קשה שהכל מעורבהודעה

מה עושים עם זהה

לא מזמן נכנסתי ללמוד במכינה מעורבת [אין הרבה ברירות] עברתי לשם ישר אחרי מדרשה (שאפשר להבין שזה שני קצוות), ופתאום זה כ"כ חומרי לא חשבתי שזה יהיה ככה קשה, אין טיפה של נחמה...

הכל חוללל ושטחי אין קודש בכלל, כמה שקניתי ספרים בשביל לשמור קצת על משהו זה לא אותו דבר, ושיעורים באינטרנט גם לא מספיק

אני יודעת שזה שלב שצריך לעבור וצריך כבר ליישם את מה שלומדים אבל.. כשאין תורה זה משנה לגמרי הכל אפילו לא טיפה

מה עושים עם זה? אני בטוחה שיש פה כמה, אולי אפילו בודדים שלומדים במקומות קצת יותר מעורבים

אשמח לרעיונות מקוריים שאפשר לשמור כמה שאפשר על האמונה וללמוד [חוץ משיעורים באינטרנט או לימוד יומי]  ולהשאר כמה שאפשר באוירה טיפה יותר יהודית.

תודהה!

אל תנסי לשמור את הראש מעל המיםלשם שבו ואחלמה
תנסי להתקדם, כי בעבודת ה׳ את או בעליה או בירידה.
תקבעי לעצמך יעדים רוחניים שישמרו אותך על מתח רוחני ויתנו לך סיפוק רוחני.
ועוד משהו, יש כלל חשוב בעבודת ה׳ (מפרי הארץ) שקשור לעניין:
אדם חייב לקבל עונג בחיים. אם את לא תהני מעבודת ה׳ את תמצאי הנאה בדברים אחרים.
ועוד עצה: תדברי עם מישהי, חברה או רב בענינים רוחניים, שזה יהיה נושא שמדברים עליו.
וכמובן לדבר עם ה׳.
אני מנסההודעה

אני מפחדת להתרגל לעניין החומרי יותר, יש לי משמעת עצמית אבל יש את החשששל פתאום יותר לדבר עם בנים [כי הם בכיתה איתי ויש עבודות וקבוצות ביחד לפעמים], לקח לי הרבה זמן להתנתק מכל זה ועכשיו זה כאילו לחזור לזה שוב [רק בראש אחר כמובן]

יש איתי חברה אחת דתיה אבל אין הרבה זמן ללמוד נגיד משהו ביחד וגם אם כן מעדיפים לנצל את הזמן כדי לנוח בין השיעורים

אני מתבודדת, כמובן שזה עוזר, אבל עדיין, ההתלהבות לפעמים יורדת . התורה חסרה. ללמוד. כאילו עכשיו כל המשאבים שלי הולכים על לימודי חול וללימוד תורה אין הזדמנות וגם אם יש אז אין כוח לפעמים להתעמק [חוץ משבת]

חפרתי, אבל זה באמת מתסכל!!

אני ממש מבין אותךלשם שבו ואחלמה
השנה יצאתי מהישיבה והתחלתי לעבוד, זה קשה נורא.
א. אם יש לך אפשרות להתעלות בשבת, זה מעולה וזה הרבה.
ב. משמעת עצמית זה בשביל לדחוף להתעלות, לא רק בשביל לשמור את עצמך מפני נפילה.
ג. ולעולם לא להפסיק לרצות
ספרי לי עוד על זהפריסבי

למזלי אצלי יש רק ארבעה בנות מתוך כ-80 בנים בשנה שלי, אבל כן, זה מורגש גם מחוץ להרצאות וזה משפיע (וככה זה גם החיים אחרי הלימודים, תלוי איפה עובדים). כל עוד תשמרי על ענייניות ולא תתחילי לזרום למקומות לא רצויים, לדעתי זה לא בעיה (לדעתי כן? אני לא פוסק או משהו...). מה שכן אני הייתי עושה אצלי זה לבקר בישיבה, לדבר עם החבר'ה ועם הרבנים, למצוא חברות טובות שאפשר להסתובב אח"כ.

לגבי לימוד תורה/שיעורים, לא יודע מה התכניות איפה שאת לומדת אז אין לי מה לומר בנושא הזה. 

^^^מה שהוא אמר. אני בתפקיד של אחת מארבעמוטיבציה

הבנות ;).

בכל אופן, נסי למצוא מישהי שאת יכולה להסתובב איתה, למצוא זמן (שבת זה זמן מעולה) ללמוד ולהתקדם ואל תפסיקי לרצות ולשאוף.

בהצלחה.

^^^^ בדיוק באתי להציע מה שאמרתלבי ובשרי

תפסי חברה טובה, או כמה, לאו דווקא מהלימודים ותקבעי איתן לימוד, או משהו בסגנון.

הרבה הצלחה!!!

איזה צדיקה!!!sasa

גם אני לומדת במוסד מאוד לא דתי. אני לצערי מרגישה השפעה. מסכימה מאוד עם כל מי שכתב מעליי, אוסיף, שתקחי לך יעד כל יום 5 דק' להקדיש ללימוד. באוטובוס, בהפסקה, וכו' וכו'.

חברה שלי הציעה לי להקדיש שעה בשבוע ללמוד משהו עם עצמי אבל זה ממש קשה לביצוע לכן אני מעדיפה את ה5 דק יומיות וכך נוצר רצף. אז באמת תלוי בך.

והכי חשוב שזה יהיה משהו שמעניין אותך , את אוהבת ומרגישה שמקרב אותך לה'.

אני באופן כללי מאוד אוהבת לדבר עם החבר'ה מהלימודים על יהדות והדת, מדהים כמה הם לא יודעים. זה גם מחזק אותך וגם אותם. חשוב גם שתהיי בקשר עם דמויות תורניות וחברות [גם אם הלימודים עמוסים], כדי להיות בסביבה ובראש של תורה..

המון בהצלחה, וכמובן- תפילות!!!

אני מכנה את זה "משבר הביינישים והמדרשיסטיות"ברוךש

כמה טיפים
1. בהתחלה, זה קשה במיוחד, ודומה לסוג של שוק. אבל לרוב זה נהיה הרבה יותר קל עם הזמן, ברגע שמתרגלים ונרגעים.  
2. בנוסף, צריך לעשות חיווי של חוטי הנשמה - ולא לצפות למושא של קדושה מהמציאות מסביב. (זה רק מרצה שמדבר על שקר כלשהו, ולא לימוד גמרא). לייחד לכל דבר את הציפיות המתאימות. 
3. להחליט אם את רוצה להשתייך לעולם האמוני של המגזר הדתי או החרדי. פירושו של החרדי זה לראות בבית מדרש את הקודש, ובעולם את החול. ואז הלימודים האקדמיים, הקורסים, האנשים, האווירה, הכול זה: כלום, חול, צורך. 
או להיות דתי לאומי, ולהבין שעד עכשיו היית עם נשמה ישנה ועייפה שהוגבלה לדתיות, ובאה לידי ביטוי בכמה דברים חלשים, ועכשיו את נפגשת עם המציאות הענקית וכוח החיים, והאלוקות. 
לפי החלטה זו, תדעי כיצד לראות את הדברים, מה ללמוד, מה לצפות וכיצד להתנהג. וכו וכו 
4. לברוח חזרה אל עולם הקודש הנוסטלגי שלך, הווי אומר לקבוע חברותות, לשמוע שיעורים ולעשות שבתות במדרשה. 

אני נמצא במוסדות מעורבים זו השנה הרביעית - לאחר ישיבה גבוהה והתבגרות בעולם החרדל הישן והטוב. 
והדברים עדיין נמצאים אצלי בבירור עמוק. 
בהתחלה זה היה מאתגר וקשה. 
היום, זו שאלה אמונית על דרך ותורת חיים. 
ממליץ לך על "למהלך האידיאות" לראי"ה. 
לא יודע כמה אפתור מהשאלה הזו במהלך חיי. 

מאוד מאוד מזדהה עם סעיף 3.מוטיבציה

לדעתי אפשר בהחלט לגדול ולצמוח מתוך ההבנה שהתורה היא תורת חיים ובכל מקום שהוא אפשר וצריך ליישם אותה.

זה הולך איתי לכל מקום.

כן אני מבינההודעה

זה כן צריך לקרות גם מתישהו.. דווקא מה שאני כן אוהבת זה את השחנ"שים על דת חח זה תמיד כיף בד"כ

אבל הפחד היחיד שזה פשוט ירד, ויכנסו בי הרהורים לא רצויים ח"ו

בקיצור תודה לכולם, אני רואה שאנשים עוד מסתדרים ככה, מקווה שגם לי זה יסתדר בראש לאט לאט.. ממש תודה צדיקיםם וצדיקות!

לא תמיד יש לי תשובהsasa

על כל מה שהם שואלים, ודווקא בגלל שהם באים מ"בחוץ" הם מסתכלים על דברים אחרת ולא פעם יצא לי לברר דברים יותר לעומק דווקא בזכותם. לא בושה להגיד "אני לא יודעת" ואפילו ללכת ולברר הם מאוד מעריכים...

ופתאום אני רואה את החתימה שלך, שממש מתחברת לי לסיטואציה, ואני מגלה עוד ועוד אהבת ישראל וכמה שאין על העם שלנו.

מסכימה עם כל שאר החבר'ה שאומרים שלהתבודד זה לא טוב, אבל צריך שתהיה לך משענת כי סביבה לא דתית יכולה לפעמים קצת להשפיע, אפילו בדברים קטנים.

בסוף גם תצטרכי לעבוד, ולהכירארוון

אנשים בחברה מעורבת,

אז יש לך הזדמנות לעבוד על זה עכשיו...

זה הקטעהודעה

כל החיים שלי הייתי בסביבה מעורבת אני לא יכולה לברוח מזה גם אם אני ארצה זה לא שהייתי מנותקת מזה.. אבל באיזהשהו מקום זה נמאס, צריך לפצות קצת על הזמן הזה וזה פתאום לחזור לזה שוב רק עם ראש אחר [ב"ה.. אבל עדיין..]

קיצור, שטויות יהיה טוב, אם אנשים אחרים עושים את זה נסתדר ונשלים עם המצב עד הנסיון הבא שאבאל'ה יעמיד אותי בשמחה  

תודה על העצות וסליחה עם התסבוכת, טוב לדעת שיש עוד כמה שגם אצלם זה אולי ככה...

עוד משהוארוון

חבל שכתבת שאת מתבודדת....

אני לומדת בלי דתיים בכלל, עובדת במקום בלי דתיים וכמובן מעורב.... ואלה החיים, לא חכמה להסתגר...

אה חח אני לא מתבודדת בקטע כזההודעה

התבודדות מהסוג השפוי [יש שיגידו] ראי נספח -רבי נחמן ודומיו.

אני לא ממש מהמסתגרות ומהמתבדלות לא להגזים

אז תשמחי שיש לך אפשרותארוון

להתחבר לעמ"י...

מי אמר שזההדסדס

"שלב שחייבים לעבור" -לא לחינם הרבה רבנים אוסרים ללכת לאוניברסיטה ולשאר מקומות מעורבים- זה לא כזה פשוט- יש הרבה רבנים פוסקים שאוסרים -נראה לי שיש יותר שאוסרים מאשר שמתירים- ולא לחינם. האשם מטבעו הוא יצור שמושפע מאודדדד מהסביבה, גם אם לא נראה לו ככה.

לתשומת ליבךשורש וגרביים
הרבנים האוסרים שהזכרת, אוסרים גם גלישה באינטרנט. אנא הפקידים לציית לכל הפסקים שלהם.
לא בלימודים אבל בעבודהמינימאוס2

זה מאוד קשה בהתחלה, ואחר כך מתרגלים ולומדים להתמודד

לומדים להתמודדהודעה

אבל זה באיזהשהו מקום מרגיש שזה כן קצת מוריד אותך לא?

בהתחלה בוודאי ולא רק קצת. בהמשך- לאו דווקאמינימאוס2אחרונה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרוםאחרונה
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

יפהזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך