התחלנו ממדרשת בן גוריון ירדנו לעין עקב היה באותו יום ממש קר יחסית לאזור והמעיין עצמו קפוא ברמות מרשימות ,שווה נסיון..אני אישית גר בגוש עציון שמלא במעיינות קרים ועדין לא נתקלתי במעיין כזה קר ..ברר
תפסנו אוטבוס למצפה רמון וישנו בישיבה התיכונית ("הסביבתית" למי שלא יודע) שם אני לומד.
קמנו בבוקר ירדנו דרך 7 הרקיעים למכתש רמון המשכנו על נחל רמון דרך סימון שביל ישראל עברנו דרך "העץ הבודד",עץ שיטה ענקי ,מקום חנייה ומנוחה בולט כמי שלא יודע בנגב לא מצוים הרבה מקומות צל כגון אלה בקיצור העץ עצמו מסומן על המפה,עלינו על שן רמון תצפית מהממת והר גבוהה למדי 850 לערך ירדנו דרך עלייה תלולה כמובן שלכול ירידה תלולה יש עלייה לא קלה ועוד עם תיקים של 6 ליטר מים וציוד של 3 ימים כי בנגב אין מקומות למילוי מים חשוב להיתארגן מראש עם מים! נפרדנו משביל ישראל ,המשכנו על הסימון הכחול דרך נחל נקרות ,נחל רחב ושווה טיול הגענו לחניון לילה שצמוד לכביש כשראינו שאנשים תפסו את כול החניון ירדנו לנחל ושינו בוא הכנו לנו חלושה מאבנים נגד רוח (בנגב קפוא בלילות ועוד אנחנו היינו במזג אויר למשהו בשאר חלקי הארץ..)אספנו עצים מהנחל(תיזהרו מפקחים ! חבר שלי סיפר לי שאח שלו וחברים שלו קיבלו קנס כול אחד על זה שהם הדליקו אש 660 שח כול אחד..),ישנו מול המדורה והיה מבחינת חוםפ בסדר גמור..
בבוקר עשינו מסלול קצר :עין ילק -עלינו את הר קטום שנמצא צמוד להר מרפק והקיר ההפוך שהם המצוק המערבי של המכתש,הר עם עלייה מש תלולה צריך לדעת לנווט להר מיכוון שזה מקום לא מטיול ומסומן מהכיוון שאנחנו היגענו (מכיוון מפער גווינים יש שביל יותר מסודר..) יש צורך להקיף את ההר כי יש מצוק מהכיוון שאנחנו הגענו,קיצ'ר עלייה תלולה מאוד וקצרה מש טובעים בחול שם בסוף יש קטע קצת מסוכן צריך לטפס בערך 3 מטר מצוק אז כדי להשאיר את התיק למטה לי אישית היה טיפהלה מפחיד לעלות כי לך במה לאחוז שם וזה קצת מלחיץ אז לא מומלץ לעלות לבד בלי עוד מישהו.. על ההר עצמו יש כתובות של יחידות מצה"ל שזה סוף גיבושם הסמלים מצוירם מאבני ההר ממש עבודות אומנות יש שם גם כתובות של אנשים שעלו לשם כגון("אהובתי כמו ארץ מדבר" ,"ה' הוא המלך" ,"הכאב הוא רגעי הגאווה היא לנצח"(עורב גולני) ועוד..)וגם סמלי מחזורי ישיבות ית"לת ס"מר(ישיבה תיכונית לחינוך תורני סביבתי מצפה רמון!) מחזור טו ,טז, יז כבוד !! החמשושים שולטים. סוסיא;מחזור י ,יא ישיבת עותניאל ,יתד (לא דימונה!),ועוד ממששווה לבוא ליראות רק ביגלל הכתובות והנוף הפרוס לפנייך.. ירדנו מההר גם ירדיה עם לא יורדים מכיוון נכון עםדרדרת רצינית מאוד.. המשכנו למיפער גוונים ומישם טרמפים הבייתה!