12 הצעדים למי ששאל- חבל שלא ביקשנו משיח קשלש
הרב טאו צודק בהחלט בכל מה שכתוב בכתבה. אבלנשמת כל חי

בשורה התחתונה לא ניתן להישאר נקי מאוננות בדרך אחרת.

כל מכור יכול להגיד לך שהוא ניסה להפסיק אלף פעמים בכל הדרכים האפשריות ובסוף הוא נפל.

במחלה הזאת אסור להילחם, ברגעים הראשונים האדם יצליח להתמודד

אך כשהאדם ישיח את דעתו לרגע אחד, בום!!!!!! הוא נפל.

בעלה של נשמת כל חי המכור בהחלמה.

זאת בדיוק הבעיה!ניצנית
ליחס לשיטה הזו כשיטה היחידה שבאמת יכולה להציל ובלי זה -"בום אני נופל"
עובדה שיש הרבה בחורים שהיו "מכורים" ויצאו מיזה רק לפי הדרכות של חז"ל..
מכירה מקרוב..
א. שטויות. ב. אז מה.יזהר

הרחבה:

א. זה פשוט לא נכון. אני מכיר הרבה אנשים שנפלו בעניין הזה (לא מסובך, בהתחשב בעובדה שמדובר על 95% מבני הנוער הדתי), ורבים קמו ויצאו מזה לחלוטין, בדרך היהדות לבדה.

ב. אני מכיר שיטה הרבה יותר מוצלחת ויעילה לעניין הזה: לכרות את איבר הברית. זה בטוח ימנע ב100% הוצאת זרע לבטלה, ובאופן כללי יפגע היצר הזה אנושות.

אחי אתה פסיכיניק חדשדנדש
לא יודעת מה דעת ההלכה בעניין. קטונתי+mp8

והאתרוג שלי חוסם את אתר כיפה-

מה שבטוח ששיטת 12 הצעדים מצילה חיים של מכורים- ולא רק בתחום הזה:

זה התחיל באלכוהוליסטים אנונימיים, נגמלי סמים, אכלני יתר כפייתיים-

וממש עוזר לאנשים להיחלץ מהבוץ של החיים שלהם.

מה עדיף באמת??

אמפי, בעיקרון גם אני חושבת כמוך.. אבל,אפרתולה

אני בדיוק חופרת בעניין ומה שהבנתי זה שמבחינת ההלכה עדיף לשקוע בסמים ובאלכוהול או כמובן בעז"ה להיגמל

אבל ברגע שבנ"א נגמל בדרך שהיא לפי הטענה (שאני עוד בבירור עליה) כפירה לגמרי, אז לא שווה כל הגמילה

כי הוא חי חיי כפירה.

מה שבעיקר קשה לי זה שכאילו יוצאים נגד משהו אבל לא כ"כ מביאים תרופה שכנגד,

ואני לא מדברת על אנשים שמכורים לדברים שהרבה אנשים מכורים אליהם אלא עד סמים ואלכוהול..

הם יצאו נגד רטורנו וכו' שאני מכירה אישית אנשים שזה הציל להם אתם החיים.

ברעיון אם יש בעיה כ"כ מהותית הבו לה פיתרון! אי אפשר להגיד זה לא בסדר, זה כפירה וכו' ולהשאיר את זה ככה

בואו תקימו פיתרון שהולך לפי דרך התורה ואז יהיה על מה לדבר! כרגע אין פיתרון כזה...

וואו חפרתי וגם בטח לא הובנתי.. ניחא..

הובנת לגמרי. זו באמת בעיה.+mp8
זה שרב אחד מתנגד לזהנשמת כל חי

זה בסדר...בנתים שאר הרבנים תומכים בשיטה הזאת. 

בכל דבר יש דעות וחילוקי דעות...בנתיים הרב אליהו זצל תמך בה.

דווקא הרב עופר גרינברגאפרתולה

עבר אצל המון רבנים מכל המגזרים ואני חושבת שכולם תמכו בדעתו, שזו דרך שלילית.

אני מכירה את השיטה טוב מאוד והמון רבנים תומכים בה!נשמת כל חי

אני מדברת על הרב אליהו , הרב דרוקמן שהם גדולי דור במגזר הדתי לאומי. וכמובן עוד רבנים שהיו תלמידים של הרב אליהו....

אגב הרב עופר גרינברג הוא תלמיד של הרב דרוקמןאפרתולה

ולפי הבנתי הוא גם יצא נגד זה.

ולגבי הרב אליהו אני לא יודעת אבל בהחלט יכול להיות שגם הוא שינה את דעתו...

ואני גם מכירה את השיטה טוב מאוד וכבר הרבה שנים והרבה ממכריי מטופלים וטופלו בה בעבר וביניהם דוסים רצח!

אבל לאחרונה דברים השתנו בעניין כולל דעות רבות של רבנים שתמכו בזה.

אני עוד לא יודעת מה עמדתי בעניין לבנתיים אני רק חוקרת את זה.

הרב דרוקמן הוא הרב של בעלי!!!!נשמת כל חי

והוא מלווה אותנו ותומך בנו לכל אורך הדרך. 

אז תוכלי בבקשה לברר אותו מה הוא חושב בעניין?אפרתולה

מאוד מעניין אותי.. עוד צעד בחפירותי..

כשגילית את כל הסיפור הזה על בעלי...נשמת כל חי

דרשתי שנלך לרב שלו. נסענו למרכז שפירא במיוחד בשביל זה. רציתי שהרב שלו ידע מהכל. ידעתי שזה טוב לתהליך שהוא הולך לעבור. הרב פגש אותנו, בעלי סיפר לו הכל, ואחרי זה הרב פשוט אמר שיש טיפול לעניין ושהוא מכיר לצערנו הרבה זוגות שהיו במצב הזה והצליחו לצאת מזה . ושהדרך לצאת מזה זה בעזרת 12 הצעדים. גם הרב שלי שהוא תלמיד של הרב אליהו הפנה אותנו לטיפול הזה.

בעלי ניסה להילחם בזה לבד מאז שהוא ילד ואף פעם לא הצליח. משהוא התחיל את השיטה הזאת הוא נקי!!!! השיטה הזאת מצילה חיים. ולפי דעתי מי שטוען נגדה לא באמת מבין את הבעיה ועד כמה זה קריתי. אני אפילו רואה בזה סוג של גאוותנות. לומר על אדם שנלחם בתאווה הזאת שהוא כופר בזמן שהוא מתקן את שורש נשמתו ממש. זו חוצפה!!!! במיוחד שב"ה אנחנו אף פעם לא עשינו שום החלטה בלי לשאול את הרב!!! אפילו כשקנינו אוטו הלכנו לרבצוחק

לאט לאט מתגלים הפרטים.יזהר

מתי שאלתם את הרב דרוקמן? חזרו אליו היום ונראה מה יאמר.

הרב דרוקמן הוא מתנגד חריף.בתאל1

מאיפה שהרב אליהו תמך? אני רוצה לראות איפה זה כתוב או נאמר...

סליחה על הפלישה. אתמול הייתי בשיעור של הרבנועם ה
יהושע, והוא דיבר על העניין של סמכות או משהו, (לא מדוייק, כי אני לא זוכרת) ואז הוא נכנס לסיפור הזה-
הוא אומר שצפה את ההתנגדות מראש, ויש לו הסכמות (בכתב) של הרב אריאל, והרב ליאור ובית דינו... (לא הזכיר את האחרים שהציגו כאן).

בעיקבות ההתנגדות של הרב טאו (שהוא הרב שלו), הוא בדק את זה שוב, אבל חושב שאין ברירה, כי לדעתו אין דרך אחרת להיגמל...
ברור שיש דרך אחרת - לכרות את האיבר!יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 00:15

אמנם כרוכים בזה כמה איסורי דאורייתא, אבל זה ודאי פחות חמור מכל הכפירה שמתקבעת בנפשו של מי שחי לפי השיטה הזו.

הרב דב ליאור חזר בו והוא מתנגד לשיטה, לאחר שר' עופר דיבר איתו על כך (בעז"ה מתישהו הדברים יפורסמו בצורה יותר מסודרת). הרב יעקב אריאל אכן כתב "הסכמה" לשיטה. דא עקא, מנוסח ההסכמה עצמו ברור לחלוטין שהוא הולך שולל, ושהוא כלל לא הבין מהם באמת עיקרי השיטה ודרך עבודתה. 

הבהרה מאוחרת למתקשים:

העצה בכותרת היא רק ניסיון להמחיש בחריפות שלא כל פיתרון, גם אם הוא אכן פותר את הבעיה - הוא אכן מותר ורצוי.

תלמיד של הרב דרוקמן שחקר את הנושא לעומקיזהר

קרא עליו אלפי עמודים של מאמרים, מחקרים ספרים ושיעורים, וכן ראיין מטופלים בתוכנית. הוא הגיע למסקנה ברורה שמדובר בתוכנית הרסנית שכוללת כפירה גמורה, ומקורה בנצרות. הוא מעביר הרצאות בנושא, ועובר בין רבנים בניסיון להסביר להם ולשכנע אותם.

כשאתם קוראים באתר 'קליפה' שהרב טאו יצא נגד התוכנית, זה בגלל שהרב עופר דיבר איתו על כך, והציג לו את כל הנתונים.

הרבה רבנים מתנגדים מאדבתאל1

כל הרבנים הגדולים.. תעשה סקר קטן ותגלה

רטורנו הולכים לפי השיטה הזאת..בתאל1

לפני כן הם לא היו לפי מה שהבנתי

אני שמעתי הרצאה של מישהובתאל1

שהיה בשיטה הזאת עמוק מאד וב"ה יצא ממנה

הוא סיפר דברים נוראיים

לפי השיטה הזאת אתה לא יכול לעשות כלום לבד, אתה רק תלוי במדריך שמלווה אותך

ובלעדיו אתה אפס. זה נראה לי אחד השלבים הראשונים- אתה אפס ואתה צריך להפנים את זה

כי בלי זה לא תוכל להתקדם...

זה בדיוק סותר את היהדות ואת הבחירה החופשית הניתנת לאדם פה.

יש עוד שלב שכל אחד בוחר לו "אלוקים" משל עצמו.. זה יכול להיות כל דבר

והאלוהים הזה הוא רק רחמן ולא נותן עונשים...

סותר את על העניין של שכר ועונש.

הוא הסביר מה קורה בכל שלב...אני לא זוכרת עכשיו בדיוק בשביל לכתוב פה..

אבל ממש רואים איך כל שלב סותר את אחד מי"ג עיקרים של אמונה... ממש כמעט אחד לאחד.

והוא הראה גם איך אפשר ליפול ולהאמין שזה יהודי וזה טוב... הרי אם רוצים אפשר ללמוד דברים

של חז"ל ומעוד מקורות של צדיקים וגדולים ולהבין הפוך בדיוק... "מורה בתורה שלא כהלכה"

לפי מה ששמעתי -צריך להתרחק ולהרחיק אחרים. זה מאד מסוכן וזה ממש עבודה זרה!

לספר עוד קצת?

הוא סיפר על מישהו שנמצא בשיטה הזאת והוא "מכור" ל-כעס (כל חיסרון שם נקרא התמכרות...ואין אדם מושלם אז כולם מכורים...לפי השיטה שלהם)

הוא בא הביתה ורואה שהבית הפוך וצועק על אישתו..אחרי שהוא סיים לצעוק ולכעוס הוא חושב קצת- רגע, אבל אשתי אחרי לידה, ויש עוד ילדים לטפל בהם..באמת זה לא בסדר שכעסתי..ואז מבקש סליחה.

כל זאת במודעות כמובן. ובהדרכת המדריך של השיטה...

צריך לתת מקום קודם לכעס שלו וכו'...

תגובה שלי- אז למה הסתום הזה לא מראש חשב על זה שאשתו אחרי לידה? זה חדש לו??

למה צריך לתת קודם חופש לכעס ואחרי זה לבקש סליחה...

מסכנה אישתו.

בקיצור- שומר נפשו ירחק מאד מאד!

בהצלחה!

יש לי היכרות עמוקה מאודסיהרא.

עם כמה וכמה אנשים יראי שמים שהשיטה הזו שינתה את חייהם לטובה ובעיקר העצימה את הקשר האמוני בינם לבין ה' יתברך.

ברור לי שאפשר להבין את זה גם אחרת, זה נראה שזה מה שאת אומרת אבל נראה לי שלא באמת הבנת את השיטה. מההיכרות המינימלית שלי זה נשמע מאוד שונה ממה שהם אומרים.

תיקון טעות:יזהר

העצימה את הקשר האמוני בינם לבין "אלוהים כפי שאנו מבינים אותו", ולא לבין ה' יתברך.

אדרבה, ה' יתברך לא יכול במהרה "להתקבל" לתפקיד אלוהים בתוכנית. הרי אלוהים הזה צריך להיות חסד מוחלט בלי דין. אלוהים שלא מעניש.

אתה נשמע כמו אדם עם אינטרססיהרא.

להכפיש את השיטה ותו לא, ניתן לראות זאת מתגובותיך הקיצוניות.
חבל, אם היית מגיב בצורה עניינית ניתן היה להתדיין על הנושא בצורה הגיונית.

אני מגיב לגמרי ענייניתיזהר

הגם שבניסוח מעט חד.

אני אכן עם אינטרנס והוא לגרום ללאנשים להבין את העיוות הגדול שיש בשיטה.

לא רק הרב טאו נגד..עכשיו הרבה רבנים כמוניצנית
הרב גינזבורג והרב טל ועוד רבנים שביררו את השיטה ואומרים שזה כפירה.

בדיוק שלושתם.אלעד

מי עוד בכלל עוסק בזה?

אמת...נשמת כל חי

מספיק לי שהרב דרוקמן נותן אישור וזהו....הוא נחשב גדול דור. מי שנמצא בין חיים למוות מחפש התר לחיות ולא מחפש אישור למות. והמבין יבין!!!!

בבקשה תבררי שבאמת הרב תומך בזהבתאל1

אני שמעתי מכמה מקורות שהוא מתנגד מאד לשיטה הזאת.

אשמח אם תשאלי אותו שוב ותעלי פה את התשובה שלו כדי שנדע כולנו.

אם ברטורנו עובדים בשיטה הזו,אז אין שם כפירה,כי זהאמנית יצרתית

מקום חרדי, ולא יכול להיות,

הרב שמנהל את המקום הרב אקשטיין הוא חרדי לטאי,

ובטח שאל את גדולי ישראל החרדים,

שעליהם אין עוררין,

והם גם מחמירנים גדולים בדרך כלל,

אז אם הוא עובד כך,

לא נראה לי שיש מקום לשאלה.

זה לא קשורתְכלת

זה עניין של השקפה.

לפעמים יש מחלוקת בין תלמידי חכמים חרדים ללאומיים. וכן, זה קורה שהלאומיים מחמירים יותר! 

זה ממש לא קשור. הרב אקשטיין בן אדם מדהים!אפרתולה

ולא יצאו אישית נגדו.

מה שמדובר זה שלאחרונה חקרו את השיטה וראו שיש בה מן הכפירה,

זה ממש לא שולל את האנשים באשר הם! כולם טועים, טעו ויטעו...

ואגב, הרבה רבנים חרדיים גם יצאו בעקבות זה נגד השיטה,

באמת מעניין מאוד מה יעשו ברטורנו.

אשמח גם לשמוע, אך גם לעזורtoraneto
אשמח גם לשמוע מה מקור המידע שהרה״ג אליהו זצ״ל תמך בזה? (וכידוע מימי הגירוש מגוש קטיף, יש הרבה שממציאים דברים ואומרים שהוא אמר...)
ואני הקטן יכול להעיד, שבסיעתא דשמיא בשילוב עם כוח רצון ו״עזר כנגדו״, אפשר להיגמל מכל הדברים הכי מזוהמים (!) שקיימים באינטרנט, ולהיגמל מפגם ברית המעור, גם בלי השיטה הזו!
ובנים שרוצים, יכולים לפנות אלי בעניין זה בפרטי, ואעזור בשמחה!
אני אישיתמופים

לא מאמין ששיטה פסיכולוגית שיסודה כפירה יכולה לעבוד

אם יש כאן כפירה, היא שקר אחד גדול, לא מאמין ששקר יכול לבנות משהו בנפש.

מה שמצאנו הרבה פעמים זה שעירבבו אמת עם שקר, ואז יתכן מאד שהאמת תעבוד, והשקר שמעורב הוא כפירה

וכאן יש עבודה מסובכת להפריד את האוכל מהפסולת, ולמצוא את הנקודה האמיתית שיכולה לעזור

כל פסיכולוג דתי חייב לעשות את ההפרדה הזאת, אחרת הוא אוטומאטית ידבר כפירה, יחשוב כפירה, וינחיל למטופלים שלו כפירה (בהשגחה, בבחירה, במה ראוי לעשות, מה נקרא טוב ומה נקרא רע, וכו')

האם אי אפשר לעשות אותו דבר בשיטה הזאת?

אני לא מכיר מספיק, אבל יתכן מאד שכן.

אולי זה מה שעושים ברטורנו?

(בערבו מוגבל מאד, שמעתי על השיטה רק כאן בשירשור הענק ההוא, ולא מתיימר להבין בזה)

אני חושבאות והדר

אחרי שאני קצת בקיא בנצרות בעוונותי (כחוצניק)

ואחרי שקראתי את הספרו הנחמד הרב טברסקי על הנושא (waking up just in time)

א. שאין כאן שום קשר לנצרות אלא יסודות אנושיים אוניברסליים שיש אותם גם ביהדות

ב. לו נניח שיש כזה, אם זה עובד באופן טיפולי ומוציא את האנשים מבוץ במקום שאין ממש תחליף, למה לא להשתמש בזה? הרי לא עובדים עבודה זרה נכון? 

לא לשכוח את העובדה שאין מדובר כאן בחינוך ילדי ישראל בטהרת הקודש או במדרגות הגבוהות בעבודת ה',

מדובר באנשים שנמצאים במ"ט שערי גועל ויאוש ובחירה החופשית היחידה שיש להם היא:

"אם לטפל בזה או לא" ולא "אם לחטוא או לא לחטוא" כי אין להם שום דרך לצאת מזה לבד...

תמוה ביותר בעיני  

תמוה גם בעיני!!!!נשמת כל חי

גם אם גוי פיתח את השיטה הזו. כל עוד יהודי מאמין ויראה שמים משתמש בה, כמו בהדרכה של הרב שלו, אני לא רואה בזה כפירה וסכנה אלא רק דרך טובה לתקן את התיקון שלו בעולם הזה.

מה השיטהמושון
משהו מוכן לכתוב מה זה השיטה המדוברת ?!
יש בעיה גדולה מאוד להשתמש בחכמת הגויים בתורת הנפשאפרתולה

חכמה בגויים תאמין נוגעת לחוכמות שהם נוגעות לדברים גשמיים טכנולוגיות רפואה וכו'

אך בכל הנוגע לנפש זה בעייתי מאוד,

כי זה שונה לגמרי הרי כולם יודעים היהודי הוא מעל ה"מדבר"

מחילה על הגזענות (בציניות, כן?) אבל ב"ה אנחנו העם הנבחר ולנו יש טיפולים שצריכים להיות מותאמים לנפש שלנו ולא שמתאימים לנפש של גויים.

נשמת כל חי, אני ממש מבינה אותכם, זה באמת תיסכול לשמוע על משהו שמציל לנו את החיים שהוא בעייתי,

אבל אם אנחנו באמת רוצים את הטוב כדאי לנו לברר מהו הטוב האמיתי,  ויכול להיות שתגלו שזה הטוב או הרע,

באמת שאני לא יודעת בשביל זה בדיוק יש לנו רבנים ומורי הוראה גדולים.

בהצלחה ממש!!

שטויותניק חדשדנדש

אין שום הבדל במבנה הנפשי בין יהודי לגוי. (אמנם יהודים יותר רחמנים וכדומה אבל זה לא שוני ברמה הבסיסית) ואין שום מניעה שתורה פסיכולוגית שהומצאה ע"י גוים תעבוד על יהודים. מי האכיל אותך את השטויות האלו???

חז"ל האכילו אותנו את "השטויות האלו"יזהר

וכן הכוזרי, ראשונים ואחרונים, גדולי החסידות והמוסר.

איפה?ניק חדשדנדש
תראה לי מקור אחד של רבותינו שטוען שפסיכולוגיה שגויים המציאו לא פועלת על יהודים. ( מקור רציני בבקשה לא פרשנות זולה לאיזה וורט)
ברור שהיא פועלתיזהר

השאלה היא לאיזה כיון ומהי מטרת הפעולה.

ההודעה הקודמת שלי הייתה מוסבת על המשפט "אין שום הבדל במבנה הנפשי בין יהודי לגוי", שזו אגב נקודה נוספת. תורת הנפש המבוססת על התורה של מי שברא את הנפשות היא טובה ואמיתית בין לגויים ובין ליהודים.

המחשבה שנפש היהודי שונה מגוי מתה בגרוש קטיף ועמונהשונרא

כל המחשבה הזו איננה יהודית מחייבת . היא הרהור של  יהודים שונים חשובים ככל שמעריכים אותם . אבל  אין לה זכר  במקורותינו בתורה שבכתב ושבעל פה.  היהודים חשובים  בגלל התורה שקבלו ובקיום התורה. גם גר שהתגייר חשוב אפילו שבא עם הנשמה שיתה לו . ( ואל תספרו שברגע מל וטבל הנפש שלו התחלפה , חז"ל אומרים שלא).

שום דבר לא התחדש בגוש קטיף ובעמונהיזהר

תמיד היו רשעים ומשומדים בעם ישראל, ואדרבה, תמיד הם גם עשו הכי הרבה נזק והתעלו על הגויים.

דווקא יש לכך הסבר נאה במקורות והוא עניין הערב רב. יש יהודים שהם אמנם יהודים מבחינה הלכתית, אבל נשמתם אינה נשמת ישראל.

דברי חז"ל מלאים בעשרות או מאות מימרות שמצביעות על הבדלים משמעותיים ביותר בין נפשות הגויים לנשמות ישראל. ריה"ל והבאים אחריו רק הגדירו זאת בהגדרות.

אשמח לראות את המקור שלטענתך מראה שלדעת חז"ל נפש הגר נשארת כשהיתה. איני זוכר מהו המקור לכך שכאשר גר מתגייר מתעברת בו נשמה חדשה, אבל אם זה לא חז"ל זה ודאי זוהר.

הסיבה שזה עובד:יזהר

לשיטת 12 הצעדים יש 100% הצלחה. כך הם טוענים.

כמובן שהנתון הזה כולל את הכלל שמי שלא נגמל - זה סימן שהוא לא עבד כמו שצריך, אבל גם אם נזניח את הנתון הזה, ונניח שבאמת זה נכון, עצם האמירה של "100% הצלחה" צריכה להדליק לנו נורה אדומה.

אותם 100% הצלחה הם לא נתון בישיבת רמת גם או ברטורנו. זה נתון כלל עולמי לטענתם. כלומר: לא משנה כלל מיהו האלוהים שבחרת לעצמך, אתה תקבל ממנו הארה גדולה והוא יגאל אותך וינקה אותך. זה עובד באותם אחוזים עם ה' יתברך, עם יש"ו או עם כלב (מקרה אמיתי). זה אומר דרשני.

אז למה זה עובד? 80% זה עצם העובדה שאדם נמצא בקבוצה תומכת ואינטנסיבית, ולא משנה מהי השיטה עצמה.

ה-20% הנוספים זה בעצם דמיון מודרך, אבל בהונאה עצמית. כלומר: בדמיון מודרך אדם יודע שהוא מדמיין. כאן אדם מדמיין אבל הוא בטוח שהוא באמת חווה הארות רוחניות והתגלות אלוהים.

זה לא לגמרי דמיון כי יש שם גם צדדים של התעברות כוחות טומאה, אבל אכמ"ל.

אני זוכר שברי מידע. בעז"ה עובדים על זה באינטנסיביות, ויצא חומר מסודר וברור על התוכנית ונזקיה העצומים.

אני רק לא מבינהתות

מה האלטרנטיבה.

עד שיש שיטת טיפול - גם היא לא בסדר?

אז שיישארו בזה?

כן. שישארו.יזהר

זה כל כך מסובך להבין שיש דברים יותר גרועים, והתוכנית הזאת כוללת כמה כאלו?

מה?!?!?!? אתה יודעבכלל מה זה מכורים???ניק חדשדנדש

אדם שמכור לסמים (אם אנו עוסקים ברטורנו למשל) או למין יימצא את עצמו מהר מאוד מת. פשוטו כמשמעו. השיטה הזאת מצילה חיים של אנשים ולומדים ומלמדים אותה תלמידי חכמים גדולים שעוסקים בתחום במשך שנים רבות. ולאף אחד אין זכות לערער על כך בטענה שהם 'נוצרים'. אמנם נכון שאת השיטה הזאת המציאו גויים נוצרים אבל אין בה אפילו אזכור אחד של ע"ז. יש גם מוסלמים ואתאיסטים שפועלים בשיטה הזאת. 

תישאר אתה בזה!!!!!!!!!נשמת כל חי

חוצפן!!! ובעל גאווה שבא לי להקיא!!!!!!!!!! איך אפשר לומר לאדם חולה לא לקחת תרופה שהיא היחידה שיש בשבילו?! מי אתה שגיד את זה???????? במיוחד אם יש רבנים שכן בעד השיטה הזאת? אדם כזה שנמצא בין חיים למוות רוצה לחיות ואתה אומר לו למוות?????..אני אומרת.......תמות אתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה נורא!!!!! מעצבן אותי!!!אפרתולה

אני שמעתי וקראתי את השיעור ועדיין אני ממש לא מסכימה עם העובדה  שעדיף שישאירו בעניין שלו הם מכורים!

אני לא מצליחה לקבל את זה! 

אני חושבת שלפני שיוצאים בהצהרות שהם אפילו פוגעות קצת באנשים שעוברים גמילה יומיום כדאי לבדוק מה קורה בשטח,

ואין לי כח להתפלסף על זה אז נדבר על זה בסעודת שבת בהזדמנות או בפורים.

ניסיון ארוך טווח בפורומיםיזהר

מראה בד"כ על יחס הפוך בין חוזקן של הטענות למספר סימני הקריאה בהודעה.

אין לי זמן להגיב כעת, אבל בעז"ה אגיב לכולכם.

אתה לא צריך להוסיף שום מילהלשם שבו ואחלמה
טענות חוזרות ונשנות, קללות, ואיחולים למותך מוכיחים יותר מכל את חוסר הרציונליות של החולקים עליך
לשם, הבן אדם טוען מעל גבי הפורום שצריך לסרסניק חדשדנדש

מכורים לאוננות ולאינטרנט. ואתה מאשים את החולקים עליו בחוסר רציונליות?

אתה רק מתאר לעצמך כמה אנשים באתר נפגעים באופן אישי מאמירה כזאת?

אל תצדיק את הרשע

יזהר קצת בוטא אבל כוונתו לחדד את העניין שלא בגללמילים כדורבנות

שיש קושי אז מוותרים על עקרונות, הוא דבר בציניות.

חוץ מזה שמעתי שהרבה ת"ח גדולים מתנגדים נחרצות לשיטה ואומרים

שזה עבודה זרה גמורה.

ובנוגע לטיפול, התורה היא סם חיים.

עבודה זרהניק חדשדנדש
גמורה?! אחד מהעקרונות של השיטה או שאינך חייב להיות בן דת כזאת או אחרת, אתה אפילו יכול להיות אתאיסט.

מהם הטענות ההלכתיות של אותם ת"ח?

התורה (בלבד) לא יכולה לעזור לאנשים מכורים
אלוהים, כידוע, הוא עניין דתייזהר

והשיטה מתעסקת בו הרבה, כך שלנופף בזה שבתוכנית "אפשר להיות אפילו אתאיסט" זו טענה מגוחכת.

ועוד נקודהיזהר

אל תיצמד להגדרה "עבודה זרה". באתמ לא תמצא שם דברים שעונםי להגדרה ההלכתית של ע"ז. אבל כפירה בעיקרי האמונה היהודית - בהחלט.

הוא ממש לא אמר שזה מה ש*צריך* לעשותלשם שבו ואחלמה
יש כאלה שכתבו טענה של "אין ברירה, זה הפתרון היחיד" אז הוא רצה להמחיש, כמו שברור שלא תסרס מי שמכור ככה לא תשתמש בשיטה שהלכתית, חמורה מסירוס.

זו טענה שצריך להיות גם בקי היטב בבעיה שבשיטה, וגם בקי מאוד ביסודות ההלכה, בהבנת החומרה החומרה שבדברים,
כדי שיהיה אפשר בכלל להתווכח איתו.

אני בספק אם למישהו כאן יש את הכלים לזה.
גם אפרתולה לא אמרהניק חדשדנדש
שהוא *צריך* למות היא רק באה
להדגיש שזו תוכנית שמצילה חיים..

ואני לא מבין אותך - אתה טוען שאין לנו יכולת לשפוט האם תכנית מסויימת היא ע"ז (אפילו שאין בה אזכור אחד של משהו כזה) אבל אתם כן מרשים לעצמכם לומר שעדיף שאדם מכור לא ילך לשיטה ( שמשמעות הדבר - מוות) כי שמעתם שמישהו יצא נגד.

לדעתי זה מראה על חוסר רגישות וחוסר אחריות
* נשמת כל חיניק חדשדנדש
זה לא "כי שמעתם"לשם שבו ואחלמה

יזהר בדק ועיין בדברים ולמד מפי רבנים והבין

שלהשתמש בשיטה יותר גרוע מלהיות מכור. זה הכל.

ולא טענתי שאין "לכם" יכולת, אלא שאני בספק אם למישהו כאן יש. זה שונה. (וגם לי אגב אין כלים להכנס לדיון עצמו)

חוסר רגישות ואחריות זה לאחל לכנות את יזהר בכינויי גנאי ולאחל למותו.

אני אני מניח שנשים שהבעל שלהם היה נגוע בזה

לא שוקלות את החומרה ההלכתית של הדברים

אלא מה שאכפת להם זה שהבעל יצא מזה, ולא משנה איך. 

אז אולי הם לא יגידו לו להשתחוות לפסל כדי לצאת מזה

אבל אם יש שיטה שנראית בעיניהם בסדר, הם יתקוממו על ההתנגדות לשיטה, בלי להיכנס לעומק הדיון. 

ולהיות מכור זה לא שווה למוות. זה שווה לסבל עצום. לכאב. אולי לפירוק הזוגיות. אבל לא למוות, זו דמגוגיה. 

יזהר ולשם,אפרתולה

מחילה מכבודכם(לא בציניות) אבל אני כמעט בטוחה שלא נתקלתם בחייכם באנשים מכורים ומחוקים.

אני לא מדברת רק על התמכרות לאוננות! יש עוד התמכריויות  קשות מאוד! שכן גורמות לאדם מוות.

ואני בטוחה שזה לא רק רצון הנשים והסביבה שהאדם ייגמל, אלא גם קושי עצום של האדם, נפשי ופיזי.

היה לי קשה מאוד לשמוע מיזהר תגובות כאלה חותכות כלפי אנשים שעוברים ועברו כ"כ הרבה נסיונות עם ההתמכרויות השונות,

והוא, בלי שהתמודד או קרוביו( ככה נראה לי) חורץ עובדות ותוקף.

אפילו שלכאורה נראה לי שהוא צודק ואני מסכימה באופן כללי עם הגישה של הרב עופר,

אני חושבת שכדאי להיות מאוד עדינים עם התגובות,

משגעת אותי הגישה הזו שאם כמה אנשים הגיעו למסקנה מסויימת (בייחוד בנושאים כ"כ עדינים ורגישים)

במקום לבוא ולהסביר בעדינות ובפרטי פרטים מהי הסיבה שיצאו נגדה, ישר משמיצים את כולם

ויוצאים בהצהרות צודקות ובטוחות בעצמם.

בקיצור, מה שניסיתי להגיד, שקל מאוד לדבר כשאתה לא מתמודד או כשאתה לא רואה את ילדיך נמקים מסמים ואלכוהול ובמיוחד קל להגיב בבוטות.

דעתי האישית והלא תורנית שאם ח"ו חס ושלום הילד שלי היה מתמודד עם סמים הייתי מעדיפה שייגמל קודם כל, שלא ידפוק לו את המוח ואת כל החיים ולאחר מכן פונה לטפל ברוחניות שלו שזה תמיד יש לאדם דרך תשובה.

והלוואי שהרב גרינברג ישכיל ויפתח מוסד לגמילה ע"פ התורה וימצא לזה פתרונות שילכו רק בדרך התורה, כל עוד אין דבר כזה צר לי אבל אני לא מסוגלת לחשוב על הורים שיתנו לילדיהם להמשיך להשתמש עד שיפתח מוסד כזה וד"ל.

יש כאן שני עניינים בעצם.יזהר

א. איך נכון להציג את הדברים לאנשים.

ב. האם זה באמת נכון שהשיטה יותר גרועה מעצם ההתמכרות.

לגבי א, אני מסכים לדבריך, אלא שזה לא מה שעשיתי. מטרתי כאן לא הייתה לשכנע את "נשמת כל חי" או בעלה. ברור לי שעם אנשים שנמצאים עמוק בפנים צריך אסטרטגיות אחרות לגמרי. דברי בשרשור מופנים לשאר האנשים ששמעו על השיטה בחצי אוזן או יותר, יש להם אולי חבר שעובד בה וכדו'. צריך להבין שכיום השיטה הזאת לא מופעלת רק על מכורים כבדים. ברמת גן לוקחים אותה כדרך לרבים, (שהרי בעצם כולנו 'מכורים', וכולנו 'בלתי ניתנים לניהול').

לגבי ב, נראה לי שהבהרתי את הדברים לאורך השרשור. אני לא מפחית כלל מעוצמת הפגיעה של ההתמכרויות. לא של סמים, לא של אלכוהול, וגם לא של עריות (אם כי בתחום הזה עצם הגדרת העניין כהתמכרות היא הרבה יותר מוטלת בספק, למעט מקרים ממש קיצוניים). אבל דרך חיים שלמה (ו12 הצעדים זו שיטה שהיא דרך חיים, ולא משהו טיפולי שבאים אליו, וגומרים איתו. מכאן גם תשובה לטענתך שעדיף קודם כל לגמול את הנער ואז לתקן את האמונה שלו: זה לא יעבוד כי גם הגמילה לא אמיתית, אלא תלויה כולה בשיטה. זה כל המהות של "מכור אבל נקי" הבן אדם מעולם לא באמת התגבר על ההתמכרות. סגור סוגריים) של עיוות אמוני גדול ביחס של האדם אל עצמו וכוחותיו וביחס שלו אל אלוקיו, זה הרבה יותר גרוע לטווח ארוך. זה נכון גם לפרטים, אבל בצורה הרבה יותר משמעותית וקריטית - לציבור כהנהגה ציבורית.

אני חייב להגיד לך עוד משהו: הדברים קיימים בתורה. ברב יעקובסון מספר אין הוא הוציא מבתי חולים לרפואת הנפש חולים קשים שהמערכת מזמן התייאשה מהם, רק ע"פ עקרונות טיפוליים תורניים. בית הספר ליעוץ תורני תורת החיים הולך בדרך הזו ועוד תראי גדולות ונצורות.

אני לא יודעה מהי ההגדרה האופורציונאלית ל"מכור לעריות" עליה מדברים כאן בשרשור, אבל לגבי המציאות הרווחת והמצויה, שאנשים נופלים באתרי זימה בקביעות, הוצאת שז"ל וכדו' - פשוט וברור שגם בקהילתנו יש רבים שהיו בזה ויצאו, מכוח עבודה רוחנית של התגברות על היצר, ובעזרת אנשי 'מקצוע' כמו הרב טל ורבני הישיבה.

אני יודעתנשמת כל חי

שאם "יזהר" היה חולה בזה הוא לא היה חושב פעמים והיה משתמש בשיטה הזו!!!!!!!!!! הוא היה פתאום מוצא רבנים שכן הולכים בשיטה הזו. ולמה???...פשוט מאוד!!!!!!! כי זה כבר החיים שלו!!!!!!!!!!! 

איך אפשר לומר על 12 הצעדים עבודה זרה?! כל תורת ישראל עומדת על זה שאם לאדם לא הולך במשהו שילמד "לשחרר" קצת לה'. וזה מה שהשיטה אומרת, לתת לקב"ה מקום ולעשות את שלו, לתת לו להכנס. מי שלא הולך בשיטה הזאת ורוצה לתקן את החטא הזה נכנס בעצם ל"מלחמה" בינו לבין היצר הרע, ובמלחמה כמו בכל מלחמה אי אפשר לעמוד 24 שעות על המשמר. בסוף החייל נרדם!!!!!!!!! ככה זה כאן אם האדם לא נותן לקב"ה להכנס הוא נופל בסוף. השיטה הזאת מלמדת את האדם דבר מדהים איך לשחחר ולתת לה' במקום!!!!!!!! זה יסוד האמונה!!!!!!!!!!!!!!   

והיא מצילה חיים, לדורות וגם לעולם הזה וגם לעולם הבא!!!!!!!!

דבר אחרון תמיד אפשר לומר שיש רבנים שמתנגדים, אבל ביחד עם זה יש רבנים שתומכים ואנשים שנמצאים במצב הזה שבין חיים למוות מחפשים את הרבנים שתומכים.

בהצלחה למי שרוצה לחיותחיוך

את טועה בהחלט.יזהר

פונט גודל 18 זה לא מספיק משכנע. כדי לשכנע באמת את צריכה לפחות 24.

אני לא צריכה לשכנענשמת כל חי

זה החיים. ומה שאמרתי אלו העובדות.....

בניסיון ארוך טווח בחייםנשמת כל חי

אתה לא מבין כלום! 

לך תסביר את השיטה שיש אנשים שמעשנים מריחאונה באישור רפואי.

אם הרופאים חושבים שיש אנשים שהסמים האלה יכולים לעזור להם מבחינה רפואית,

ואם היו שואלים אותך?! תשובתך היתה שימותו ולא יעשנו סמים.

תרופה או טיפול שמציל חיים לאדם אחד ספציפי, זה עולם ומלואו.

לך תלמד משהו חכמולוג..

מה עובד בשבילימכור מהתכנית

אקדים קודם כל שאני מכור בעצמי ואני עובד בתכנית 12 הצעדים. שנית, אני תלמיד של הרב טאו, הולך בדרכו, מעריכו ומכבדו מאוד, אלא שבתחום זה של התמכרות לתאווה והחלמה ממנה אני "נאלץ" להסתמך על דעתו של הרב יהושע שפירא. כמו שבתחום ההלכה "הלכה כרב באיסורי וכשמואל בדיני" ודוג' נוספות בהם הולכים לפי תלמיד חכם אחד בתחום שהוא בקיא בו, ובתחום אחר הולכים אחרי ת"ח אחר. אני לא בא חלילה להמעיט מערכו של מו"ר הרב טאו, אלא שנראה לי שבתחום זה של עבודת הנפש הרב יהושע מוסר את נפשו ויש לו סיעתא דישמייא רבה.

אני כיום אברך בכולל חשוב, תאמינו לי, ניסיתי הכל כדי להשתחרר מהתאווה. קראתי את כל ספרי הקודש שמדברים על הנושא, באמת ניסיתי הכל. מי שלא היה מכור לעולם לא יבין, הוא יגיד: "לא ניסית מספיק", "אם רק היית עושה מה שכתוב ב... או מה שאמר הרב... או כל דבר אחר שאני יודע ואתה לא...". מי שלא היה שם פשוט לא יכול לומר דבר בנושא. הדבר היחיד שמוציא אותי מההתמכרות זה תכנית 12 הצעדים. זה לא גרם לי לשום חוסר ביר"ש, אדרבה, פתאום אני מצליח להתפלל, ללמוד תורה, יש לי קשר עם הקב"ה. אכפת לי מאנשים שסביבי. עם הזמן אני מבין שהקב"ה שם אותי במקום הזה בכוונה, ר' צדוק הכהן מלובלין מדבר בהרחבה על מציאות כזו שאצל אנשים מסויימים יש חטאים שאין להם בחירה לגביהם. כל זאת כדי להביא אותם לקשר מיוחד עם הקב"ה שלא היו מגיעים אליו ללא החטא. בכלל, יש הרבה מקורות ודברי חז"ל שמתאימים בדיוק לתכנית 12 הצעדים. אחרי שאני עובד בתכנית אני מבין אותם לעומק.   

לדעתי הדלה והענייה, אבל מניסיון, שלרוב הכותבים פה אין אותו- מי שעובד בתכנית 12 הצעדים, וכמובן שבד בבד גם מוסיף בתורה ויר"ש ונזהר שלא יתרחק מהתורה, מגיע לרמות גבוהות מאוד של קרבת ה'.

דבר אחרון, לגבי מה שראיתי בתגובות שכתבו שזה תכנית של גויים, ויש פה דמיונות של התעוררות רוחנית, התעברות כוחות הטומאה, ס"א וכו'... רק אזכיר את דברי התנא דבי אליהו, פרשה ט': "מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ, בין גוי ובין ישראל בין איש ובין אישה בין עבד בין שפחה הכל לפי מעשה שעושה כך רוח הקודש שורה עליו." 

שנזכה לעבוד את ה' באמת.

הו! חיכיתי לתגובה מבעל נסיון. תודה.אפרתולה
כל הכבוד.אלעד

אין חכם כבעל נסיון

תודה רבה על התגובה!סיהרא.

רציתי לכתוב אבל הידע שלי מועט מדי כי לא עשיתי את השיטה בעצמי ואני לא יכולה להעיד כמוך.

מסכימה עם כל מילה ומההכרות שלי עם אנשים שעשו את השיטה הם עובדים ונעשים אנשים טובים יותר כלפי הסביבה ומאמינים יותר וקשורים יותר לה' יתברך כמו שכבר כתבתי.
שוב תודה.

שאלה לכבודו.יזהר

לא הצלחתי להבין את הפשט בדברי התנא דבי אליהו לפי שיטתך. מהו אותו "מעשה שעושה"?

אם אפשר להגיע לדביקות אלוקית וקרבת אלוקים שלמה בלי תורה ומצוות (כמו הרב'ה חנן סלוק), אז למה צריך אותן בכלל?

תשובה לכבודומכור מהתכנית

כמו שכתבתי צריך לעבוד בתכנית יחד עם התורה ולא לנתק ביניהם. אין בכוונתי להיכנס כאן לוויכוחים רעיוניים, כל מטרתי הייתה לומר את מה שעבד בשבילי, אולי אדם אחר שנמצא באותו מצב כמו שלי ואולי היה נמנע בעקבות דברי הרב טאו, יוכל להפיק תועלת מהדברים.

בכל אופן, כדי לא להשאיר אותך ללא תשובה: אני לא יודע בדיוק מה זה רוח הקודש, אבל, ראשית, ברור ממה שכתב התד"א שיכול להיות לגוי מידה מסויימת של רוח הקודש. שנית, ודאי שאין שייכות לגוי בתורה ומצוות ואין צורך להאריך בדבר. כמו"כ, ידוע ההבדל בין עמ"י לאומות העולם. אנו בניו של הקב"ה, הוא אוהב אותנו ואנו קרובים אליו מכל הגויים. אבל לא נשכח שגם הגויים נבראו בצלם אלוקים וגם להם יש אפשרות להתקרב לאלוקים, וזה לא יכול להיות ע"י המצוות. אז איך? אין לי ספק שגוי שמוכן לוותר על התאוות שלו, ולא בגלל שיש לו מצווה כזו אלא מכיוון שהוא מוסר את כל חייו להשגחת אלוקים - זו דרך להתקרב לאלוקים. גוי יכול להגיע עד לצעד 12, הוא יכול להגיע לקרבה מסויימת, להשראה אלוקית או התעוררות רוחנית. ליהודי לעומת זאת יש סולם המוצב ארצה וראשו מגיע השמיימה - ע"י תרי"ג מצוות.

אדם נורמלי יצליח גם בלי 12 הצעדים, אם יעבוד בדרך המסל"ש. הבעיה אצל המכורים היא שהם סוג של נכים, כמו אדם שאין לו רגליים. הם צריכים את 12 הצעדים בכדי להגיע לשלב הראשון בסולם.

כל החיים ניסיתי לטפס בסולם ולא הבנתי למה אני לא מצליח. היום אני מבין שאני נכה ואני צריך ע"י התכנית לתת לקב"ה להרים אותי לשלב הראשון בסולם. 

מי שזה לא נראה לו, לא חייב לעשות את התכנית. מי שמרגיש שאין לו תקווה - יש פיתרון. 

כל הכבוד!!!!!!!!!נשמת כל חי

אמרת את הדברים בצורה הכי נכון שיש.........

זה מה שבעלי אומר.....נשמת כל חי

שהשיטה הזאת היא הדבר היחידה שמחזיק אותו. הוא ניסה ה-כ-ל ורק השיטה הזאת עובדת.

תגובהיזהר

אין לי באמת עניין להתפלמס ישירות עם מטופלים, אבל כיון שאני רואה עצמי מחוייב לציבור הקוראים, אני חייב להעמיד כמה דברים במקומם:

טענה א - כלום לא עזר לי חוץ מ-12 הצעדים.

תשובה: 1. כבר הרחבתי בשרשור שגם אם זה נכון זה לא ראיה לכלום. 2. מצד האמת זה גם לא נכון. האם ניסית יעוץ תורני מקצועי? האם ניסית עבודה רצינית של התבוננות עם ליווי של בעל ניסיון? מבחינה אמונית, אני לא מאמין שהקב"ה נתן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו בדרך התורה. (ברור לי שמבחינה לוגית תשובה זו אינה חזקה דיה. באמת תשובה 1 היא העיקרית, ותשובה 2 עומדת על גביה.)

טענה ב - אמנם אני חי בדרך של 12 הצעדים, אבל זה לא פגע לי באמונה כלל, ויש לי קרבת אלוקים, מצליח להתפלל וללמוד תורה.

תשובה: קרבת אלוקים - ברור. השאלה היא מהו ומיהו אותו אלוקים. תפילה - גם זה ברור. תפילה היא הרי חלק אינטגרלי מהתוכנית. כמובן שגם כאן נשאלת השאלה מהי אותה תפילה ומאיזה מקום בנפש היא באה. לימוד תורה - זה בכלל לא צריך ביאור. מספיק לפתוח קצת גמרא ולראות סיפורים מרתקים על הרבה אנשים שלמדו תורה, והתרחקו מאוד מאוד מדרך היהדות. קורח, דואג, וכו'.

ואם תשאל, למה אני רואה כך את הדברים ולא מקבל את דבריך כהוויתם? כי הרבה יותר קל והגיוני לי לקבל את עדותו של אדם שראיין מטופלים רבים (דתיים מישיבות) במשך שעות ארוכות, ונכנס איתם לעומקי עומקים בדרכי הטיפול, בהשפעה על אמונם והשקפתם, כל זה לאחר שהוא למד את כל החומר של התוכנית במשך חודשים ארוכים, והסביר בפירוט רב בטוב טעם ודעת את כל העיוותים המהותיים שבתוכנית ואת היותה סותרת ליהדות באופן מובהק, על אף כל ההכחשות וההתאמות לכאורה - מאשר את עדותם של שני אנונימיים בפורום, שעדותן לא באמת סותרת את הטענות, אלא רק לפי ראות עיניהם.

לגבי כל המקורות בחז"ל ש"מתאימים בדיוק" - ראיתי את כל ק"נ הטעמים להכשרת השרץ. לא כולם נפרכו בקלות. לעומתם, יש אינספור מקורות בתורה, בחז"ל, ובכל מקורות היהדות לדורותיה שסותרים את השיטה באופן מובהק.

שמעתי שיש מי שקורא לשיטה "השבתאות של ימינו". מי שקצת מכיר את ההיסטוריה של השבתאות, איך הביאו שלל ראיתו ואיך היא תפסה ברשתה המוני בית ישראל ובתוכם גם רבנים גדולים - מבין היטב את ההתאמה בין השניים.

לפרוס את כל הראיות בבמה זו אי אפשר, אבל אשתדל בעז"ה להביא מקורות מרכזיים בהמשך.

מילים מילים..ניק חדשדנדש
אני מחכה כל הזמן הזה שתביא טענות ענייניות שאפשר לדון בהם.

טענות הלכתיות בבקשה. ה-ל-כ-ת-י-ו-ת! לא וורטים!

ואגב, אני לא יודע מי זה הרב שאתה נסמך עליו אבל הטענה שהוא קרא הרבה חומר ודיבר עם הרבה אנשים לא כ"כ משכנעת..
את הרב טאו היא שכנעהיזהר

וגם את הרב דב ליאור. גם את הרב טל וגם את הרב גינזבורג, והרשימה עוד ארוכה ומתארכת. כולם השתכנעו מדבריו. לא כי הם מכירים אותו וסומכים עליו, אלא כי הוא הציג להם ראיות משכנעות בהחלט. אגב, לא רק עליו אני מסתמך. ראיתי בעצמי שיכתובי שיעורים של הרב יהושע בנושא, והם מעידים על עצמם כאלף עדים.

את הטענות ההלכתיות כבר הבאתי*. מה שאתה רוצה זה את ההוכחות לקיומן בתוכנית. אותן אביא בהמשך בעז"ה.

* אם אתה מעוניין בכל זאת, קבל ציטוט:

"וכאשר יודה האדם באלה היסודות כולם, ויאמין בהם אמונה שלמה - הריהו נכנס בכלל ישראל, וחייבים לאהבו ולרחם עליו, וכל מה שחייב ה' מקצתנו לקצתנו מן האהבה ואחוה. ואפילו עשה מה שעשה מן העברות מחמת התאוה והתגברות הטבע הגרוע - הרי הוא יענש כפי מריו, ויש לו חלק, והוא מפושעי ישראל.

ואם יתקלקל לאדם יסוד מאלה היסודות - הרי יצא מן הכלל וכפר בעיקר, ונקרא 'מין' ו'אפיקורוס' ו'קוצץ בנטיעות', וחייבים לשנאו ולאבדו, ועליו הוא אומר "הלא משנאך ה' אשנא" וכו'."

(סוף הקדמת הרמב"ם לפרק חלק, לאחר הבאת י"ג העיקרים, בתרגום הרב שילת)

בינתיים, ראה עוד כמה נתונים מענייניםיזהר

שכתב אחד המגיבים בכתבה בכיפה, בעניין השורשים הנוצריים של התוכנית:

אתם מוזמנים להיכנס לערכים- סם שומייקר , ביל ווילסון ואוקספורד גרופ בויקיפדיה, תרגמו אותם בגוגל תרגום ותרקאו. ואחרי זה תספרו לי שהתוכנית הזו אינה נוצרית. 
בגלל הגועל הטבעי שלנו כיהודים מהנצרות- אז בפורמט ליהודים נעלמו כל המקורות והמוטיבים הנוצריים. 
ביל ווילסון מייסד השיטה צוטט כשהוא אומר שהוא קיבל את כל יסודות 12 הצעדים מהכומר סם שומייקר ראש כנסיית "צליבתו של יש"ו " בניו יורק. חברו ebbi הכניס אותו לקבוצת אוקספורד שפעלה בכנסייה זו. והסיבה שהוא פגש את בוב (המייסד השני של השיטה) הוא היה במשימת "גולגולתא" (בתיאולוגיה הנוצרית זהו המקום שבו יש"ו נצלב) שהגדרתה היא הכנסת אנשים נוספים לקבוצה. וכך בעצם הוא הגיע למפגש עם בוב שגם הוא היה כבר בקבוצת אוקספורד אלא שהוא לא הצליח לצאת מהההתמכרות לאלכוהול. וההצלחה הגדולה שלו הייתה שכבר חצי שנה הוא מסתובב במשימת "גולגולת" וזו הפעם הראשונה שהוא מצליח להוציא מישהו מזה. 

בנוסף צריך לדעת שכמעט כולם חוזרים להתמכר לאותם דברים אמנם לא בטווח של שנתיים שלוש, אבל בטווח של עשר שנים ומעלה אין כמעט נקיים...
תבדקו במחקרים. 
זה מובנה בשיטה. כי בשיטה זו אם האדם נמצא בבעיה אז ההגדרה שלה היא - "מחלה חשוכת מרפא לכל החיים". וממילא הוא חייב להישאר בקבוצת 12 הצעדים לכל החיים. וברגע שהוא יוצא הוא מת. - מי שבפנים יודע על מה אני מדבר. מי שלא אז...שישאל את מי שבפנים. זה כתוב במפורש ב"ספר הגדול" - התנ"ך של ה12 צעדים. 

נתונים נוספים-
כותב תפילת השלווה- רונלד נייבור- כומר פרוטסטנטי. - זה אומר שמי שמתפלל אותה(כל מי שקשור ל12 צעדים) מתפלל תפילה שחוברה במקור כתפילה לכבודו של יש"ו. 
ביל ווילסון מייסד השיטה חזר בעצמו לשתיה בסוף ימיו. וכן רוב חבריו 
בביתו של ביל ווילסון היה חדר סיאנסים שבו הוא היה מזמין את חבריו לעשיית סיאנסים משותפת. 
עשר אחוזים מהתמלוגים על "הספר הגדול" הוא העביר בירושה לאישה שהוא היה איתה במקביל לאשתו הרשומה.(לאשתו הרשומה הוא העביר את בירושה את יתר 90 האחוזים על הספר)

אתה אומר שצריך לשמור מרחק כמו מחב"ד שמסתירים הרבהשונרא
מה אתה רוצה?יזהר
קראתי קצת יותר בעיוןמופים

את ויקיפדיה על השיטה הזאת

ואני לא מצליח להבין איך היא עובדת

מנסין לשכנע את האדם סופית שאין לו מה לעשות נגד ההתמכרות, ורק נס מאלוקים יוכל לעזור לו

נו, ואז?

פתאום ירד מלאך מהשמים ויציל אותך כי בטחת באלוקים?

מה דעתכם על מישהו שמפסיד כסף במפעל וישכנע שאין מה לעשות, ויחליט שזהו! אין תקוה, בהכל בידו יתברך, ואין לו מה לעשות כאן כי זה לא בידיו.

המפעל יצליח יותר או פחות?

ולעצם הטענה

ביטחון בה' זה לא להרים ידיים ולמסור הכל לה', זה לדעת שהכל תלוי בו, אבל אנחנו עושים את תפקדינו

כאן זה יותר מסובך, כי מדובר על דברים תורניים של מצוות ועבירות, ובהם בחובות הלבבות מאריך שלא שייך ביטחון, כי אנחנו יודעים מה הקב"ה מבקש מאיתנו לעשות, וזה לא כמו בעניני העולם שאנחנו לא יודעין מה הדרך הכי טובה, ובעל כרוחינו אנחנו חייבים לסמוך על ה' שיעזור לנו למצוא את הדרך הנכונה. (וקיצרתי מאד, עיינו שם)

שייך רק לומר שצריך ביטחון בדרך איך להגיע לניצחון על היצר, הרי מפורש בגמ' שצופה רשע לצדיק ומבקש להמיו - ה' לא יעזבנו בידו- בלי סיעתא דשמיא אי אפשר להינצל מהיצר

אבל כל זה לא מסביר לי את השיטה, מה הענין סתם לייאש אנשים? מה זה עוזר?

(אם אפשר שגם נשמת כל חי מכור מהתכנית יענו, ולא רק יזהר, כי באמת אני לא מבין)

אני מכירה את התכנית מתחומים אחרים+mp8

ומכירה אנשים שזה הציל אותם.

מי יודע? אולי זה נכלל בגדר "חכמה בגויים תאמין"?? הרי גם יש שיטות פסיכולוגיות שאנחנו שואבים מהגויים?!

קטונתי מלצדד בצד הלכתי זה או אחר.

מופים יקר, אינני מתווכח. רק מציג את הדברים.מכור מהתכנית

אני מבין מדבריך שאינך מכור. קשה להסביר לאדם שאינו מכור אין מרגיש מכור. זה כמו שעיוור יסביר לאדם רגיל מה הוא רואה. העובדה היא שמאות האנשים שנמצאים בקבוצות, ואני ביניהם, ניסו במשך שנים להילחם בתאווה בכל הדרכים האפשריות ולא הצליחו. וכן, ניסינו מספיק. אין לנו בעיה של כח רצון או יראת שמיים. אני אומר את זה מידיעה ומהיכרות של הרבה אנשים במצבי. אגב, יש בינינו רבנים, דיינים, משגיחים בישיבות ואפילו אדמו"ר.

בקצרה: המחלה שלנו מתחלקת ל-3 רבדים: פיזית, נפשית, ורוחנית. המוח של אדם מכור שונה פיזית ממוח של אדם רגיל. הדבר הראשון שאנחנו צריכים להבין, וגם אנשים אחרים צריכים לדעת בכדי לא ישר לשפוט ולהוכיח את המכורים ממקום מתנשא - שיש פה מחלה. כמו שאי אפשר להגיד לאדם שאין לו ידיים שהוא לא בסדר שהוא לא מניח תפילין, כך אי אפשר להגיד למכור שהוא לא בסדר שהוא נופל. חשוב לי להדגיש שאני לא בא להצדיק את כל הנפילות. ולא כל אחד שקשה לו עם תאווה הוא בסדר שהוא לא מצליח להתגבר. אני מדבר על אנשים הקב"ה שם אותם במצב מיוחד שאין להם אפשרות להילחם מול התאווה. פשוט אין להם. אני אישית נלחמתי עם התאווה כ-15 שנה. כמעט אף פעם לא ויתרתי. עד שהבנתי שאני דופק את הראש בקיר, וגם אם אמשיך לדפוק את הראש בקיר 1000 פעם, הקיר לא יישבר. מי שיישבר זה אני. אנחנו בתכנית לומדים לתת לאלוקים מקום להיכנס לתוך החיים שלנו. זה אכן נס שכאשר אני מכניס את אלוקים לכל מקום בחיי ומתפלל אליו, הוא מציל אותי. זה באמת לא הגיוני אבל זה כך. זה לא שאנחנו לא עושים כלום ורק מתפללים. יש הרבה פעולות שעושים בתכנית. אבל כל הפעולות הללו הם פעולות של כניעה, מתוך הבנה שאנחנו לא יכולים להילחם עם התאווה. בשבילי כל יום שאני נקי זה ממש נס. זה לא בזכותי, ה' משאיר אותי נקי. אני למדתי לתת לו את המקום בחיים שלי. אכן, כל יום אני תלוי באלוקים.

האמת שלא תכננתי לכתוב כ"כ הרבה, אני כלל לא נוהג לכתוב בפורומים, רק רציתי לעזור למכור אחר שיקרא פה את הדברים שיקבל ממה שאני קיבלתי. אולי מה שהציל אותי יציל גם אותו.

ככלל, אף אחד מתכנית 12 הצעדים לא אומר שזו הדרך היחידה. מי שמצליח בדרך אחרת - אני ממש שמח בשבילו. בשבילי, ובשביל הרבה אחרים - רק זה עבד. 

ולאנשים שאינם מכורים - קצת ענווה, לקבל את האחר ולא לשפוט אותו לפי המצב שלי. קבלה והבנה מהסביבה הם אחד הדברים המשמעותיים ביותר בכדי לעזור למכור להחלים. מקווה שהייתי לעזר.

דווקא נשמע לי מאוד פשוט להסביר לאדם שאינו מכוריזהר

טענת שאתה הולך בשיטתו של הרב יהושע שפירא. הוא לא מחלק כלל ועיקר בין "מכור" ל"לא מכור", וליתר דיוק: לשיטתו 100% מאוכלוסיית העולם מכורים. וזאת למה? כי הגדרת המכור לדבריו זה שאני עושה דברים שאני בעצם לא רוצה לעשות. אז כולנו מכורים.

"אף אחד מתכנית 12 הצעדים לא אומר שזו הדרך היחידה." - גם על זה חולק הרב יהושע בתכלית.

אני לאמופים

מעמיד את עצמי שופט - אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו

אבל אני חד משמעית מתייחס למי שחוטא כאחראי למעשיו, וגם לחטאים שלי עצמי אני מתייחס כדברים רעים שעשיתי ואני אשם בהם

אין דבר כזה "אני חולה"

אתה לא אנוס! לא נכון! יש סבירות גדולה שתיפול, אבל אתה לא אנוס!

הרב דסלר מאד פחד שישתמשו בשיטה של נקודת הבחירה שהוא פיתח בשביל לומר "אני אנוס", והוא מאריך להוכיח שאדם אחראי לעבירות שלו גם כשהם לא בנקודת הבחירה שלו.

ו"מחלה" היא לא תירוץ! אם אדם חולה בשפעת והיה מוכרח ללכת לעבודה, ובגלל שהוא היה חולה עשה נזקים בעבודה, ירחמו עליו כי הוא חולה, אולי גם יקלו בעונשו, אבל הוא לא פטור מאחריות רק כי הוא חולה. מחלה היא לא תירוץ!

היא לימוד זכות, היא מקילה בעונש, אבל היא לא אונס

בשביל שמחלה נפשית תיחשב אונס צריך להגיע לפסיכוזה, שבהם אדם בכלל לא מודע לעצמו ולמציאות

ומצינו כך לענין שיכור, שכל זמן שעדין לא איבד קשר עם המציאות - הוא כפיקח לכל דבריו, וכל עבירה שהוא עושה היא באחריותו, והוא לא יכול לומר "אבל הייתי שיכור!"

אני מתחיל להבין יותר ויותר את יזהר...

ומשפט שאני נוהג לומר למיואשים - לא צריך לדאוג אם עושים עבירה, מקסימום יש גהינם...

ואני מתכוין שהקב"ה אוהב אותנו ודואג לנו, והוא דאג שיהיה תיקון לעבירות שלנו - גהינם

אז לא להתייאש מעצמינו, יהיה לנו תיקון לכל מה שאנחנו עושים. נכון שזה מסלול נורא ואיום, אבל הכל יעבור בסוף, ובסופו של דבר זה משתלם.

עדיף לאדם לעשות 100 מצוות ו 100 עבירות, מאשר לא לעשות כלום, כי מהעבירות בסופו של דבר הוא יתנקה, ומהמצוות הוא ירוויח לנצח.

ותודה שהייתם איתי עד כאן

מסכים מאוד. אצלי "אישית" בתחום "הזה" זה לא עבד.מכור מהתכנית

מצטער, אני לא מרגיש צורך להצטדק או לתרץ את עצמי. כמו"כ אינני דובר של השיטה ולא אכפת לי שתתנגדו לה. המציאות היא שכל זמן שאחזתי בשיטתך, ואני מאוד מבין אותה ומסכים איתה ברוב התחומים בחיים - המשכתי עם פעולות התאווה. מאז שהתחלתי לעבוד עם 12 הצעדים - הפסקתי. דבר שלא האמנתי שיקרה עד שאמות. אז מה עדיף? לגמור זרוק באיזה רחוב עם כמה נשים, לפרק את הבית, ולאבד עצמי לדעת? (אני לא מגזים בכלל...) עבודת ה' ודאי לא תצא לי מזה ואני בטוח שלא זה הייעוד שאלוקים ייעד לי בחיים. העיקר שדבקתי בכמה עקרונות שחשבתי שהם סותרים את השיטה (והם לא סותרים).

אני ממשיך לומר את י"ג העיקרים כל יום אחרי התפילה ואינני חושב שלא הבנתי מספיק טוב את אחד מהם.

להגיד שאני חולה זה לא כדי שארגיש טוב עם עצמי ושלא יהיה אכפת לי מהנפילה. זה כדי לדעת איך להתמודד. אם לא נדע מה הבעיה לעולם לא נוכל לטפל בה.

לגבי הבחירה החופשית - הבחירה אצלי היא האם אני מוכן לעשות את הפעולות שהתכנית מציעה לי בכדי להיגמל או לא.

בכל אופן, אין טעם לנסות לשכנע אנשים שגם ככה זה לא נוגע אליהם. טוב לכם בלי הצעדים - אשריכם! אם יש מישהו שלא מצליח לצאת מזה - אשמח  מאוד לעזור לו.

המשפט הזה הפריע לימופים

"כמו שאי אפשר להגיד לאדם שאין לו ידיים שהוא לא בסדר שהוא לא מניח תפילין, כך אי אפשר להגיד למכור שהוא לא בסדר שהוא נופל"

שה במפורש "לא בסדר", והוא יקבל על זה עונש!

מה שאתה אומר עכשיו נשמע יותר טוב, אתה אומר - אני יכול, זה באחריותי, אבל השיטה שלי היא כאילו "למסור" את עצמי לה', ולא להילחם חזיתית, וזה עוזר לי יותר

אני אפילו מסכים שהרבה אנשים עדיף שלא יתמקדו ב"כמה זה חמור", זה לא יעיל.

אבל לא לומר שזה לא "לא בסדר", כי זה לא נכון, לומר זה "לא בסדר", אבל אני לא מתמקד בזה כי זה לא יעיל.

(יזהר, אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל אני עושה עכשיו בדיוק את מה שדיברתי עליו קודם, איך אפשר לקחת את העיקרון הטיפולי בלי לקחת את הדברים הלא נכונים)

העיקרון הטיפולי מבוסס כולו על חוסר האוניםיזהר

זה הצעד הראשון והבסיס של כל התוכנית.

הרב יהושע אמר במפורש שמונח ה"התגברות" הוא אנטי-תזה ל-12 הצעדים.

מכור מהתוכנית...נשמת כל חי

אפשר לדעת כמה זמן אתה נקי?  אני מחפשת אשת מכור שנקי הרבה הזמן. 

שלחתי לך באישימכור מהתכנית

פשוט זה לא נראה לי הפורום המתאים לזה. 

אני מתערבת, במחילה..מקרוני בשמנת
אחרי שקראתי את כל התגובות, אני רוצה לומר את דעתי.

אני מודה שאני נוטה להסכים עם יזהר.. אבל ברור דהוא מדבר ממקום שלא מבין מכורים ולא מכיר כאלה כמו שצריך.

אני הכרתי שניים מכורים מאוד חזק. אחד מהם לא היה בטיפול, והשני היה בשיטה הזו.
שניהם היו במצב דפוק. לא מרגישה ששזה שהיה חלק מהשיטה היה במצב טוב יותר. ממש לא.

אם להיכנס לפרטים, ומחילה אם זה לא ראוי.. הבחור שהיה מטופל בשיטה ספר כל דקה שהוא "נקי". לאט לאט ההבנתי שנקי זאת הגדרה שאני לא מסכימה איתה בכלל..

חוץ מהעובדה שלקבוצה היה קו חם שפעלה כל הזמן גם בשבתות(!) וכן, הוא היה מתקשר בשבתות לקו החם כשהיה לו קשה..
חוץ מזה (שזה לדעתי ממש מעוות בפני עצמו) הוא לא החשיב גלישה באתרי תועבה או אפילו שיחות אירוטיות לנפילה.
הוא ספר כל דקה בה לא הוציא זרע. אבל לא החשיב הטרדה מינית חמורה של בחורה באוטובוס כנפילה, ולא שיחה ארוטית בעיצומה של שבת קודש כנפילה..

אני ראיתי בחור שהסיר מעליו כל אחריות. לא לקח שום החלטה בלי אישור מהספונסר שלו (שלא בהכרח שומר מצוות) וחי חיים מעוותים לגמרי מתוך הבנה שהוא נקי.

הוא קיבל את זה שימשיך כך גם כשיהיה נשוי.. הוא אמר לי דברים שזיעזעו אותי כעובדה מוגמרת שאין מה לעשות נגדה.. והוא דרש המון רחמים, כולל רחמים עצמיים, כי הוא "חולה".
התחושה הייתה שלא משנה עד כמה הדרך שלו מעוותת לדעתי, אני צריכה להכיל ולרחם, כי הוא מסכן.. ואין לו שליטה או ברירה או בחירה.
הוא היה מקפיד להתפלל את כל התפילות של התוכנית, וקרא כל יום פרק בספר..התקדם ממש כמו שהתוכנית דורשת. אבל לי זה הרגיש כאילו אני מאבדת אותו כאדם. הוא נעלם לי.. הפך פאסיבי יותר ויותר וכשלבסוף הייתה לו הזדמנות לנפילנ הוא קפץ עליה ואחר כך מייד התקשר בבכי לספונסר שלו, מותיר את הבחורה שהיה איתה עירומה לצד הכביש..

זו ההיכרות שלי עם התוכנית. ואני מבינה שאין לי הזכות לשפוט מכורים, שאני לא מבינה איך זה ומה זה מרגיש כשאתה כל כך מיואאש וחסר אונים.
אבל תנחשו לבד מה דעתי בעניין..
מזעזע, וניצנית

תודה שכתבת, זה מחזק את מה שגם אני חושבת על התוכנית הזו..

וואי זיעזעת אותי, לא ידעתי שזה נורא עד כדי כך..

ה' יעזור!

דווקא לא קראתי את כל השרשור אבל משהו מוזר ליכוכבי בוקר
אם הגדירו אותו כמכור למין אז כל מה שתארת הוא בהחלט לא עומד בתנאים.
אם הספונסר לא דתי אז דווקא שז"ל פחות אמור להפריע לו מאשר השאר שתארת.

וחוץ מהכל: ממקרה אחד לא מוצלח בעליל לא לומדים כלום.
לא נכנסת לשיטה טובה או לא, אבל זו לא הסיבה שבגללה אני אחליט בעדה או נגדה.
זה לא נכוןנשמת כל חי

בעלי נמצא בשיטה הזאת....ובאופן ברור שיחות ארוטיות וכל השאר נחשב לנפילה קשה יותר מזרע לבטלה!!!!!!!!!!!!!!! כנראה שאותו בחור ממש לא רצה להחלים!!!!!!! ובקשר לשבת רק חילונים יעשו דבר שכזה. מי שדתי ומשתמש בתוכנית לא יעשה דבר כזה!!!!!!!

זה מאוד משמח אותי לשמוע!!מקרוני בשמנתאחרונה
באמת!

ספציפית זה מה שאני הכרתי והזדעזעתי עד עמקי נשמתי..
והוא היה בקבוצה שהיו בה גם רבנים וחסידים ודתיים נוסספים מכל הזרמים.
בעקבות הטרגדיה בירושליםפשוט אני..

אני באמת מנסה להבין,

ללמד זכות,

לחשוב מה הייתי עושה אם מצבי הכלכלי היה אחר (ואני מזכיר שבעבר הוא בהחלט היה אחר)...

ובכל זאת, אני פשוט לא מצליח לתפוס את זה.

איך זה שהורים מחכים 9 חודשים ללידת האוצר שלהם, לפעמים קדמו לזה חודשים או שנים של ציפייה והמתנה, אחרי הלידה הם בכו מהתרגשות, ברכו שהחיינו / הטוב והמטיב, חזרו הביתה עם התינוק החדש ושימחו את כל האחים הגדולים, הסבים והסבתות...

ואז, בגיל 3 חודשים, שולחים את הפעוטות חסרי הישע האלה למקומות נוראיים שכאלה. דירה בבניין עם 55 תינוקות. מזרנים בכל פינה, ילדים הולכים לישון מתחת לאסלה ובתוך ארונות הבגדים.

לפעמים יש מטפלות שנראות מקסימות, ובסוף מתברר שהן מתעללות. ה' ישמור. לא תמיד אפשר לזהות מראש, לצערנו, לא תמיד אפשר לדעת היכן הסכנה.

אבל במקרה הזה - זה כ''כ זועק לשמיים! מטפלת אכזרית יכולה לחייך מול ההורים ולהסתיר את הכיעור הפנימי שלה, אך קירות לא יכולים לשקר! דירת 100 מטרים לא יכולה להתרחב לכדי אחוזה מפוארת, ולהכיל 55 ילדים בצורה נורמלית!

איך 110 הורים הרגישו בנוח לשלוח את ילדיהם למעון כ''כ צפוף, שבו ילדים הולכים לישון בזוגות בתוך ארונות בגדים?

אני לא יודע מה סיבת המוות והאם היא בכלל קשורה להזנחה הפושעת הזאת. אבל מה שלא יהיה, אני פשוט מקווה שמחר בבוקר כל אותם הורים ששלחו את ילדיהם למעונות מוזנחים ומזניחים שכאלה, יבינו את המסר המזעזע.

שאותם הורים ירשמו עוד היום את ילדיהם למקום אחר, גם אם יעלה כמה מאות שקלים יותר.

יהי זכר תינוקות של בית רבן, שנהרגו על קידוש הכסף, ברוך.

זה לא וואטאבאוטיזםפשוט אני..

זה לא שקרה אסון, ואז במקביל היו 2 סיעות שונות שהשתמשו באסון לצרכים הפוליטיים שלהן (כפי שקורה למשל אחרי פיגועים: הימין מיד אומר שזו הוכחה שצריך יד יותר חזקה נגד הטרור ולהקים עוד התיישבויות וכיוצ''ב, השמאל מיד אומר שזאת הוכחה שצריך לעשות שלום ולדבר עם הפרטנרים שלנו ולסגת מהשטח. כמובן פישטתי את הדברים אבל בשביל הרעיון...).

מה שקרה כאן שונה לחלוטין:

רק צד אחד ניסה להשתמש באסון כדי להוכיח את צדקתו, אלא שהוא עשה זאת בצורה אווילית ואכזרית. אווילית כי המעון הזה קיים כבר עשרות שנים, אכזרית כי להאשים את מיארה (שאני מאוד מאוד מתנגד לה ולפועלה) במוות שאין לה שום קשר אליו, זה פשוט אכזרי.

הצד השני, עמיחי אתאלי למשל, לא הגיב לאירוע ישירות אלא הגיב לתגובה של הצד הראשון. הסביר למה התגובה של הצד הראשון שגויה וגם מעידה על צביעות.

ככה שהיחידים שניסו לקדם פוליטיקה על חשבון דם הילדים, הם אלה שהאשימו את המדינה / יועמשית / בגץ באסון הזה.

התעלותמיטל בן חמו
ההורים שלי גרושים מאז שאני בת 7 בערך . אבא שלי היה כל עולמי עד שהוא התחתן ובחר באישתו על פנינו . הייתי ילדה שהם התחתנו לדעתי בת איזה 15 ואישתו התנהגה כלפינו (אחי ואני) בצורה מזעזעת , אבל כלפיי בפרט . מקרה קצה היה כשהתקשרה אליו כשהייתי בת 18 לערך ואמרה לו "מה אתה עם הבת הזונה (מחילה על המילה) שלך"? והוא מצידו אומר לה "לא" ותוך כדי מסמן לי שאהיה בשקט שלא תדע שאני איתו . ככה נמשך עם השנים עד שגדלתי וטיפלתי בעצמי שנים על גבי שנים מטראומות של ההורים. היום אישתו מנסה איכשהו לעשות תיקון רק שלא הולך לה מי יודע מה (אף פעם לא התנצלה גם לא בחיי הבוגרים). היום אני נשואה + 1 ב"ה ולבעלי יש משפחה מהממת ישתבח הבורא 🙏🏽

בחיינו הבוגרים אבא שלי מתנהג עם הנכדים של אישתו כאילו הוא סבא שלהם. לא מתבייש להגיד לי במילים אחרות שהוא מבקר את הילד שלי "על הדרך" כשצריך להוציא את הנכדים שלה מחוגים וכו . יש לי את כל הסיבות להיעלב ממנו. וכן מיותר לציין שבעלי ממש כועס עליו כשהוא רואה את ההתנהגות הפחדנית שלו וחוסר הנוכחות ואני מבינה אותו לחלוטין. אבא שלי רחוק מלהוות אב השנה . ואני מודעת טוב טוב לחסרונות שלו. בעלי כל הזמן "מאיר" את עיניי לדבר ואומר עליו דברים לא טובים. כשאני אומרת לו "אתה יודע שכל מה שאתה אומר לי משפיע על הקשר איתו ? כי אני סופר מעריכה את דעתך ויודעת שאתה אוהב אותי " והוא מצידו אומר לי "היית מעדיפה שלא אגיד לך"? ובכנות - אני לא יודעת איך לענות על השאלה הזו . אין לו שום דבר טוב להגיד עליו ובצדק (!!!) והוא גם לא כ"כ מכיר אותו ובעיקר שומע ממני דברים .

בימים אלו אבא שלי יצא לפנסיה ומנסה להתקרב אלי מאד.. ולהבדיל בעלי לא בכיוון של לשמוע עליו אפילו. התייעצתי עם רב והוא נתן לי עצה שבעיניי נשמעת מאוד הגיונית - אם תדברי על ההורים שלך עם הבעל כמה הם עשו לך וכמה הם לא בסדר ברור שיכאב לו עליך . ברור שלא יחבב אותם בלשון המעטה . אם תגידי לו היום אבא שלי עשה כך וכך לטובה , אז בוודאי ייתכן שדעתו תשתנה עליו .

ובאמת התחלתי להסתכל על אבא שלי בעין טובה (חומלת), מזכירה לעצמי ולבעלי שכשאני מבקשת ממנו דברים בקשר לילד, גם אם זה אף פעם לא ביוזמתו- הוא מתייצב. היום אני לא בטוחה ברצון שלי לקשר קרוב איתו, אבל הרווחתי הסתכלות אחרת על הדברים - אני ובעלי דנים לכף זכות , מתעלים על הפגיעות , מפחיתים לשון הרע (כמובן שיש עוד עבודה) משתדלים במצוות כיבוד הורים (גם כשיש את כל הסיבות "לכאורה" שלא…).

אז אין כאן איזו תכלית - רק שיתוף מהלב למי שהייתה צריכה לקרוא את המילים. תודה על התורה המהממת שלנו ועל אנשים שליחים שעושים עבודת קודש . שתמיד נרצה לשפר ולהשתפר בכל תחום בחיים . שנהיה הכי טובים שאנחנו יכולים . בע"ה ❤️

תודה רבה על השיתוףנהג ותיק

מרגש מאוד לקרוא

עשית דרך מיוחדת וזה מיוחד ומקסים וצריך ללמוד מזה.

שיעור גדול לכולם

כמה זה חשוב 

מקסימה. תודה❤שם פשוט
איזה שיתוף בוגר ומיוחד❤️גב'
מאחלת לכם המון טוב ונחת 
אבא זה אבא זה אבאהגיבן מנוטרדהם

ברור שנפגעת מההתנהלות שלו

אבל רואים שזה נוצר אצלו בכפיה מהאשה השניה והפחד שלו לפרק עוד בית ולהיות בודד

לא כל האבות שלנו גיבורים וחזקים עם עמוד שידרה כמו שחלמנו שיהיה

אבל לפחות לי ברור מבין השורות שהוא מאוד אוהב אותך ואת חשובה לו רק שהוא לא יודע לעמוד על שלו ולתת לך את מה שאת ראויה לו ולכן כניראה המכשפה שלו קינאה בך כי היא הרגישה את האהבה שלו אלייך!

מבטיח לך באתי לישון כבר במיטה והעלת לי את הסעיף עם הסיפור הזה! שמישהו יעז לקרוא לבת שלי זונה אם אני לא מוחק אותו! איך היא מעזה להגיד את זה!

בנוסף מציין ממה שנשמע זה שזכית לבעל מדהים ואשריכם על העין הטובה אולי יום אחד אזכה גם להיות כזה 

סביר להניח שכןמיטל בן חמואחרונה
האמת שהתגובה שלך מאוד ריגשה אותי ויש אמת בדברייך 
שאשתי תרגיש שאני רואה אותהשםאנונימי

אשתי נפגעה ממני כי הרגישה שאני לא מספיק רואה אותה.

באישורה - אמרה לי לפנות לפורום ולבקש מכם הצעות איך אוכל להראות לה שהיא חשובה לי.

רעיונות?

מכיוון שהדבר יעלה בהמשך - אסביר הזמנתי חבר שהיה לבד בלי מקום להיות בו בשבת ואז ביום חמישי היא התחילה להרגיש לא טוב (לצערי דבר שקורה לה הרבה, אבל היא מתפקדת ועובדת כרגיל) - פשוט הפעם, לטענתה, זה היה יותר חמור.

היא ניסתה לרמוז לי שאבטל אותו (היא מסרבת להגיד לי באופן ישיר כי היא לא רוצה לצאת האדם הרע ולכן מצפה שאבין לבד), אבל הרגשתי רע בשבילו כי הוא קבע איתי מזמן ולא היה לו ולילדות שלו איפה להיות.

בשישי בצהריים כשהיא הודיעה לי שהיא לא תגיע לארוחה, הבנתי שהיא לא רוצה שיגיע, התייעצתי איתה מה לעשות וזה היה מאוחר מדי.

הייתה לה ערב שבת סיוט, אבל משבת בבוקר קצת יותר סבבה.

עכשיו דיברנו על מה שהיה ושאלתי אותה מה יגרום לה להרגיש שהיא חשובה לי ולא החבר הזה או אחרים.

אמרה לי להתייעץ איתכם כי היא לא יודעת ואין לה רעיונות.

מחלק בין הכלל, לבין המקרה הספציפיהסטורי

בגדול - להתעניין בשלומה, אבל להתעניין באמת, לא כמו שאנשים שואלים מה שלומך ובכלל לא מקשיבים לתשובה. להתעניין מה יעשה לה טוב, להתעניין (שוב, באמת) איך עבר עליה היום וכד'.

אבל ספציפית  - לא פירטת מה זה 'לא הרגישה טוב'.

אם היא קדחה מחום או הקיאה שוב ושוב - מובן לבד שצריך לבטל.

בגדול, תתפוס אותה לשיחה בזמן רגוע ותסביר לה שמה לעשות, אתה לא בוחן כליות ולב ולא קורא מחשבות. אם היא רוצה לשנות משהו שכבר סוכם - שתגיד בפירוש.

בהצלחה 

מה הסיכוי שהיא נהיית חולה כדי להדוף אותך?משה

היא לא מעיזה להגיד את זה. וכידוע, כל מה שלא אומרים מתנהגים. כלומר תנסה לחשוב מה הסיכוי שהיא פשוט נהיית חולה (באמת, אני לא טוען שהיא משקרת!!!) כדי שאתה תעשה מה שהיא מבקשת. כמו שאמרת - היא לא  רוצה לצאת האדם הרע.

האם היא רצתה / הסכימה מראש שהחבר אמור להגיע? כלומר, זה היה על דעתה?

מרגיש לי שהיא מצד אחד אומללה ומצד שני משחקת פאסיב אגרסיב. כלומר לא משנה מה שתעשה היא תהדוף את זה ותרגיש שאתה "לא עושה מספיק". ומהצד שלך אתה פשוט רוצה שזה יקרה (שהיא תרגיש מרוצה) אבל בדרך לשם יש משהו שאתה  מפחד ממנו בצדק או שלא בצדק.

גם זה שהיא "חולה ומתפקדת כרגיל" זה נורה אדומה בעיניי. כלומר, משהו קורה שם ואם היא הייתה כותבת פה הייתי מבקש ממנה להתבונן.

כלל ראשון: לא מזמינים אורחים בלי הסכמהמתואמת

של שני בני הזוג, בלב שלם.

ממה שכתבת - נראה שלא שאלת אותה לפני כן אם היא מוכנה שתזמין את החבר הזה. וגם אם כן שאלת אותה - היא לא הסכימה בלב שלם.

ומכאן מגיעים לכלל השני: לא להחליט דברים באופן כללי בלי לקבל הסכמה של בן הזוג.

ברגע שתשאל אותה על כל דבר שאתה רוצה לעשות (ומשפיע על שניכם/על הבית) ותתייעץ איתה מתוך כנות לקבל את מה שהיא מבקשת - היא תרגיש שאתה רואה אותה.

זה מה שנראה לי, על רגל אחת.

(ובאופן כללי, נשמע שכדאי לכם ללכת לייעוץ אצל איש מקצוע טוב כדי לדבר על כל הדברים האלה ולקבל "כללים" לזוגיות טובה.)

היא צריכה לעשות את העבודה הקשה של להבין את עצמה...רקלתשוהנ

זה לא ממש משנה הרעיונות שלנו, היא צריכה להבין מה גורם לה להרגיש טוב. 

זה לא התייעצות שלך, אלא בעצם אשתך שואלת - איך אני ארגיש שאני חשובה לו? וזה שאלה שלא ממש אפשר לענות עליה. 

משה

כשאדם לא מובן לעצמו, איך יהיה מובן לסביבה?

בריפרוףהעני ממעש

אתם עוד לא עשיתם את הסוויצ' בראש

שאתם משפחה ולא דירת תיכוניסטים

אני נגד רמיזות בזוגיותנעמי28
ובכלל בחיים.

אם היא לא מעוניינת באורחים או היתה מעוניינת והתחרטה, מהצד שלה היא צריכה להגיד לך במפורש ולא לשחק נחש נא.

ומהצד שלך, אישתך באמת צריכה להרגיש קודמת לכל, ובמידה והיא לא רוצה, גם אם לא נעים, אתה צריך לדאוג לה במקום הראשון.

אבל אם אני זוכרת היחסים אצלכם מורכבים בלי קשר ואולי קשה לכם לקרוא סיטואציות אחד של השניה.

תודה על התגובות של כולם.שםאנונימי
לאור זה שאני די מסכים עם כל התגובות כאן - זה מרגיש לי שאני כנראה לא העברתי את הצד שלה מספיק טוב, כי הייתי מניח שיהיה מישהו שיסכים איתה.

אאלץ לתת לה לתקן אותי ואז ארשום את התיקונים.

אני מבינה בלי שתתקןoo

היא רמזה

ואתה הבנת

אבל לא רצית לבטל

בגלל ההרגשה של החבר

היא מבינה שהיא פחות חשובה

כי ההרגשה של החבר יותר חשובה משלה

היא צודקת במבט שלה

אתה צודק שאתה רוצה שהיא תדבר בצורה ברורה ולא ברמזים

יש הרבה אנשים שמדברים ברמזים ויש הרבה אנשים שלא מבינים רמזים

מספיק שאחד מבני הזוג עושה עבודה בנושא

מדבר באופן ישיר

ומברר צרכים וסיטואציות באופן ישיר עם השני

היא מסרה שאת היחידה שמבינה אותה.שםאנונימי
תודה על תגובתך, עזרה לי גם להבין מה באמת הפריע לה.
שמחתי לעזורoo
האמת שזה מוזר שהיא לא יודעתהמקורית

והיא צריכה לעבוד על להכיר את עצמה ולהביע את עצמה ברורות

ואתה - לגלות רגישות ולשים אותה בראש סדר העדיפויות. היא לא צריכה להיות מאוד חולה כדי לא לארח. ועם זה שהיא אמרה לך שהיא לא תגיע לארוחה (מה זה אומר בכלל לא להגיע כשאתה מארח בבית שלך?) היה אמור לגרום לך להבין שאתה מחזלש אותו

אגב,מי עשה הכנות ובישולים לאירוח הזה?

אח שלי קח אותה ליוםהגיבן מנוטרדהםאחרונה

כייף פנק אותה

תתנצל תהיה גבר

יאלה דף חדש 

בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elico

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אוי, חייב חייב חייב טיפולזיויק
שולח חיזוק
תודה לכולם!אמאגיבורה

קוראת ולוקחת לתשומת ליבי...

בסוף הוא באמת התקשר לער"ן, גם אם זה לא ממש תאם סיטואציה זאת הייתה התחלה טובה ב"ה שעודדה אותו מאוד. לכל השואלים בנושא זאת כמובן הייתה סיטואציה שלא קרתה בעבר, אין סימנים או דגלים אדומים בענייני אלימות ומעולם לא חשנו מאיימים בבית. פשוט אדם מוצף וחם מזג שלא הצליח לשלוט בעצמו (כמובן מבלי להוריד בחומרת העניין והצורך בטיפול) ובטח שלא התכוון לפגיעה פיזית בשום שלב.

דיברנו אחרי זה עם הילד לשמוע מה הוא חווה ולהסביר את הסיטואציה מהצד שלנו, וכמובן התנצלות

.. בתקווה לצמוח למקומות טובים יותר!

שוב מודה לכולם על התגובות... 

כל הכבודזיויק
בהצלחהתהילה 3>
ממליצה לשים לב שהוא לומד לעבוד עם עצמו ומקבל כלים לעשות את זה. וגם את צריכה להיות בעמדה בריאה כלפי זה. לא לגונן עליו אי להצדיק אותו. להרשות לעצמך להיות אמביוולנטית סביב סיטואציה כזאת מאתגרת. 
גם אשתי שלחה אותי לכל מידי דבריםהגיבן מנוטרדהםאחרונה

במרוצת השנים שלנו יחד

עזר לא מעט

עדיין יש נפילות

למרות שהכי עזר לי המילואים

פסיכופט בקרב

ילד טוב בבית

בהצלחה

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

אתה לא צריך להרגיש כמוה בשביל להיות אמפתיבארץ אהבתי

היא מרגישה רגש, שגם אם הוא נובע מפרשנות לא נכונה של הסביבה - הוא עדיין רגש קיים שמקשה עליה כרגע.

אז לפני שאתה מנסה לעזור לה, למצוא לה פתרונות, וכו' - קודם כל היא רוצה שתבין אותה איפה שהיא נמצאת, שתחבק את המקום שבו היא מרגישה בודדה ולא מוערכת.

הרבה פעמים רגשות כאלו באמת מושפעים מהאופן שבו אנחנו מפרשים את המציאות סביבנו. וזה לרוב מושפע מחוויות ילדות ודברים אחרים שהשאירו בנו רושם. ולכן שני אנשים שונים יפרשו באופן שונה את אותה סיטואציה, וירגישו אחרת בהתאם.

אז יש סיכוי שהפרשנות שלה שגויה, וההסתכלות שלך נכונה יותר. אבל כנראה שהחוויה של בדידות וחוסר הערכה של הסביבה טבועה בה בגלל חוויות קודמות בחיים, וזה מה שמשפיע גם פה (זה ניחוש שלי, אולי יש דברים אחרים שמשפיעים על הפרשנות והחוויה שלה).

בשלב ראשון פשוט תנסה לקבל את החוויה שלה כמו שהיא. לדבר איתה על הרגשות שלה, על כמה זה באמת לא נעים להרגיש ככה.

אחר כך אפשר גם לשאול אותה אם היא רוצה לשמוע איך אתה רואה את הדברים, או אם היא רוצה לחשוב על פתרונות, וכו'. אבל זה לא יכול לקרות לפני שנותנים מקום לרגש שכרגע היא מרגישה.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

❤️🫶😘תהילה 3>אחרונה
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוט
אני אף פעם לא מגיבה בפורום הזה, אבל הייתי חייבתאמהלהאחרונה

את צריכה להדפיס את זה

ולתלות בשער בת רבים

איזה בעל מיוחד היה לך

באיזו זוגיות מופלאה זכיתם.

איזו זכות ללמוד מכם ולגדול

תודה על מה שכתבת

תודה שזיכית אותי להכיר טיפה מן הים

שהקב"ה יתן לך המון כח ושיהיה לך רק טוב.

בבקשה תכתבי את זה גם בפורום שלנו (הו"ל)

כל כך הרבה זוגות ירוויחו מזה

מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגר

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

כן, יצרו את זה בכוונהtal-Assembly

ויש בזה מחלוקת ראשונים (רמב"ם וראב"ד) למה עשו את זה

👍קעלעברימבאראחרונה
מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך