בעיות משמעתסטודנטית
קודם כל, יפה שאת ערנית וחושבת, זה יעזור לך בהמשך..כאן בוניםאחרונה
לעצם העניין, הייתי משנה את הכותרת. לא מדובר כאן בבעיות משמעת אלא בחוסר מוטבציה ( 'הנעה') ללמידה.
זה נושא רחב מאד, ומציעה לך לקרוא עליו קצת ברשת.
בקצרה אומר שהשאלה שכל מורה טוב שואל את עצמו היא איך ליצור אוירה של שותפות בתהליך הלמידה,
כלומר, התלמידים פעילים בתהליך. המורה שם בתפקיד 'המנחה' אך לעיקר הלמידה- אחראים התלמידים.
מה יכול לעודד מוטבציה? בגדול, זה זה:
- העצמת תחושת המסוגלות של התלמידים.
- יצירת עניין והנאה בלמידה
- מסגרת ברורה המאפשרת למידה
מהתיאור שלך נשמע שאכן, המורה לא רק שאינה מעודדת מוטיבציה למידה אלא הפוך.
לפעמים לומדים על דרך השלילה... שימי לב כיצד היא יוצרת מצב של חוסר מוטבציה ללמידה:
החומר מוכתב להם למחברת ומי שנכשל במבחן כי לא למד פשוט יעשה תיקון מבחן בבית והיא תעלה לו את הציון..
היא בעצם משדרת להם שהם לא מסוגלים להתמודד עם מטלות בית סיפריות פשוטות כמו לימוד למבחן או סיכום החומר...
הם לא מקשיבים, לא משתפים פעולה ומפריעים לכל אורך השיעור גם בפטפטת וגם בהתעסקות אין סוף בפלאפונים
האם השיעור מעניין? רלוונטי? עד כמה הוא מחובר לעולמם של בני 16? איך הוא מוגש?( בהתלהבות?)
מה הוא דורש מהם? (רק להקשיב ולענות על שאלות?) מה 'ייצא להם' מהידע הזה? עד כמה זה מאתגר ומסקרן?
כמובן שהתלמידים לא נרתעים מהערה קטנה וממשיכים להפריע
כאן מגיע הקטע של 'המשמעת'. היא לא דורשת כבוד לעצם הלמידה, אז למה שהם יכבדו?
אולי מי שמקשיב נחשב 'חנון' ולא 'קול'? האוירה הזאת לא נוצרה ביום, והמורה אחראית לה!
את כותבת: נראה שקל ליפול לשם כשבסוף ההישגים מדברים
אבל אני חותמת לך שההישגים של התלמידים האלו יכלו להיות פי עשר יותר טובים
לו הייתה מתרחשת למידה אמיתית ונכונה!
לא צריךמשהאחרונה
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/