזית" של תלונה רשמית, ומצד שני רוצה להתלונן או לפחות להתריע.

אז אולי תמצאי פונקציה דומה בציבור שלכם. רב חשוב ומבין-ענין או כד'.

ניסיתי לומר לך בעדינותאנונימי (פותח)

שאין לך מושג במה שאתה מדבר.

מעולם לא שוחחת לעומק עם אישה מוכה או אישה שעברה פגיעה מינית.

ומעולם לא טיפלת באישה כזאת.

והעובדה שאישה מוכה אומרת לך שאתה צודק (לא מדברת על השרשור הזה), לא מוכיחה כלום לאור ההסבר שכתבתי לך בהמשך.

האמירה "הרי לא מדובר בילדה קטנה ומן הסתם בשלב מסוים יכולת לזהות שהוא עובר גבול ולא להסכים על אף מצבך הקשה אז"

היא לא "עוד דעה". היא דעה מזיקה מאוד כשהיא נאמרת לאישה מוכה/נפגעת מינית.

ואם יש פה בקהל מישהי שחוותה פגיעה מינית, היא תוכל להעיד הרבה יותר ממני. 

שכן, עם כל הכבוד לנסיון שלי, אני ב"ה לא חוויתי.

לא באתי בשם המקצוע, באתי בשם הנסיון, ובעיקר בשם הנשיות, מתוך רצון להיות עדינה איתך. 

וסליחה, אבל להיות איש מקצוע, זה לא סתם טייטל.

זה בהחלט אומר משהו על מקצועיות, נסיון, וידע. 

וכמו שאני כעו"סית לא אבוא לרב ואתווכח איתו על פסיקת הלכה (גם אם אני ממש חושבת שאני צודקת) - כך אני קודם כל מקשיבה לאיש מקצוע יותר מנוסה ממני. לא שמה אותו כשווה לי באוטומט.

עם מיד.

שוחחתי או לא - אינך יכולה לדעת, כמובן. אז כדאי להשאיר את זה בצד.

ה"אמירה" שנאמרה, נאמרה לאור מה שהובן מתוך דבריה על התהליך והמציאות. כמובן, ניתן לקרוא דברים בצורות שונות.

אינני רואה כל קשר ל"בשם הנשיות".. עדינות כלפי הזולת אינה נחלת הנשיות בלבד - ומוכרחני לומר שלא חוויתי בהודעתך כל ניסיון "להיות עדינה איתי".. גם לא חיפשתי את זה, אז באמת לא נורא..

את כתבת ביוהרה ש"אין לך מושג על מה אתה מדבר" - כמובן בלי שאת עצמך מכירה עם מי את מדברת..

בוודאי שיש להתייחס בכבוד לנסיון וידע. זה עדיין לא הופך את הדברים שנאמרים בשם זה ל"חסיני מחלוקת" בכל פרט, טוטאלית. בגלל כבוד הענין - ובגלל שבנושא הספציפי אינני רואה חילוקי דעות מהותיים - אינני רוצה להרחיב. אבל בשם ה"ידע" הזה, "אנשי מקצוע" כיום "מכשירים" גם דברים חמורים מאד,  נגד התורה והמוסר האנושי, ומנסים למנוע לגיטימיות של תפיסות עולם אחרות ומקובלות.

"איש מקצוע" - אינו תירוץ לסגנון מתייהר, ועוסי"ת זה לא "רב" שבא בשם תורת ה', עם כל הכבוד.

ופורום הורות, אינו פורום של עוסי"ם. כאן כל אחד יביע את דעתו. מי שחושב שנסיונו המקצועי אומר אחרת - שיאמר. ובנחת. 

[ובכלל, כשאדם מגיב - נכון גם לך וגם לעוד מישהי שהגיבה בשרשור זה - מוטב יגיב לגופו של ענין ולא ינסה "לתקוף אישית" - גם אם ה"ידע המקצועי" בוער בו.. זה לא מוסיף אמינות וגם לא לאווירה]

טוב נו,אנונימי (פותח)

להעיד?

בתור מי שעברה פגיעות מיניות, המשפטים שדן כתב על כך שלא כל כך הובן איך הרב היה יכול לנצל את אנונימית וזה שמן הסתם היה אפשר לזהות שהוא עובר גבול ולא להסכים למרות המצב הקשה- אלה משפטים פוגעים בעיניי. לדעתי.

הם מביעים שיפוטיות, שהיא לא נכונה בעיניי ופוגעת. איך אפשר להגיד שאנונימית הייתה יכולה לא להסכים, אם לא עמדנו בסיטואציה הזו בעצמנו, עם כל נתוני הפתיחה והרקע שלה? קטונתי מלהבין.

וטוב לדעת שאנונימית הצליחה להימנע משיתוף פעולה. לא מובן מאליו.

באמת כל הכבוד.

מסכים איתך..ד.

רק שלא כתבתי מה שציטטת...

לא כתבתי שלא הובן איך היה יכול לנצל...

כתבתי שמדבריה לא הובן "עד כמה היה יכול לנצל".. כלומר: היא שאלה למה לא התייחסו לנושא של הפוגע הזה בכל התגובות שלפני-כן, ועל כך כתבתי  שאי ההתייחסות היתה כי לא הובן מדבריה עד כמה באמת היה אפשרי לו ב"מהלך" שהיא תיארה. עובדתית. שהרי תואר שבא כמתווך, וכנראה התחיל משהו בהדרגה של "חריגה", ולכן יתכן שכאשה בוגרת הבחינה בכך בעוד-מועד, מוקדם יותר ממה שהיתה מבחינה מישהי צעירה יותר (וכבר נתקלתי בדברי ם כאלה, כפי שכתבתי, לצערי, מנסיון מצער של אחרות). כלומר: שעובדתית לא הובן מדבדיה המעטים מה היה ועד כמה. זה הכל...

לא שללתי שיכול להיות אחרת.

אז לא היתה כאן גם "שיפוטיות" כמובן, לְמצב שציינתי מפורש שאינו ידוע במה מדובר בכלל ועד כמה..

אלא מה?

שמובן למה את "חמה" כל זה (ה' יחזקך וינחמך וישמחך),

ומובן גם למה מי שכנראה מטפלת בכגון-דא היתה חמה על זה.

אבל כשמגיבים - צריך לראות קודם על מה בדיוק מגיבים.

לא נורא, כנראה אי הבנה.

לקצינת המבחןאנונימי (פותח)

פשוט תודה לך מצמרר אותי עד כמה היכולת שלך להבין 

לליבי והדאגה שלך אכן מורגשת

כל מילה!הדסדס
לא כל מילה ולא חצי מילה..ד.

לא כרגע הזמן,

וגם נזהרתי כאן כי את השרשור פתחה אשה כאובה. מעבר לכך שכבר הראיתי שהכותבת לה "הסכמת", הגיבה על מה שלא נכתב.

אבל, עקרונית וללא קשר למקרה הזה, בדבריה של הגב' הנ"ל מעורבים דברים שאינם שייכים כלל לתחומה, אלא להשקפת עולם.

לא פעם עוסיו"ת, בלי להבחין אפילו, לומדות ממקומות שתפיסת העולם היסודית שלהם באה ממקומות אחרים לגמרי.

יש להבחין בין עובדות נכונות, לגבי המשמעות של דברים; ה"קיפאון" במקרים מסויימים וכד', כפי שציינה; לבין דברים אחרים לחלוטין.

בתפיסה המערבית "יסורי מצפון" הם לא מפתח לתשובה והתרוממות כאצלנו - אלא משהו שצריך להפטר ממנו כדי שלא יפריע. אינם מכירים "תשובה" וממילא המצפון הופך להיות עול מעיק שאי אפשר לקום ממנו, חלילה.

יכולת הבחירה, מונמכת מאד. וכשדברים כאלה מתפרסמים פומבית, הם כמובן מחלישים את מי שלפני המדרון ועדיין יכול/ה להינצל ממנו. 

ויש הבדל גדול בין איך מדברים עם מישהו "לאחר מעשה" ל"ע, לבין איזה אווירה פומבית משדרים. כולל כאן - שאומרת משהו גם למי שלא נפלה.

המציאות מראה שבמקומות שיש "הבנה" מאד גדולה לכל התפתות של אשה - אחוזי הכשלון הללו גבוהים בהרבה. זה לא במקרה.

המציאות גם מראה שהיכן שאין הבנה כלל למצוקות והיסחפויות קשות, לאחר מעשה, להציל - זה גם קשה מאד.

אז הדברים הללו אינם חד-משמעיים. לא רציתי להרחיב כאן בגלל רגישות הנושא, אבל כיוון שזה מוצג כ"משחק ילדים", אז יש צדדים נוספים.

אני מנסה להבין את מה שאתה אומר.אנונימי (פותח)

"יש להבחין בין עובדות נכונות, לגבי המשמעות של דברים; ה"קיפאון" במקרים מסויימים וכד', כפי שציינה; לבין דברים אחרים לחלוטין."

אתה אומר בעצם, שיש מקרים של פגיעה מינית, שבהם יש "קפאון" וכד', וזה בסדר,

אבל יש מצבים שצריך יסורי מצפון עליהם, שצריך לעשות תשובה, 

שצריך להבהיר להן שיש להן בחירה לא "ליפול"...

כאילו שלהפגע מינית זאת השאיפה של כל אישה עלי אדמות, ואנחנו ממש עוצרות את עצמנו במדרון החלקלק.

ושחס וחלילה, שהעו"סית תתן לזה לגיטימציה.

זה גם מה שאתה אומר כשאתה אומר לה "הרי לא מדובר בילדה קטנה ומן הסתם בשלב מסויים יכולת לזהות שהוא עובר גבול ולא להסכים על אף מצבך הקשה אז".

אתה אומר לה -נהנית מזה, אחרת למה לא עצרת?

או: את חלשה. את חסרת כח. אין לך שליטה על חייך. את חסרת אונים. 

אם את נותנת למישהו לפגוע בך. יכולת לא להסכים למרות מצבך הקשה!

ואם אתה לא מדבר על פגיעה מינית - אז מה הקשר לשרשור? למה אתה אומר את זה לאישה פגועה מינית?

ואיך זה מסביר את ההתנגדות שלך לדברי?

לא...ד.

לא הבנת נכון מה שכתבתי על דברייך..  [בהנחה שאכן ניסית בכנות להבין את התגובה]

ומה שכתבת שאני כביכול "אומר לה" - זה כבר ממש ההיפך ממה שאמרתי לה..

אז בהנחה" כנ"ל, ששאלת בכנות - אנסה להסביר שוב לגבי מה ששאלת, כסדר דברייך:

א. כלל לא דיברתי על "יש מקרים ויש מקרים". חילקתי בין דברים בהודעתך, שהינם "עובדות מציאותיות" כגון: מצב של "קיפאון", "הכחשה" וכד' -

לבין דברים שהם פועל יוצא של תפיסות עולם זרות, שמוצגות לפעמים כ"מובנות מאליהן" (כולל בחלקן בהכשרה של עוסיו"ת/ים. יש לי כמה דוגמאות לזה. אבל זה לא הנושא, אין מקומו כאן, וגם אין לי ענין "לצאת נגד". סה"כ יש רבים/ות העושות/ים עבודת קודש ממש).

למשל: הנושא של יסורי-מצפון, שמוצג  בתפיסות מסויימות, סיסטמאטית, כדבר רע שצריך להציל ממנו. ולא רק בנושא הספציפי שכאן.

וכן, גם ה"שדר" (לא מדבר כרגע על  "לאחר מעשה"), כאילו תמיד "אין בחירה", הוא לא נכון, רע ומזיק. גם בנושא זה. זה לא נכון להציג שאו "כל הנשים מצפות להיפגע", או ההיפך, שכל מי שהגיעה למשהו - לא היתה לה כל בחירה.

אני לא מעונין להרחיב בנושא, בגלל שקוראים כל מיני אנשים, ויש גם שעלולים להיפגע מזה.

אבל ככלל, יש אכן סקאלה רחבה. והצד היצרי, כשמדובר ב"תהליך", ולא בתוקפנות פתאומית, אינו תמיד רק נחלת הצד הגברי (וגם להם יש בחירה לא "להתפתות לפתות"..).

ואכן, יש בנות, שמה שהציל אותן מלהמשיך להידרדר ב"מידרון החלקלק" היתה בדיוק ההבנה הזאת, ששודרה להן ע"י אנשים שגם הבינו למצבן, וגם אמדו נכון את יכולת בחירתן.

ובכך לא ארחיב, גם אם "תַחלקי". זכותך. אני יודע על מה אני מדבר - ומבחינתי יש גבול למה שאני כותב ברה"ר, כנ"ל.

ב. מה שכתבתי על "יכולת התשובה" - היה כחלק מההסבר למה בתרבויות מסויימות, "יסורי מצפון" נתפסים שאיזו "מחלה סופנית" ר"ל..  כי אינם מתחנכים על הכח להופכם למנוף של עליה מהרע והתחזקות בטוב.

ג. לגבי שתיים-שלש האפשרויות שנתת לפרשנות הדברים שאמרתי לה - אף אחת מהן אינה נכונה. צריך לראות את ההקשר, וכפי שכבר הסברתי בהודעה אחרת: האשה שאלה מדוע לא התייחסו בתגובות- ההזדהות עם מצבה, לנושא של האיש ההוא שהזכירה. אז עניתי לה, שזה אמנם דבר נורא, ניצול, אבל בגלל שלא היה ניתן להבין כ"כ ממה שכתבה, במה מדובר, לכן קשה היה להתייחס. שהרי מדבריה הובן שזה מישהו שדיבר עם שניהם, נטה לכיוונה, והיה תהליך של "תיווך". ועל כן כנראה הניחו הכותבים, שכאשה מבוגרת, הבחינה באיזשהו שלב שיש פה נסיון ניצול ועצרה את זה בשלב כלשהו [אני לא מסכים שהנחה כזו אינה "לגיטימית"..]

.

כלומר - ההיפך ממה שאת "הבנת" - כאילו הדברים נאמרו כ"מוסר" לאחר מעשה.

אז נכון, שאפשר לומר שהיה מקום לחשוש שאם לא כך היה המעשה - היא תיפגע שמא "תבין" שזה מה שמתכוונים לומר לה. מכל מקום, בוודאי לא היתה כוונה כזו. לא אני זה שאומַר למישהי ש"היתה יכולה אחרת", אחר מעשה, כשאין בכך תועלת, ובוודאי לא בפומבי..

ד. לגבי מה ש"ציטטת" (בצורה קריקטוריסטית) כאילו "חלילה שהעוסי"ת תתן להידרדרות לגימטימציה".

ראשית, לא דיברתי בזה דווקא על עוסי"ת. אליה התייחסתי כבר לעיל.

מה שכתבתי על נזק שעלול להיות מפרסום פומבי של דברים מסויימים, היה שכאשר כותבים על כמה ה"תהליך" של ההיפגעות כמעט מדרון "מוכרח", כביכול, חלילה, עלולים להחליש בכך יכולת עמידה של חלק שנמצאות בתוך מצב מסוים. אז למה לכתוב, שוב קריקטוריסטית, כאילו נאמר ש"כל הנשים" הן על סף דבר כזה, חלילה? "כל הנשים" באותו מצב?... כל הגברים באותו מצב?..  אם את טוענת שיש לך ניסיון בכגון-דא, אז את אמורה לדעת שיכולת העמידה של בנות מסויימות במצבים מסויימים, אכן מושפעת ממה שמוקרן להן לגבי יכולת זו. ובהיות שזה לא מדבר על "לאחר מעשה" אלא על יכולת עמידה מראש, ראוי להיזהר בפרסומים כאלה. זה לא פרסום בעלון המיועד לכאלה שכבר נפגעו בלבד..

ה. לגבי השאלה "מה הקשר לשירשור".. את זה את צריכה אולי לשאול דווקא את עצמך..  הרי "שלפת" משפט מתוך הודעה שעיקרה היתה הבעת צער על צערה, הצעה למי לפנות, וגם ניסיון לענות על שאלה שלה למה לא התייחסו למשהו שהעלתה. הקיצור, ניסיון לעזור. "הפכת" את המשפט הזה למה שלא היתה כל כוונה אליו (לא במזיד בוודאי. או שלא הובן. או שזה בגלל שהנושא "בער בך" אז החלת את ההערה על מה שהיה נדמה לך נוגע אליה), ומזה התגלגל פה אח"כ הדיון על זה.

ו. איך אני מסביר" את ההתנגדות שלי לדברייך"..  אם תקראי מה שכתבתי בתגובות לעיל, תראי שעיקר ההתנגדות היתה לסיגנון. הסברתי שם למה, אני לא חושב שיש ענין לכתוב ביקורת פעמיים. הסגנון שלך לטעמי, גם אם רצית לומר דבר חשוב לדעתך, היה לא-ראוי. בוודאי לא האמירה לאדם שאינך מכירה ש"אין לו מושג על מה הוא מדבר" וש"מעולם לא שוחח לעומק" עם מישהי כזאת...  לא נראה לך קצת "מחוצף"?....  שוב - מן הסתם לא התכוונת אלא "בער" בך.

דבר שני - היה גם משהו "תכני" - והוא ההתנגדות שלי לעירוב בין ניתוחי-מציאות חשובים ונכונים לכשלעצמם, לבין "השקפות עולם" שמוגנבות לדעתי אל תוך ה"אג'נדה הטיפולית" לא פעם. ומכיוון שמצאתי הד לכמה מהן בתוך דברייך (אכן, ברור לי לגמרי שללא כוונה רעה מצידך), ראיתי לנכון להעיר עליהן, מצד מה שהיה נראה לי טובת הרבים.

כנ"ל, אני לא חושב שכאן המקום להרחיב בזה ומציע לא להמשיך בדיון כזה פומבית לפחות.

ו..הערה לסיום: דובר כאן על נושא של אלימות ל"ע. יש להניח שגם גברים כאלו, עפ"י רוב, אינם מתפרצים "סתם".. לא מסכימים למשהו שאמרו או שרצו - אז מוצאים "פיתרון" כזה...

בעיני, גם כשמנהלים דיון, ובמקום להתווכח עם מי שלא מסכים, מנסים "לתקוף אישית", זה גם סוג של אלימות. לא מדבר כעת על מי ש"משיב" לתקיפה כזו - שכבר אמר ספר החינוך שהתורה לא חייבה להעמיד עצמנו כקיר - אלא על "שיטה" תמוהה כזו. אפשר לראות דוגמאות בשרשור זה.

ועוד אגב, כבר העירו כאן בעבר על הבעייתיות בשימוש מתמשך בחסות ה"אנונימיות".

^^^ יופי של תגובהאנונימי (פותח)
יותר מדי התפלספות מיותרתאנונימי (פותח)

המשפט הזה : "סה"כ הרי לא מדובר בילדה קטנה ומן הסתם בשלב מסוים יכולת לזהות שהוא עובר גבול ולא להסכים על אף מצבך הקשה אז"

למישהי שעברה הטרדה כבר, הוא משפט מיותר לחלוטין.

קצינת המבחן הזדעקה בצדק.

יכולת פשוט לחזור בך מהמשפט הזה- זה היה מכבד אותך יותר.

המשפט הזה,ד.

הוצא מהקשרו. הוסבר עם הקשרו כמה פעמים כבר (דהיינו, שנכתב בדיוק הפוך ממה שצוטט; כהנחה שאכן זיהתה ועצרה - ולא כ"תוכחה" במחשבה שלא עשתה כך). ואין ענין לחזור בלי די.

אם הייתי חושב שצריך לחזור - לא היתה לי בעיה לעשות זאת, וכבר היו דברים מעולם. 

וההודעה עליה הגבת, לא עסקה ב"משפט הזה" בעיקרה, אלא בכמה עניינים שיש בהם מהות. אמיתיים לגמרי לדעתי.

ולכן האמירה "התפלספות מיותרת" היא מיותרת. אפשר לחזור ממנה, וגם זה יותר מכובד..

[וגם מתיחת ביקורת, בחסות ה"אנונימי", רחוקה מלהיות מכובדת מאד..]

תרשה לי דןמופים

אתה הולך בין הטיפות!, ואני ידבר חריף

מה ההיתר הזה?

התורה כותבת במפורש שאשה שלא מתנגד בצעקה היא מזידה וחייבת מיתה!

אין דבר כזה "קפאתי", "לא ידעתי", "התבלבלתי" ושאר תירוצים.

אם את יכולה למנוע - את חייבת. נקודה.

אם לא עשית את זה את מזידה גמורה.

באמת נראה לך שתלכי לבית דין ותאמרי כאלה טענות יקבלו את זה כאונס ולא יאסרו אותך על בעלך?

וזה שהיא מסכנה לא קשור בכלל. היא מסכנה - אבל שתתגבר על עצמה.

והיא אשימה! אם התורה דורשת את זה ממנה - היא יכולה לעמוד בזה.

אני לא אומר שמי שחוותה את זה צריכה להתמוטט, יש תשובה בעולם, ואני מניח שזה ניסיון קשה מאד, ואפשר להתחרט ולקבל לעתיד. אבל לא לומר שזה אונס.

ואיזה "קצינת מבחן" יכולה להתווכח עם התורה הקדושה?

אדרבה- אולי תלמדו אותי איפה יש לי טעות!

הכי אהבתי את "ושאר תירוצים",אנונימי (פותח)

כי בדרך כלל, כשאישה עוברת אונס ולא צועקת כי היא מפחדת/המומה/חרדה לחייה, היא גם חושבת על "שאר תירוצים" שהיא תגיד לבית הדין שיגיד לה "אבל למה לא צעקת??"

אחרי הכל, אולי היא צריכה לפחד יותר משתיחשב מזידה, לזה שתיאנס. לא?

אולי גם "שתתגבר על עצמה" נשמע מצוין. הייתי רוצה לראות אותך "מתגבר על עצמך" בסיטואציה הזו.

(אני לא קצינת המבחן אלא זו שעברה פגיעות מיניות, אי-שם למעלה בשירשור.)

ומה התורה דורשת מהאישה? לצעוק אם היא עוברת אונס? אם היא לא מגיבה בצעקה, זה כביכול לא אונס??

קטונתי מלהבין את ההיגיון שאתה רומז לו.

אני חושבת שעצם זה שלא יצאה הוראה מרב ידוע ומקובל, כלשהו, שאישה שעוברת אונס חייבת לצעוק כדי לא להיות מזידה-

זה אומר משהו. אולי אין לפרש את הדברים כפשוטם. אולי אין בדברים אלו כדי לבוא ולטעון כנגד הנשים שנאנסו ולא צעקו.

כשאתה אומר דברים כאלו חריפים, לדעתי אתה צריך להביא לעצמך גיבוי כלשהו בדעת רבנים.

טובמופים

אז יש כן חומר.

מי אמר לך שאין רבנים שמדברים על זה?

לשון הרמב"ם:

הנודע ביהודה כותב שהתורה מדברת רק באשה שלא מגיבה, ולא באשה שנלחמת. כי כשהיא נלחמת יש לתלות שחשבה שתצליח במלחמה שלה, ולכן חשבה שהיא לא צריכה לצעוק.

אשה שמפחדת לחייה ויש לזה בסיס ודאי נחשבת אנוסה.

לגבי מפחדת\המומה מצטער, אין אונס כזה!

לשון הרמב"םמופים

הל' נע:רה בתולה פ"א ה"ב:

כל הנבעלת בשדה הרי זו בחזקת אנוסה ודנין אותה בדין אנוסה עד שיעידו העדים שברצונה נבעלה. וכל הנבעלת בעיר הרי זו בחזקת מפותה מפני שלא זעקה עד שיעידו העדים שהיא אנוסה כגון ששלף לה חרב ואמר לה אם תזעקי אהרוג אותך:

לפני שאתה כותב דברים כאלה , תחשוב רגעאנונימי (פותח)
על הבנות שלך טוב.
הנה, חשבתי על שלושתןמופים

נו?

ממתי דברים כאלה אמורים להשפיע בשיח הלכתי?

אוקיי, תודה על המקור.אנונימי (פותח)

ואם אין עדים? היא אשמה וזהו? וכך אנחנו נוהגים הלכה למעשה?

(האנונימית של "הכי אהבתי")

חס ושלום!ד.
את התגובה הקודמת כתבתי "מהר"..ד.

רק כדי שלא תיבהלי.

חלילה לך.

כל מה שכתוב שם זה בכלל על דין "אונס ומפתה" בתולה.

ששניהם חייבים בקנס (הם "אשמים", לא הבחורה..)

וכל הדין הוא בכלל אם היו עדים.

לא שייך למה שאת מדברת עליו. את יכולה להיות "רגועה" (בתוך הנושא הלגמרי נורא ולא "רגוע" שעברת. ה' ירחם וינחם)

[ואני מניח שמה שקודמי הביא, היה כדי להראות השלכות של הבדל בין המושגים, כאשר היא מישהי "אסורה" עליו. אבל אני באמת לא חושב שמקומם של דברים אלו כאן]

אם אין עדיםמופים

היא יודעת מה האמת

אם היא ניסתה להתנגד, ועשתה מה שהיא יכולה לפי יכולותיה, אין עליה שום אשמה, ואין טעם לנקיפות מצפון.

אם לא, היא בבעיה.

לכן כשראיתי את האנונימית הפותחת שמדברת על "רב" שניצל את זה שהיא עכשיו במצוקה, ממש חששתי מה היה שם, וברוך ה' שהיא עצרה אותו בזמן.

לאחר מחשבהמופים

אני חושב שהייתי חריף מדי.

אמנם לשן הפוסקים משמע יותר כדברי, אבל אי אפשר להוציא מכלל אפשרות שיש גם סוג של "קיפאון" שנקרא אונס.

ויתכן שאשה שקפאה מרוב זעזוע תיחשב אנוסה.

אבל לא נראה לי שאשה שתלך למישהו חמת "תסמונת האשה המוכה" תיחשב אונס. מפורש בגמ' שאשה שנחטפה תולים שהיא אנוסה אפילו כשהיא עוזרת לחוטף, כי עושה את זה מחמת פחד, אבל ברגע שהחוטף משחרר אותה, אם היא חוזרת אליו היא נחשבת מזידה.

אבל ממתי שואלים שאלות כאלה בפורום...

זאת שאלה חמורה, שצריך לשאול רב שמבין בנושאים האלה, לא אחד שמזבז את הזמן שלו כאן...

הזדעזעתי מאוד.ימר
חוסר הבנה ביסיסית. על מה שעובר על אישה שעוברת פגיעה מינית.
אולי גםאישה מוכה אשמה? שתחזיר לבעלה!
מזעזע.
מה שייך "אשמה"?מופים

יש עבירה להיות אישה מוכה?

זה סבל, היא מסכנה, והוא רשע.

אין מה להאשים אדם בסבל שהוא סובל, כי אין איסור בזה, אמנם לא מומלץ להיות מזוכיסט, ועדיף לנקוט בכל הפעולות בשביל לא לסבול, אבל מי שסובל בכל זאת הוא לא "לא בסדר"

התמונה שונה לחלוטין באשה נשואה שאונסים אותה, כאן אי אפשר לומר שאין בזה איסור. וצריך שלא יהיה רצון.

אני ראיתי בהלכה שחוסר התנגדות נחשבת רצון. ואתם לא מתייחסים לזה כך. בסדר!

ואת אומרת שזה מזעזע - האמת שזה מזעזע אותי הרבה יותר. אני אישית טיפוס "קופא" שכשרואה איום עלול לא לזוז מהמקום. ותמיד חילחל אותי להגיע למצבים כאלה, והתחושה שאני עושה כאן משהו לא בסדר, ואני לא מרגיש שאני יכול להפסיק את זה!

בוא ניקח דוגמא יותר קיצונית - אם אומרים לאדם לעבוד ע"ז, והוא לא מסכים, ונותנים לו מכות בשוקר חשמלי עד שיסכים. כמה מאיתנו לא ישברו?

ואם מישהו נשבר - יש לו איזה היתר בהלכה? הוא לא מזיד גמור?

בהלכה (שלא כמו במערכת המשפט) אין "אחריות חלקית", או שאתה יכול ואתה נקרא אשם, או שאתה לא יכול ואתה פטור לגמרי. (ורק לגבי העונש שמקבלים ברור שמקבלים פחות עונש כשהניסיון קשה)

הלואי שאתם צודקים וזה יכול להיחשב אונס!

העניין הוא שכנראה זה קורה הרבה לצערינו, ומסתבר שכבר הגיע לבית דין סיפור כזה, ואני כבר מאתמול מחפש פסיקה על הנושא.

מדהים איך שאתה כותב בכזו קלותאנונימי (פותח)

על עניינים כ"כ חמורים שאפילו לא כל הרבנים מרשים לעצמם לפסוק בהם.

תביא מקורות מהאחרונים בבקשה.

מניח שאתה לא פוסק לעצמך מהראשונים בעניינים אחרים.

פוסק??!!מופים

אוי ואבוי למי שסומך עלי כאן בפסיקה.

באמת הפניתי לשאול רב דיין שמבין בזה.

זה לא אומר שאסור לי לדבר...

וכבר הבאתי מקור מהנודע ביהודה והרמב"ם

יש עוד תשובות, אבל בשום מקום לא מצאתי שחוסר התנגדות יכול להיחשב אונס בגלל טענת קיפאון.

אדרבה תחכימו אותי!

זאת לא אותה סיטואציהימר
בכלל לא!!
שוב, תקרא קצת על הנושא, תדבר עם נשים שחוו. אולי טיפה יוכלו לשפוך לך אור על פגיעות מיניות.
תהנימופים

אין סיכוי שתשכנעי בצורה כזאת.

אם תדברי ברור, תביאי טענות, יהיה מקום לנסות להשתכנע.

אבל לצוות עלי ללכת לקרוא ולדבר. נו נו, או שאני אעשה או שלא, אבל לי זה נשמע די מתנשא.

ובכל מקרה זה לא יעזור לי (וגם לא לך) לגבי ההלכה.

למדת את הנושא ברצינות מבחינה הלכתית? ידעת מה שכתבתי? או שאת סתם מדברת מההרגשות שלך 

מופים אתה נשמע בחור ענייני וצנוע ואולי אתה צודקלב אמיץ

(קטונתי) אבל בנושאים הללו צריך להלך בזהירות.

כאן לא בית המדרש. וכמו שיש מצווה לומר דברים הנשמעים כך מצווה שלא לומר דברים שאינם נשמעים.

(את זה אתה בטח יודע יותר טוב ממני).

נשים באמת מדברות מההרגשות שלהן.

ועד שאתה לא תביא פסק של רב גדול שהוא בר סמכא לפסוק בנושאים הללו יהיה לנו הנשים קשה לשמוע את הדברים.

מישהו מוכןzamirb14
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך י"ח בשבט תשע"ד 08:58

מישהו מוכן למחוק

את ההודעה של ה**** שמעלי?

(מופים)

מה שהוא כותב הוא ממש לא מדוייק במבחינה הלכתית,

והתוכן של דבריו הוא רוע לשמו וטימטום מזוקק.

אני לא הייתי רוצה שנשים שנאנסו יקראו את ההודעה הזו

וירגישו עוד יותר רע בגללה.

תודה מופים
zamirb14 אין לך שום זכות לבקש כזו בקשה.אנונימי (פותח)
כל אחד יכול להביע איזו דיעה שהוא רוצה.
ואם עד עכשיו ההודעה לא נמחקה כי המנהלים החליטו שהיא עדיין ראויה.. זהו תפקידם של מנהלים לנהל את הפורום בדרך שלהם.
ולמה אני אנונימי? כי כבר יצאת עליי בעוד כמה פורמים אחרים שממש פגעת!! לכן לא רוצ להיפגע שוב.

הודעות שלא מוצאות חן בענייך פני למנהל.
אבל במקרה הזה היא צודקת. אם תקראי את הודעותיוחדשה דנדשה
של המדובר, תביני שזה ממש לא לעניין. אני נורא הזדעזעתי לקרוא את את הדברים.
שמעת את המושג שפיכת דמים ברבים??אנונימי (פותח)
זו פגיעה אנושית!! פגיעה כזו שגורמת להרגיש שאתה לא רצוי כי שוללים את דעותייך!
אז הוא כתב תגובה לא כ"כ מוצלחת.. אז אם לא נראה לאותה זמיר14 או שתפנה אליו באישי לסגור את הפינה יפה. או שתפנה למנהל.
ככה לא מתנהגים בפני כולם.
אני כבר פגועה ממנה בשירשורים אחרים.
היתה עוד אחת שהשפילה אותי שבעיקבותיה אני מגיבה הרבה אנונימי. יש לי זכות להביע דעות. פרום הוא פתוח לכולם. אפשר להגיב את כל הדיעות בעולם איך שרוצים!! ולא לפגוע.
אני חושבת שזמיר צריכה להתנצל..בפני מופים. רק ששפכה דמו ברבים.

עכשיו תזרקו עליי עגבניות!!
למה עגבניות?לב אמיץ

אני חושבת שאת צודקת. כל דעה היא לגיטימית ובלבד שמביעים אותה בצורה ראויה.

גם הסתייגות חריפה  אפשר להביע בנימוס.

אחרת בשביל מה יש פורום?

אני דוקא חושבת שיש משהו בדבריו של מופים אלא שצריך לברר את הענין היטב לפני שדנים בו כאן.

אני פותחת השרשוראנונימי (פותח)

צר לי שבעקבות השרשור שלי מתלהטים הרוחות

בפורום אמור להתנהל דיון תרבותי ואם יש בעיה שמפריעה אנא עשו זאת (להבא כמובן) במסר אישי או פנייה למנהל הפורום ובכך נמנע ביזיונות התקפות השפלות גלישה מיותרת מן הנושאים וכו'..

שבוע טוב לכולם ובשורות טובות

וואומופים

... לא חשבתי שכך יצאו להגנתי

תודה רבה. הופתעתי!

אני אישית חושב שמותר לי לחשוב את דעתי, גם אם יש אחרים שחושבים אחרת, וגם אם זה מזעזע לדעת כמה אנשים.

וכבר כתבתי שגם לי אישית קשה לעכל את מה שאני אומר, אני רק חושב שכך נוטים יותר הפוסקים, ואני אשמח מאד למצוא חומר שחולק עלי.

אני חושב שערבבת שני דבריםפיבו

הרמב"ם מתייחס לבי"ד ששם מי שלא צעקה יש חזקה שמדובר ברצון

כיוון שבדר"כ יש התנגדות

זה לא אומר שלא יתכן מצבים שבה לא יהיה רצון ועדיין לא תהיה התנגדות

מסיבות אחרות, אבל בי"ד הולך עפ"י חזקה

הדוגמא שהבאת לגבי ע"ז לא דומה כי שם יש פעולה ולא רק הימנעות 

הכוונה שלי היתהמופים

אם יש דבר כזה "קיפאון" שנחשב אונס, למה תולים שאם לא צעקה היא לא אנוסה, אולי היא "קפאה"? ו

ולמה לא הוזכר בפוסקים אפשרות שהיא קפאה שנצרף את זה עכ"פ לספק?    ו

שתיקת הפוסקים אומרת דרשני, לא?       ן

ומה שהבאתי לגבי ע"ז התכוונתי להראות שלא רק "רצון לעבירה" נחשב עבירה, גם אם אדם מסכים בלית ברירה בעל כורחו שלא בטובתו, אם למעשה הוא מסכים זה נחשב שהוא עשה את העבירה, ולא מועיל מה שהוא לא רוצה את זה. (זה נקרא בלשון הגמ' ע"ז מיראה לדעת הרמב"ם)       ו

ואותו דבר כאן, זה שהיא ממש לא רוצה את זה, וזה אפילו עושה לה טראומה, והוא המיט עליו אסון לכל חייה - לא יועיל שלא ייחשב לה לעבירה אם זה לא נחשב אונס.          ו

אז עיקר השאלה היא אם "קפיאה" נחשבת אונס, או שזה קושי גדול מאד, שברור שמוריד מאד את חומרת העבירה, אבל לא אונס ממש, אני אישית מרגיש שזה נקרא אונס, אבל לא משמע לי כך משתיקת הפוסקים. הלוואי ואני טועה.

וזה שאין כאן פעולה אינו חילוק אמיתי, יש עבירות בתורה שהם בשב ואל תעשה, לא רק בקום ועשה זה נחשב עבירה.

כיוון שבדר"כ יש התנגדות יש חזקהפיבו

וסוקלים על החזקות למרות שזוג שנמצא חודש ביחד לא ודאי נשוי

החילוק בין פעולה אקטיבית היא לא כי אין עבירה בשב ואל תעשה אבל 

אדם שעושה מעשה זה רצון לעשות אפילו אם הרצון הוא להימנע מכאב

אדם שלא מתנגד בכל כוחו עדיין אין הוכחה לרצון לפעולה

אתה צודק שאין ראיה מוכרחתמופים

אני הרי כל הזמן מדבר על "שתיקת הפוסקים".

אבל התחדש לי בדבריך שאתה סובר שגם אם נניח שקיפאון אינו אונס גמור, מ"מ כיון שלא רצתה בזה, ולמעשה היתה

מעדיפה שלא יקרה, אלא שלא נלחמה בזה כמו שהיתה צריכה  - אינו נחשב שעברה עבירה, כי אין כאן רצון גמור

וזה החילוק בין עושה מעשה לשב ואל תעשה - שהעושה מעשה תמיד יעשה ברצון גמור, משא"כ כשאינו עושה מעשה והוא פאסיבי יתכן שלא יתנגד ואעפ"כ אין כלל רצון.

הבנתי נכון?

(לא נראה לי בכלל, אבל אני שואל אם הבנתי נכון את דבריך)

הבנת נכוןפיבו

לפחות לא עבירה במלוא חומרתה

כמו למשל שמי שעבר על ג' עבירות ולא נהרג 

אינו נהרג לפי הרמב"ם כך שעבירה עבר אבל לא לגמרי

ברמב"ם שאתה מביאמופים

אני הבנתי שנחשב אנוס לגמרי, ולא עשה כלל את העבירה. יש עבירה אחרת שהוא עבר - חילול ה'. שאדם שלא מסכים למסור את נפשו על קידוש ה' נחשב מחלל את ה', אבל את העבירה עצמה הוא לא עבר כלל, והוא לא נענש עליה- כי הוא נחשב אנוס.

לא מוכר לי המושג "אונס לחצאין"          ו

ז"א היה אנוס אע"פ שהיה אמור להתנהג אחרתפיבואחרונה

כאן אותה הדבר היה אונס אע"פ שהיתה דרישה להתנהגות אחרת

יקרה,חנהלה

ראתי וליבי איתך! לא מתייחסת לכל הנקודות רק לדעתי ממש חשוב שתלכי את לטיפול בשביל עצמך!! אנשים לא צריכים לדעת שאת הולכת והמקום אפילו של הפריקה מאוד חשוב, חשוב מאוד ללכת למשהו מיקצועי בתחום של אלימות במשפחה ובהחלט יבינו אותך

(כי מי שלא מבין דוקא בזה לא באמת מבין מה עבר עליך ואיך להתמודד)

הרבה הצלחה בע"ה

דן עבר מהתקפה אלי להתקיף את הקצינת מבחןאין כמו אמא
חחחחחחחחח מבדר. אני כבר מחכה בקוצר רוח שימחקו את ההודעות האלימות שלי
מסקירה כללית של תגובותיךאלעד
חוששני שלא יהיה מנוס אלא למחוק את הניק עצמו.
את מתנסחת במודע באופן פוגעני ואלים ויוצרת אוירה קשה בפורום, זו התראה אחרונה לפני מחיקה מוחלטת.
אני שומעת איום בדבריך? אני פוחדת רק מהקב"האין כמו אמא
אז שום סגירת ניק לא תפחיד אותי. לדעתי ככה לא מתמודדים עם בעיות. אמרתי את דעתי ואני אישה עם כח. לא כל הנשים כנועות. מה זה ההתנפלות שלך ושל דן? תראה איך נשים הגיבו בכזאת עדינות. ואתם? מה קרה? מה נילחצם?
נו, אפשר להשוות את רמת ה"עדינות".........אנונימי (פותח)
נראה שאת מנסה להוכיח מה שאמרתיאלעד
את כותבת באופן אלים ומודה שאת אשה אלימה. בפורום הזה אין מקום לאנשים אלימים.
מה היא כבר כתבה?l666

עובדה שבמדינות ערב שאין שם אירגונים לזכויות האשה המצב הוא לא משהו

ובחבר העמים וברוסיה עד ממש לא מזמן אמרו אם בעל מכה אז בטח אוהב חזק

ונשים מוכות הסתתרו אצל שכנות

פה בארץ זה לא ככה כי יש אכיפה ויש חוקים. ולדעתי זאת הסיבה היחידה שבעלים אכן הולכים לטיפול

וגם בימי ביניים מעמד האישה ויחס אליה היה לא משהו

למה להתווכח עם עובדות?

וכן יש המון בעלים לא מתחשבים שמספרים שהם לא יודעים לסדר. מעניין מה הם עשו בצבא ובמעונות סטודנטים או דירה עם שותפים?

זה לא סותר שיש גם בעלים שסובלים מאלימות מילולית ואפילו פיזית ונשים שלהן עוד מגישות תלונות שקריות במשטרה

הכל קורה בעולמנו לצערנו

ממש לא הבנתי מה היה אלים במה שהיא כתבה

ולמה להשוות ישר לנאצים? זאת נהייתה אופנה בזמן אחרון. על כל דבר משווים איתם. לדעתי זה טיפה זילזול בשואה.

וכן אפשר למצוא קצת אמת בטענות שלהם כלפי היהודים ששכחו לגמרי שהם אורחים ולא בעלי בית והתחילו להתערב בנושאים שלא קשורים אליהם כולל נושאים עקרוניים ופוליטיקה. זה לא מצדיק כמובן שום דבר שהם עשו אבל למה עוד אפשר לצפות מגויים? 

את חצופהאנונימי (פותח)
חנהלה אמן ותודה רבהאנונימי (פותח)
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.אמא שלי
קראתי את כל מה שכתבת ולא ברור לי מה אליםnanel75

איני מבינה למה העורכים כאן אומרים שתגובותייך אלימות!   האלימות היחידה שהיתה כאן זה מה שסבלה פותחת השרשור מבעלה

ב ה ח ל ט חוצפה ועזות לגברים להתייחס לאישה ככה ושיהיה ברור שהם הולכים ישירות לגיהנום

לא ברור איך גבר שיודע שהקב"ה קיים יתנהג ככה!

מאוד מקווה בשביל הסובלת שפתחה את השרשור שהמצב ישתפר ובעזרת הפחדה של כלא בעלה ילך לטיפול ויעבוד על עצמו.  ושיהיה ברור שמי שכל כך כועס ודוחף אחרים לעשות את רצונו זה מישהו מאוד לא בריא מבחינה נפשית וזה מישהו ששכח להתבגר

אני עזבתי אחד כזה!!nanel75

אם תרצי צרי איתי קשר בצורה פרטית

לקח לי כמה שנים - 3.5 כדי להבין שהוא לא ישתנה

אני לא הייתי בהיי וראיתי דברים לא טובים אבל ממש לא תיארתי לי את מה שגיליתי לאחר מכן

נשארתי ונשארתי ודברים נעשו קצת פחות גרועים אבל עדיין גרועים מאוד

לא סיפרתי חוץ מלחברה אחת - ניסיתי לגרור אותו לטיפול ולא יצא מזה כלום

לאחר שעזבתי- כמובן שאז שיתפתי את משפחתי ועברתי להורי ל 3 חודשים עד שהסתדרתי בעבודה ודירה - המשיך להתנהג גרוע והכניס את עצמו לכלא!!!! בלי שום קשר אליי!!!!!!

בקיצור - עקב כך נמצא בטיפול- חייב כדי שיקלו את תנאי השחרור שלו- אולם לקח זמן והגעתי למסקנה שאולי עוד 20 שנה הוא באמת ישתנה ויגיע לרמה טובה ונורמלית וגם אם זה יקרה - לא רוצה אותו!!!

סבלתי מספיק והבחירה להתחתן איתו ולהישאר איתו היתה שלי

יש לי ב ר ו ך ה ש ם - 3 ילדים ק ט נ י ם !!!!    הם  לא מזכירים לי אותו- הם מזכירים לי כמה ברת מזל וכמה מבורכת אני שהקב"ה נתן לי ש ל ו שה ילדים!!!!  בתוך 3.5 שנות נישואים.  איני יודעת בת כמה את אבל אני התחתנתי באמצע שנות השלושים  ואני כל כך שמחה ומודה להשם שנתן לי את ילדי!!!   כעת אם אמצע או מתי אמצע בעל אחר זה כבר אחרת- ללא הלחץ של הגיל.   אומנם בעז"ה אני רוצה עוד כמה זרע בר קיימא אבל אין לי את הלחץ שחייבים והשעון מתקתק

תרגישי חופשייה לכתוב לי באישי אם את חושבת שאוכל תמוך בך- ודרך אגב רק בגלל שאני עזבתי לא אומר שאני אלחץ עלייך ואומר לך לעזוב אותו- אשמח לתת לך תמיכה בכל דרך שתבחרי

לפותחת השרשור היקרה!אנונימי (פותח)

סליחה שאני שואלת.. אולי אני טועה שאני שואלת אבל זו הקושייה שיש לי על כל הנשים שנקלעו לסיטואציה כמו שלך.

איך זה שלא ברחת מייד עם הסטירה הראשונה?

אז מה אם הוא התרפס?

אסור לרחם על מי שפוגע בנו...

על תסמונת האשה המוכה שמעת?אלעד
ישנן כ"כ הרבה נשים שבשביל לשמור על הבית והמשפחה מסוגלות לספוג עוד ועוד אלימות, כאשר ריצוי וחנפנות מצד הבעל המשפיל והאלים מחפים על הנטיה הטבעית לעזוב הכל ולברוח. גם משום שארה במצב שביר כזה צמאה לכל גילוי חיבה מצידו, אפילו אם בשכל היא מבינה שזה מזויף או רגעי.
ה' ירחם עליהן. בתור יועץ נישואין לשעבר יצא לי לפגוש כמה כאלה..מציאות לא פשוטה בכלל.
לאנונימית ששואלתאנונימי (פותח)

כשזו הייתה הסטירה הראשונה לרגע לא חשבתי שאני אחווה כזו השתלשלות נוראית ואת גם לא חושבת באותו הרגע שזה מה שאכן קורה - את בתוך חלום או יותר נכון סיוט 

זה לא משהו שניתן להסביר למה לא קמתי באותו הרגע

אלעד אפשר לדעת דרך איפה עבדת או ממליץ על ארגון?אנונימי (פותח)

אם כבר אתה מהתחום של הייעוץ

א. אני יועץ לשעבר וכיום לא מתעסק בזה בכללאלעד
ב. למדתי במכון מסויים שאני כ"כ לא אהבתי- שזה יהיה ממש רע אם אזכיר אותו כאן בתור המלצה.
שלא נשמע עוד סיפורים כאלהimosh30

שמעתי על תסמונת האשה המוכה,אנונימי (פותח)

ובכ"ז אני לא מבינה, וב"ה שאני לא מבינה, אני רק רוצה להגיד שבתור נשים אנחנו חייבות להיות ערניות לכל דבר שנראה לנו חשוד בהתנהגות של מי שמולנו.

לא משנה אם זה אדם דתי או לא.

לי אישית יש כמה חוויות עם גברים טורדניים במיוחד, ב"ה אף אחד לא עשה לי כלום, כי תמיד הגבתי במלוא החומרה והעוצמה באופן מיידי.

אולי אפתח על זה שרשור כדי להגביר ערנות של נשים למרות שזה תחום קצת אחר (אם אלעד מסכים...)

בכל אופן, לעניות דעתי, אם מעמידים את הגבר שמולך במקום מייד הוא מבין שיש לו "עסק" עם אישה "לא פראיירית"

ואלעד- אל תחשוב שאני שתלטנית או משהו, ח"ו .

אני אוהבת את בעלי, מתייחסת אליו בכבוד רב,

מביאה לו לאכול, לשתות, הוא בבית מקבל כבוד של מלך, כי ככה מגיע לו!

ויחד עם זאת, אישה צריכה לדעת לעמוד על שלה...

לפותחת השרשור היקרה- אני לא רוצה להקשות עליך, וברור שח"ו אני לא שופטת.

ואני בטח לא עוזרת לך בדיבורים על מה שכבר היה, כי צריך תמיד להסתכל עם הפנים קדימה.

בכל אופן אם את חושבת שיש מקום לבנייה עם בעלך, אז בוודאי שזה עדיף.

לא הפותחתאנונימי (פותח)
כי יש תהליך עד שמגיעה הסטירה. ארוך ועמוק מידי כדי לכתוב עליו בהודעה בפורום.
חושבת שאני קראתי כתבות ולא צקצקתי "למה הן לא עזבו?"
אחרי שמבינים את העניין
מבינים יש דמיון בין השאלה הזאת לבין לשאול נפגעת מינית בתוך המשפחה- למה לא עזבת את הבית? ברור שאב\אח שנוהג כך זה נורא!
יקירתיתודה על הכל

אין לי מילים

נשמע שעברת מצבים קשים מאוד ובכ"ז נשארת אמא חזקה לילדיך ובנ"א נורמלי

כל הכבוד לך!

נשיקה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך