אני חושבת דווקא שלעשות קורס 60, או ליתר דיוק קורס 44 (מעין מתכונת מקוצרת של קורס 60, ללא ההתעסקות בציוד של האמבולנס - מיטה כיסא חמצן גדול וטפסים) זה רעיון מצוין! קורס 44 הוא קורס מגישי עזרה ראשונה בסיסי. לומדים בו על כל מצבי החירום, והתעודה היא גם תעודה מוכרת לצורך ליווי טיולים, גמול השתלמות (מורים לספורט למשל עושים אותו, אף על פי שהם לא אמורים להתנדב במדא...) וכן הלאה
כשלומדים קורס 44 במרכז ההדרכה של מדא למשל (לציבור הרחב) מראים לך החייאת מכשירים אך לא מתעמקים בה.
זה עדיין משהו שטוב להכיר,
תאר לעצמך שפעם אותה בחורה תגיע לחוסר הכרה כעוברת אורח, ובדיוק יהיה במקום כונן - היא תוכל לסייע לו בקרדיופמפ לדוגמא עד שיבוא האמבולנס, שזה עדיף מאשר שהכונן יהיה לבד לגמרי...
ידע כללי אף פעם לא מזיק בשום גיל, ואני לא חושב שזה רע להתנסות פעם פעמיים בהחייאת מכשירים על בובה גם אם אתה לא מתכוון לעסוק בהתנדבות. אתה יכול להסתכל על זה גם כסוג של "קשה באימונים קל בקרב" . מי שעשה בקורס ע"ר החיאת מכשירים יעשה החייאה בסיסית (בלי מכשירים ) יותר טוב ממי שעשה רק קורס של 10 שעות ..
ודבר אחרון, בינינו, כן? בתור נהגת היה לי קצת מזל רע השנה, וההחייאה האחרונה שעשיתי היתה לפני 7 חודשים......
אז גם אצלנו אפשר להעלות אבק..........
לדעתי אפשר לעשות קורסים דומים לקורס 6 גם בחברות פרטיות או במסגרות אחרות שאינן מדא - שווה לברר שם, בהצלחה