מחפשת מדרשה!!!!!!!!!!!רוקדת בגשם =)

בס"ד

שלום לכולן!!!
אני בשנה שנייה של שירות כרגע, מחפשת מדרשה לשנה הבאה ואשמח בכל עזרה שתוכלו לספק.. 
אני מתלבטת בין שלוש מדרשות: מדרשת שבות רחל, שירת חברון ומדרשת הרובע.
השאלות שלי הן כדלהלן - 
1. מהו סגנון הלימוד של המדרשות? על מה הדגשים? (אמונה, מוסר, חסידות, תנ"ך, הלכה)
2. שמעתי שמדרשת הרובע מתמקדת פחות בחסידות והלכה ויותר תנ"ך, האם זה נכון בצורה משמעותית?
3. מהו סגנון הבנות שמגיעות לכל מדרשה?
4. אם הייתן צריכות לבחור מדרשה אחת מתוך השלוש, מה הייתן בוחרות ולמה, נמקו פרטו והסבירו..

בכללי, מה הסגנון? מהם ההבדלים? בסגנון, היקף, רמת וצורת הלימוד, בסגנון הבנות שמגיעות, הקשר עם הצוות, האזור והאווירה הכללית... כל מה שעולה לכן לראש..

אני מניחה שזה כבד, ואתן לא חייבות באמת לענות על הכול, אבל ממש אעריך את זה אם תוכלו לפרט כמה שאפשר ולהסביר.. אפילו "להתלבש" על אחת מהשלוש ולפרק את מאפייניה לגורמים... 

תודה רבה רבה בכל מקרה, ושבת שלום שתיהיה =)

היי רוקדת בגשם מדרשה טהר

בע"ה

שבוע טוב, וחודש שמח בע"ה

לגבי המדרשה שאת מחפשת, אני למדתי בטהר שביד בנימין לפני שנה.

אני חייבת להגיד לך שבאמת לא הכרתי מדרשה כזאת..מבחינת הלימוד, שמלמדים חסידות, תנך, עבודה על המידות

ברמה יוצאת דופן ועוד..

יש שם אווירה משפחתית, יש ליווי לבנות לאורך השנה, טיולים שווים, מלווה מלכה, פעילויות התוועדויות וכו

אם את מעוניינת אשמח לדבר איתך בפרטי 054-5546964 

שירת חברון =)תל-אביביתאחרונה

מוזמנת באישי יותר פירוט..

נראה לי שהכי טוב זה פשוט ליסוע לבדוק ולראות איפה את הכי מתחברת כי ההבדלים לא כל כך מהותיים...

בכל מקרה, שירת חברון-

הרבה הרב קוק, ולומדים בעיקר- מידות (מסל"ש, שמונה פרקים, מידות הראי"ה, מוסר אביך, סדנת עבודת המידות ועוד..., תנ"ך (לך-לך, שמואל, מלכים, תהילים, ועוד...), אמונה (מהר"ל, כוזרי ועוד...) והכל בגודל ומתוך עומק וראיה כללית... 

ממש מדהים ומיוחד

יש קצת חסידות מידי פעם, אבל הדגש באמת במדרשה הוא על החיבור לכלל ישראל, ומה המקום שלך בתהליך הזה שעם ישראל נמצא בדור הזה, ולחיות כמה שיותר את כלל ישראל, ולראות הכל (זה ממש מתבטא בלימוד התנ"ך)- מתוך מבט כללי, אחדותי ומרומם!

הלכה- שבת וכשרות (ולשון הרע), אבל אם את רוצה עוד את יכולה לקבוע חברותות...

הסגנון- בנות איכותיות ממש אחרי שירות- קומונריות, מדריכות, גרעינים, והדרת...

חוץ מזה- 

הלימוד- בעומק, ממש נפתחים לך עולמות חדשים, ויש חיבור לחיים, והאוירה מאוד נעימה וטובה ופתוחה, בערך 25 בנות, הרבנית נעמה כמובן ממש מקסימה ויש יחס אישי מכל הצוות,

ויש גם מגוון גדול של רבנים ורבניות ונשים שמלמדים, ואת יכולה לבחור למה את נכנסת ולמה לא,

אוכל- יש מטבח ויש מבשלת או בנות שמכינות וזו המלגה שלהן (יש גם מילגות אם מישהי צריכה!)  ואת לא צריכה להתעסק בלהכין לך את האוכל, ומצד שני המטבח פתוח והוא צמוד לבית מדרש אז זה ביתי וכיפי ואת יכולה לאכול כשאת רוצה.. 

והחדרים- מעל הבית מדרש, אז לא צריך לצאת בקור החוצה ויש זולות ויש בחוץ דשא ונדנדה והאוטובוס עוצר בדיוק בכניסה למדרשה והכל ממש כיף...

ויש עוד המון דברים ...

וכמובן- מערת המכפלה וחברון!

שבתות- תפילה במערה, וגם ביום יום- שחרית ומנחה- חופשי בנות יורדות (עולות?;) להתפלל במערה,

זה חיבור (חברון=חיבור) מאוד מיוחד לאבות ולארץ ישראל בכלל, יש חבורות פעם בשבוע עם נשים מחברון..

בקיצור, מדרשה מדהימה ברוך ה' )

תרבות המדרשות ב2025Sarah1920

קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"

העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת

עזרה?

מדרשת בת ציוןאנונימי (פותח)
שלום רב, לאחרונה ראיתי כמה פרסומים ישנים על מדרשת בת ציון בירושלים, רציתי לדעת האם מישהי מכירה את המדרשה ויודעת האם היא פעילה? ואם כן למי אוכל לפנות לעוד פרטים? ובנוסף אשמח להמלצות למדרשות שילוב בירושלים, תודה!
כן, היא פעילהנקדימון
את מדברת על זו של הרבנית מגנס, כן?
כןאנונימי (פותח)
את יודעת למי אני יכולה לפנות לעוד פרטים?
יש לי מספרי טלפון של מי שמנהלת אותהאנונימי (3)אחרונה

הרבנית ציפי אברהמסון 0528308052

תפני אליה.

מלגות במדרשהאנונימי (פותח)

היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.

אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,

אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי

תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה

שאלה..אנונימי (פותח)

לא יודעת כמה פעיל פה, יכול להיות שמישהי תראה תוכל לעזור לי..

יודעות כמה עולה תכנית של שנה מלאה במדרשת אורות עציון? (גבעת וושינגטון)

תודה!

לא למדתי במדרשהאנונימי (3)

אבל למה לא להתקשר לשאול?

חוץ מזה, במדרשות\ישיבות מתחשבים בדר"כ ביכולת הכלכלית

עזרה בבקשההה!!!!!!!פלוניתאלמונית70

שלום לכולן!

אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,

מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו... 

אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי.. 

תודה רבההה

היי, מישהי יכולה להמליץ לי על מדרשה?עפה
אני מחפשת מדרשה האמת ממש קשה לי להגדיר את הסגנון.. כאילו דוסית אבל לא מידי.. מקום שמשלב הרבה חסידות וגם את המקום של אומנות/חיבור לנפש וכל זה.. ומדרשה מלאה לא שילוב וכאלה..
אם מישהי יודעת על משהו שיוכל להתאים לי אני ממש ממש אשמח לפרטים
אה ואני לפני שירות
מישהי?😟עפה
אולי מתת בכרמיאל יכול להתאים לךירושלמית:)
הסגנון הוא לא הכי דוסי, אבל יש שם מגוון ענק של בנות (לדעתי זה חלק מהיופי)
יש לך מספר או משהו?עפה
יש באתר שלהם מספר ליצירת קשרירושלמית:)
ממליצה למלא את השאלון הזהירושלמית:)
תודה אנסה!עפה
וואלה המליץ לי על מתתעפה
מגניב😂ירושלמית:)
שובה? בעפרהתפוחית 1
תבדקי לגבי תכלת בצפתפלוניתאלמונית70אחרונה

לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת

אהלן צדיקותתאנונימי (פותח)

אהלןןן מישהו מכיר מדרשה ברסלברית בסגנון גבעות וכזה??  ממש אשמח לשמועע

מדרשת טהר- ביד בנימיןעשב לימוןאחרונה

מדרשת תכלת בצפת

מדרשת הרובע ובינתאנונימי (פותח)
שנה טובה, תוכלו בבקשה לספר קצת על הסגנון של מדרשת הרובע ובינת? מה הסגנון של הבנות שם ומה ההשקפה של המדרשה? האם מישהי מכירה איזה שיעור שמייצג את התפיסה של המדרשות? ויש למדרשות האלו שדכנית או מישהי שמתעסקת בשידוכים לבוגרות?

אולי יעניין אותך