מאיזה גיל\כיתה אפשר להתנדב במד"א?
איך עושים את זה?
זה מומלץ לבנות...?
מאיזה גיל\כיתה אפשר להתנדב במד"א?
איך עושים את זה?
זה מומלץ לבנות...?
אפשר להתנדב בגיל 15 - כיתה ט' (הגיל הקובע)
יש קורס של 60 שעות (יש כמה סוגי קורסים) בו את לומדת מה ואך עושים .
את חייבת בהתחלה להתנדב לזמן מסיום (אני חושב) ,בחלק מהמקמות לא מקבלים את כולם ,רק חלק.
הממ מומלץ?
זה תלוי בך,אם את מסוגלת לזה (לפעמים יש דברים קשים)
יש לא מעט בנות כאלה 
אני לא ממש יודע ,אם טעיתי או יש למישהו להוסיף אז בשמחה 
אגב אני בעזרת ה' החופש יעבור קורס ויתנדב 
אם תתני פרטים לגבי איזור מגורים אנשים פה יוכלו לעזור לך...
השאלה שלך לגבי התנדבות של בנות היא בגלל ענינים דתיים או רגשיים?
אם זה לא מדי קשה\אם מרשים....בסגנון הזה...לא קשור לדת..!!
אף אחד לא יוכל להבטיח לך שלא תראי מראות קשים או שלא תקלעי למצבים קשים רגשיים
ברוב המקומות כשמגיע מתנדב חדש הוא לא עולה לבד לאמבולנס, המתנדב החדש אמור להצטרף לצוות יותר ותיק ממנו כאשר אחד מאנשי הצוות חונך אותו. אחד מהתפקידים של אותו חונך הוא להסביר למתנדב החדש מה המצבים שבהם הם יכולים להפגש בקריאה שהם קיבלו ומה על הצוות לעשות במצב כזה.
הכנה נפשית לפני ההגעה למקרה תורמת רבות לצוות שמגיע ומבין מראש עם מה הוא עומד להתמודד, ההכנה הזאת בעצם גם גורמת לניתוק חלקי של הרגשות מהמצב (לא שחלילה לא אכפת לנו מהתלונות של המטופל...!) ועוזרת לנו להתמקד בטיפול הנצרך ואז כמובן גם ברגשות של המטופל שלא פחות חשובים מהטיפול הרפואי!
ההתנדבות גורמת לרוב האנשים סיפוק, זה נותן תחושה שנתת מעצמך משהוא למשהוא שאתה לא מכיר כשהוא ממש זקוק לך, יש אנשים שמתנדבים בשביל האדרנלין ויש כאלה שלא מבינים למה הם שם בכלל.....
תחשבי טוב אם את מעונינת להתנדב, תתיעצי עם משהוא מבוגר יותר (לא מתנדב חדש שעדיין חושב שזה ממש קוווול...) אלא מבוגר שיוכל להמליץ לך אם זה מתאים לך או לא.
בכל מקרה לדעתי כדאי לך לעשות קורס עזרה ראשונה, גם אם תחליטי שאת לא רוצה להתנדב זה תמיד יעיל ידע בהצלת חיים....
בהצלחה!
בס"ד תמיד!!
אם אני מתלבטת אם להתנדב גם מבחינת עניינים רגשיים אבל בעיקר עניינים דתיים, מומלץ לבנות או לא?
הבנתי שיש רבנים בענין זה.
הבעיה יותר זה הרגשי.
זה תלוי בך 
בס"ד
אם את מתלבטת בגלל עניינים דתיים אז אין לך מה לחפש במד"א....
מד"א מאוד בעייתי לבנות דוסיות, לא אומר שאין כאלו אבל נדיר ובעייתי...
זה מאוד תלוי במקום בסביבה.
...גם בטיפול בחולים (הקורסים נותנים רקע, הנסיון בשטח נותן יותר!)
אבל בעיקר בהבנת האירגון.... מד"א הוא לא אירגון שבנוי לרוב בנות ישראל, יש בודדות שבאמת מצליחות להחזיק שם מעמד, חלק פורשות בגלל זה וחלק נשארות אבל מבחינה דתית מד"א לא "תורם" להם (בלשון סגי נוהור).
תאמין לאנשים שהיו שם מספיק זמן, שוב, ממש ממש לא מכליל!!! יש בנות שמצליחות להחזיק מעמד וההתנדבות לא פוגעת בהם ויש שלא....
לדעתי לא כדי להכוות כדי להבין שהמים אכן רותחים.....
בס"ד
זה לא מחייב בנות יש גם לא מעט בנים כאלה .
כמו שהפגיה בבנות כך בבנים זה תלוי באדם עצנו בלבד.
אצלכם בתחנה כמה מתנדבות יש ?
אני מניח קצת .
אתה יכול לראות במקומת אחרים שיש יותר וגם להפך.
אם היא מישהו חושב שהוא מסוגל ,אז למה לא ...
אולי מד"א סתם הפסידה שיפץ או שפיצת ?
בדרך כלל ברור לכולם מה הם אולכים לראות \ לעשות
הן ברמה כזו או כזו .
שוב אני לא מבין ,אבל לא מבין בכלל
אבל דעה מבחוץ (עוד לא מבפנים) לא תזיק .
בנקודה הראשונה אתה בהחלט צודק, יש אפשרות שגם בנים יפגעו מבחינה דתית ויש לא מעט גם כאלה.
אבל... לבנים יש הרבה יותר פיתרונות למצבים כאלה, בנים יכולים להחליט לעבוד רק עם צוות בנים ובמסגרות יותר נוחות בעוד שבנות לא יכולות לעשות את זה, אי אפשר לתת לנהגת להתנדב רק עם מתנדבות בגלל שאנחנו גם צריכים להוריד ולהעלות חולים במדרגות... (זה גם בעייתי כשיש נהג עם מתנדבות) לא פעם יצא לי לסייע לצוות כזה להוריד חולה מהבית לאמבולנס מכיוון שהם לא היו מסוגלים פיזית... אבל לרוב הבעיה פחות ניכרת אצל הבנים.
אני מתנדב באחד התחנות הגדולות בארץ. במשך למעלה משבע שנים התנדבתי בעוד כמה תחנות כך שיצא לי להכיר המון אנשים.... אני לא מדבר מנסיון של איזו תחנה בסוף העולם...
אני לא רוצה לפוצץ לך איזה בלון אבל מד"א הוא לא אירגון שמפוצץ רק בשפיצים, אני מכיר הרבה שפיצים שלא מתאים להם להתנדב במד"א. לא כל בחור/ה שפיץ חייב להתנדב במד"א.
בס"ד
מסכים איתך.
אני למשל יתנדב בתחנה קטנה וחמודה ,לעומת זאת אתה מתנדב מספר שנים ובתחנה גדולה
אתה יותר פתוח לדברים כאלה ואחרים שלא בטוח שכולם פוגשים.
ברור לי שלא כולם שפיצים שם ,תמיד יש ויש .
אבל עצם זה שהם שם זה כבר טוב 
שאלה קטנה,
מה הסכונים הדתיים והנפשיים בהתנדבות במד"א (אפשר בפרטי)
ארזים בראבק!!אני יודעת על עצמי שעדיף לי לא... אני הולכת להתנדב פשוט במקומות יותר קלים למשל ילדים עם צרכים מיוחדים...
ונכון שלא בכל מקום יש בנות בהצלה אבל אם יהיה דרישה יהיו יותר.
ולכן בגלל זה צוות גברים תמיד יטפל בנשים בגלל שאין נשים שמטפלות. (קטונתי לחלוק על רבנים גדולים אבל לדעתי יותר מתאים שיהיו בנות בהצלה...)
התנדבות במד"א כרוכה בנסיונות ואתגרים רבים בתחום הצניעות - ויש שתי שאלות:
1. איך המתנדב/ת יעברו את ההתמודדות - ייצאו בשלום (ואולי מחוזקים) או חלילה ייפגעו מהם
2. האם התועלת בהתנדבות שווה את לקיחת הסיכון של ירידה רוחנית כתוצאה ממנה
שאלה 1 היא מאד אישית, ומאד תלויה גם במניעים להתנדבות, באופן ההתנדבות (למשל זוג חברות שמגיעות ביחד, צוות שמגיע מיישוב), ובהתנהלות בזמנים החופשיים הרבים.
שאלה 2 - מהניסיון שלי בתור נהג אמבולנס בירושלים, בדרך כלל יש עודף מתנדבים בתחנת ירושלים בשעות הערב, ובעיני התועלת בהתנדבות היא לא רבה, כך שמי שחושש מהבעייתיות (ואני מצדיק את החשש), כדאי שימצא אפיקי התנדבות יותר משמעותיים. אגב, גם אני אישית בתור נהג מתנדב עושה זאת בעיקר כדי לצבור ניסיון וידע רפואי, ופחות בגלל שיש חוסר במתנדבים. מה שכתבתי רלוונטי לירושלים, מקומות אחרים - צריך לשאול מי שמכיר
בס"ד תמיד!
תודה רבה,
אבל מזה שאין כ"כ תועלת בהתנדבות הזאת?
יש עודף מתנדבים?!
במרחב ירושלים צריכים מתנדבים...
.וגבריאל אצלנו יש עודף?!אמריקאית גאה!!
אמריקאית גאה!!ועוד הולכים לפתוח נה"ז ברמה, ואיזה חצי מהתחנה גרים ברמה...אז לא רק שלא יהיה עודף, נראלי יהיה חוסר...
)אמריקאית גאה!!בתחנה יש כמה אמבולנסים לעומת הנה"ז שיש בו רק אמבולנס אחד....
יש נקודות הזנקה שיש שם מספר אמבולנסים ואף אט"ן (אמבולנס טיפול נמרץ).
לרוב, הנהזים הם קטנים יותר מתחנות ואין להם מוקד לוגיסטיקה וכו....
אמריקאית גאה!!אחרונהדוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה