קודם כל- לגבי המחיר, אם נרשמים (בחינם!) למועדון יולדות הדסה אז יש הנחה של 10% (עדיין זה יצא לנו 3470, אבל בכל זאת זה פחות).
היתרון העיקרי של חדר הלידה הטבעי זה שיש מיילדת צמודה לאורך כל הלידה. זה גם לא כל מיילדת אלא יש צוות מצומצם של מיילדות שעובדות בחדר הלידה הטבעי, שמן הסתם כולן תומכות מאוד בלידה טבעית. בעיקרון הבנתי שהגישה הכללית של הדסה עין כרם היא מאוד טבעית, אז גם מיילדות מהצוות הרגיל יכולות להיות מצויינות (וגם הצוות של החדר לידה טבעי עובד גם במשמרות הרגילות), אבל פה זה יותר מובטח.
בעיקרון כשנרשמים לחדר לידה טבעי, יש מפגש עם מיילדת מהצוות שם, ועורכים ביחד תכנית לידה (לפי טופס קבוע שלהם, ששואלים אותך בכל מיני תחומים מה את מעדיפה, ואפשר גם בסוף להוסיף כל דבר שחשוב לך ולא היה כלול בטופס). בלידה עצמה המיילדת שאיתה נפגשת נקראת ליילד אותך בעדיפות הראשונה, אבל אם היא לא יכולה (בדיוק במשמרת רגילה, או כרגע גמרה משמרת, או כל סיבה אישית אחרת) אז קוראים למיילדת אחרת מהצוות של הלידה הטבעית.
בנוסף ליתרון של המיילדת הצמודה יש גם את הבונוסים של החדר- אווירה יותר ביתית, ג'קוזי (רק שאין וילון שמסתיר, אפשר לבקש להביא מחיצה ניידת אבל לא מובטח- וכדאי לבקש כבר בתכנית הלידה), מוניטור אלחוטי, וכל מיני פופים ודברים אחרים שיכולים לעזור במהלך הצירים. אבל לא כל הדברים האלה מובטחים ב-100%, כי אם מבחינה רפואית מחליטים שאת צריכה השגחה יותר צמודה, אז את יולדת בחדר לידה רגיל. מה שכן - המיילדת נשארת איתך, וגם יכולים להביא מהחדר הטבעי כל אביזר נייד שתבקשי.
והחוויה שלי-
אני הגעתי לבית החולים לאחר ירידת מים מקוניאליים די סמיכים, כך שהחליטו שאני לא אוכל ללדת בחדר הטבעי.
בפועל מה שהרווחתי מהתשלום על חדר לידה טבעי היה המיילדת שהייתה איתי כל הזמן לאורך כל הלידה, וגם המוניטור האלחוטי (שהיה יתרון גדול מאוד, כי בגלל המים המקוניאליים היה חשוב במיוחד לעשות ניטור רציף, אבל זה בכלל לא הפריע לי- יכולתי לעשות איתו כל מה שרציתי).
חוץ מזה, לפי הפרוטוקול אם לא מתרחשת לידה תוך שעתיים מפתיחה מלאה הרופאים מתערבים בכל מיני דרכים (לפעמים אפילו ניתוח קיסרי), ואצלי עברו ארבע שעות מפתיחה מלאה עד הלידה עצמה (שלוש שעות של לחיצות..), והם אפילו לא הזכירו ניתוח, רק הציעו כל מיני דרכי התערבות (פיטוצין לחזק את הצירים, חתך), וכל עוד סירבתי הם לא הכריחו אותי (כשזה התארך מאוד הם ניסו יותר ללחוץ, ובסוף גם הסכמתי לקבל קצת פיטוצין, אבל זה היה החלטה שלי ולא כפו עלי). אני לא יודעת מה היה קורה במצב מקביל בלידה רגילה שם, אבל המיילדת הייתה לאורך כל הדרך איתי (למרות שהיא גם חשבה שכדאי לתת פיטוצין, היא הדגישה כל הזמן שזו החלטה שלי), ובסוף כן אמרה שיכול להיות שאם זו הייתה לידה רגילה היו מתערבים יותר מהר.
עוד יתרון זה שאם רוצים ביות מלא- מי שיולדת דרך החדר לידה טבעי, כבר כשהיא מגיעה ללידה מודיעים למחלקת ביות מלא לשמור לה חדר (ואז יש יותר סיכוי שיהיה לה מקום). זה לא מבטיח שיהיה מקום, וגם לא אומר שלא יהיה מקום אם לא יולדים בחדר לידה טבעי, אבל זה עוד יתרון קטן.
מקווה שלא יצא ארוך מידי.. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות.