לא הבנת נכון מה שכתבתי על דברייך.. [בהנחה שאכן ניסית בכנות להבין את התגובה]
ומה שכתבת שאני כביכול "אומר לה" - זה כבר ממש ההיפך ממה שאמרתי לה..
אז בהנחה" כנ"ל, ששאלת בכנות - אנסה להסביר שוב לגבי מה ששאלת, כסדר דברייך:
א. כלל לא דיברתי על "יש מקרים ויש מקרים". חילקתי בין דברים בהודעתך, שהינם "עובדות מציאותיות" כגון: מצב של "קיפאון", "הכחשה" וכד' -
לבין דברים שהם פועל יוצא של תפיסות עולם זרות, שמוצגות לפעמים כ"מובנות מאליהן" (כולל בחלקן בהכשרה של עוסיו"ת/ים. יש לי כמה דוגמאות לזה. אבל זה לא הנושא, אין מקומו כאן, וגם אין לי ענין "לצאת נגד". סה"כ יש רבים/ות העושות/ים עבודת קודש ממש).
למשל: הנושא של יסורי-מצפון, שמוצג בתפיסות מסויימות, סיסטמאטית, כדבר רע שצריך להציל ממנו. ולא רק בנושא הספציפי שכאן.
וכן, גם ה"שדר" (לא מדבר כרגע על "לאחר מעשה"), כאילו תמיד "אין בחירה", הוא לא נכון, רע ומזיק. גם בנושא זה. זה לא נכון להציג שאו "כל הנשים מצפות להיפגע", או ההיפך, שכל מי שהגיעה למשהו - לא היתה לה כל בחירה.
אני לא מעונין להרחיב בנושא, בגלל שקוראים כל מיני אנשים, ויש גם שעלולים להיפגע מזה.
אבל ככלל, יש אכן סקאלה רחבה. והצד היצרי, כשמדובר ב"תהליך", ולא בתוקפנות פתאומית, אינו תמיד רק נחלת הצד הגברי (וגם להם יש בחירה לא "להתפתות לפתות"..).
ואכן, יש בנות, שמה שהציל אותן מלהמשיך להידרדר ב"מידרון החלקלק" היתה בדיוק ההבנה הזאת, ששודרה להן ע"י אנשים שגם הבינו למצבן, וגם אמדו נכון את יכולת בחירתן.
ובכך לא ארחיב, גם אם "תַחלקי". זכותך. אני יודע על מה אני מדבר - ומבחינתי יש גבול למה שאני כותב ברה"ר, כנ"ל.
ב. מה שכתבתי על "יכולת התשובה" - היה כחלק מההסבר למה בתרבויות מסויימות, "יסורי מצפון" נתפסים שאיזו "מחלה סופנית" ר"ל.. כי אינם מתחנכים על הכח להופכם למנוף של עליה מהרע והתחזקות בטוב.
ג. לגבי שתיים-שלש האפשרויות שנתת לפרשנות הדברים שאמרתי לה - אף אחת מהן אינה נכונה. צריך לראות את ההקשר, וכפי שכבר הסברתי בהודעה אחרת: האשה שאלה מדוע לא התייחסו בתגובות- ההזדהות עם מצבה, לנושא של האיש ההוא שהזכירה. אז עניתי לה, שזה אמנם דבר נורא, ניצול, אבל בגלל שלא היה ניתן להבין כ"כ ממה שכתבה, במה מדובר, לכן קשה היה להתייחס. שהרי מדבריה הובן שזה מישהו שדיבר עם שניהם, נטה לכיוונה, והיה תהליך של "תיווך". ועל כן כנראה הניחו הכותבים, שכאשה מבוגרת, הבחינה באיזשהו שלב שיש פה נסיון ניצול ועצרה את זה בשלב כלשהו [אני לא מסכים שהנחה כזו אינה "לגיטימית"..]
.
כלומר - ההיפך ממה שאת "הבנת" - כאילו הדברים נאמרו כ"מוסר" לאחר מעשה.
אז נכון, שאפשר לומר שהיה מקום לחשוש שאם לא כך היה המעשה - היא תיפגע שמא "תבין" שזה מה שמתכוונים לומר לה. מכל מקום, בוודאי לא היתה כוונה כזו. לא אני זה שאומַר למישהי ש"היתה יכולה אחרת", אחר מעשה, כשאין בכך תועלת, ובוודאי לא בפומבי..
ד. לגבי מה ש"ציטטת" (בצורה קריקטוריסטית) כאילו "חלילה שהעוסי"ת תתן להידרדרות לגימטימציה".
ראשית, לא דיברתי בזה דווקא על עוסי"ת. אליה התייחסתי כבר לעיל.
מה שכתבתי על נזק שעלול להיות מפרסום פומבי של דברים מסויימים, היה שכאשר כותבים על כמה ה"תהליך" של ההיפגעות כמעט מדרון "מוכרח", כביכול, חלילה, עלולים להחליש בכך יכולת עמידה של חלק שנמצאות בתוך מצב מסוים. אז למה לכתוב, שוב קריקטוריסטית, כאילו נאמר ש"כל הנשים" הן על סף דבר כזה, חלילה? "כל הנשים" באותו מצב?... כל הגברים באותו מצב?.. אם את טוענת שיש לך ניסיון בכגון-דא, אז את אמורה לדעת שיכולת העמידה של בנות מסויימות במצבים מסויימים, אכן מושפעת ממה שמוקרן להן לגבי יכולת זו. ובהיות שזה לא מדבר על "לאחר מעשה" אלא על יכולת עמידה מראש, ראוי להיזהר בפרסומים כאלה. זה לא פרסום בעלון המיועד לכאלה שכבר נפגעו בלבד..
ה. לגבי השאלה "מה הקשר לשירשור".. את זה את צריכה אולי לשאול דווקא את עצמך.. הרי "שלפת" משפט מתוך הודעה שעיקרה היתה הבעת צער על צערה, הצעה למי לפנות, וגם ניסיון לענות על שאלה שלה למה לא התייחסו למשהו שהעלתה. הקיצור, ניסיון לעזור. "הפכת" את המשפט הזה למה שלא היתה כל כוונה אליו (לא במזיד בוודאי. או שלא הובן. או שזה בגלל שהנושא "בער בך" אז החלת את ההערה על מה שהיה נדמה לך נוגע אליה), ומזה התגלגל פה אח"כ הדיון על זה.
ו. איך אני מסביר" את ההתנגדות שלי לדברייך".. אם תקראי מה שכתבתי בתגובות לעיל, תראי שעיקר ההתנגדות היתה לסיגנון. הסברתי שם למה, אני לא חושב שיש ענין לכתוב ביקורת פעמיים. הסגנון שלך לטעמי, גם אם רצית לומר דבר חשוב לדעתך, היה לא-ראוי. בוודאי לא האמירה לאדם שאינך מכירה ש"אין לו מושג על מה הוא מדבר" וש"מעולם לא שוחח לעומק" עם מישהי כזאת... לא נראה לך קצת "מחוצף"?.... שוב - מן הסתם לא התכוונת אלא "בער" בך.
דבר שני - היה גם משהו "תכני" - והוא ההתנגדות שלי לעירוב בין ניתוחי-מציאות חשובים ונכונים לכשלעצמם, לבין "השקפות עולם" שמוגנבות לדעתי אל תוך ה"אג'נדה הטיפולית" לא פעם. ומכיוון שמצאתי הד לכמה מהן בתוך דברייך (אכן, ברור לי לגמרי שללא כוונה רעה מצידך), ראיתי לנכון להעיר עליהן, מצד מה שהיה נראה לי טובת הרבים.
כנ"ל, אני לא חושב שכאן המקום להרחיב בזה ומציע לא להמשיך בדיון כזה פומבית לפחות.
ו..הערה לסיום: דובר כאן על נושא של אלימות ל"ע. יש להניח שגם גברים כאלו, עפ"י רוב, אינם מתפרצים "סתם".. לא מסכימים למשהו שאמרו או שרצו - אז מוצאים "פיתרון" כזה...
בעיני, גם כשמנהלים דיון, ובמקום להתווכח עם מי שלא מסכים, מנסים "לתקוף אישית", זה גם סוג של אלימות. לא מדבר כעת על מי ש"משיב" לתקיפה כזו - שכבר אמר ספר החינוך שהתורה לא חייבה להעמיד עצמנו כקיר - אלא על "שיטה" תמוהה כזו. אפשר לראות דוגמאות בשרשור זה.
ועוד אגב, כבר העירו כאן בעבר על הבעייתיות בשימוש מתמשך בחסות ה"אנונימיות".