תגידו- רוקחות זה מקצוע של ערבים/ בדואים?!יעל מהדרום
לק"י

קניתי היום בבית מרקחת כמה ציודים לבית, ויש שם כמה רוקחים בדואים/ ערבים!!

כדי לשלם בהוראת קבע הרוקח ביקש ממני את תעודת הזהות שלי.
עכשיו הנרתיק שלי של הת"ז הוא כתום (למי שלא יודע- משהו מתקופת הגירוש..). אז הרוקח שאל אותי למה הוא בצבע הזה?
המהמתי איזה מילה
אני ממש לא אתן לו הרצאה בנושא ארץ ישראל..
מה שערבים יעשו בשביל לדבר עם בחורה...מופים

אל תשתפו פעולה!

אל תגזים..יטבתה
אני מגזים??!!מופים

אוי התמימות!!!

אתה מגזיםa-a-a

לא! הוא ממש לא!-משה ר-
צריך להכיר את מה המציאות בשביל להבין כמה שזה לא הגזמה.
הוא רק שאל למה הצבעיטבתה
ואולי הוא בן 9000?
כן אני שונאת ערבים אבל הוא רק שאל..
גם אתה כתבת מה הסיבה שהוא שאל את זה,a-a-a

והאמת, נשמע מאד הגיוני

לא סותר, הכל מתחיל משאלות תמימות-משה ר-
ואז עובר לצחקוקים והסוף ידוע...
אולי רובםיטבתה
ויש מקום לעצור שרואים שזה לא סתם לידע.
אבל אם באמת שאלה תמימה...
זהו שאת לא יכולה לדעת מה כוונתם ימ״ש..-משה ר-
לכן רצוי לא לדבר איתם מטוב עד רע..
^^^נועם ה
אל תסתכלי לעברם אפילו.
מסתייג.a-a-a

הוא המוכר. את באת לקנות.

אז תקני, ותגידי יפה תודה רבה,ותלכי.

ואם הוא שואל למה התעודה כתומה, תעני בצורה עניינית (זה מסובך,לדוג') ושלום על ישראל.

להיות בן אדם, זה לפני הכל.

ענ"ד.

בחיים לא התחיל איתך מוכר? באמת?מאמע צאדיקה

(כן אני יודעת שאתה גבר.... אולי לכן אתה לא מבין מאיפה זה מתחיל... חי בעיר אחרת לגמרי מהעיר שנשים גרות בה....) 

אף אחד לא אמר לשתף פעולה עם מישהו שמתחיל.a-a-a

בשביל זה נולדה הענייניות.

אבל זה הרי לא העניין כאן,זה ברור.

אם המוכר היהודי היה שואל את זה,התגובות לא היו ככה.

אנשים פה רואים מילה על ערבים, ישר עולה להם הדם לראש.

ואני חושב שאנחנו צריכים להישאר בני אדם.

מוטב שהדם יעלה לראש-משה ר-
ולא יצא מהצואר..
תפנימו כבר שהערבים הם אוייבים!! אוייבים!
לא מתנהגים איתם כאל שאר בני אדם אלא כאל אוייב!
הוא המוכר בחנות שאתה קונה בה.a-a-a

איך היית מגיב אם הוא היה יורק לך בפרצוף כי אתה אוייב שלו?

היה לגיטימי בעיניך?

גם לי זה לא נח שלכל מקום שאני הולך יש ערבים מסביבי.

כרגע זה המצב.

ואם אני הולך לחנות והמוכר שם ,גם אם ערבי, לא עושה דבר שעומד לפגוע בי,

אני לא אעשה דבר  שפוגע בו.

אתה צודקמופים

לא התכוונתי להעליב.

התכוונתי רק לשים לב, ולדעת שיתכן מאד שזה הכוונה שלו.

פשוט זהירות, ולא להיתפס לתמימות

הוא היה מקבל סטירה מצלצלת במקרה הטוב-משה ר-
מז״א?? אני לא מבין את החשיבה המעוותת שלך? אתה מתעסק פה עם אוייב מלבד האיסור של לא תחנם, לא לתת להם חן, שזה בין היתר גם לא לתת להם הרגשה טובה, שהם רצויים פה, כן, צריך להזעיף להם פנים..
ברור שהיה מקבל סטירה מצלצלת.והיה מחזיר.a-a-a

זה בדיוק מה שבאתי לומר. אי אפשר לנהל פה את החיים בארץ ע"י החלפת סטירות הדדית כל 10 מטר.

אי אפשר לנהל מערכת חיים נורמאלית אם אתה מתייחס לנותן השרותים שלך כאל אויב.

מה שלא נורמאלי פה היא המציאות, שהם מסתובבים פה בכל מקום,

כאילו שזו הארץ שלהם.

השאלה היא איך להתמודד עם המציאות. הרי הם בונים פה את הבתים,הם איתך בכיתה

הם הרוקחים, הם החולה לידך בבית החולים, והם לפעמים גם הרופא.

ומפה,עד שזה ישתנה בעז"ה-דעותינו חלוקות. כשאני עומד מול המציאות הזאת אני נאנח אנחה מעומק הלב,

אבל מנהל את החיים בצורה עד כמה שניתן נורמאלית. ולא אשנה את הדרך ארץ שלי 

בגלל שסביבי ערבים.

אז אגיד תודה לנהג באוטובוס (הערבי),ואדבר בנימוס עם הרוקח (הערבי).

(ואשמח שאתה פה להזכיר לי שהמציאות הזאת לא נורמלית, 

ושאני לא שוקע לגמרי במציאות ולא מאבד תקווה)

לגבי לא תחנם- אני לא עובר על איסור שאני נוהג כפי שאני נוהג ע"פ רבותיי.

(אגב,גם אני חושב כל מיני דברים על כל מיני דעות של אנשים פה,

עדיין לא הייתי רץ כ"כ מהר להגדיר אותן כחשיבה מעוותת)

גם אני הקטן חתום על הנ"לאיזה טוב ה'!!!!

מצד אחד אתה רואה את המצב משתנה יום אחדיוני

ומצד שני אתה גורם להם להרגיש כאן בנוח ״אגיד תודה לנהג..״ 

אתה לא חושב שאם הם ירגישו לו בנוח אז הם ילכו מפה יותר מהר? (״הוא עשה לי פרצוף אני לא גר כאן יותר אני עובר לערב הסעודית) היחס היפה רק גורם לתערובת והתבוללות ואם המצב ישאר עוין (אפילו על אש קטנה) אז יבוא יום שתהיה פה מלחמה בתקווה שהיהודים יהיו חזקים יותר ואז המצב ישתנה.. 

זה שתזעיף להם פניםתילה

לא יזיז להם כלום. ההשפעה היחידה תהיה כנראה עליך..

מצד שני אין צורך באובר לבביות..

כרגע המצב הוא שהם לידנו. מה לעשות עם זה ביום יום? אני משתדלת באופן כללי לתפוס מרחק.

חבל ללבות שנאה בתוכנו כשזה גם ככה לא יעיל.

כן, אין ספק... <צ>ותן טל

הזעפת פנים של כמה יהודים זה ב-ד-י-ו-ק מה שיגרום לכל הערבים להרגיש מה זה קטנים ולעזוב את הארץ הזאת ולעבור למקום אחר.

ועצם זה שאני אומר לנהג ערבי תודה אחרי שזה שלפני גם אמר - בדיוק זה מה שיגרום לכ-ל הערבים להישאר בארץ...

חבר'ה, אתם איכותיים והכל - אבל כשמקצינים יותר מידי אפילו טענה מקובלת ולגיטימית והגיונית - כבר לא מתייחסים אליה יותר מידי ברצינות... צריך מידה כלשהיא של איזון ג-ם כדי שדברייכם ישמעו בהמשך... 

ושלא יובן מדבריי לרגע שאני אוהב מחבלים, כן? או באופן כללי אוהב מישהו שרוצה לרצוח אותי. כי אני לא

זה קצת סותר מה שאתה טוען מכיוון~א.ל

שדרך ארץ היא לא להתנהג בחביבות כלפי אויבך. זו הדרך ארץ האמיתית.

ואם אתה מתנהג אליהם בחביבות ונחמדות- אתה מתרחק מלנהוג בדרך ארץ..

גם אם הם משרתים אותך, אין זה אומר שהם אנשים טובים פתאום, או שהיחס אליהם צריך להשתנות.

בפרט שהם עצמם אומרים מפורשות שהם אויבך.

אולי ההגדרה של דרך ארץ היא לא נכונה.

דרך ארץ היא לנהוג בחביבות כלפי מי שמעמ"י, ולגבי מי שאויב שלו- לנהוג בדיוק ההפך!

אם מוכר יהודי היה שואל,נועם ה
הייתי עונה בענייניות.
לערבי, שאני צריכה את השרות שלו, אענה מקסימום ככה
לזה התכוונתי..יטבתה
רק דרך ארץ.
אני לא מתכוונת לשוחח עם כל ערבי חלילה..
בעעע רק מלחשוב על זה ואני צריכה את הסמיילי המתחלחל..
בכל אופן אני מבינה גם את שדרותי אבל עדיין..
במקרה הזה-יש מצב שהוא סתם תהה לעצמויעל מהדרום
לק"י

גם יהודים (ויהודיות) שואלים אותי על הצבע..
ובכל מקרה, לא הייתה לי שום כוונה לפתח איתו שיחה ידידותית.
זה לא שינאהמופים

יש תכונה לגברים, ובמיוחד לערבים, לנסות להיכנס לשיחה עם בנות, ולמצוא נושאים מתחת לאדמה - העיקר שידברו איתן.

והבנות ברוב תמימותן לא קולטות שמנצלים אותן

לגמרי מגזים.דינה ל.

מיותר ליחס לשאלת-פליאה כוונות זדון.

אבל מי שמחפש תמיד לתייג אותם כבעלי כוונות כאלו- ימצא.

חח נראה לי הוא שאל כי זה-משה ר-
גם הצבע של הת״ז של ערביי יו״ש
כן..הגיונייעל מהדרום
לק"י

הוא בטח לא הבין..
כי אומנם אני מדברת ב-ח' ו-ע', אבל יש לי שם לא ערבי במיוחד.

^^^^^b.n
חיפשתי את התגובה הזו
זה בגלל אני מזדהה עם הסבל שלכם...אדם כל שהוא
הוא שאל את זה כי ת"ז פלסטינית היא כתומהa-a-a

ושלנו כחולה

( ימי המחסום העליזים..)

כן, ב-2011 45% מהרוקחים היו ערבים, ומהחדשים הם רובברוךש

דה מרקר: http://www.themarker.com/misc/article-print-page/1.1786014 

"כשלא הבאתי תרופה כי לא היה מרשם - אמרו לי: 'צריכים לזרוק אתכם לעזה"

צעירים ערבים רבים, ששוק העבודה חסום בפניהם, פונים ללימודי רוקחות ■ אם הם לא מתקבלים לאחד משני בתי הספר בישראל, הם פונים ללימודים בירדן, בארה"ב או באירופה ■ התוצאה: השוק מוצף, אפשרויות התעסוקה מצטמצמות והשכר יורד ■ שוק בהצפה - כתבה שלישית בסדרה

• פורסם לראשונה: 09:27
  • 26.07.2012
  • עודכן ב: 09:28
  • 26.07.2012
  • מאת: 
  •  

לצפייה בסמארטפונים ובטאבלטים

"כמו האמא היהודייה בפולין שחלמה על ילד רופא, כך האמא הערבייה בישראל חולמת שבנה יהיה רופא - ואם לא רופא, אז לפחות רוקח", כך אומר פרופ' ריאד אגבאריה, מנהל בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. ואכן, החלום הולך ומתגשם. ב-2011 היו בישראל כ-6,400 רוקחים פעילים, מהם 55% יהודים ו-45% ערבים. בקרב הרוקחים בקבוצת הגיל שמתחת ל-35 הערבים מהווים כבר רוב.

הרוקח נימר גזאוי טוען שהפנייה של צעירי המגזר הערבי לרוקחות נובעת בעיקר מחוסר ברירה. "זה לא שכל הערבים קמו בבוקר והחליטו ללמוד רוקחות", הוא אומר. "בהנדסה ובפיננסים הסיכוי למצוא עבודה כמעט אפסי. מי שלמד כלכלה בסוף עובד כפקיד בבנק עם שכר מינימלי. אנחנו 20% מהאוכלוסייה, אבל כמה ערבים כבר יש בהיי-טק? בודדים".

העובדה שרוקחות נהפכה למקצוע נחשק במגזר הערבי לא היתה משנה דבר לאיש לולא היה המקצוע סובל מהצפה משמעותית, הפוגעת קודם כל ברוקחים עצמם. כיצד נוצרה ההצפה בתחום?

בישראל ניתן ללמוד רוקחות רק באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. המועמדים נדרשים לעמוד בתנאי קבלה גבוהים - ממוצע בגרות 100 וציון פסיכומטרי של 680 נקודות לפחות. בבן גוריון נדרשים המועמדים גם לראיון קבלה, בדומה לסטודנטים לרפואה. בכל שנה מסיימים את לימודיהם בשני המוסדות כ-150 רוקחים - מספר המתאים לצורכי השוק. הצעירים הרבים שנדחים על ידי האוניברסיטאות מוצאים פתרונות אחרים.

מאז חתימת הסכם השלום עם ירדן ב-1994 נפתחה האפשרות ללמוד במדינה השכנה, ומ-2004 נהפכה האופציה של לימודים בירדן לפופלרית במיוחד. רף הקבלה במדינה השכנה נמוך מהנדרש בישראל, ואף שעלות הלימודים היא כ-10,000 דולר בשנה, לא כולל הוצאות מחיה, מאות סטודנטים ערבים-ישראלים בוחרים באפשרות זו.

על פי נתוני משרד הבריאות, ב-2010 הונפקו 207 רישיונות חדשים ברוקחות. 44% מהם הונפקו לבוגרי המוסדות הישראליים, שליש (35%) לרוקחים שהוכשרו בירדן והשאר הגיעו מאירופה ומארה"ב.

להערכת פרופ' אגאבריה, בישראל עובדים כיום מאות רוקחים שלמדו בירדן, ובעוד שלוש שנים יגיעו כ-2,000 בוגרים נוספים מירדן, מגרמניה וממזרח אירופה. "השוק זקוק ל-150-200 רוקחים חדשים בשנה", הוא אומר. "כבר כיום יש הרבה יותר. מדובר בבעיה לאומית: אלה אנשים משכילים שלמדו ארבע שנים ולא יכולים לעבוד במקצוע. חלקם עוברים כבר כיום הסבה להוראת כימיה, ומתחילים להתחרות עם המורים הערבים על מקומם, כך נוצרת בעיה נוספת במקצוע אחר".

לא ממליצים ללמוד רוקחות

מהא בדראן, 25, מדיר אלאסאד, חלמה להיות רוקחת כבר בגיל 12. כיום היא חווה על בשרה את הקשיים בתחום. היא סיימה את לימודיה באוניברסיטה העברית לפני כשנה, אך עדיין לא מצאה עבודה קבועה. בימים אלה היא עובדת כרוקחת מחליפה בקופת חולים כללית, ונעה בין מרפאות מכרמיאל ועד עכו.

"ביחס לחברים וחברות שלמדו אתי אני בת מזל", היא אומרת. "מקומות העבודה בצפון, לשם חוזרים רוב הסטודנטים הערבים, מוגבלים מאוד, כי השוק מוצף ברוקחים שמגיעים מחו"ל. אחרי שלוש שנים וחצי של לימודים קשים ועמוסים, אנחנו, בוגרי האוניברסיטאות בישראל, מוצאים את עצמנו שולחים קורות חיים ולא מקבלים מענה".

לדברי בדראן, הבעיה מתחילה כבר בסטאז'. "בקופות החולים מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות ישראליות, ועדיין קשה מאוד למצוא מקום לסטאז'. יש גם מי שמוכן לעבור סטאז' בהתנדבות, וזה רק מחמיר את המצב של כולנו".

לאחיה בן ה-18 המליצה בדראן לא ללמוד את המקצוע שבו בחרה. "המנטליות אצלנו היא שאם אתה לא לומד רפואה, תלמד רוקחות - כאילו אלה שני המקצועות היחידים בעולם. חושבים שאני מרוויחה הרבה, אבל זה לא נכון, ואני עובדת בסופי שבוע כדי להרוויח קצת יותר". בדראן לא מוכנה להסגיר את השכר שהיא מקבלת, אבל בדיקה בין קופות החולים העלתה כי רוקח מתחיל משתכר 24-28 שקל לשעה, ואף פחות מכך.

שאדי ח'ורי, רוקח חיפאי בקופת חולים לאומית סיים ללמוד רוקחות בירושלים לפני 12 שנה. הוא משתכר 65 שקל לשעה, אך לדבריו רוקחים מתחילים מרוויחים מחצית מסכום זה. "אם הם לא מרוצים", הוא אומר. "יש הרבה אחרים במקומם שמוכנים לקבל אפילו פחות".

ח'ורי מספר כי יהודים מתקבלים ביתר קלות לעבודה בחברות תרופות. "אף שלא אומרים זאת באופן גלוי, בחברות התרופות מעדיפים אנשים עם רקע צבאי", הוא אומר. "80% מהרוקחים הערבים עובדים בדלפק, ו-80% מהרוקחים היהודים עובדים בחברות תרופות. חבל, מי שייתן הזדמנות לרוקחים הערבים להשתלב בתעשייה יזכה בעובדים חרוצים ומקצועיים".

"צריכים לזרוק אתכם לעזה"

גאזוי, 30, סיים את לימודיו בירדן לפני חמש שנים, ומתגורר כיום עם אשתו, גם היא רוקחת, בקלנסווה. מעבר לקושי למצוא עבודה הוא מעלה תופעה קשה נוספת שעמה הוא נאלץ להתמודד - גזענות.

"לפעמים כשאני לא מביא לאנשים תרופה בגלל שאין להם מרשם או שהמרשם פג תוקף, זורקים הערות לאומניות, ומוצאים עלי את העצבים", מספר גזאוי. "כיום אני עובד בבית מרקחת בפרדסיה, ושם אני לא נתקל במקרים של גזענות. אבל כשעבדתי במקומות אחרים נתקלתי כמה פעמים בתגובות כאלה. במקרה מסוים נתקלתי בלקוח שאמר לי 'צריכים לזרוק אתכם לעזה'. זה פגע בי מאוד, וכמעט בכיתי. חשבתי לעצמי 'בשביל זה למדתי והשקעתי? כדי שמישהו ייכנס לבית המרקחת, יפגע בי ויילך?'".

איך מגיבים יתר הלקוחות בבית המרקחת במקרה כזה?

גאזוי: "יש מי שפונה אלי ואומר 'אל תתייחס', יש כאלה שצועקים על זה שקילל אותי ואומרים לו שיתבייש בעצמו. אבל לצערי, הרבה שותקים. אירועים כאלה נפוצים יותר בתקופות של מתיחות בין ערבים ליהודים. מצד שני, יש גם הרבה מקרים משמחים בדלפק, למשל כשאני מייעץ לאנשים על תרופות או תופעות לוואי, והם סומכים עלי - זה מעניק לי סיפוק עצום. בית המרקחת שבו אני עובד נמצא בבעלות ערבית, ועובדים אתי יהודים מקסימים מכל העדות. אני מרגיש שייך".

אשתך ואתה למדתם בירדן, אתה מרגיש שקשה לכם יותר להתקבל לעבודה בשל כך?

"השאלה הראשונה ששואלים תמיד בראיונות עבודה היא 'איפה למדת?', ונותנים עדיפות לסטודנט ישראלי. מעסיקים מניחים שיש סיבה לכך שלמדת בחו"ל, גם אם קיבלת מלגה, כמוני. כשניגשתי לבחינת הלשכה לרוקחות, מבין 180 רוקחים שלמדו בחו"ל, 150 הגיעו מירדן. המרצה בלשכה אמר לנו שהסטודנטים מירדן כמעט לא נכשלים, וגם אף פעם לא שואלים שאלות במבחן. ובאמת, הרגילו אותנו בלימודים שאין צ'אנס שני. הלימודים בירדן יקרים וברמה גבוהה. בסופו של יום, אין כלי שמנבא איפה הסטודנטים טובים, מסורים וחרוצים יותר. בוגרי מוסדות הלימוד בירדן עובדים בכל מקום, גם בקופות החולים וברשתות הפארם. אשתי, למשל, עובדת בקופת חולים כללית".

אתה מרגיש את ההצפה במקצוע באופן אישי?

"בוודאי, אני לא ממליץ לאף אחד ללמוד רוקחות כיום. השוק מוצף וקשה, ורוקחים מהצפון נאלצים להגיע למרכז כדי לעבוד. סיימתי ללמוד לפני חמש שנים, אז מצבי טוב יותר ממי שסיים עכשיו. ומצבו של מי שסיים לפני עשור הרבה יותר טוב משלי. העתיד נראה בעייתי".

יו"ר ארגון הרוקחות, אריאל אורבוך, מודע למצב. "אנו מכירים את הבעייתיות במציאת מקום התמחות ועבודה בעיקר בצפון, אך הקושי לא קיים באזורים אחרים, לכן לא הייתי משתמש במושג 'הצפה'" הוא אומר.

לדבריו, "ביוזמת הארגון, החל בינואר 2013 תתקיים בחינת הסמכה אחידה שתחול על בוגרי האוניברסיטאות בישראל ובחו"ל, בדומה לנעשה במסיימי עריכת הדין. מטרתנו היא לייצר סטנדרטיזציה ורמה אחידה וגבוהה של רוקחים, ללא קשר לשאלה היכן למדו. אנו מאמינים שרוקח מקצועי המעניק ייעוץ כראוי הוא גורם מציל ומאריך חיים".

לגמרי תופעה..תילה

היום הייתי ב3 בתי מרקחת (לא מצאתי ת'תרופה בשום מקום..) ובכולם כל המוכרים ערבים. 

ובהקשר לדיון- בנות יודעות לשים לב מעולה אם מנסים להתחיל איתן..אז אין צורך לקחת קיצוני שאלה פשוטה.

אפשר לענות או לא ולסיים בזה. הם קולטים על פי הבעות הפנים שאנחנו לא מעוניינות להמשיך לדבר.

(בתור אחת שלמדה עם יותר מידי ערבים סביבה, ואף אחד לא חשב להמשיך אחרי משפט אחד!)

מקפלת שרשור.שיר ידידתאחרונה

אה- ולפי דעתי היחס הנכון לערבי שצריך להיות איתו בקשר כלשהו (עבודה, לימודים, נותן שירות...)

זה נימוס קריר אדיש ומרוחק- כמובן אם מגיע לו נימוס...

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא