כמה דברים
מה שאת סוחבת בלב
איך את משנה מעכשיו את התחושה בלב
איך שאת מגיבה מעכשיו
את סוחבת כעס כלוא, שיושב שם ומכרסם.... וצובר עוד...
צריך- לשחרר אותו
תתני לעצמך את השיחרור כדי להרגיש אותו, את המרחב כדי להביע אותו, לבכות את צריך
למשל- תכתבי על דף את הכל- זיכרונות ותגובות, תטיחי בהם כל מה שרצית לצעוק ולא אמרת, תכתבי הכל. או תדברי את הכל בעל פה- במקום שקט (לא באוזני בעלך- זה לא יוסיף שלום בעולם! כגבר הוא יחשוב שאת רוצה "שהוא יעשה משהוא" כשאת רק רוצה לפרוק ולשחרר... ולא באזני מישהוא מהצד שלך- שלא יחזיקו את זה נגדם...)
מעכשיו- איך משנים תחושות בלב?
כשהיא אומרת לך הערה- מה היא אומרת? מה היא מתכוונת? ומה את שומעת? >> יכול להיות שיש פער ביניהם?
היא אומרת- חבל שתעשי את הטעויות שעשיתי כאישה צעירה, חבל שלא היה לי הכוונה ועיצה- הנה אני אגיד לה משהוא, שיעזור לה, שתשים לב יותר להשקיע בדבר שהוא חשוב. אני אוהבת אותה ואת המשפחה שלה עם הבן שלי- הלוואי שיהיה להם טוב.
ואת שומעת- היא חושבת שאני לא מספיק, שאני מזניחה, שאני לא מוצלחת.... היא חושבת מי האישה הזו שלקחה בכשפיה את הבן שלה....
כשמבינים את זה-
שיש פער בין מה שנאמר למה שאנחנו שומעים
שמי שמולנו באמת לא רוצה להיות רע כלפינו, שהאמירה היא כדי שהיה לנו רק טוב יותר
(הנה עובדה- הם תומכים בכם כלכלית, הם רוצים שיהיה לכם טוב!!!!!)
אז -- גם בלב מרגישים אחרת
וגם במציאות אפשר לענות תגובות אחרות
(זה דבר שלמדתי פעם מיוקטנה
)
לומר- תודה על הדאגה, תודה על שחשבת עלינו, תודה ששמת לב, - להעריך!
אחרי שהצבת את הדברים ככה- את יכולה לומר את דעתך, שאת חושבת אחרת-
כשאת מביעה את זה בצורה של "גם את וגם אני רוצות את אותה המטרה, אבל אני מגיעה אליה אחרת מאיך שאת"
ובהמשך-
אם וכאשר עשית משהוא שהיה בדיוק כמו הדרך של חמותך, או שעשית את מה שחמותך רצתה שתעשי- וממילא מעצמך לגעת לשלב שעשית-
תשחילי לשיחה "הנה עשיתי"
למשל- דוגמא שהובאה בשירשור הזה-
למה יש כביסה גם בסל וגם על הרצפה?
אז הכותבת ענתה:
"אז אמרתי לו:"כי אני מעדיפה להשקיע יותר זמן בילדים ולא להיות כל היום סביב ניקיון, זה הסדרי עדיפויות שלנו..." "
תחשבי- מה סבא רוצה יותר- שיהיה בית נקי ונעים לנכדים שלו- או שיהיה נעים לנכדים שלו גם אם לא לגמרי נקי?
זהו
(כעבור יומיים- בשיחה עם סבתא- תצייני באגביות- ב"ה התגברתי על ההרי הכביסה שהיו... ב"ה זה היה בנחת ולא על חשבון הילדים....)
יש מקרים נדירים שצריך להציב עמדה קשוחה של "אלי לא מדברים ככה. אף פעם". אבל זה אסטרטגיה קשה, לאחר שניסינו את הכל, ויש לזה המון בלמים ואזהרות וכולי