חח...

בס"ד ובהשתדלותי
2. האמת שהיה יום די סבבה 
לילה טוב לכולם 
לילה טוב.
כתבתי פעם בנושא
לדעתי צריך קודם לדון על החלל
יש תשובה של האג"מ שבמטוס הזמנים הם כמו למטה מתחת למטוס. (וזה הגיוני ופשוט)
לדעתי אין סיבה לא להחיל את זה גם על החלל, יש כח משיכה בחלל בדיוק כמו במטוס (בהפרש של ריבוע המרחק, אבל זה לא הבדל אכותי) וממילא אתה קשור לעולם בדיוק אותו דבר.
ההבדל היחיד הוא שאין אוויר. אבל את מי מעניין האוויר? למה שהוא ישנה משהו?
עכשיו בדרך כלל מי שהולך לחלל נוהג ליסוע במהירויות מטורפות ועושה סיבוב מסביב לעולם פעם בשעה וחצי. אבל זה לא אמור לשנות כלום, זה כמו מי שיחליט לעשות סיבוב כזה מסביב לעולם (וזה שייך בארץ מאד צפונית שהסיבוב יותר קצר)
ברור שמי שעושה סיבוב מסביב לעולם צריך להתנהג לגבי זמנים כמו המקום שהוא נמצא בו באותו רגע (וכשהוא מגיע לקו התאריך הוא מחליף יום, וכן כשהוא רואה את השמש שוקעת הוא מחליף יום) ואותו דבר יעשה מי שנמצא בחלל.
לגבי מי שבירח\מאדים\כוכב אחר, לדעתי זה בדיוק כמו שהוא בחלל. פשוט מסתכלים איפה הוא יחסית לעולם.
הרי עדיין יש לו קשר לעולם, העולם מושך אותו, ואם הוא לא ינוע הוא יפול לעולם (גם הירח עצמו יפול לעולם אם לא ינוע) וא"כ ה"למטה" שלו הוא המקום בכדור הארץ שהכי קרוב אליו, ויש לו את זמני היום של אותו מקום.
ואע"פ שיש לירח ג"כ כח משיכה, זה לא אמור לשנות משהו. זה סתם כדור אדמה שיש לו כח משיכה ומושך אותך.
לגבי קניינים בירח יש תוס' בע"ז שהירח והכוכבים יש להם דין מחובר לקרקע, ממילא הוא ככל מחובר קרקע שנקנה בכסף שטר וחזקה
לגבי חייזרים - כשיתברר שיש דבר כזה בכלל נצטרך לדון.
זה לא שאלה שקשורה דוקא לחלל
והיא קשורה לסוגיית קו התאריך
יש מחלוקת אחרונים אם אדם "יצא" משבת בגלל שעבר את קו התאריך, האם מתבטלת אצלו השבת, או שכיון שחלה עליו שבת אינה פוקעת.
הרב כשר רוצה לומר שלא פוקעת (לדעתו אין קו תאריך על הריצפה, אלא קו התאריך תלוי בקהילה של יהודים שאצלם במקום הזה שבת\יום ראשון ואכמ"ל, אם מעניין אותך אני אפרט) והחזו"א והרב בן ציון כתבו שפוקע
לגבי תפילה בפשטות לא צריך לחזור על תפילה כשעוברים את קו התאריך. כבר התפללת ביום הזה.
מה אני בא לומר זה שאין סיבה לשנות משהו רק בגלל שהוא הגיע לחלל, ועכשיו נהיה נורא מסובך לחשב איפה הוא, והוא חוזר לאותו מקום כל שעה וחצי. זה שהוא בחלל לא אמור לשנות את ההלכה, וזה כמו שיסע במהירות גבוהה כאן ביבשה.
יוצא דברים מוזרים? אז מה? אף אחד לא אמר לו ללכת לשם...
מדובר כאן על דינים דאורייתא, ואנחנו לא יכולים להחליט שום דבר לבד.
מצינו בריטב"א שהיה מעשה שגזרה המלכות גזירה שלא לקדש את החודש, ולא יכלו לקדש את החודש, וממילא בטלו כל מועדי ישאל.
כי בלי קידוש בי"ד אין חודשים, ולא נאמרו מצוות התורה של זמן,
ורק תיקנו חז"ל שבאותו דור לעשות מועדים כי שלא ישתכח תורת מועדים.
לפי השיטה שלי שאין נפ"מ באוויר - נמצא שבחלל יש דין של זמנים מדאו' בדיוק כמו בתוך העולם
אבל לפי השיטה הזאת, אתה "ממציא" זמנים חדשים שלא כתובים בתורה.
אין דבר כזה!
אי אפשר "להחליט" שאנחנו נקבע את הזמנים לפי מקום היציאה, או לפי א"י, זה לא תלוי בהחלטה שלנו, זה תלוי במה המציאות האמיתית.
אם המציאות האמיתית היא שאין שם יום ולילה - א"כ אין כלל שום דין שתלוי בזמן, אין איסור שבת, אין מצות ק"ש אין תפילה וכו'
אולי יש מקום לומר שיהיה דין דרבנן כדי שלא ישתכח ואז אפשר לדבר על מה להחליט. אע"פ שזה לא ברור, הרי כאן מדובר על יחיד ולא על כל כלל ישראל, וא"כ אולי בכלל לא תיקנו שלא ישתכח, ועוד שהוא לא שכיח ואולי לא תיקנו חז"ל במקרה לא שכיח.
*עוד דבר אחד - יש כח משיכה בחלל, דברים נופלים בדיוק כמו כאן בעולם, אנחנו רק לא מרגישים את זה כי אנחנו נופלים יחד איתו. כך שאין סיבה שלא יחשב זורק בארבע אמות (אבל אינו נחשב רה"ר כיון שהוא למעלה מעשרה, כך שממילא הוא מקום פטור
דיברו על ענין רוחני, שזה עיקר הזמן, ולא על השלכות למעשה
(מלבד מה שלא זכור לי ראשונים, יש בן איש חי, ומקובלים, לא זכור לי יותר קדום)
היסוד שלך הוא בעצם שהזמן הוא לפי ארץ ישראל בכל מקום, ורק כיון שיש לכל מקום זמן משלו - זה מפקיע את זמן ארץ ישראל, אבל בחלל שאין זמן שיסתור את "זמן א"י", חזר הדין שהולכים אחרי ארץ ישראל.
יסוד כזה במחילה צריך פסוק, לא "ראשונים"!
מנלן הגדר הזה? איפה הקב"ה אמר אותו? האם הראשונים התכוונו שזה הגדר להלכה? או שהם רק אמרו שעיקר ההתייחסות של הקב"ה לזמן הוא לפי זמן א"י, ולא דיברו בכלל להלכה?
ומה ששאתה כותב בירח, מבוסס על זה שלדעתך לירח יש שם מקום לעצמו, וה"למטה" שם הוא קרקע הירח, וה"למעלה שם הוא השמים של הירח.
לפי דעתי הירח הוא סתם גוש אדמה שמטעה את החושים שלנו, ולמטה ולמעלה נמדד לפי העולם למטה, וממילא אין נפ"מ כלל איך בנוי ה"רחוב" של הירח, אלא איך בנוי הרחוב בעולם מתחתינו.
זה כמו שאדם יפריח מגנט גדול בכדור פורח, ויבנה עליו רחוב - אין כל נפ"מ ברחוב הזה, ומסתכלים מה יש למטה באדמה
יש שם בעיה עצומה שלא ברור מה הדין בין 2בע עולם לפני א"י לא"י,
לפי החזו"א כוונתו שהשבת הראשונה בזמן שקיבלו אותה במרה התחילה בא"י, אבל כל שבת מתחילה בקצה מזרח ולא בא"י.
מביאים את הדברים האלה כי לדעת איפה קו התאריך. א"י לרוב חשיבותה וקדושתה צריכה להיות באמצע העולם, והשאלה אם באמצע כל העולם- שאז קו התאריך חצי עולם לפני ירושלים (הרב טיקוצ'ינסקי)
או באמצע החלק המזרחי של העולם - הישוב הישן (הבעה"מ לפי הסבר החזו"א)
ברור שא"י היא העיקר. זה לא אומר את היסוד המרחיק לכת שאתה אומר.
ולדעתי אין בכלל נפ"מ לאוויר, כך שהדיון לא מתחיל.
ואני לא מצליח להבין את זה. מהיכי תיתי שיהיה איזו שהיא נפ"מ שאין אוויר? מה הקשר בין אוויר לזמנים שנאמר שכשאין אוויר כבר אין כאן זמנים של שקיעה וזריחה? וכי האוויר משפיע משהו על היום? על השמש?
(הוא משפיע על אורך הנשפים, אבל זה ממש נושא שולי)
מה מצאת בהר הזה?
ולמה החלטת דוקא 296 ק"מ?
לא הבנתי דבריך כלל
לא מבין על מה אתה מדבר
אתה מתכוין שמי שעומד על ראש ההר הזה יהיה קו האופק רחוק ממנו 296 ק"מ ?
כי אם זה כוונתך אני לא מבין את הקשר. המרחק כאן הוא מרחק מאוזן, כמה מרחק יהיה על פני האדמה בין עיני הצופה לאופק, לא מרחק מאונך של גובה הצופה.
איך אפשר ללמוד מזה על מרחק אנכי?
(סתם מעיר שלפי דבריך זה לא תלוי באטמוספירה. אין אטמוספירה רצינית בגובה פחות מזה, ויש אטמוספירה דלילה מאד גם מעל זה)
הבנתי נכון, מדובר על מרחק מאוזן.
אני לא מבין איך אתה מקשר את זה למרחק אנכי
כשירד שאלו אותו איך היה
אמר מרוץ מטורף: שחרית מנחה ערבית שחרית מנחה ערבית 
ולגופו של ענין באמת שאלות מענינות

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי