איכס.תחנה מרכזית ירושלים מפוצצת סודנים ודומיהםמושיקו
אוקיאריק מהדרום
אפשר להגיד הרבה דברים, סודנים הם לא עם נחמד, לא המקום שלהם כאן זה ודאי, גם לא הכי אסטטיים ובכל זאת לכתוב עליהם איכס... זה לא.
איכס הם פולשים והם איכסאיש השקים
איכסיוני
כל המסתננים האפריקאים שנמצאים בישראל הם שליחים של ארגוני השמאל ישראליים ואירופאים שהמטרה שלהם היא אחת- לפגוע בעם היהודי.
בתור אחד שגדל עם כושייםחרדי מקורי
(כושיים מלשון צבע כמו "אתרוג הכושי")
"הלא כבני כושיים אתם לי"עוגי פלצת
"האשה הכושית אשר לקח"מושיקו
אבל זה בלשון סגי נהור..
הם כושים ברצינות
... והיה שם עכשיו דקירה. המשטרה עכשיו שם. ה' ירחם.חסדי הים
די כבר עם הגישות הסלחניות. גם תלמידי חכמים תתעורו ותבינו את המצב גם עם הסודנים וגם עם הערבים.
תבינו כבר שצריך להתנתק כבר מהטעות היסודית שהמלחמה הוא רק כלל נגד כלל. כל פרט שלהם נלחם בנו והוא חפץ חשוד.
עכשיו? באמת?עלמא1234
כן מה אני ממציא.חסדי הים
וכל גן סאקר מלאה סודנים!!בכמויות..וזכני לגדל
עכשיו? באמת?עלמא1234
גם אני עברתי- ליבי ליבי לדרום תל אביביםי. נחמיה
דחוף!אברי
בטח כל קרית משה מפוצצת בהם גם.. אבל זה בסדר עשו הדברה אצלנו בבית לפני חצי שנה.. הם לא יתקרנו לבית שלנו..
גזען חשוך. מה זה הדיבורים האלו??אלעד
<ר>
לא אומרים איכס על אוכל!!
<צ>
התורה גזענית אח יקר...אברי
התורה לא היתה מכנה כך את אותם אריתראיםאלעד
כמו שאריק אמר בתחילת השרשור-
יש בהם כ"כ הרבה פגמים, שלא צריך להתאמץ ולהגזים וללעוג להם סתם
חבל, זה פוגם בעיקר בנפש שלנו.
יכול להיות שאתה צודק, אני לא כ''כ מסכים..
אברי
שאני אבין, אתה מכניס את צבע העור שלהם כשיקול?ותן טל
<מזועזע במלוא הרצינות>
לא ככה מתנהגים בני תורה.
ולא אכפת לי כמה שיגידו שאני מתחסד וצבוע - אני יודע שזה לא נכון, אני יודע שאני לא רוצה אותם בארץ, אבל מכאן ועד ללעוג לאדם בגלל צבע העור שלו? ריבונו של עולם! לאן אפשר להידרדר בשם מוסריות התורה???
גם עניין המגעילים לא שייך לכאן! סליחה על ההשוואה - אבל אותו דבר בדיוק אמרו לפני 20 שנה על האתיופים היהודיים המלאים שהגיעו לכאן!!! זה מה שאתה רוצה להגיע אליו???
אפשר להגיד שהמקום שלהם לא בארץ, אפשר להגיד שהם עושים הרבה יותר פשיעה ממה שמקובל בישראל, אפשר להגיד שהם לא פליטים אלא מהגרי עבודה (למרות שחלקם בטח כן בסכנה אם יחזרו למדינתם, אבל זה כבר לא אני צריך לבדוק אלא משרד הפנים) - אבל להגיד שהם "חומים", "מגעילים" ועוד שלל כינויים דוחים???
בושה וכלימה.
ותעשה לי טובה - ה' הורה להשמיד את העמלקים, וזה העם היחיד שהוא הורה להשמיד. הוא הורה להשמיד גם את האריתראים? את הסודנים?
אין גבול?
הם צריכים להיות בארץ שלהם, ואם הם בסכנת חיים צריך לנסות למצוא מדינה אחרת בטוחה שתסכים לקלוט אותם או לזר אותם במקומות רבים שלא יהוו פוטנציאל נפיץ - אבל לחלוטין לא צריך להתייחס אליהם כמו אל ג'וקים! גם גוי הוא עדיין בן אדם, וכן, תתפלא - אפילו "כושים".
נראה לי שהתבלבלת לגמרי. כדאי להזהרנפשי ישובב
בדברים האלו, דברים כאלה גורמים שמתוך הרחמים על אכזרים- חלילה מתאכזרים לרחמנים.
נשמע חד, אך מה לעשות שזו אמת, והיא חדה לפעמים?
כן, הם לא תמימים הסודנים המגעילים הללו, והם אפילו מגעילים ומסוכנים. זה לא כמילות גנאי, זה תיאור מצב.
היום להסתובב בדרום תל אביב זו סכנה, בכל שעות היום. כי מדינתנו 'הרחמנית' גרמה לכך שיסתננו אליה אותם מסתננים, פולשים, לא שייכים לכאן (כל מילה מדויקת. מסתנן- לא נכנס בצורה מותרת, וכן פולש) והם פוגעים בנו כלכלית, בטחונית, בטיחותית- למשל- הפגיעה בבנות. מביאים את כל זוהמת העמים לכאן, מלכלכים את הרחובות בצרכים, וידוע- שיש כמה מחלות נגיפיות-זיהומיות שב"ה הצלחנו לחסל אותן מאז קום המדינה ופתאום חזרו למדינתנו דרכם.
קל מאד לרחם, וזה חלק ממי שאנו כעם ישראל. יהי רצון שנזכה לנתב את רחמנו הגדולים לאומתנו, ולכן גם לסלק את הפולשים וההורסים כל מה ששייך לעמנו ולמדינתנו היקרה.
^^^-משה ר-
לא לא לא. את התבלבלת ולא הבנת מה אמרתי.ותן טל
להגדיר אדם בגלל צבע העור שלו - ז-ה מסוכן.
להגיד על אדם כחלק ממכלול הדברים שגורמים לך לרצות להירתע מהם: "הוא חום" או "או שחור" - זה דוחה וזאת לא דרכה של תורה. מי שנרתע מחומים ושחורים - זה אומר שהוא נרתע גם מאתיופים?
מגעיל - למה את מתכוונת כשאת אומרת את המילה "מגעיל"? כי לפי ההגדרה שלי - לפי ההגדרה המקובלת של המילה מגעיל בעולם - זה לא שייך להגיד דבר כזה על סודנים או על אריתראים. (כלומר, בהכללה).
שייך להגיד שהם בעלי פוטניצאל פשיעה, שהם לא צריכים להיות פה - אבל להגיד עליהם שהם מגעילים? תסלחי לי, זה מה שאמרו על עם ועמים אחרים לפני לא הרבה זמן בהיסטוריה...עמים שגם נרדפו. זוכרת? ואל תתחילי להסביר לי מה ההבדל - אני יודע שיש הבדלים, אבל אני יודע גם שלמרות ההבדלים, צריך לזכור שעדיין מי שעבר דבר כזה צריך להיות עם טיפה יותר רגש וחמלה כלפי האחר.
מדהים כמה כל כך מהר שכחנו איך זה שאנחנו גורשנו ממקום למקום ובכל מקום אמרו לנו שיש לנו אף ארוך וכו' וכו' ("יהודי מסריח - קללה מקובלת במשך שנים כה רבות, גם לפני השואה).
אני יודע מה זה דרום תל אביב, הייתי שם, וגם בעיר שלי יש לא מעט מסתננים, אני לא צריך שיספרו לי מה הולך. (אגב - לעשות צרכים ברחוב זה אלה שאין להם מקום לגור ו/או שירותים ציבוריים. שוב, להבדיל - גם יהודים עשו את צרכיהם בזמן השואה בכל מקום).
אני יודע שאולי אני מזעזע קצת עם האיזכורים החלקיים של השואה - אבל האם את באמת יודעת מה הולך בצפון ודרום סודאן? אני לא אומר שכולם פליטים, אבל שאלה לי אלייך - נניח שיגידו על אחוז מסויים שהם באמת פליטים שצפוי להם מוות כמעט וודאי אם יחזרו לארצם - גם אז תרצי לגרש את כולם ולא לחוס על אף אחד?
בנוגע למחלות - קל מאוד לזעוק ולהזדעק על כך, אבל מה שבאמת היית צריכה לעשות עכשיו אם זה כל כך חשוב לך, זה לא לקוות שכולם פתאום יתנדפו ברגע - כי זה לא יקרה, גם לעזיבה לוקח זמן. את צריכה לפנות בהפגנות למשרד הבריאות שכל מסתנן כזה יעבור חיסונים על כל המחלות האקטואליות ובכך יסכן פחות את האוכלוסייה. את צריכה לדרוש מהעיריות להציב שירותים כימיים במקומות המועדים כדי שלפחות המסתננים האלו יוכלו בנתיים לעשות את צרכיהם בתוך השירותים ולא ברחוב.
הכי קל לזעוק ולזעוק ולא לעמוד באומץ ולחפש פתרון לפחות בנתיים עד שיגיע הפתרום האחרון.
ולא - אני לא מרחם על מסתננים יותר מעל בני עמי - אני פשוט לא חד מימדי ומבין שישנם עוד היבטים ועניינים וזוויות שאנשים פה בכוח מדחיקים ולא רוצים להתייחס אליהם.
ואם נחזור להתחלה - לחלוטין לא מקובל עלי בשום אופן וצורה שהיא, שמישהו יגיד על מישהו אחר קללה שקשורה לצבע עורו או למבנה גופו וכו'. תפני אל היוצר שיצרם ותתלונני שייצר אנשים כאלו בעולם. אדם שמתנהג ככה ומקלל אדם ומתייחס לכך שהוא "שחור" - לדעתי גרוע לא פחות מהצרפתי שמקלל את היהודי ואומר לו שיש לו "אף ארוך" ושהוא "מסריח".
זה טענה שלא ממין העניין ורק גורמת לזילות ולאי יחס לשאר הטיעונים הצודקים והנכונים, ורק מכערת את פניו של מי שמבטא אותה.
יש משהו שאני לא מסכיםמופים
העולם המערבי - שמאלני -ליברלי
הכניס צורת דיבור בעייתית -כולם שווים. העם שלך או לא- כולם בני אדם!
ותן טל אומר משפט שהמכלול שלו הוא "כמו שהיהודים לא אוהבים ששונאים אותם בגלל דברים צדדיים, גם הם צריכים לא לשנוא אחרים בגלל דברים צדדיים"
ומובלע בזה את העיקרון המוסרי הברור "מה ששנאוי עליך לא תעשה לחבירך" "שים את עצמך במקומו, היית רוצה שיעשו לך כך?"
ואני לא מסכים שעושים כך גם לעם אחר!
אין מה להשוות! יתכן מאד אלה ששנאו אותנו בגלל דברים צדדיים הם מושחתים, ואנחנו כן יכולים לשנוא בגלל דברים צדדיים! כי אנחנו יהודים והם לא.
הטענה הזאת נובעת מעצם הרגשת האדם שהוא חלק מלאום.
(לא רחוק היום שהליברלים יאמרו שאין שום הצדקה לחייל להצטרף לצבא של מדינתו, למה שלא יצטרף לצבא של האויב? מה, הם לא בני אדם בדיוק כמוהו?)
אני זוכר שראיתי שדוד המלך מדד בשעל את בני אדום, והרג שליש מהם, ורש"י אומר על זה שזה פירסום לרחמנות של עם ישראל שלא נפרעים מאויביהם. מה היו אומרים היום? הרי זה פשע נגד האנושות כפשוטו! להרוג שבויים בלי שום צורך, רק כי שונאים אותם!
לי זה עשה סוג של התפכחות שאנשים שהם לא בעם שלך, לא צריך לחשוב מה היית מרגיש במקומם. הם אויב!
^^^ מסכים עם המחשבהחסדי הים
הכנסת מספר דברים מעורבבים ושיש בהם כל כך הרבהותן טל
טעויות...קשה לפרק את דבריך לגורמים, כי הכנסת מצד אחד דברים נכונים ומצד שני דברים מוטעים ומסולפים כל כך, אבל זה מאוד קשה להפריד, לפחות במצבי כעת.
בגדול - אני חולק עליך ממש. אין עניין לשנוא סתם אדם סתם ככה בגלל "דברים צדדיים". במיוחד לא בגלל דברים שה' בחר לברוא אדם ככה.
ה' ברא את הכושי כושי - האם בגלל זה צריך לשנוא אותו? תמהני. מצטער, אתה נשמע בדיוק כמו בימי העבדים הכושים - גם אז הצדיקו את זה.
איפה ראית בתורה שמותר לשנוא אדם בגלל צבע עורו? בגלל המקום בו נולד?
והכנסת את דוד המלך,מה הקשר? קודם כל - אתה לא דוד המלך. וכן, מותר לי להגיד את זה - אתה לא דוד המלך. זה גם לא קשור לעניין של רחמנות אולא - לא חיית אז, וייתכן מאוד שביחס לאותו זמן שהיו הורגים את כל הגברים ואונסים את כל הבנות - זה אכן היה רחמנות גדולה ורק למען יראו וייראו - אני לא מתיימר להבין את דוד המלך.
דבבר נוסף - אני רואה יותר ויותר שאתה מגדיר כל עם שהוא לא עם ישראל כאויב. מעניין. לפי איך שאני רואה את זה - כל מי שהוא לא יהודי הוא אוטומטית אויב שלך.
נדבר נטו לעניין האריתראים - האם כל אריתראי וסודני הוא אוטמטית אויב שלך? גם אם נניח הוא לא גונב, לא אונס ולא רוצח (ויש כאלו, תתפלא9. ונניח גם שהשאיר מאחור בבית ילדים והורים ואשה, וברח לכאן כי איימו על חייו - רק נניח. האם גם אז עצם העניין שנכנס לארץ הופך אותו לאויב שלך?
ומה הקשר של מה שאמרת על ליברלים? לא הבנתי בכלל. זה סתם דמוגגיה כדי לנסות לשכנע בצדקת דבריך.
בקיצור, עשית סלט רציני.
ותתפלא - יש אפילו אנשים ימניים ואוהבי עמם והארץ שלהם, שלא חושבים בדיוק כמוך, ולא, הם לא "מרחמים על אכזרים ומתאכזרים לרחמנים". תכיל את זה שיש דעות שונות ממך...
חוץ מזה, שכן, אם כבר מדברים על הגדרות הלכתיות - יש גם עניין של "איבה", ושל "מפני השלום". רק נניח לרגע שיום אחד תהיה מלחמה בארץ ישראל והיא תהפוך להיות כמו דרום וצפון סודאן ואתה תברח כמו עכבר למדינה אחרת שבה אנשים יקראו לך מסריח וישנאו אותך בגלל האף הארוך שלך וירצו להעיף אותך לכל הרוחות וכו' וכו'... - מה יהיה לך להגיד להגנתך אז?
כן - זה לא מילה גסה, להסתכל על העולם ולדעת לחיות בתוך עולם, עם אמנות וכו' - זה חלק מהמציאות ודר מהאפשרות שלנו לחיות עם העולם.
ובבקשה תגיד לי - האם אתה שונא כושי בגלל שהוא שחור? ענה לי רק על זה...
יש לך טעות קטנהמופים
לא הבעתי עמדה בויכוח שלכם! אני לא יודע להכריע בה.
אני אישית לא גזעני בכלל, ולא מרגיש שום גועל מסודנים.
ואולי באמת הם לא אויב.
אני סך הכל מדבר על סגנון הטענות!
אתה טענת שכמו שהיהודים לא אוהבים את זה, הם צריכים לא לומר את זה לאחרים. על ההוכחה הזאת אני חולק.
זאת טענה ליברלית שמבחינתם כל העמים שווים
אתה עדיין יכול להיות צודק. אבל לא בגלל הטענה הזאת.
(זה כישרון מיוחד שלי, ששני אנשים מתווכחים ביניהם, ואני יכול לא להסכים עם שניהם
, זה לא בגלל שאני יכול להסכים עם עיקר דבריך, שאני חייב להסכים עם כולם)
והגישה של לא ללמוד מדוד המלך היא בעייתית. אם לא נלמד ממנו - ממי נלמד? למה שלא ננסה ללמוד ממעשים של גדולי ישראל?
אגב יש גם מצוה בתורה להרוג את כל הזכרים במלחמה ורק הנשים והטף לקחת לעבדים. גם זה פשע מלחמה בעיני העולם. אני זוכר שראיתי דיון אם זה חיוב או לא. אבל יצא לי שיותר נוטה שזה חיוב.
(חסדי, אולי למדת את זה פעם?)
הרב הרצוג כותב בשו"ת שלו שזה חיובחסדי הים
לגבי איבה ודרכי שלוםמופים
מסכים איתך לגמרי.
כבר כתבתי פה פעם שאסור לתת מכות לערבי אלא אם כן יודעים שהוא ימות וזה לא יוודע. (מלבד מה שכבר אמרתי לך שאני אזרח שומר חוק, כל עוד אני מפחד שיתפסו אותי)
ברור שהלכתית אסור להציק לגוי צדיק ששומר שבע מצוות, ואם הוא קיבל אותם ונהיה גר תושב אפי' מחוייבים להחיותו, אבל אין הדבר מצוי כלל...
(ואני מדבר ומדבר, אבל במציאות אי לא רואה את עצמי מכה גויים. בכל זאת אני יהודי רחמן בן רחמן. ושמעתי על סיפור שניצול שואה לא הצליח להיות תליין במשפט של מפקד מחנה ההשמדה שלו עצמו, שכנראה היה אחראי על רצח כל בני משפחתו, כי אנחנו בטבעינו רחמנים גדולים)
אח.. הרחמים האלה מוכרים וכואבים בעמ"ינפשי ישובב
כן, אחד החטאים המיוחדים לעמ"י זה חטא הרחמים על אכזרים.. ה' ירחם, עלינו.
דוד המלך התפלל לפני צאתו למלחמותיו שמצד אחד ילחם באויביו- אויבי ה' עד תום ומצד שני שה' יתברך ישמור עליו שלא תפגע רגישותו ורחמיו האמיתיים, מידת הרחמים שבו. הוא ידע להלחם, כפי שכולנו מכירים ומודעים, וב"ה רחמיו ורגישותו נשמרו לגמרי..
בני דוד המלך אנחנו, דוד מלכא משיחא, שנזכה לרחמים אמיתיים..
תסלח לי אם זה יוצא יותר מדי בוטהחרדי מקורי
(אגב יש לי חבר שקוראים לו לואי ווילימיס, כושי גר צדק שגר בדרא"פ בחור זהב)
על מה אתה מדבר?ותן טל
על צבע עורו של אדם?
אני בכל מאודי מקווה לעולם לא לשפוט אדם בגלל צבע עורו אלא בגלל אישיותו.
אני משתדל לא לרדת לרמה הזאת.
על זה דיברתי - על לשפוט בגלל צבע עור. אם לזה אתה קורא "לדבר אל כושים בצורה כ"כ נדיבה - אני לא יודע מה זה לדבר אליהם בצורה ב-א-מ-ת נדיבה. אני סך הכל אמרתי לא לשפוט אדם בגלל צבע עורו. זה הכל.
חייב להגידשורש וגרביים
כדאי להתייחס גם לנקודות הבאות
1. אנו מצווים בפירוש "ואהבת את הגר"
2. כמעט כולם הם מהגרי עבודה לא חוקיים (ולא פליטים) וצריך לנהוג בהם בהתאם
וואלהמופים
פעם אחת שאני מסכים עם מה שאתה אומר בנושא נפיץ.
במפורש צריך לקרב גרים, ולדעתי גרים כושים צריך להשקיע בקירוב שלהם יותר, כי הם בקלות עלולים להרגיש דחויים בגלל גזענות
עוד לפני התוכן, בצורת הצגת הדבריםנפשי ישובב
אתה מוכיח אחת לאחת את מה שאמרתי.
למה שאפנה למשרד הבריאות שיתנו להם חיסונים כדי שאנחנו לא נפגע?
בוא נחזור לשורש- קודם כל אל תשווה לרגע בין עמ"יבין אומות העולם ובטח לאנטישמיות שבהן. זה שונה, ממש.
לך לשורש- מדוע בכלל הם צריכים להיות כאן? בגלל שלנו כעם יש רגשי נחיתות מזה שהעמים קבלו אותנו יפה כל כך (בערבון מוגבל עד ציניות) אז כל מי שבא בשערנו מקבל יחס של אזרח- מחיסונים ועד דיור ועבודה?
זה מזיק לנו.
הם מזיקים לנו
ושוב- הם מזיקים לנו!!!!!
האם תכניס לביתך כל אחד רק בגלל שהתייחסו אליך יפה במקום אחר, גם אם הוא מזיק לך ולילדיך ולבנותך ומטנף את ביתך? אני בחיים לא הייתי עושה זאת, כל מי שיפגע לי בבית או אפילו יסכן אותו מרחוק יחטוף בריבוע, עוד לפני שיתקרב. ולא משנה מה צבע עורו, ממש לא נראה לי שזה הדיון כאן אז אל תסיט אותו למחוזות אחרים. ויש מצבים ומקומות שחייבים להיות חד מימדיים בהם אחרת הבית שלך בסכנה. בבית המשפט למשל- יש פסיקת דין. אך גם זה לא מדויק, כי זה לא חד מימדי. המימד הרחב פה הוא עם ישראל בטחונו אהבתו ושלמותו וזה מספיק רחב בשביל לסלק מפה כל גורם זר.
ועוד משהו- לכל מקום שעמ"י הגיעו הם הביאו ברכה ורווחה כלכלית בזכות החכמה שניתנה לנו והמח היהודי וכמובן הרבה פעמים בזכות האמונה. עד כדי קנאה עזה ושנאה עוד יותר עזה של הגויים עלינו.
אז לפני שאתה רץ ל.. המסריח או כל מיני זילויות שכאלו- תתייחס לטענות עצמן.
ולמען ה', ולמען עמ"י אל תשווה ביננו לגויים. אין מצב כזה. כן, ואחזור לאזהרה בתחילת דבריי הקודמים על הרחמים.
אני אמרתי שאכניס אותם בשמחה? דיי לעוות דברים...ותן טל
הביה היא פשוט שאת בחרת לא להתייחס למה שכתבתי ולהתייחס לדברים אחרים, ל"שורש" כמו שאמרת - כשלא על זה דיברתי בכלל. זכותי לא לדבר על השורש אם איני רוצה,ומתחילת דבריי אמרתי שזה לא קשור לכך שהם באמת איני רוצה אותם בארץ וכו' וכו' - אני דיברתי דבר ראשון לגופן של השמצות על צבע העור והמגעילות - ועל זה את עדיין מתחמקת ולא עונה - זה מה שהזדעזעתי ממנו, שאדם משמיצים אותו בגלל צבע עורו. זה לא קשור בכלל למה אני חושב ספציפית איפה הם צריכים להיות - לא יורדים לחיוו של אדם בגלל צבע עורו, ובטח שלא קוראים לו סתם ככה מגעיל. זה דוחה!
דבר שני, מה שאמרתי חיסונים ושירותים - קראת בכלל מה שכתבתי? את עונה בדיוק את מה שאמרתי שבלי קשר לזה בנתיים את צריכה לדאוג לזה. הרי הם כאן! אני מדבר על מציאות! הם כאן עכשיו - מה עדיף, שיהיו מחוסנים ופחות יפיצו מחלות או שבדווקא לא נחסן אותם, לא ניתן להם שירותים ואז יעשו את צרכיהם בפתח הבניין שלנו, וגם אנחנו נחלה?
את מזכירה לי אדם שמנסה בכוח לדפוק את הראש שלו בקיר רק כי הקיר עומד מולו עכשיו במציאות והאדם מסרב בתוקף להבין את העובדה שכרגע הקיר כאן וצריך לדעת איך להתמודד איתו.
וזה לא קשור בכלל לעובדה, שוב, שגם אני חושב שהם לא צריכים להיות פה. אבל כשהם כבר פה אם לא נעניק להם חיסונים בסיסיים ושירותי היגיינה בסיסיים - אנחנו אלו שנסבול מזה.
לגבי להשוות בינינו לבין הגויים - אמרתי, זה לא השוואה מלאה ואת יכולה לטעון כמה טענות שאת רוצה ואכן יש בשפע, אני לא אומר שלא - אבל השוואה מסויימת יש. גם ציווי מפורש בתורה על "וְגֵר לֹא תִלְחָץ וְאַתֶּם יְדַעְתֶּם אֶת נֶפֶשׁ הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם." וכן, אני יודע שזה מדבר על גר ששומר שבע מצוות בני נח (ולא גר שמתגייר, זה חשוב לזכור!)- אבל עדיין זה מוכיח את מה שאני אומר - שכן יש מקום להשוות ולזכור שכמו שאנחנו היינו גרים והתעמרו בנו, אל לנו לעשות ככה לאחרים.
ושוב - אני בחרתי להתמקד בעניין של הזעזוע שלי מכך שאנשים התבטאו על צבע עורם ועל"מגעילותם" של ה"כושים" - וזה לחלוטין זיעזע אותי -אנא אל תגידי לי במה להתמקד ובמה לא. אם את רוצה את יכולה כמובן לענות ממין מה שטענתי בו - אל תסיטי את את הדיון למקומות שבחרתי לא להיכנס אליהם, מקומות אחרים לחלוטין. לא דנתי בהודעתי בלגיטימיות שלהם להיו כאן.
זה הכל.
שבת שלום.
לא ענית לי ישירותמופים
אבל זה נראה שאנחנו לא כל כך רחוקים אחד מהשני...
(אגב מנלך ש"גר לא תלחץ" מדבר על גר תושב?)
אם אני לא טועה ראיתי את זה איפושהוא...ותן טלאחרונה
מודה שעכשיו התעצלתי לפתוח מפרשים. בעז"ה מחר אעשה בדיקה מעמיקה יותר...
זה לא שייך הדיבור הזהלשם שבו ואחלמה
ומותר אפילו לפגוע בגוי שפוגע בעמינו (במסגרת החוק)
אבל אפילו בגוק שאני מועך אני לא מזלזל, כי ה'ברא אותו.
הכושים האלה ברואים בצלם אלוקים, אפשר לשנוא אותם ולהלחם בהם, אבל לא לזלזל בהם ככה.
^^^^ צודק!חסדי הים
מרכזית ירושלים?!?!?!?!?!?!?מינימאוס
ד' ישמרנו. איך הם הגיעו לכאן?
ברגלמרב.
יותר נכון בהסעות ממוזגותאדם ישר
מן הסתם בצירוף ארוחה חינם, באדיבות כמה שמאלנים על חשבון כמה אירופאים
50 אוטובוסים מטעם ארגוני שמאל וזכויות אדםאלעד
ככה ח"כ רגב טוענת
או מיכאל בן ארי?
עוגי פלצת
מיכאל השתלט על האוטובוסיםאלעד
והטביע את כולם בבריכה המרכזית של רמת אביב ג'
הלוואי! !!!!!!חרדי מקורי
אז מותר להשמיע גם נתון מאזן אחר שנאמר:ותן טל
שכל אחד שעלה להסעות שילם על כך 40 שקלים.
יש נתון מכאן ונתון מכאן - ואי אפשר לדעת באמת למה להאמין, למרות שברור שישר תאמינו במה שאתם ר-ו-צ-י-ם להאמין.
וחבר'ה - זה ממש לא מאבק של ימין בשמאל. אומנם ישנם כמה שמאלנים כאלו וכו' וכו' - אבל זה לא מאבק של צד בצד, כי הרבה מצד זה חושבים ככה, ויש גם מצד זה שחושבים ככה.
אפשר לדעת למה להאמיןguest
השאלה היא אם רוצים להיות 'יפי נפש' או לבדוק את העובדות
היית שם?ותן טל
שאתה יודע אם הם שילמו או לא?
אני לא יפה נפש - אבל אני יודע שגם אנשים ימניים יכולים להיות מוטים ובגלל זה לעוות די בקלות אמת, אם הם רוצים. כן כן, כפרתי בקודש הקודשים... אין דבר כזה עיתונות אובייקטיבית - וגם כאשר אני קורא כתבה בערוץ שבע אני מודע לכך שהכתבה מוטה חזק ימינה ולא מציגה באובייקטיביות את הנתונים. אני לא אומר שמשקרים, אבל לפעמים מסיקים מבדלי שיחות נתונים ואם הם מתאימים לך לא מתאמצים יותר מידי לבדוק האם זה האמת.
לא אמרתי גם שארגוני שמאל לא תמכו בזה, ייתכן שזה נכון - אבל זה לא חייב לסתור את העובדה שאולי באמת כל סודני ואריתראי כאשר עלה לאוטובוס שילם על כך 40 שקלים. אף אחד לא ימות מזה...
אני די בטוח שאתה לא בדקת את העובדות וכמוך כל הקוראים כאן - אף אחד מכאן לא הלך למקום בו עלו האריתראים לאוטובוס וראה בעיניים שלו שהם לא שילמו כלום ושכל האוטובוסים מומנו רק על ידי שלום עכשיו. זה לא קרה, אל תשלה את עצמך...
אתה מודע לזה שזו היתה הפגנה מאורגנת?guest
זה לא אנשים תמימים שעלו על אוטובוסים ובאו
יש אג'נדה מאחורי הדברים האלה,
יש ארגונים שאפשר (בקלות אם אתה רוצה) לבדוק מי הם
לא אמרי שלא. דיברתי ספציפית על התשלום.ותן טל
ברור שזה היה הפגנה מאורגנת, כל אחד שהיה שם או ליד יכל לראות את זה בעיניים - אבל אני מדבר על עניין התשלום להסעות. גם בהפגנה מאורגנת המפגינים יכולים לשלם מכיסם על הסעה - ורק על זה טענתי שבכלל לא בטוח שהארגונים מימנו את כל ההסעות. זה הכל. ואת זה - גם אתה וגם אני לא יודעים.
יש מובן?
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויק
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.
לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
ייתכןרוצה להשתחרר
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוג
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
לא נוראנחלתאחרונה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום