מעניין אותי, יש פה משהו שנתקל בסדר גודל כזה..?
ושאלה נוספת.. איך הילדים מגיעים למצב כזה..? זה מולד? הרגלים לחוסר סבלנות ומיומנויות למידה מהבית...?
ודווקא לא באוכלוסייה חלשה...
לא יודעת להגיד לך יותר... רק שאצלי יש תלמידות שאני רואה שבימים שהם לא לוקחות אין עם מי לדבר, ובימים שהן לוקחות זה תענוג ללמד אותן! (לא אומרת על כולן, רק על כמה!)
לי יש בכיתה ב' 3 מיתוך 16!!!
זה המון ועוד אחת עם הפרעה נפשית ו- 2 עם בעיות רגשיות, נסי ללמד ככה 
(אוכלוסייה חלשה)
יש לי אחת שביום חופשי של המחנכת הרבה פעמים לא לוקחת וזה כ"כ שקוף עליה (צחוק בלי שליטה, אלימות, מילים גסות והתנהגות שלא מאפיינת אותה כשהיא לוקחת)
הכלל בבית ספר- מתקשרים להורים שיגיעו לטפל בה (להביא כדור או לקחת הביתה)
ובכיתה של 20 ילדים יש לפחות 10 ילדים הלוקחים ריטלין.
זה לא קשור בכלל לאוכלוסיה. יש בזה משהו גנטי.
לא קשור להרגלים מהבית. זאת בעיה נוירולוגית אז למה שזה יהיה קשור להרגלים מהבית.
ממליצה לך לקרוא קצת על ילדי ADHD ועל הפרעות קשב וריכוז בכלליות. זה יעזור לך ללמד אותם ולהתמודד איתם.
אגב,
אני נהנית ללמד אותם. זה אתגר כיף וכל הצלחה שלהם היא משמעותית יותר.
רבה אמונתך!רק הערונת,
זה מאוד קשור להרגלים מהבית,
זו אומנם בעיה נוירולוגית, בד"כ מולדת, שתלויה בעיקר בגנטיקה אבל:
תזונה יכולה מאוד מאוד להחריף או לשפר את המצב!
והרגלי למידה יכולים להיות כלי עזר משמעותי ביותר עם ההתמודדות!
באוכלוסיות חלשות, לצערנו יש בד"כ גם בורות בנושאי תזונה, וזה משפיע על יכולות הלמידה של הילדים!
ודווקא אוכלוסיה חלשה
ואני חושבת בהקשר אחר
שבגלל שהן מאוכלוסיה חלשה היה קשה לשכנע אותם לקחת...
לא יודעת אם זה מולד/ הרגלים/ דור כזה...
שלום וברכה
כמאמנת אישית לילדי ADHD, חשוב לי לתת את המידע המדוייק ביותר ביחס לאחוזים.
כיום ישנו בין 10 ל- 15% בכל כיתה שמאובחנים ומקבלים ריטלין.
זוהי הפרעה נאוירלוגית המתאפיינת בחוסר דופמין במוח, שהוא מוליך נוירני, שתפקידו לעזור בתיפקודים הניהוליים של המוח.
הריטלין - משלים את הדופמין, למספר שעות, ועוזר באיזון המוח הקדמוני - ריגשי .
היום, ככל שהדור חשוף יותר לטכנולוגיות חדישות ומהירות, במשך שעות, מתפתחות הפרעות קשב ריגשיות יותר, שנוטים להתבלבל בינם לבין ההפרעה האמתית, וזה תפקיד הנאורולג.
יש לציין, כי השלמת הדופמין, איננה מספיקה, ויש ללמד ילדים אלו אסטרטגיות למידה, כישורי חיים ויכולות תקשורת. כאן אני נכנסת לתפקיד...
בהצלחה
לינדה
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/