שעועית ירוקה (קפואה) ברוטב עגבניות.
חמים שהכל נמצא בתוכו- מוסיפים לחמים חיטה / חומוס (שהשרית קודם), עוף וכו', כך שרוב הסעודה בסיר אחד.
לביבות תפוחי אדמה.
אנטיפסטי ירקות- ליל שבת (איזה ירקות שבא לך- פסים דקים של בטטה/בצל/קישואים ועוד מסודרים יפה פסים פסים
בתבנית ומעל יוצקים שמן+שום ותבלינים+חצי כוס מים רותחים ואופים). מומלץ לתת חצי בישול קודם לת. אדמה וגזר,
כדי לקצר את זמן האפיה ולוודא שהירקות לא יתייבשו.
קציצות בשר ברוטב עגבניות - לעקוף את בעיית התנור הבשרי.
קישואים ברוטב עגבניות
סלט גזר ותפוחי אדמה בתוספת שמן, מעט חומץך ותבלינים (במקום מיונז)
ממרח אבוקדו (לא דורש לא תנור בשרי ואפילו אין חשש שישרף)
סלטים: חסה, ירקות, פלפל אדום + בצל +תירס / טחינה / חציל קלוי בטחינה
דרך אגב, חשוב שבכל סעודה תהיה תוספת של אורז / קוסקוס /תפוחי אדמה כדי שהסועדים ישבעו ולא יהיה צורך
בכמות גדולה יותר של מנה עיקרית.