בין הומאופתיה לבין אולי נטורופתיה שהיא שם כללי לשיטות ריפוי טבעיות שונות :תזונה, הרגלי חיים, רפואת צמחים, ארומתרפיה ועוד אם הבנתי נכון.
בהומאופתיה לא רוקחים כל מיני מרקחות.
כשאני נותנת מרשם לטיפות הומאופתיות אני שולחת את המטופל להשיג אותן בבית מרקחת שהוא אחד הותיקים והמכובדים בעיר.
התרופות ההומאופתיות מורכבות, או יותר נכון מדוללות, בתנאי מעבדה ובאופן קפדני משום שהדילול (מינון) שלהן חייב להיות מדוייק.
הומאופתיה היא תחום טיפולי בן למעלה ממאתים שנה (לדעתי זה מקביל ל"חטיבת הזמן" של האתחלתא דגאולה על פי מרן הרב קוק זצ"ל - אבל זה במאמר מוסגר. ושמעתי שהרב גינזבורג הגדיר אותה כרפואה של ימות המשיח).
זהו תחום שהתפתח באירופה. בעיקר בגרמניה ובאנגליה (האסוציציות הגאוגרפיות עושות רושם מעט פחות סהרורי לא?)
האם ידעת שלמשפחת המלוכה הבריטית יש הומאופת מלכותי שמטפל בבני המשפחה ? ושבצרפת נטילת תרופות הומאופתיות היא מאוד נפוצה.
גם בארץ יש אפשרות לקבל טיפול הומאופתי בקופות החולים במסגרת שירותי הרפואה המשלימה שנותנת כל קופה.
אני מניחה שקופות החולים לא היו כוללות טיפולים כאלו אם לא היו בטוחים.
כואב לי שאנשים סובלים כאבים כשיש פתרון כל כך איכותי ויעיל.
לגבי ההערה שלך - אני לא מעוניינת לעשות פרסומת לעצמי. אני רוצה להשתתף בפורום כמו כל אחת מכן בלי שיתיחסו אל התגובות שלי כאל תוכן שיווקי. אז היכן שאני חושבת שצריך אני אכן מציינת שיש לי ניסיון או שאני הומאופתית.
תודה לך על האפשרות להעביר את הדברים בצורה מכובדת ורגועה.