בתוך לחץ כללי קשה לפעמים להרים את הראש מעל המים.
ודווקא התחושה הזו של הלחץ יוצרת לפעמים קושי יותר גדול בניהול של התקציב (כי לא בא לנו להרגיש 'קמצנים' ו'מתחשבנים').
ואני רוצה גם להציע בזהירות, שלפעמים הגוף שלנו לא נכנס להריון כי יש איזה עניין לא פתור, ואולי באיזה מקום יש פחד איך תסתדרו כלכלית עם ילד נוסף והפחד הזה יוצר קושי בכניסה להריון (זו רק השערה, וכמובן יכולים להיות עוד מיליון דברים, אבל נשמע שהלחץ הכלכלי יותר מקשה מהחוסר בהריון, שגם הוא כמובן קשה מאוד).
ממליצה כמו קודמותי לנסות לגלות לאן הכסף נעלם.
משכנתא אפשר למחזר (לא בטוח ישתלם, תלוי מתי לקחתם ובאיזה תנאים. זה יצריך בדיקה רצינית, אבל אם כן- יכול להקל במאות עד אלפי שקלים בחודש). אולי אפילו שווה לפתוח את כל החסכון, ולצמצם בעזרתו את החזרי המשכנתא בצורה רשמית. תבדקו אפשרויות.
רכבים- זה בעיניי דווקא סעיף שיחסית קל לצמצם בו ולחסוך הרבה. אם יש לכם רכבים יקרים, לעבור לרכב קל וחסכוני בדלק- גם יכול לפנות מאות שקלים בחודש (רכב זול גם עולה פחות הראשוני, גם יותר זול בביטוח, לפעמים אפשר לוותר על המקיף לגמרי. בעיניי סעיף שאפשר ממש לצמצם עם יחסית מעט חוסר נוחות).
חוגים- לא חייבים לשלוח. בטח אם זה מכספי החסכון. לעשות חישוב מחדש.
קניות בסופר- לעבור לקנות בסופר יותר זול, ו/או לחפש דברים 'כבדים' שעולים הרבה ולא יהיה מדי עוגמת נפש לצמצם (למשל- פחות בשר בקר, או לעבור לפירות יותר זולים. ממש תלוי בכם ועל מה הכסף הולך.
תשלומים חודשיים- לפעמים הולך מלא כסף על ביטוחים כפולים, תשלומי מנוי מיותרים (נגיד- קו בזק שרוב האנשים כבר לא צריכים), וכו'. שווה לעשות סקר שוק על הסלולרי, הווי-פיי וכו'- אפשר לחסוך שם עוד כמה מאות בלי לצמצם כלום ביומיום.
ובכל מקרה, אני חושבת שחשוב להיות קשובים לעצמכם, לא לחתוך מדי בבשר החי ואחר כך לגרום לאפקט של פיצוי (חסכתי כל כך הרבה, מגיע לי להתפנק בחופשה בחו''ל).
וגם כתבת 'עוד כל מיני דברים'. לא פירות, ואת לא חייבת לנו פירוט, אבל ממליצה בשבילך לשבת ולכתוב לעצמך כל מה שעל הלב. אני בטוחה שמסתתרים שם עוד דברים לא פשוטים. ומגיע להם, ולך, מקום.