כוווולם להיכנס!! שרשור חשוב ביותר!!!mama

בסיעתא דשמיא

שלום לכולם!

אז כה. אני עושה תוכנית גמר במגמת תקשורת(רדיו) על ברסלב. אי לכך ובהתאם לזאת,

אני אשמח מאאאד אם כל אחד יכתוב פה:

איך זכית להתקרב לרבנו נחמן נחל נובע מקור חוכמה?

מה משך אותך לברסלב?

מה יש בברסלב שעושה את זה לכ"כ הרבה אנשים מסגנונות שונים ומגוונים?

העבודה הזו ממש חשובה לי אני אשמח לתגובות של כולם...

תודה אנשים יקרים!

אותי---אהבת חינם

הכי ובעיקר השמחה!

שאין יאוש בעולם כלל - אסור להתיאש,

חשבון נפש ע"י התבודדות - שזה ממש עוזר וממש מקרב לה'!

אלה בעיקר...

ב"הצלחה!!!!!!!

טוב אז אני אגיד...mama

תאמת שקצת קשה לי להגדיר בדיוק מה משך אותי( ונמשכתי  ח ז ק  ב"ה)

זה יותר השגחה.

רציתי ממש להתחזק לקראת הימים הנוראים ולא הצלחתי. ז"א לא ניסיתי... אתם יודעים, יצר הרע והעצלות...

בקיצור, השם עשה איתי חסד וזכיתי להתקרב אליו בזכותו ובזכות ר' נחמן מברסלב שהתורה שלו החייתה את נפשי ממש. הלוואי שהאש שבערה בי תמשיך לבעור בי לעולם(כי היא קצת שככה עכשיו... אבל זה רק זמני, אל דאגה..)

עוד מישהו? 

ה' הוא המלך!אנונימי (פותח)

ב"ה ית'

אני זכתי ליתקר לרבנו

על ידי ששמעי את הרב אליהו גולדבסקי

מה משך אותי לברסלב

א' רבנו אומר שכול אחד ישעה מה שהוא יכול אפילו מילה אחד וכו'

ב' התיקון הכללי הדוש והמתוק!

ג' השמחה קיצור הכול רבנו נתן לי כרטיס ליכנס לישיבה שלו (ישיבת השדה )!

מה עושה את זה לכ"כ הרבה אנשים וכו'

זה רבנו אמר שבימות המשיח כול העולם יהיה ברסלב

רבנו זה לב יהודי טהור וקדוש ותמים

ד תודה לה' ית' !

בהצלחה!

אני,,,matan2

הטיסה בחיים שלי הראשונה היתה לאומן,,,שם ב"ה זכיתי להכיר ולהתקרב..

כשהתחלתי לרצות אמתפונפון

אז בהתחלה עזבתי את החילוניות

אחר כך עזבתי את הישיבה הליטאית

אחר כך עזבתי את ישיבות ברסלב

אחר כך אני חושב שהתחלתי להתקרב לרבנו

אבל מה משך אותך בברסלב?mama
למה התקרבת לרבנו?
האמת אחותי לא בשבילפונפון

בכל מקום כפי טבעו של האדם מחפשים להשיג משהו

אבל להשיג אמת....  זה רק רבנו

אי אפשר להסביר זאת במילים

זה צירופים על גבי צירופים "וצרפתים כצרוף הכסף והזהב"

אין לזה סוף

ברגע שתחפשי אמת אז בכל מקום תמצאי אותו וכנגד זה תמצאי את השקר ואז תחליטי אם מתאים לך להשאר באמת כזו עם שקר כזה.. וכך תמשיכי אד שבכל פעם תמצאי עוד יותר אמת עם פחות שקר

אני לא יודע מתי זה ייגמר...

רק בעולם האמת ובימות גילוי המשיח.

תודה לכל המגיבים!mama
אשמח לעוד תגובות...
אהמ...קראתיך

מה גרם לי?זכיתי ואני לומדת באולפנא חסידית...אז קודחים לנו שם....ב"ה שכך!

אני לא יודעת להגדיר מה משך אותי...פשוט משך...זה דיבר אלי ממש כל הקשר עם ה' וכל הדרך חיים...

זה חסידות שנוגעת לכל אחד ומתישהו בנאדם מתעורר לזה....

שלום!..אני יענה לך!מה שאני יודעת!יקירה

ישתבח שמו!אני לומדת באולפנא חסדיית מעלה לבונה עם שמעת...אז יש משם תוצאות..חח..

אני מאוד אוהבת בברסלב..את השמחה!!והדרך שמתקרבים ל'ה יתברך!מה משך!אותי..שלא כולם אותו דבר!!ויש פול סווגים!כזה@!אבל הכי השמחחה!!שלהםם!!ומאוד את עינין של התבודודות..

ממ..בת של מלך=)

בעיקרון היו לי חברות גדולות שכיוונו אותי לרבינו וככה בעצם הכרתי אותו..(מן הצצה)  ההתקרבות היתה קצת אחרי שהתחלתי בעצמי לחפש,לדעת,להבין ..איך!?              כתבים של רבינו,ספרים,הרצאות,ניגונים.. הכל!                                                      אני חושבת שמה שמשך אותי לברסלב ובעצם מה שמושך את כולם זאת האמת שקורנת מהספרים מהתורות מ-ברסלב- פשוט..חוץ מהאמת יש משו נוסף..                                 ברסלב זה המון המון המון ר-ג-ש!!ואנחנו בדור שכ"כ זקוק לאהבה ולרגש שאני חושבת שזה מה שתופס את כולם..במיוחד בפרט אנשים שהם רגישים,פחות שיכליים יותר אומניי'ם(ה-ו' עם נקודה באמצע,הכוונה לא מלשון אומן-ציי'ר)..בגלל זה גם כולם בהתחלת הדרך וחיפוש אחרי ברסלב באורות עצומים כי זה הרגש שסוחף.. ושם הכי צריך להיזהר כי הרי אפשר ליפול ולסטות מעבר לשוליי'ם...

מקווה שעזרתי, ב"הצלחה ושכויי'ח!

יומטוב=)

נ.ב ..בת של מלך=)

ברור שחוץ מהרגש הסוחף יש דברים צפציפיים יותר..השאלה אם אתה שואל במובן הספציפי או בכללי מה שוחף..כי הרי השמחה והנחרצות בעניין שאין יאוש מושכת מלא אנשים שהם היו בעצבות או שברונות לב ורוצים לצאת מזה..או כל העניין של ההתבודדות שזה עניין גדול מאוד שהמון אנשים נמשכים לזה..

למרות שהרי אתה שאלת מה מושך אותם ובאמת אני חושבת שהרגש והאמת העצומה זה מה שסוחף..השמחה וההתבודדות זה כבר יותר דברים שהרבהנ אנשים נקשרים אליהם מברסלב,אבל זה כבר אחרי שם "בתוך ברסלב"..כלומר בד"כ זה לא גורם המשיכה..

לכבי תשובתה של במת מלךפונפון

דווקא החיפוש של רגשות ושמחה וכו'

זה הכל אנטרסנטיות

יש ברסלבים שאולי לא יגידו בפה אבל הם בברסלב כי יש שם כסף יותר... כבוד יותר...

למה חיפוש אחרי רגש זה יותר אמיתי מאשר חיפוש אחרי כסף וכבוד?

דווקא אם תמצאי את עצמך "בשוליים" זה הסימן שאת נמצאת בכיון האמיתי.

השוליים של רבי נחמן זה הבריחה מכל סוג של אינטרס אפילו לא לרצות את העולם הבא (לפי רבי נחמן אדם שעובד את בוראו בשביל עולם הבא זה נקרא מילוי כרס!!!)

בתגובה הבאה נספר לכם מעשה שכתוב בספרי רבנו:

השוליים:פונפוןאחרונה

מעשה: שהיה רופא והיה לו תלמיד העוזר לו. וברבות הימים ההמון עם התחילו לעשות עסק ופרסום מהעוזר יותר מהרופא, עד שהוא נתפרסם בעולם ונתכבד יותר.

ופעם אחת עשה המלך סעודה וישבו כל אחד לפי כבודו, וישב התלמיד העוזר קודם ואחר כך הרופא.

ענה הרופא ואמר: אתה הרי כן יודע את החילוק ביני לבינך!

ענה ואמר אליו: אל תיפול בדעתך ואל יהיה לך חלישות הדעת, כי כן מנהג העולם שבכל דור ודור, תשעים ושמונה אחוז אינם יודעים מן האמת, והשני אחוז יודעים.    (כוכבי אור ספורים נפלאים עמוד ר"ז)

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך