עבר עריכה על ידי Yosef_ בתאריך כ"א באדר תשע"ד 01:34
בס"ד
|פולש|
אני אמנם תיכונסיט, אבל גם זה לימודים...
קנו לי אחד קטן, בהתחלה, אחד זול ונחמד.
היה נוח מאוד, אבל יש יתרון לא קטן בכלל לגדול- משטח עבודה, זה פשוט נוח בעין.
הקטן... נתחיל מהמקלדת, מתרגלים אליה.
אולי אנסה בצורה של יתרונות חסרונות:
מחשב:
סידור נוח ומאורגן, יכולות של חיפוש, שינוי, עריכה, במבחנים אפשר פשוט לשפוך את כל החומר מהראש - ולארגנו מחדש לתוך השאלה, בקיצור כל דבר שקשור לארגון, עריכה, שליחה לחברים ויצירה מהירה (למי שמכיר את הקיצורים)
חסרון: מתיש, לא הבנתי בדיוק למה, אבל לפתוח מחשב כל שיעור זה מתיש יותר מאשר להתחיל לפתוח עפרון ומחברת.
בטריה! בטריה! תזהרו שהבטריה לא תגמר לפני שסיימתם לכתוב! זה לא נחמד!
למי שקל יותר לצייר\לעצב ביד(כלומר, באופן כללי קל יותר יד מאשר לחיצת מקשים) ימצא שזה מאט אותו.
קטן: קומפקטי, נכנס טוב לתיק, כשהוא חוטף מכות הוא חוטף פחות(פחות משקל, ופחות סיכוי ליפול, וגם אם ההגנה שלו לא גדולה - כשהוא בתוך התיק למשל, אז כשמניחים\ קצת יותר חזק, הסיכוי לחטוף מכה נמוך יותר), קל להעבירו ממקום למקום.
בקיצור, היתרון שלו זה שהוא קל וקטן.
חסרונות: קטן, "משטח עבודה" קטן יותר, צריך להתמקד, ועקב השולחנות\דבר דומה, המרחק בין המקלדת למה שמסתכלים עליו נמוך - הצוואר עלול לכאוב.
בדר"כ בא עם ביצועים נמוכים יותר.
גדול: מרחב עבודה גדול, קל יותר לארגן\לסדר בין תיקיות(עקב כך שאפשר פשוט לגרור מהתיקייה בצד שמאל לתיקייה שבצד ימין, או מהמסמך בצד ימין(גם מהאיטרנט, למשל) למסמך בצד שמאל, וכדו', בא בדר"כ עם ביצועים גבוהים יותר.
חסרון: לא קומפקטי בעליל, חוטף מכות בקלות יתר. בקיצור- גדול.
משהו באמצע: החסרונות של הקטן והגדול יחד 
סיכום קל: הגדול נוח יותר לתפעול, הקטן לתעבורה.
כתיבה ביד: זכרון, זה נכנס מצויין לזכרון, למי שקל יותר לעצב בפועל ולא במקשים, אז יהיה לו נוח יותר לכתוב טקסט קריא יותר.
חסרון: מעייף, קשה יותר לארגן מחדש בלי לשכתב. (גם במחשב משכתבים, רק ששם זה כמעט קופי פייסט
)
(אני אישית בלי קשר לא יכול לכתוב בלי שהיד שלי תכאב כאבי תופת.)
בקשר לאינטרנט - טוב, אצלי ברוך ה' אין קליטה טובה. אבל כשיש... הראש לא מרוכז במיוחד בשיעור.
עדיף לבטל את הWIFI למשל, ולהשאיר חיבור קווי\דומה. אם צריך, תמיד אוכל ליצור לך קובץ שישבש לך את הגדרות הWIFI, מה שימנע ממילא את אפשרות השימוש בו, וישאיר את הקווי למקרה שכן צריך.
פתרון אחר:
אם יש נייח, ממש נוח, אז מחשב קטן(או סמארטפון ומקלדת) בשביל רק לכתוב, ואז לסדר בבית (-כאב ראש, מנסיון) אז זה אולי יעזור.