סיפורם של מתנדבי מד"א |גאה|Look Smile
זה בדיוק מה שכל כך מטרידאפרת25

שאלי בין אומר בחיוך זחוח שמדא כולה נשענת בעיקר על מתנדבי נוער. 

אני משתגעת מזה -  למה לעזאזל אזרח עם MI או שבץ צריך לסמוך על ארגון של ילדים ?

ולמה הדבר הזה נמשך שנים, ולאף אחד במדינה זה לא מפריע?  

הרי אם היו מגייסים לצבא ילדים בגיל 16 הארץ היתה רועשת. אז למה כאן כולם שותקים ומקבלים בהבנה? 

ראי לעייל את השרשור הזה....google

אין זה לא הולך ככה כבר אפשר לצפות מה עכשיו יקרה...מישו מעלה שרשור...את מלכלכת על מד"א ומשכנעת אנשים לעזוב ..כולם מנסים להעמיד אותך על טעותך ואז את מגינה על עצמך תוקפת עוד פעם...ואז כולם עוד פעם מנסים העמיד אותך  על הטעויות שלך וכן הלאה... ...מה נסגר ??. http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t599992#6659675

נו באמת...סרטון תדמית זול...איש_בנימין

נטו הצלת חיים? ממש לא...מראים בסרטון כאילו רוב המתנדבים דתיים...ועוד הרבה דוגמות...

זה קצת סרטון של מכירת אשליות....

מכירת אשליות...ermt

אולי... אבל

במקרה אני מכיר את הבחור שאמר את המשפט הזה (נטו הצלת חיים) וכן מבחינתו זה נטו הצלת חיים

הסרט צולם בירושלים, מוזמן ללכת לראות את אחוז הדתיירציני

הסרט צולם בירושלים, מוזמן ללכת לראות את אחוז הדתיים שם בתחנות ולהבין שזה המציאות!

בירושלים יש אחוז דתיים גבוהאפרת25

כי בעיר עצמה יש אחוז דתיים גבוה - כל החילונים בורחים מהעיר

אם תבוא למד"א של הפזורה הבדואית תראה אחוז מתנדבים בדואים גבוה, ואני בטוחה שאם תבוא לתחנה של הקיבוצים בצפון תראה אחוז קיבוצניקים גבוה.  בתחנת תל אביב תראה הרבה מאד תל אביבים חילוניים... 

מה שקצת מבאס זה שאנשים מתנדבים רק איפה שכיף ולא איפה שבאמת צריכים . 

היה נחמד אם האידיאלים היו מתועלים גם למקומות כמו התנדבות עם קשישים סיעודיים או ניצולי שואה , שזה הרבה פחות סקסי כמובן מאמבולנס , אבל הרבה יותר חשוב - וגם יותר קשה ...

למדא רוב האנשים באים בשביל הכיף והאדרנלין, ועל הדרך גם קצת לעשות טוב לבני אדם (ובזה אני לא שונה מכל מער מתלהב וזב חוטם ומכל פראמדיק נפוח מחשיבות עצמית עם סטטוסקופ ובלורית מתבדרת...).  לא צריך להציג אותנו כחסידי אומות העולם או משהו מעבר לסתם אנשים שמחפשים ריגושים ועניין

אוי אוי אוי לאן הגענו?!?!נחשון מהרחברון

אני אמנם לא מתנדב במד"א אבל יש לי מספר חברים שמתנדבים במד"א וזה לא מתוך לחפש ריגוש או משהו כזה ממש לא להיפך הם ממש עמוסים בעוד פול התנדבויות בחברה והכל אבל הם מקדישים זמן למד''א כי זה חשוב, וכל הפעמים שהם הצילו חיים שווים את זה!

כן הם נמצאים עם קשישים, ילדים בסיכון, חונכים וגם מערים.

זה לא על הדרך לעשות טוב, זה אולי על הדרך להינות

יש לי חבר שכבר לא לומד בעיר וכל פעם שהוא חוזר היתה - הוא עושה משמרת... ומה הוא עושה בזמן ההמתנה? יושב ולומד, או מדבר בטלפון עם ההורים! הוא חוזר ליום אחד פעם בשבועיים (אמצע שבוע) ןמתי הוא מדבר עם ההורים שלו? שהוא בתחנה! 

על כאלו אנשים לאמר שהם מחפשים אדרנלין אפרת, זה חוצפה! זה שאת ועוד כמה  שפגשת חושבים ככה לא מכליל בכלל את כל המתנדבים.

והולכים הרבה למדא כי שם אתה מרגיש  שאתה באמת תורם ועושה ועוזר בתוך חונך לילד במשפחה חד הורית אני אומר לך קשה לראות עזרה משמעותית ורואים אותה רק בסוף

לעומת זאת במדא מרגישים שצריכים אותי מרגישים שהצלתי חיים! זה אידיאל עליון!

אז הם באים לכיף???? מקסימום לזוהר של הצלת חיים אבל לא לכיף! הם רוצים לתת הכי הרבה וחושבים (גם אם בטעות לדעתך) ששם  הם תורמים הכי הרבה!

אל תגזיםאפרת25

מדא לא צריך מיליון מתנדבים. 

אם נוצר מצב שאנשים רבים על משמרות בזמן שעמותות אחרות קורסות מחוסר תקציב וחוסר הענות של מתנדבים,

כנראה שמה שמניע אנשים לבוא להתנדב דווקא במדא זה לא רק הרצון לתרום.

אם יצא לך אי פעם להגיע למוסד סיעודי במסגרת מקרה במדא וראית את העליבות, יכולת להבין שהרבה יותר תורם 

ומשמעותי להתנדב שם ולשמח את הקשישים מאשר לחייך אליהם רבע שעה בזמן הפינוי 

עובדה שכמעט אף אחד לא הולך למקומות הקשים, וכולם רוצים התנדבויות נוצצות בארגונים עם עודף תקציבי מטורף כמו מדא וקו לחיים וכאלה

אין שום פסול להתנדב במדא , אבל צריך להודות במניעים האמיתיים של כולנו ולא להתייפייף ולצבוע הכל בוורוד

אנחנו שם כדי לשבור את השגרה המשעממת, וחלקנו באים כדי להרגיש נורא חשובים וגדולים עם החלוקים הלבנים והווסטים,   אבל לא ממש מתוך תחושת שליחות (תחושת שליחות = הבנה שאם לא נבוא אף אחד לא יהיה שם במקומנו ויקרה אסון גדול) .  מקסימום,  במקרה הגרוע, אלי בין יוציא עוד כמה גרושים מהכיס וישכור חובשים במקום לנצל מתנדבים שמכורים לאקשן ואפילו לא מחזירים להם החזרי נסיעות ועוד דורשים מהם לבטח את עצמם (שיא החוצפה אם תשאלו אותי - שמתנדב אמור לבטח את עצמו !)

טוב טוב יאללה מספיק....הבנו סבבה?!!google
סבבהאפרת25
אפשר לשאול מה רע לך בחיים?יצחקי

כל תגובה פה היא מחוסר אידיאל קיטורים וכמו שכבר אמרו, שנאה.

למה את פה?

למה את מתנדבת?

למה חשוב לך לכתוב בפורום הזה?

למה........?

היא מתנדבת פעילהבנדא מצוי!!

היא לא שונאת את מד"א

היא רק הייתה שמחה ורוצה שהאירגון היה מתנהל אחרת

אפרת תורמת פה לדיונים

ומעלה נקודות טובות

לפעמים נעימות יותר ולפעמים נעימות פחות

אבל כדאי תמיד גם לראות דעה אחרת ממני!

גם אני מתנדב פעיל.יצחקי

אבל אני לא חסר רגשות!

גם אני הייתי שמח לראות את מד"א מתנהל אחרת!

אבל אם לא הייתי מאמין שאני מוכשר לא הייתי עולה על אמבולנס!

תרומה לדיונים לא מצדיקה צורת התבתאות משפילה שחוזרת על כל אחד שהוא לא בדיוק כמוה!!!

יצחקיאפרת25

נו אל תהיה בכיין, 

שאני אחזור פה על כל הכינויים שקראו לי ?  נעשה תחרות את מי העליבו יותר?  

לא חשבת פעם למה זכית לכ"כ הרבה כינויים?יצחקי

אולי חלק מהם נכונים?!

יאללה די עם ירידות!!בנדא מצוי!!אחרונה

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך