מסכימה ממש!!ארזים בראבק!!
למה לא...google
למה לא? אני אסביר לך בדיוק למה לא.אפרת25

ההצעה הזאת היא הצעה סופר-פופוליסטית. 

.וגרועה מאד

כלפי חוץ היא נראית מקסימה, נכון? אבל מה יקרה במציאות? המדינה תממן את החשבוניות של החולים, ואת הכסף יקחו

ממקום אחר. אני לא יודעת אם זה ירד מהסעיף של סל התרופות או מתקנים של אחיות במחלקה הפנימית, אבל מה שברור לי. זה שמישיבות של חרדים  לא יגרע שקל. בסופו של דבר ההצעה הזאת תגרום לזה שמעמד הביניים החילוני שבממוצע המשפחות בו קטנות יותר, יממן שוב את השכבות החלשות, כלומר -  את החרדים שיש להם ברוך ה' הרבה ילדים מצד אחד, ומצד שני אין להם שום כיסוי אחר לאמבולנס - לא ביטוח משלים בקופ"ח או בחברה פרטית, ובטח שלא נטלי או שחל.

לא פלא שההצעה מגיעה מח"כ חרדי - פשוט כי הוא יודע חשבון ומבין איזה ציבור יהנה מזה ואיזה ציבור יוציא את הכסף מהכיס

.שלו. כסף הוא מוצר מוגבל, ואם רוצים לממן הסעות אגרה צריך להוריד את זה מסעיף אחר - רווחה, חינוך או בריאות. 

או להעלות מיסים או לקחת מקרנות השתלמות או לבטל סיעודי קולקטיבי לעובדים לקראת גיל פרישה, או לדפוק לנו את הפנסיה עוד קצת, או להוסיף מעמ על מוצרי יסוד .

איך שלא מסתכלים על זה יש כאן עוד ניסיון נואל לנתב כספים למגזר החרדי ואולי גם קצת למגזר הערבי על חשבון מעמד

הביניים הקורס. 

ככה זה נמשך מאז קום המדינה - החילוניים הפכו לחמורו של משיח , עובדים בפרך ונעשקים 

את צודקת שזה יבוא על חשבון מישהו אחר,חיים 10

בדיוק כמו שקצבאות ילדים באות על חשבון ביטוח בריאות. אין ברירה, כל הוצאה תמיד תבוא על חשבון משהו אחר, השאלה היא בסדר עדיפויות.

המצב היום שבו יש אנשים רבים, ואני אומר את זה מהיכרות אישית עם חלקם, לא פונים לטיפול רפואי כי אין להם איפה לשלם. אני לא רוצה להרוס לך את הסטיגמות, אבל חוץ מהחרדים והערבים גם לפנסיונרים בדרך כלל אין מאיפה לשלם

יש ברירה ועוד איךאפרת25

החילוניים צריכים לסגור את הברז לסחטנות החרדית שבאה בכל מיני דרכים עקיפות, כמו טיפולי שיניים  חינם לילדים עד גיל 5 (עוד חוק שהוא פשוט דרך מתוחכמת שבה משפחות חילוניות קטנות מממנות דרך מיסי מדינה וביטוח בריאות ממלכתי משפחות חרדיות ברוכות ילדים)   - ולהפסיק עם השטות הזאת של קצבאות ילדים . מי שאין לו כסף לקיים את הילדים שלו - שיואיל בטובו להשתמש באמצעי מניעה. אם אתה מביא לעולם 8 ילדים בזמן שאתה ואשתך לא עובדים או מרוויחים מעט מדי

כסף , אתם אזרחים חסרי אחריות. אם את/ה גם בונים על זה שהציבור יממן את ילדיכם אז אתם נוול שחי על חשבון כלל ישראל, ונצלנים של הזולת  

ן.

הח"כ החרדי ידע יפה מאד מה הוא עושה במקרה הזה. הוא מכיר את הסטטיסטיקות ויודע היטב שהנהנים העיקריים יהיו החרדים. אם הדאגה שלו היתה הפנסיונריים יש דרכים הרבה יותר פשוטות לפתור את הבעיה מבלי להפיל עוד נטל על .

הציבור העובד והמשרת של החילונים והכיפות הסרוגות 

כל הקצבאות והביטוחים הלאומיים נועדו למקרה שאזרח מעוניין להתפרנס אבל נקלע למצוקה בגלל מצב בריאותי או פיטורים המוניים במפעל שבו הוא עבד בגיל מבוגר, ועכשיו הוא מתדרדר לפת לחם כי אף אחד לא מוכן להעסיק אותו בגיל 55.

להביא ילד בגיל 22 מבלי שיש לך יכולת מלאה לדאוג לו .

ובלי שאתה או את טורחים לחשוב איך תממנו אותו , ללמוד מקצוע ולמצוא עבודה נורמאלית , זה פשוט פשע כלפי הילד

לדוגמאאפרת25

אם היה מעניין אותו לדאוג לפנסיונרים הוא היה יכול להציע חוק שאזרח ותיק זכאי לפטור מתשלום על אמבולנסים 

או לתת פטור מיוחד לניצולי שואה

או לתת פטור לקשישים על בסיס מצב כלכלי (כלומר לאלה שאין להם פנסיה ממקום עבודה וחיים על קצבאות)

אבל זה לא המצב, וצריך להיות נורא תמים לחשוב שזה מה שמעניין את החבר כנסת החרדי שהציע את החוק

ואללה...צודקת...google
גם תגרום למיליוני קריאות שווא וחרטהטיטיסאיש_בנימין
למיניהם שסתם יעסיקו את הכוחות...
לדעתי כדאי להעביר את השרשור לפורום אקטואליה!רציני

יש פה תגובות פוליטיות לחלוטין שלא נדבר על דעות מלאי שנאה!

מה לעשות שנושא השירשור הוא פוליטיאפרת25

ב.ש פתח נושא חדש  שעוסק בהצעת חוק של סיעה חרדית,  שיש לה משמעויות תקציביות וערכיות 

שאל מה דעתנו 

אני ממש לא שונאת חרדים.  לדעתי חרדים הם אחלה אנשים !  ואני אפילו מכירה כמה אישית

אני רק חושבת שהם צריכים לשרת בצבא ולשלם מיסים כמו כולם, ושהנבחרים שלהם צריכים להפסיק עם התעלולים האלה שכל מטרתם היא לקחת כסף מהחילונים ולהעביר אותו למגזר שלהם .

מעבר לזה אין לי שום דבר נגדם. שילמדו תורה כמה שהם רוצים בזמנם הפנוי ושיהיו בריאים

אהמממהדרכה

הצעה עניינית לחלוטין שמטרתה למנוע סכנת חיים של אנשים רק בגלל שיפחדו להזמין אמבולנס. איך למען ה' הצלחת להכניס לעניין את גיבוב השטויות שכתבת חרדים, השתמטות ילודה ושאר ירקות... נבצר מבינתי.

כמו שאיש אינו חושד בך שהתגובה שלך היא רק בגלל היותך חילונית... אלא עניינית וממוקדת...

הסברתי את עצמיאפרת25

שוב, זאת מתמטיקה פשוטה. 

כשיש קופה מרכזית אחת (ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ממלכתי, תקציב המדינה)  שממנה מוציאים כסף על דברים שונים.

ויש לך שני ציבורים - אחד שמשלם פרמיות גבוהות יותר, וגם משקיע בביטוחים פרטיים או ביטוח משלים של קופת חולים כדי שיהיה לו כיסוי לאומבולנס,

והציבור השני לא משלם פרמיות, ומצד שני מביא הרבה ילדים שגם הם לא משלמים פרמיות (אלא רק לוקחים קצבאות) 

וגם לא דואג לביטוח משלים 

נוצר מצב שציבור אחד מממן את השני  -  כי הכל נלקח מאותה קופה מרכזית

עכשיו החבר כנסת הזה רוצה למשוך מאותה קופה מרכזית עוד כסף, כדי לתת אותו לחרדים שלא טרחו לעשות ביטוח משלים בקופת חולים (אם לא הבנת, אז הכסף של המשלים הולך לאותו מאגר כלכלי כמו שאר הכספים שמשלמי םהאזרחים , לא לחשבון הבנק הפרטי של המבוטח  .. )

אם

תלמד קצת כלכלה ותבין איך הדברים האלה עובדים ,ואז אולי תהיה פחות נאיבי

הכל קשור : הילודה,  המיסים,  ההוצאות, הקצבאות,  רק הפעם עטפו את זה באריזה יפה של הצלת חיים. לא צריך להסתנוור מהרולרים

אם לפשט את הסוגיהאפרת25

אז הנקודה המרכזית היא 

שהחרדים לא עושים ביטוחים משלימים

והחילונים כן

בזמן שכל הכסף של המבוטחים יושב באותו חשבון מרכזי של קופת החולים.

והחוק הזה פשוט יקח כסף שהחילונים שילמו כדי לבטח את עצמם גם נגד מקרה של פינוי

ויעביר אותו לחרדים .

רוב הסיכויים שיצטרכו למחוק שירות אחר שהחילוניים קיבלו בעבר במסגרת הביטוח המורחב 

למשל , שבשנה הבאה יבטלו איזו תרופה מצילת חיים נגד מחלה נדירה 

או שירות של רופא עד הבית לקשישים .  

לך תדע , 

רוב הסיכויי ם שאפילו לא תשים לב לאותיות הקטנות שישנו שם

אבל תהיה בטוח שאם הם לוקחים כסף מהתקציב של קופת החולים בשביל לכסות לקוחות לא מבוטחים 

אז מישהו ישלם על ההוצאה הזאת  

חוק טבע בכלכלה . 

אכן לא מבין גדול בכלכלההדרכה

מבין רק שאני האזרח הקטן משלם מידי חודש אם ארצה או לא, מאות ואלפי שקלים לביטוח בריאות וביטוח לאומי.

ומן הצדק שחלילה אם אני או מי ממשפחתי יזדקקו לפינוי חרום זה יכוסה על ידי הביטוח ושלא נאלץ לחשוב פעמיים ושלש האם להזמין סיוע טיפול אפינוי רפואי או לא,רק בגלל שיקול כספי.

ממה שאני מבין מדברייך אם את הצעת החוק היה מגיש ח"כ לא "חרדי" - לא היית נזעקת.

ברור.אפרת25

גם אם יאיר לפיד היה מגיש את הצעת החוק - היא עדיין היתה טובה לחרדים.

מה שאתה מפספס זה שאמנם בני משפחתך לא יקבלו החזר כספי במקרה הצורך כי מן הסתם יש לך ביטוח משלים בקופת חולים או ביטוח בחברה פרטית כמו הראל מגדל הפניקס מנורה דיקלה וכו' שמכסה פינוי . 

מי שיקבל החזרים זה בעיקר חרדים שאין להם שום ביטוח חוץ מהרובד הכי בסיסי שהחוק מחייב כל אזרח, 

כי הם לא עובדים ומקומות העבודה לא רוכשים עבורם פוליסות ביטוח בריאות,  וגם אין להם מספיק כסף כדי לרכוש רכיב משלים בקופ"ח. 

והתוצאה:  אתה, האזרח הקטן , שמשלם כל חודש לביטוח בריאות וביטוח לאומי (וגם מס הכנסה פרוגרסיבי בשפע, וארנונה ומע"מ ודוחות חנייה ומס ריווחי הון על הקופת גמל והפנסיה והחסכון בפק"מ בבנק שממילא נשחקים באינפלציה בריבית אפסית, ומס על רכישה ומס על משכנתא, ומס על שבח ועל רכישת אוטו , ועכשיו עם יאיר לפיד גם 20% על קרנות השתלמות , ומס על העראק ומס על סיגריות...  ומה לא...)     -  אתה , אותו אזרח קטן  לא תהנה מהחוק הזה.  

משתי סיבות :

גם כי כמו רוב החילוניים והכיפות הסרוגות יש לך איזשהו ביטוח שמכסה אמבולנסים.

וגם כי מבחינה סטטיסטית יש לך פחות ילדים ממשפחה חרדית,

ואם הסיכוי שאתה או ילדיך תצטרכו אמבולנס הוא 4 ל-100 (משפחה חילונית בת 5 נפשות , בהנחה שלא סופרים את הכלב)

אזי הסיכוי שמשפחה חרדית תצטרך אמבולנס הוא 9 ל100  (משפחה חרדית עם 7 ילדים ושני הורים)

בכלל לא חשוב מי מציע את החוק מבחינה מהותית , אבל אני מקווה שעכשיו את ה מבין למה אין שום פלא למה מי שמציע הוא חרדי ולא ח"כ חילוני.

נו באמת...הדרכה

את יכולה להיות נגד ביטוח בריאות ממלכתי ושכל אחד יעשה ביטוח אם ואיך שהוא מעוניין ומסוגל כמו שהיה בארה"ב עד לאחרונה.

אבל במצב הקיים, בו אזרח חייב על פי חוק לשלם לקופ"ח אין שום הצדקה שלא יכוסה במקרים הנדונים. לא קשור אם הוא חרדי חילוני רווק נשוי אב לשניים או לעשרה! אזרח הוא אזרח.

את באמת מתעבת את אחייך החרדים עד כדי כך שלא אכפת לך שחולה (נניח "חרדי") או משפחתו יהססו להזמין אמבולנס במקרה חירום?

את באמת חושבת שכל הצעה של ח"כ חרדי היא אוטומטית מגזרית ולא לרווחת כלל הציבור?

הלך המחשבה הזה פשוט חסר טעם, נא לדון כל דבר לגופו ובצורה עניינית ולא פרסונלית / מגזרית!

נ.ב. אני ב"ה לא משלם מיסים על סיגריות... ומשפחתי מונה 8 נפשות (לא כולל הכלב) חיוך גדול

נו באמת באמתאפרת25

אתה כל הזמן מנסה לתקוף את הרגשות שלי כלפי החרדים,  במקום להתייחס עניינית לטיעונים שלי. חבל.

באותה מידה גם אני יכולה לחפור על זה שאתה שונא את החילונים וזו הסיבה שאתה מתבטא ככה...

עכשיו תקשיב נשמה,

אתה מודע לזה שלקופת חולים יש תקציב סגור, נכון?

אם יתנו למבוטחים פטור מתשלום לאמבולנס (שבתפיסת העולם הצרה שלך בתור מתנדב מדא זה הדבר הכי חשוב בעולם)  , זה ירד ממקום אחר. 

אז במקום סיבסוד על צינתורים - יתחילו לגבות מאנשים עלות נוספת על ניתוחי לב..

או שפתאום יוציאו מהתרופות של הקופה איזושהי תרופה מצילת חיים לחולי סרטן 

או שיקצצו בתקנים של אחיות , וחולים ימותו במחלקות בגלל חוסר בכח אדם..

לכל דבר יש מחיר כמו שאמרנו :  אם תתן לאנשים אמבולנס חינם, יצטרכו לקחת את הכסף משירות חיוני אחר.

בסך הכל ,  מי שנמנע מלהזמין אמבולנס במקרה חירום שעולה לא יותר מ400-500 שקל הוא לא חסכן אלא אידיוט, בלי קשר לאמונה הדתית או החילונית שלו.   לא מדובר כאן בסכום שאי אפשר להלוות משכן או בן דוד ..

ודבר אחרון : 

איך שלא תסובב את זה, לא תוכל להכחיש את הנתונים . 

רוב האנשים שאין להם ביטוח משלים ושיהנו מהחוק הם לא החילוניים ולא מצביעי הבית היהודי -  אלא חרדים וערבים.

אני בטוחה ששיטוט מהיר באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה או מאגרי משרד הבריאות יוכיחו שאני צודקת, ושאתה מעלה כאן טענות סרק חסרות שחר . 

הכל פה מגזרי ופוליטי למהדרין. אני עומדת על כך שהאינטרס המגזרי ברור וידוע ומתבקש! 

נ.ב

מיותר לציין שאני מאחלת לכל החרדים שיחיו עד 120 .  רק שיפרנסו את עצמם במקום שאני אפרנס אותם . תודה

מה את מצפה שפוליטיקאי לא ידאג לבוחרים שלו?רציני

כמו שזהבה גלאון וחבריה מהשמאל דואגים לך לתקציבים של 'הבימה' מופעים, ליגות כדורגל וכדורסל וכו.

כך גם חברי הכנסת הימנים דואגים לתקציבים לבנות שרות, לגרעינים ולמוסדות דתיים ותרבותיים!

וגם החרדים!!! כן גם להם יש זכות לדאוג למצביעים שלהם!

החרדים עושים משו שונה מחבריך בצפון תל-אביב, והם דואגים לבריאות של כולנו. לא להופעות ופרובוקציות שמלאניות, אלא לבריאות הציבור! כל הציבור!!!

מפריע לך שהם עושים את זה תשלחי מכתב לחבר הכנסת שמייצג אותך שהוא ינסה למנוע את זה!

זו דמוקרטיה!

יפה שאת מכירה חרדים!!! ממש משמח אותי לשמוע!

הם חלק מהעם שלך, זו לא גאווה להכיר אותם!!!!

אני מצפה שפוליטיקאי יהיה הגוןאפרת25

אני מצפה שפוליטיקאי קודם כל יהיה הגון.  שידאג לחלק את הכסף בצורה הוגנת, ולא יגרום למצב שבו 

המגזר שלו מקבל כספים על חשבון הבריאות החינוך והרווחה של אחרים

במיוחד לא כשהמגזר שלו כולו מבוסס על ניצול של החילוניים

החרדים אינם תורמים בצבא או בשירות לאומי ואינם משלמים מיסים (כי רובם לא עובדים ) 

הם רק לוקחים עוד ועוד כסף שהחילוניים מכניסים לקופת המדינה  - לעצמם ולעצמם בלבד.

אז אתה צודק שפוליטיקאי אמור לייצג את בוחריו , אבל הוא לא אמור לרמוס את הציבור הכללי על הדרך...

הבעיה היא שהחרדים עצמם לא מרגישים חלק מהעם שלי,

הם לועגים לי כחילונית, ובטוחים שכל המהות שלי הוא להיות הכספומט שלהם -  וזה ממש לא מתאים לי. מצטערת

ההצעה הזאת כמו שהסברתי בפרוטרוט היא לא דאגה לכל הציבור אלא רק לכיס של החרדים הסחטנים

אני לא יכולה להסביר יותר טוב ממה שהסברתי.  אם אתה בוחר לא לקרוא או לא להבין זאת בעיה שלך 

פוליטיקאי הוא נבחר ציבור של מגזר!!!רציני

אני מבין וקראתי ובכ"ז תודה על היחס ה....

את לא הכספומט של החרדים ולא משנה כמה את או החרדים מתכחשים לזה אתם עם אחד!
האויבים שלנו רוצים להשמיד אותך ואותם באותה מידה!!

הרועה הזה לכאורה סתם באה במקום לאהוב לנסות לקרב, לא אני לא מצפה ממך שתלכי ותתפיסי עם החרדים אבל בחייאת די לשנאה! למה כ"כ חשוב לך לשנא אותם!!!

ושוב את לא טרחת לענות, איפה הפוליטיקאים? איפה שונאי הדת שהיו פעם בכנסת? 

אני אגיד לך איפה הם! הם כבר לא באופנה!!! שנאה זה דבר מגעיל, לרוץ לבחירות ולהגיד שאני שונא משהוא זה קמפיין מגעיל ולרוב הציבור לא אוהב אותו!

לכן אני מציע לך לפנות לחברי הכנסת שאת הכי מזדהה איתם ולבקש מהם למנוע את החוק הזה אם הוא לא נכון לדעתך! יש דרכים דמוקרטיות ולא חייבים לפרסם תגובות שנאה!

אני חושב שהחוק הזה הרבה יותר מוצדק מרוב התקציב של משרד התרבות והספורט ומציע לך לקחת משם את התקציב של החוק הזה, גם כך סכנין והפועל ת"א מניפים דגלים של איבינו ביציע! שיביאו מהתקציב שלהם את הכסף!!!

אתה מדבר בסיסמאותאפרת25

אני לא שונאת אף אחד.   גם לא חרדים.

האסטרטגיה שלך ברורה:  בכל פעם שמותחים ביקורת על משהו שהצד שלך עושה, אתה מאשים את המבקרים ב"הפצת שנאה". 

ברגע שהאשמת אותי בשנאה תהומית ועיוורת, כבר אין שום צורך שתתייחס לטענותיי באופן ענייני ,  כי הרי מה הטעם בכלל לנסות להשיב למישהי ששונאת שנאת חינם? 

אתה חייב להבין  שרוב החילונים לא שונאים את החרדים בגלל שהם חרדים, אלא פשוט כועסים עליהם כי הם מנצלים את הכסף של החילונים, וגם את הזמן שלהם. 

אם כל החרדים היו מתגייסים היה אפשר לקצר את השירות הצבאי של כולם. 

בסוף יוצא שהחילונים נושאים בנטל ומשרתים יותר שנים בצבא ובמילואים, בזמן שהחרדים מתבטלים.

והאמת?

אם מצוות הדת היא לנצל את הזולת (חילוני במקרה הזה)  אז אני לא מעריכה יותר מדי דת כזאת ומעדיפה לשבת ביציע עם אוהדי הפועל שמשרתים ותורמים וגם תומכים בהידברות עם האויבים.

אני לא מדבר בסיסמאות! זה שזה קשה לך להבין זו...רציני

אני לא מדבר בסיסמאות! זה שזה קשה לך להבין זו בעייתך!

לי אין צדדים אני לא חרדי ולא חילוני! אני יהודי!!!

הטענות ה"עניניות" שאת מתגאה בהם, הם בעצם תלונות על מגזר שלם שנובע מתוך כעס ו

אני לא יודע באיזו מדינה את חיה, אני אישית חי במדינת ישראל, המדינה פה היא הרבה יותר משחור לבן חרדים וחילונים. 

אני שירתתי כלוחם בצבא, היתי מפקד והובלתי חיילים, אני משלם מיסים למדינה ומאמין שזו מדינה יהודית ודמוקרטית!

את מנסה לגרום לנו לחשוב שהציבור החרדי הוא הציבור היחיד שנופל על הכלכלה כעול, בפעם האחרונה שבדקתי במזרח ירושלים לא בדיוק שילמו ארנונה, לא בדיוק שילמו מיסים, לא בדיוק שירתו בצבא! גם חבריך מסכנין הם ממש לא המגזר שהכי תורם במדינה! רובם לא משרתים בצבא, ואפילו לא בשירות הלאומי-אזרחי! 

את יכולה לבכות ולהתמרמר כמה שאת רוצה, בפועל זה לא יעזור לך!

אם את לא מאמינה שאת יכולה לשנות להשפיע, אם את מרגישה מנוצלת ולא רואה אידיאל בחיים שלך במדינה למה בעצם את חיה במדינה הזו?

יש לכל אחד במדינה חובות וזכויות, האם כולם רצים לבצע את חובותיהם? לא! זכויות כל המגזרים יודעים לבקש, אבל חובות זה נקודה כואבת! 

(הידעת?! בת"א שליש מהגברים לא מתגייסים?)

החוק הזה הוא חוק ליגיטימי לחלוטין! זה שאת לא מסכימה איתו, זכותך המלאה!

אמרת שאת כועסת על החרדים, אחיך!!! אז איך זה שאת מוכנה לשבת ביציעה עם אנשים שמניפים דגל של שונאי המדינה, דגל של אנשים שרצחו בנו מאות יהודים קדושים חרדים וחילונים כאחד!?!?!?

הם לא תרמו כלום למדינה! מניפים דגלי שנאה, אם את מזדהה איתם יותר מאחיך, אני מרחם עליך!!!

כולי תקווה שתקחי דקה לחשב מחדש מה את באמת חושבת ולא לאכול כל כתבת שינאה מבית היוצר של התיקשורת!

טוב, די ילד, תרגעאפרת25
את לא צריכה להגיב סתם!רציני
חפרת בהתלהמויותאפרת25אחרונה

ניסיתי לענות ולהסביר את עמדתי בצורה מנומקת 

ואתה חופר  לי כאן 

על יהודי ם, אחים, אויב חיצוני, ועל כמה אני מלאת שנאה

במחילה ממך, 

אני עסוקה , יש לי עציצים להשקות ואח"כ דיבור עם אבוקאדו

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך