אשמח לשמוע מנסיונכם בשימוש בסירופים לילדים, מתלבטת מה לעשות...
הבת שלי כמעט בת שלוש. מדי פעם (ב"ה לא לעיתים קרובו מדי) היא זוכה לשפעת קלה, או הצטננות קצת יותר כבדה מהרגיל.
לעיתים זה גם מלווה בחום גבוה יחסית (39 בערך...) ובחוסר נחות מצידה (היא מתלוננת על כאבים).
במקרים כאלו אני בדרך כלל מציעה לה לקחת "תרופה שתגרום לה להרגיש טוב יותר", ולרוב היא מסכימה (בעיני, אם זה לא מצב מסוכן, אין לי שום עניין לתת לה תרופה בניגוד לרצונה)
בבית יש לנו אקמולי בסירופ (בטעם פירות, ובטעם פטל) ונורופן בנרות.
הבעיה היא שתמיד (כלומר בחמש פעמים האחרונות שניסיתי, שהתפרסו על השנה האחרונה) בערך דקה אחרי שהיא גומרת לשתות את התרופה (כאמור, מרצונה החופשי, התרופה טעימה לה) היא מקיאה אותה! ובד"כ רק אותה (בלי שאר תכולת הקיבה..)
כשזה קורה אני מציעה לה לנסות את הנרות (כיוון שזה חומר פעיל אחר, כאמור נורפן, זה אפשרי...), היא מסרבת בתוקף!
באחת הפעמים, בהם החום היה גבוה מהרגיל, והיא התקשתה להרדם, השתמשנו בנרות על אף חוסר הסכמתה. לאחר שנרגעה מהכעס היא התחננה ללכת לשירותים (היא גמולה), ניסיתי לשכנע אותה שלא כדאי כי התרופה תצא, אבל היא ממש בכתה והתחננה... אז הלכנו לשירותים ואכן הנר יצא בשלמותו... מאז אני לא טורחת אפילו לנסות...
האם יש לכם עצות בנידון?
(אני מדגישה שוב, אני לא מדברת על מצב של סכנה, רק על חוסר נוחות בעיקבות הרגשה כללית לא טובה!)
האם יכול להיות שהיא רגישה לחומר הפעיל של האקמול, ולכן היא מקיאה אותו תמיד? (זו הקאה שלא מלווה בשיעול)
האם נראה לכם שסירופ של נורופן יעזור?
(אין צורך להפנות אותי לרופא ילדים, אשאל לדעתו כשנגיע אליו...)