הדבר היחיד שאת צריכה לעבוד עליו זה על הדימוי העצמי.
אז תדעי דבר אחד- מי שהיא משדרת שהיא נאה, רזה וגובה מוצלח זה לא מי שהיא באמת כזו, אלא דווקא מישהי שאומרת כל הזמן דברים כמו- אני דווקא נראת טוב\בסדר, אני לא שמנה, הגובה שלי מושלם בשבילי וכו'
אנשים אחרים באמת יחשבו עליה את זה. וגם יגידו את זה. ומי שתשדר הפוך ותגיד כל הזמן- אני שמנה, מכוערת, נמוכה\גבוהה מדי- זה מה שיחשבו עליה בסופו של דבר. אנשים פחות מסתכלים על דברים כאלה ויותר זוכרים מה שאומרים להם.
כך שתחשבי מה את רוצה שהסביבה תחשוב עליך.
אני שמתי לב לעניין כשריאיתי שחברה שלי (רזה) התלוננה כל הזמן איך היא השמינה ושעכשיו היא שמנה ואחרי הרבה אמריות כאלה בנות אחרות מהכיתה אמרו עליה- טוב, היא באמת לא רזה..
מאז הפסקתי להגיד על עצמי "שמנה". והתחלתי להגיד אמירות כמו "אני נראת בסדר",ו"לא ממש שמנה" והפלא הגדול הוא שזה אכן עזר! לא רק שהסביבה שלי התחילה להתייחס אלי כמישהי לא שמנה, אלא שגם אני התחלתי להתייחס אל עצמי בסלחנות ולקבל את עצמי. אני כבר לא מרגשה שמנה, ואפילו היו לי רגעים שהרגשתי שאני נראית טוב.
עכשיו הדימוי העצמי שלי בנוגע למראה הרבה יותר חיובי (אם כי יש נפילות)
אז למה סיפרתי את כל זה?
כי רציתי להגיד שלפני הכל את צריכה להגיד לעצמך כל יום הרבה פעמים (וגם לאחרים אם מדברים על זה)- "אני לא שמנה, ואני נאה ואני נראית ממש טוב. גם השיער שלי יפה ומתאים לי לפנים"
אין טעם אפילו לנסות לשפר את הדברים האחרים, כי אם לא תשני את הדימוי העצמי שלך מה שלא תעשי לא יספיק.
בנוסף תטפחי את עצמך כל יום. במה שמתאים לך- בדג יפה, תואם ומסודר אם את יודעת על צבעים שמתאימים לך עדיף, תכשיטים יפים ותואמים- עדיף כאלה שמתאימים לך. תסרקי את השיער בתסרוקת שמתאימה לך לפנים.
טיפוח עצמי גורם להרגשה טובה.
בקשר לחצ'קונים- זה באמת מתסכל. אולי תפני לרופאת עור מומחית. שמעתי על מישהי שרופאה כזו נתנה לה סבון פנים שמחולל פלאות (ודווקא לא טוב כדורים, זה עלול לגרום לנזק בכבד). בכל מקרה הבעיה היא בהורמונים (ומכאן הקשר למחזור) בד"כ לא באוכל לא טוב.. אבל אני לא בטוחה בכלל שרופאת נשים תוכל לעזור בזה.
בהצלחה!
ובאמת אני חושבת שהבעיה היא במחשבה שלך ולא במראה, ושעל זה את צריכה לעבוד. (אם את רוצה עידוד אישי מוזמנת לכתוב באישי. לכן לא כבתי באנונימי..)