א. לא האשמתי כאן אף אחד או אחת בבגידה. כוונת שאלתי הייתה, אם הצד השני שלכם יודע/ת על התכתבותכם פה? כי אם לא, זה יכול להיראות כבגידה מאחורי הגב.
ב. לגבי הבעיה ההלכתית והמתח המיני, במחילה, נשמעים שחלק מהמגיבים קצת מיתממים. אמנם כל אחד מתחבא מאחורי ניק אנוני א-מיני, ואני עצמי דנדש פה וחסר ניסיון, אך אם תתבוננו למשל בדיון שהיה כאן השבוע בעניין זה שרוצה להסתכל בסרטים לא צנועים בעוד זה מפריע לאשתו (ואני לא מדבר עליו), היו תגובות בשרשור, שלא נראה לי (הקטן שלא מבין כלום) שדעת ההלכה נוחה מההתבטאויות שם, למשל, על הדברים שאשה צריכה לספק לבעלה כדי שלא יסטה אחר נשים אחרות. וגם אם אין בזה בעיה הלכתית לחלוטין, תסכימו איתי שזה לא מתאים להיאמר בדיון פתוח בין נשים וגברים שומרי מצוות.
כך גם היה בשרשור על שיטת 12 הצעדים, הייתה לפחות התבטאות אחת שלא בדיוק מתאימה (בלשון המעטה), שתיאמר בדיון בין נשים דתיות לגברים דתיים.
ג. ועוד דבר, כל מי שאמרה כאן בשרשור שהיא לא רואה בעיה בלדבר עם שכנים /חברים של בעלה ברחוב, אני מאוד אשמח לשמוע מה הבסיס להיתר ההלכתי לדבר שכזה? ואיך זה לא סותר את דרישת השולחן-ערוך (אה"ע, כא א) מאותם גברים שאתן מדברות עמהם - "צריך אדם להתרחק מהנשים מאוד מאוד.. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה, או להביט ביופיה.. וכו'"?
ועוד (שם ו), "אין שואלים בשלום אשה כלל.."?
סליחה שהגבתי בבת אחת לכולם, מה שנשמע כתוקפני במיוחד, אבל שוב, אני באמת רוצה להבין איך זה מסתדר לנו כדתיים (ואני לא חרדי..) שעושים הכל על פי ההלכה?