את חלקורחלקה
וואלה, לוידעת...רחלקה
אני התחלתי אותו!יויו2
אני לא עשיתי אבל אני מתכנן לעשות...מלמעלה אלוקים
בעז"ה בלי נדר...
אחרי הצבא... אולי עם אישתי...
כמה זמן זה לוקח בערך?שואף להתנחל
בלי הפסקה?מלמעלה אלוקים
לסירוגיןמשה4
עשיתי מדן ועד הכינרת.
אמור לקחת בערך שבוע.
שביל ישראלאנונימי (פותח)
עשיתי מדן עד ערד בערך בחודשיים
יש כאלה שעושים עד אילת בחודשיים , הכל תלוי באיזה סגנון את מתכוונת ללכת אותו
אני הלכתי בלי לחץ , רגוע , נהיניתי מכל רגע ולא היה לי בראש כל הזמן כמה אני מספיק ובכמה זמן אני עושה את זה
ואת יכולה ללכת אותו בלי הפסקה בלי בעיה בכלל, הרבה עשו את זה לפנייך ונשארו בחיים.
חוץ מזה יש הרבה פורומים על שביל ישראל.
בהצלחה, תהני.
אופיר.
אז ככה:אנונימי (פותח)
ב. המסע עצמו אורך כחודש וחצי, חודשיים (אפילו שלושה- אם סוטים מהדרך..). לדעתי, הדבר הטוב ביותר זה להתחיל ולעשות הכל ולא לעשות קטעים קטעים. אתכבר בשוונג , לקחת חופש, את בכושר, התארגנת על ציוד אז כדאי ללכת עד הסוף (אח"כ זה לא ממש יוצא...)
ג. מה שיכול לשבור אותך זה המאמץ, שברי הליכה- הם נובעים מתיק שלא יושב טוב על הגב, עודף משקל על הגב, נעליים לא נוחות וכו'. לכן מה שכדאי לעשות זה להשקיע בקניית ציוד איכותי: נעליים, תיק גב, גרבים סופגות זיעה, שק מים.
ד. הטיול כמובן עולה כסף. כדאי שיהיה בצד כ- 2000 ש"ח (על אוכל, לפעמים שינה, אוטובוסים- לרוב לא כדאי לבזבז את היום על טרמפים)
ה. צריך לזכור שכל דבר שאת לוקחת הוא בא על חשבון מים. לכן כל דבר שיש באפשרותך להוריד- תורידי. כמו: אוהל, שק"ש (אם כבר אז הכי קטן שאפשר), ספגטי וחבריו, מפות סימון שבילים של איזורים שאת לא מטיילת כרגע (שימי אצל חברים בדרך...) הכי כייף זה ללמוד להסתפק במועט.
ו. זה לא אומר שלא אוכלים טוב! אוכל מעולה זה אוכל שמתפרק בגוף והופך לאנרגיה (ככה גם לא מרגישים כבדים אח"כ ואז קשה להמשיך במסלול) בוקר וצהריים- לחם מלא, טחינה גולמית, פירות יבשים, חלבה, דברים עשירים בסידן. בסוף מסלול שווה לפנק עצמך בארוחה שווה!
ז. שינה- האמת, במסע שלנו ראינו את עם ישראל בתפארתו! כל יום ישנו אצל אנשים אחרים, חלקם חברים ומשפחה אך הרבה מהם אנשים שכלל לא הכירו אותנו ופשוט אימצו אותנו אל ליבם.
תהני זה מסע מדהים בעוצמתו. מגלים שם את עם ישראל האוהב, הארץ המופלאה והתורה המאדירה את שניהם.
עוד שאלות? בכייף!
ליפה.
מה שמעצבן בשביל ישראל זהרחלקה
מה בעייתי???רחלקה
בעייתי שכשאתה מטייל יורים עלייךDG
קרה לי כבר וזה נותן תחושה של חוסר נעימות.....
נכון. זה באמת לא נחמד.רחלקה
אבל מלעשות, יש הרבה דברים לא נחמדים בימינו. לא נחמד להיות בפינוי. לא נחמד לחסום כביש. לא נחמד לחטוף מכות. לא נחמד להיות בסכנת חיים תמידית.
אחד התחומים במאבק שלנו על א"י הוא הליכה חופשית. אנחנו יוצאים אל המרחבים!! לא מסתגרים בתוך "תחום המושב" של היישובים!! אנחנו נלך ברגל בכל מקום שרק נרצה, נטייל ניסע ברכב והכל!!
נכון את צודקת אבל זה לא בתור טיול כייףDG
יש בזה משו...רחלקה
סבא שלי עושה את זה עם קבוצה של זקנים בשנתיים וחצי!בנדא מצוי!!
2 חברים שלי עשו מדן עד שעלבים בשלוש שבועות!!בנדא מצוי!!
אני בעז"ה יעשה את זה אחרי שאני אתחתן עם אשתי!!בנדא מצוי!!
חחחח...גם סבא שלי בקבוצה..ילץ
באיזה קובצה?? כבר כמה זמן??בנדא מצוי!!
ענה ערף...אבל זה היה עם סבא שלך...ילץ
כן אחרי שהבנתי מי אתה אז אני יודע מי הסבא שלך!!בנדא מצוי!!אחרונה
הלוך חזור לבולגריה בפחות מ-200 שח?ohads85

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?
מישהו בצפון עכשיו? איזור הכנרת באמת נוראי ככ עכשיו7410
או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?
תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל
מה עם שביל הפסגה בהר מירון, חם שם?קעלעברימבאר
לחזלש ומהררעות שרהאחרונה
רותח שם למותת
הייתי שם היום וממש סבלתי...
חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות
יער ברעם, שביל הפסגה (מירון) והסביבהאיל ב.
שלום לכולם,
האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.
אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.
פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?
תודה
לאן הולכים בחופש? אשמח להמלצות.פלפלונת
נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).
בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.
משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.
מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?
פארק שווה לפיקניק?
האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?
מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?
ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.
מחפשים בכל הארץ. עדיף לא מידי צפון/דרוםפלפלונתאחרונה
אפליקצית סיורים קולים בירושליםgeashono
האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.
ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.
בור ברמת מיגרוןdn5754
ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון
מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)
או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?
תודה רבה
אם עדיין רלוונטי- יש באיזור שילהעשב לימוןאחרונה
קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.
ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.
משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב
מישהו עשה פעם את שביל הגולן? הוא קשה?דורין השמיני
חלקו הצפוני של שביל הגולן מקסים, במיוחדקעלעברימבאראחרונה
עשיתי רק עד הר בנטל. הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת. לא זוכר כמה הוא קשה.
תשאל אנשים.
איפה מטיילים ביום העצמאותשדמות בחולות
אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה