עצרת המיליוןחוזרת
מתי ואיפה היא? (מתי בשעות ולא בימים... ‎‎)‎
והסיבוש בסוף בראשון או בשני?
16:00מופים

בתחנה מרכזית

והסבו"ש נדחה לשני

תודה ‎חוזרת
למה חשוב ללכת לעצרת- הרב שמואל אליהואיש השקים
אם לדעתנו השתתפות במלחמות ישראל היא "מצווה". אם לדעתנו גדול הנהנה מיגיעו יותר ממי שמתפרנס מהצדקה.
למה אנחנו משתתפים בעצרת נגד חוק הגיוס החדש. הרי החוק הזה נועד לשתף את החרדים בעבודה ובהגנה על המדינה שהיא כשלעצמה מצווה גדולה.

יש שואלים למה אני וחברי ראשי ישיבות הציוניות הגדולות קוראים להשתתף בעצרת החרדים על גיוס לומדי תורה. למה אלפי בחורי ישיבות הסדר יבואו להשתתף בעצרת הזו? הרי אנחנו רואים את השירות בצבא כמצווה גדולה. בגלל המצווה הזו גם שירתנו בצבא וגם חינכנו כך את תלמידינו. גם המהלך שגורם לחרדים להשתתף בשוק העבודה הוא מבורך וחיובי ועל פי ההלכה, אם כן למה אנחנו מצטרפים למאבקם של החרדים.

יש כמה סיבות לדבר, הראשונה היא הדרך הדורסנית של הסנקציות הפליליות שהובילו אנשי יש עתיד. בשעה שהקימו את הממשלה הנוכחית הוחלט שהולכים על הידברות, מהלך בהסכמה ולא באמצעים פלילים. חלקים בחברה החרדית כבר מתגייסים, חלקים אחרים עובדים, חלק לומדים במוסדות אקדמים. יש אפשרות לעודד את התהליך ולהניע אותו באמצעים כלכליים.

לעומתם יש כאלה שרוצים לחנך מחדש את החרדים. לצערנו גברה ידם של חברי הכנסת מיש עתיד על חברי הכנסת מהבית היהודי והוחלט בוועדה על סנקציות פליליות. על זה לבד צריך למחות. צריך לתת כוח לאנשים שפועלים בלי שנאה, בלי רצון לחנך את החרדים. בלי רצון לכפות עליהם את אורחות חיים.

ההתעקשות של יאיר לפיד ומפלגתו לכפות על החרדים מהלך כל כך משמעותי מזכירה קצת את השנאה של אביו לחרדים ולדתיים. הניסיון לכופף את ידם של החרדים במקום שאפשר ללכת בהדברות. זה מזכיר את הסיפור של חורבן גוש קטיף.

יאיר לפיד עצמו כתב בידיעות אחרונות כי היה ברור שהגירוש מגוש קטיף לא יביא שלום. הוא נועד רק כדי לכופף את ידי הציבור הדתי לאומי, להראות לו שהוא לא בעל הבית על המדינה. יש יותר מתחושה שיאיר לפיד מנסה לעשות לציבור החרדי את אותו הדבר. לנסות לשבור אותו במקום לדבר איתו. אנחנו חייבים להתקומם בכל הכוח נגד הדורסנות הזו של יאיר לפיד וחבריו.

הסיבה השנייה היא הכבוד לעולם התורה של הציבור החרדי. אנשים שמקיימים את המשנה באבות כפשוטה, "פַּת בַּמֶּלַח תֹּאכֵל וּמַיִם בַּמְּשׂוּרָה תִּשְׁתֶּה וְעַל הָאָרֶץ תִּישָׁן וְחַיֵּי צַעַר תִּחְיֶה וּבַתּוֹרָה אַתָּה עָמֵל". גם אם אני חלוק עליהם בכמה דברים אינני יכול להתעלם מהמסירות נפש שלהם לתורה. על זה אמר דוד המלך בתהילים: "חָבֵר אָנִי לְכָל אֲשֶׁר יְרֵאוּךָ".

הסיבה השלישית היא הכאב. אי אפשר להתעלם מכאב של מאות אלפי אנשים שנשבר מטה לחמם בעקבות הקיצוץ החריף שיאיר לפיד כפה על תקציב הישיבות. אי אפשר להתעלם מכאב משפחות שלמות שנשארו בלי פת לחם וטיטולים. גם אם אנחנו לא מסכימים עם אחינו בכל, אנחנו לא יכולים להתעלם מהכאב. "עימו אנכי בצרה".

בכוונה לא אענה על השאלה למה אני לא נוקם בחלק מהחרדים שלא מתייחסים אל עולם התורה הלאומי בכבוד. כל מי שעיניו בראשו מבין שנקמה ונטירה היא הפך מדרכה של תורה. היא גם לא יעילה. המחלוקת בנינו משרתת את השמאל הישראלי יותר מכל דבר אחר. אנחנו צריך להרבות אחדות וסוף הכבוד לבא.

תגובה עם ציטוט | תגובה מהירה (ניהול: למב
כתיבה יפה!חרדי מקורי
הוא מסביר יפה ובטוב טעם
למה לא ללכת לעצרת - אני.כורש

אני לא חש בנוח לחלוק על גדול תורה שכזה. שאותו אני מעריך מכבד ומוקיר.

גם אם כל מה שכבוד הרב אמר נכון :
הן הסיבה שיש דרך דורסנית בסנקציות על הישיבות, הן הסיבה שיש לרב כבוד לעולם התורה החרדי והן מסיבה של כאב על שבר מטה לחמו של חברי.

אני חושב שלא רק שלא צריך ללכת להפגנה שכזו, צריך לעשות הפגנה שכנגד.

לדעתי, שוודאי בטח לא אכפת לכם ממנה. נעשה פה שימוש ציני בתורה בשם התורה. ובסוף זה רק מוריד את הערך של התורה בעיני הציבור הכללי.

אני יוצא מנקודת הנחה שתלמוד תורה הוא דבר חשוב, הכי חשוב. אבל עם ישראל לא פחות חשוב מזה.
אני חולק על ההוא אמינה של העולם החרדי שאין הוא צריך לשאת בנטל החברה. ואל תגידו לי שהנטל שלהם הוא לימוד תורה כי זה לא אכפת לי. גם אני לומד תורה גם חברי בישיבות לומדים תורה. הציבור שלנו מצמיח גדולי תורה. אולי לא באותה כמות אבל עם איכות.

ועל האכות הזו יוצא קיצפי על אחי החרדים.
וכאן אני תוהה, וכי בשל שנה או שנתיים בצבא או בשירות לאומי יפגע לימוד התורה שלכם? עד כדי כך אתם לא מאמינים בעצמכם? אתם מסוגלים להרבה יותר מזה. [דרך אגב, מניסיון אישי , אין הלימוד לפני צה"ל דומה ללימוד אחרי צה"ל] אבל נניח שיש פחד מהלא מוכר, נניח.
לקרא לזה גזרת שמד? מלחמה? למות על קידוש ה'? מלחמה על כבודה של התורה? [ציטוטים מפשקווילים בירושלים] 
אתם יודעים מתי יהודים הרגישו ככה?! אתם לא רוצים לחזור למקמות כאלה ולמצבים כאלה. בסוף בסוף טוב לכם פה וההשוואה למצבים כאלה מקוממת אותי.

כאילו איפה אתם חיים? 

קראתי איפשהו, נדמה לי בשם הרב חיים נבון. שאם אדם דתי יעלה לאוטובוס ויראה מקום פנוי ליד חרדי ומקום פנוי ליד חילוני ליד מי הוא ישב? והוא אמר כך: העולם שלי דומה הרבה יותר לעולם של החרדי, וודאי שיהי לנו נחמד לדסקס על הדף היומי והפרשת שבוע במשך הנסיעה אבל אני אשב ליד החילוני. למה? כי החילוני לא יעשן לי בפרצוף!"
כמובן שצריך להימנע מהכללה וודאי שלא זו הייתה כוונתו. כוונתו הייתה כך: החילוני מתחשב בסביבה שבה הוא חי, הדוגמא של העישון היא דוגמא שוודאי אינה תואמת 100 אחוז אבל רק ניקח את האוטו לסיבוב בבני ברק ונוכל כולנו לטעון כך "תראו תמשוגעים האלה קופצים לכביש.." אז לא כולם ככה, נכון. אבל הרבה מכולם, הם ככה מנטלית. 
אין התחשבות בחברה הכללית [לא הפנים מגזרית], במילים אחרות שיווין בנטל. 

המשחק פה הוא לא אם הלימוד תורה חשוב, וודאי שהוא חשוב. המשחק פה הוא על זה שהחברה זוכה ליצור משהו ביחד או לדידכם נאלצת לעשות משהו - והחברה רוצה שכולם ישתתפו בזה. זה פשוט לא הוגן שאני אדפק ומישהו אחר ינוח על זרי הדפנה. לא פייר.
וזה מה שמציק.
בתור אדם שחשובה לו המדינה כנראה יותר מכם וחשובה לו התורה לא פחות מכם אני חייב לומר עד כאן. זה פשוט לא בסדר.

לנכס את המשחק למרמס התורה רק רומס אותה יותר כי זה לא האישיו. והדרך שזה נעשה היא די המוצא האחרון.. היה לכם 60 שנה להבין שאתם לא חייים לבד ולנסות למצא פיתרון ולא לדחוף ת'ראש לחול.
ולהגיד שצר לי שנשבר מטה לחמם... גם לי צר אבל שנשבר מטה לחמי אני הולך לעבוד כמו כל גדולי התנאים שיחד עם לימוד התורה שלהם גם עבדו למחייתם אפילו בעבודות בזויות כמו 'פחמי'.

כתיבה יפה!אדם ישר

הסברת יפה ובטוב טעם

<ר>

כתבת מאוד יפה.הלליש

וחוץ מכל זה-

ראשי הציבור הלדיים לא מעוניינים להיות עם הציבור שלנו בחזית הזו-

לכן,

אני לא מצליחה להבין למה יש אנשים אצלינו שמתעקשים להצטרף אליהם...

כי הם מסתכלים מנקודת מבט כלל ישראלית ולא ציבורית.עוגי פלצת

ואם יש טענה שמושמעת מצידנו כלפי הציבור החרדי...

זה ההסתכלות רק על טובת הציבור...

ענית לי? עריכה: קראתי שוב>>>הלליש
עבר עריכה על ידי הלליש בתאריך כ"ט באדר תשע"ד 22:52

והבנתי את התשובה,

אבל יש לי המון מה לומר עליה.

ההסתכלות הזו לא נכונה תמיד לדעתי,

אבל זה ארוך ואין לי כח לפרט פה הכל...

הא! ולי יש מה לענות למה שתעני! עוגי פלצת
הלליש

אז 'תה יכול לענות פה בלי שאכתוב

אם ממילא אתה יודע

אני בכל זאת רוצה להיות הוגן עוגי פלצת

טוב נו, אני אגיד חלקהלליש

ציבור צריך גם לדעת לדאוג לעצמו, ולא רק לכלל ישראל.

החרים לא רוצים אותנו איתם כי זה לא טוב להם פוליטית.

א.  זה מראה שזה עניין של בני ישיבות ולא רק של חרדים

ב. הם יצטרכו לעמוד לצידנו במערכות על א"י (הצבעות בכנסת וכו')

ועד כמה שזה כואב לשמוע את זה- זה מהזמנים שהם מקבלים ימבה של כסף לישיבות שלהם,

לא מתאים להם לעזור בזה.

את זה שארץ ישראל גם כתובה בתורה נניח לרגע.

לא רואה שום צורך להתאחד עם ציבור שלא רוצה איתך איתו ומזלזל ביראת השמים של התדלי"ם ובלימוד התורה 

אצלינו פעם אחר פעם.

בקשר לכלל ישראל- אני בהחלט חושבת שציבור שמקריב מעצמו כל כך הרבה למען כלל ישראל , ומקרה הזה למדינת ישראל-

יכול לקבל הסדר הרבה יותר טוב לבחורי הישיבות שלו עם קצת משא ומתן.

ציבור צריך גם לדעת לדאוג לעצמו ולבחורי הישיבה שלו. 

מצטערת, אבל הרבה מאוד ת"ח משרתים אצלנו בצבא, ואין שום סיבה שהם יקבלו שנה פחות להיות בישיבה,

בגלל שרבני הציבור מתעקשים להילחם עם החרדים במערכה הזו.

עוד דבר- לא מאמינה, ומתוך הכרות עמוקה עם העולם החרדי- שאכן כולם יושבים ולומדים תורה כל היום.

אין דבר כזה.

הם לא באמת טורחים כולם לשבת וללמוד. מי שלא לומד- בהחלט מן הראוי שיתגייס,

בלי שום קשר לאמונתו בציונות. הוא גר כאן? זו ארץ עם מלא מלחמות? הוא ממילא מתבטל בחלק ניכר של הזמן?

בקשה, שייתן מעצמו למענו, לא רק למען הסביבה.

לך תראה כמה חרדים עושים תארים. כמה עובדי בהייטק. כמה רשומים בכוייללים ולא לומדים כמו שצריך-

זה רק בשביל לקבל דירה ושידוך טוב.

וסליחה על הישירות, אבל להיות בפורומים הרבה זה גם לא תורם ללימוד התורה.

אני פשוט לא חושבת שיש בכלל מקום להשוואה בין מכלול בחורי הישיבה החרדים למכלול בחורי הישיבה הדתלי"ם.

אצלינו- מי שמתאים לו לומד, מי שלא לא, וגם מי שלומד- רובם מתגייסים.

שם- אחוזי ההתגייסות קטנים מאוד, וגם מי שלא לומד לא מתגייס.

אפשר לענות לך?טופי תות

בלי הכללה כמובן.

בתור מה שאני רואה שקורה.

מי שלא לומד ולא הולך לצבא- הוא פרזיט! 

וזה החינוך שקיבלתי.

אמא שלי בעצמה דאגה להכניס כמה בחורים שלא למדו לצבא.

בגישה של- אם אתה לא מגן על העם בכח התורה, לפחות תשרת!!

(כמובן גם מהצד שלא יתבטלו, ויעשו משהו מועיל)

יפה מאוד, וזה מיעוטים.הלליש

בעיני, מי שיוצא לעבוד- מחוייב לפני לשרת בצבא.

כל עובדי ההייטק החרדים ומוציאי התארים התגייסו?

לא יודעתטופי תות

ושוב, מהסביבה הקורבה שלי, וממה שידוע לי- אני רואה שכן התגייסו, ואלה שלא- עשו שירות אזרחי, ואלה שלא- מתנדבים בהצלה/זק"א/מד"א.

הנתינה צריכה להיות בהתאם לחוק.הלליש

מי שמתנדב בזק"א והצלה זה יפה מאוד,

אבל יש כללים במדינה הזאת.

ואני מכירה מאוד טוב את העולם החרדי,

האחוזים שמתגייסים הם נמוכים, ולא בהתאמה לאחוזי הלומדים.

מסכים עם לא מעט מתגובתך, ועדיין הכיוון שמהדהד ממנהעוגי פלצת

היא כניעה של הציונות הדתית

מהרעיון של התעלות מעל האינטרסים הצרים.

אכפת לנו מעצמנו, ואנחנו מתחשבנים.

אז הפכנו מתלמידי הראי"ה קוק,

לאנ"ש דק"ק המזרחי, העושים לנפשם...

לא בטוחה שהרב קוק,הלליש

היה אומר שבכל מצב ללכת עם "כלל ישראל".

זה לא כניעה, זה ידיעה מתי נכון ללכת כך, ומתי לא.

עוד שנה של לימוד תורה לבחורים התדלי"ם-

זה עשיה למען כלל ישראל.

לא למצוא הסכמים טובים לבחורי ההסדר- כי הולכים עם החרדים דווקא,

זה פגיעה בכלל ישראל,

בעוד כמה מישורים, לדעתי.

אני לא בטוח שהרב קוק מכיר דבר אחר חוץעוגי פלצת

מכלל ישראל.

ושאנחנו עוד זוכרים באמת מה זה כלל ישראל.

הרבה דברים שעשינו פעם בגלל כלל ישראל -

והיום עושים בשביל הריספקט הציבורי...

(זו כמובן הראייה שלי, אבל גם דברייך הם לא יותר

מאשר הראייה שלך)

אז אני רוצה להסב את תשומת ליבך-הלליש

שיש הרבה מקורות ברב שמדברים על הפרט, ולא רק על הכלל,

אבל במחוזות מסויימים מאוד אוהבים לטטא אותם.

ומה שאמרתי זה גם מכלל ישראל,

צריך לראות את ההשלכות בפועל- ולפי זה לראות מה יהיה פה כלל ישראל ומה לא.

יש פרט, ויש כלל, אבל מי מדבר על "ציבור"?עוגי פלצת

וההסתכלות שאת מציגה לצערי שקועה באינטרסנטיות

מגזרית עד ארכובותיה.

החיפוש של הטובה לכלל ישראל הוא חכמה לאחר מעשה.

הוא לא.הלליש

אבל אין לי כח להסביר

כי אין כזה דבר ציבור!!עוגי פלצת
בסדר,לא קראת את מה שכתבתי נכון פשוט, זה הכל.הלליש
כואב לי כמה דבריםמופים

1. אתה לא מתייחס אלינו כאל אחים שלך! הגישה הזאת לרצות לשבת ליד חילוני ולא ליד חרדי לא מסתדרת עם אהבת ישראל. ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא, וכל שכן ישראל שלא חטא.

2. וזה העיקר - זה נורא איך שאתם לא מבינים! אנחנו מאמינים במה שאנחנו אומרים! אנחנו באמת חושבים שזה אסור לגמרי ברמה של יהרג ואל יעבור! 

אתה חושב אחרת? אני אפילו לא אנסה לשכנע אותך. אבל יש כאן רבנים גדולים מאד, הרבה יותר גדולים ממני וממך, שהגיעו למסקנה הזאת להלכה.

בכל מחלוקת גם אתה נוהג כך? אם הרב שלך סובר שמצוה לשים טלית מסוג מסוים, ורב אחר חושב שאסור וצריך דוקא טלית אחרת- ויעשו חוק לשים דוקא טלית כמו שלך, אתה לא תבין שאותו יהודי יזעק שיש כאן כפיה על הדת, וזה גזירת שמד, ויהרג ואל יעבור?

אתה לא תתמוך בו?

הרי הוא מחויב להקשיב לרבו, גם לדעתך. 

תפסיקו לחשוב שאנחנו משקרים! אנחנו ממש מאמינים במה שאנחנו אומרים, באמת נסכים למות ולא נלך לצבא.

באמת באמת!

צר לי שזה הפיתרון שנמצא לנכון.מוטיבציה

גם אם אתם מאמינים במה שאתם אומרים, זה **לא** יכול להיות הפיתרון.

עם כל הכבוד, יש כאן מדינה ואתם חלק ממנה.

ההשואה לטלית היא, במחילה, לא רלוונטית.

וכמובן שאין כאן שום דבר אישי.

שבוע טוב וחודש טוב.

לא ענית לי כלום!מופים

סתם החלטת שזה **לא** יכול להיות פיתרון

ובגלל שאנחנו חלק מהמדינה אנחנו לא יכולים לעשות את זה.

מאיזה דין?

ומה ההבדל בין זה לטלית?

למה זה לא רלוונטי?

את אומרת דברים סתומים, ואת עדיין לא רב כזה גדול, שנתייחס לדבריו רק כי הוא אמר אותם...

להזכירךשורש וגרביים
הרב שטינמן שבשמו מתקיימת העצרת בעבר היה בעד גיוס לכל מי שלא שלומד.
(גם לכתוב בערוץ 7 נקרא לא ללמוד)

ובנוסף ידוע וברור שעסקנים מכתיבים את דעתו בכל עניין וספיציפית בנושט הגיוס התפרסמו הקלטות שמראות מי מנהל את הענינים

ככה שברור שההתנגדות לגיוס לא נובעת מטעמים הלכתיים אלא חברתיים.

אז תפסיקו עם כל הקטע של יהרג ואל יעבור ושאר ההגזמות
זו הפגנה שבאה לשמור על ההרגלים הגרועים והנצלנים של המגזר החרדי, ולא על ההלכה

תן לנו לדבר בשם עצמינומופים

אתה לא יכול להחליט מה אנחנו חושבים.

אתה חושב ש"ידוע" ו"ברור" שהעסקנים מחליטים

אז אתה חושב, יופי לך!

כיון שהחרדים לא חושבים כך, על מאות רבניהם, זה לא משנה מה אתה חושב, אלא מה אנחנו חושבים

והרבנים שלנו מורים שיהרג ואל יעבור.

זאת הוראה שהיתה לפני 15 שנה של הרב שך. אני עוד זוכר שהייתי בחור וראיתי את זה בעיתון.

והמשגיח בישיבה מסר שיחה והסביר למה זה נחשב שמד.

אתה לא מבין שאף אחד לא מגזים כאן. מדברים על יהרג ואל יעבור ומתכוונים לזה לגמרי לגמרי.

אבל ממך לא ציפית לכלום, מבחינתך הרבנים יכולים לקפוץ, אתה מחויב רק למה שאתה רוצה, והרבנים הם סתם קישוט שיהיה על מי להתעצבן

אני מדבר כאן על חבר'ה שאכפת להם מהקב"ה...

תמשיך להתכחש לעובדותשורש וגרביים
חבורת עסקנים שולטת שנים ב"דעת תורה" ואפילו אחרינת שמתפרסמת הקלטה אתה ממשיך להאמין.

מתי תבין שהחבורה הזו לוקחת את כל הכסף ושולטת בכל קבלת ההחלטות

כל החרדים יודעים את זה, וגם אתה.
רק שלא נעים לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ
הרב שטינמן יהודי מבוגר וחותם על כל מה שמגישים לו

כדי שתדע שאין שום קשר בין הקב"ה לחבורת העסקנים שנלחמת לשמור על מעמדה

בהרבה החלטות אבל לא בכל החלטהמושיקו
תמשיך לומר את זהמופים

אולי זה ישנה משהו...

יש לך קו מאד עקבי כאן בערוץ

אתה אומר את מה שנראה לך כאילו זה עובדה, וחוזר שוב ושוב

כאילו זה ישנה משהו

אז אני אחחזור.

אתה חושב כך, יופי לך!

אנחנו ברוך ה' יודעים שזה לא כך, ואנחנו מקשיבים לרבנים שלנו.

הא' ב' של פלורליזם זה לתת לשני את הזכות להביע את דעתו, ולהאמין לו שמה שהוא אומר, זה באמת מה שהוא חושב

אתה באמת חושב שאני אלך לקרוא?מופים

זה שיש עוד אנשים שחושבים כמוך, אני יודע.

אז מה?

אתה מגוחךשורש וגרביים

טוען שאני ממציא ולא מוכן לקרוא את ההוכחות.

תמשיך להחזיק במציאות המדומיינת שלך

להביא כתבות בעיתונים זה לא להוכיחמופים

ולא אמרתי שאתה ממציא, אמרתי שאתה חוזר על דבריך וחושב שזה יהפוך להיות נכון

ברור לי שלא המצאת, אלא קראת את זה אצל אנשים אינטרסנטיים

אין לי מה להגידשורש וגרביים

תשמע באזניך הקלטה של חבורת עסקנים מחליטה לרבנים מה לחשוב.

זה עובדה ולא דיעה

הטענה הזאת עתיקת יומין בערך מזמן משה רבינומינימאוס2

שהרב לא יודע והעסקנים מכתיבים לו

לפי זה אי אפשר להפסיק לשאול רבנים כי מי אמר שהם אכן יודעים

תראה,מוטיבציה

לפני הכל: ברור לי שלא-משנה-מה-אני-אכתוב, לא נסכים על זה.

אני לא רואה את הציבור שלנו ואת החרדים כשני גופים נפרדים. אנחנו אחים ואין בינינו מחלוקת על זה.

בכל אופן,

לא הגיוני שרק חלק מהאזרחים ישרתו בצבא וחלק לא.

אם באמת מדובר ב"גזירת שמד" (אני כותבת את זה ולא מאמינה לעצמי), למה אתם לא דואגים לשאר העם? אולי אף אחד לא צריך לשרת? אולי לא צריך שיהיה צבא כלל ועיקר? ומה אז? מה יקרה אז?

לא הגיוני שכל המעמסה תיפול רק על חלק מהעם.

לא ייתכן שציבור מסוים יחיה מכספי ציבור (כפשוטו!) ולא ייקח חלק במדינה הזו, על כל המשתמע מכך.

לא ייתכן שאני והוא והיא יממנו את אותו ציבור, בעבודה קשה של שנים על גבי שנים.

מדברים על "שבירת מטה לחמם של החרדים". על איזה "מטה לחמם" מדובר בדיוק? זה אבסורדי!

מה שהכי מרגיז בכל הסיפור הוא שזה נראה לכם (לא אישי) - מובן מאליו.

אנחנו חייבים לעשות את זה. אם לא נעשה את זה - "גזירות שמד", "יהרג ובל יעבור וכו'". למה?!

ההשוואה לשואה ולשאר אירועים קשים ונוראים בהיסטוריה היהודית נוראית בעיני. זה דבר שלא ייעשה.

ההשוואה של ראש הממשלה ושל שרים בממשלה (גם אם אני לא מסכימה עם כל מה שהם עושים) ל"עמלק" ולמנהיגים אחרים שעשו כל כך הרבה רע לעמ"י - נוראית בעיניי וכל מילה שאכתוב לא תוכל לתאר עד כמה.

עד לשם אתם מוכנים להגיע?

זו המדינה שלנו. עשינו ועודנו עושים כל כך הרבה בשביל שהיא תמשיך ותתקדם, בשביל להישאר כאן, בשביל להמשיך ולבנות. גם אם כרגע היא לא בדיוק לכתחילה, להמשיך לחיות בה בלי לקחת חלק זה לא הפיתרון.

לגבי הצבא - אני מאמינה שאם יהיה ביקוש אז גם יהיה היצע של מסלולים המותאמים לחרדים. השאלה היא באיזו גישה באים; להמשיך להיות 'ראש קטן' או לראות איפה כן אפשר לתרום.

לצערי, התרגלנו שהציבור החרדי לא תורם מעצמו (ככלל. ברור שיש יוצאי דופן אבל זה זניח), לא עובד ולא מתגייס.

זה לא לכתחילה וצריך כאן שינוי.

אתם חלק מהמדינה וזו בחירה שלכם להיות כאן. הגיע הזמן שתתרמו מעצמכם למענה.

אני בטוחה ומאמינה בערך של לימוד תורה ואין כאן מחלוקת בינינו.

המחלוקת היא על הדרך, על השיח, על זה שגם הציבור החרדי צריך לשאת בנטל החברתי! (ושנים בודדות של שירות בצבא לא יהפכו סדרי עולם. יש לזה תקדימים וד"ל).

{ולא אכנס לפינה של- מי שלא לומד, יתגייס / לא כולם באמת לומדים וכו'. הטענה היא על הגישה הכללית}.

עם ישראל ומדינת ישראל לא פחות חשובים.

אם אתם מוכנים ללכת לכיוון של קרע בעם רק כדי לשמור על האינטרסים הפרטיים שלכם -

פה הטעות הגדולה שלכם.

לרתום את התורה למשחקים שלכם זה חילול השם משווע ולא מוצדק.

שוב, אין כאן שום דבר אישי.

כתבתי בכאב.

שבוע טוב.

מי אמר שיש מישהו שמותר לו להתגייס?מופים

מתי אמרו את זה?

לפי דעתינו

כל עם ישראל צריך לבוא להפגנה

וכל עם ישראל צריך לא להתייצב

את שואלת מי ישמור? שאלה טובה, כשזה יהיה מעשי פשוט נשאל!

יש לי הבנות משלי בנושא, אבל דעתי הקטנה לא משנה

אתם כולכם לא מבינים את העיקרון הבסיסי שאנחנו מצייתים, מנסים להבין, אבל בכל מקרה מורידים את הראש.

איך ידעתי שתתייחס דווקא לזה.מוטיבציה

אבל זה בסדר. כמו שכתבתי, לא נסכים על זה.

תוכל להסביר את השורה האחרונה שכתבת? איך זה בדיוק מתבטא בפועל?

זה נורא פשוטמופים

יש שאלה אם מותר לאכול את האוכל הזה, שואלים רב. אם לי נראה אחרת, חבל! עושים מה הרב אמר

יש שאלה אם מותר ללכת לעבודה מסוימת, שואלים רב. אם נראה לי אחרת, חבל! עושים מה שהרב אמר

יש שאלה אם ללכת לצבא, שואלים רב, אם נראה לי אחרת, חבל! עושים מה שהרב אמר.

זה עובר כחוט השני בכל ההליכות של יהודי.

אצליכם זה לא כך?

נעצור כאן. אתה מוכיח את הטענות שלי אחת אחרי השניה.מוטיבציה

שבוע טוב.

כואב לי יותרכורש

1. אחים שלי אתם, לגמרי.

זה לא נראה לך הגיוני שאני אבחר להתייחס דווקא למי שלא 'זורק' עלי?  לא משו נגדך ולא משו בעדו, מטעמי נוחות גרידא. אז מה אם יש בינינו הרבה ואף יותר במשותף.

2. וזה העיקר . יהרג ועל יעבור ? אתה רואה , אתה עושה זאת שוב. תראה הייתי בצבא ואני אדם דתי, למה אתה לא מאמין לי שלא מיניה ולא מקצתיא? אז אולי קצת מקצתיא, אבל יש נחל חרדי, יש מסלולים במודעין ובחיל האוויר. ואם יהיה ביקוש יהיה היצע.

אבל  לא - אסור. 

למה אסור מותר לכם לשאול? אז תשאל. אני שאלתי. אין תשובה הגיונית, הכל חוזר למקור  החרדים [הכללה גסה, הכוונה למובילי הדרך]] לא רוצים להכיר  בכך שיש מדינה יהודית - המושתת על מצע חילוני. אני לא טוען שמדינה כזו זה אידאלי אני טוען שההתעלמות מהמציאות הזו ומהסביבה העוינת בה אנו חיים זה לטמון את הראש בחול .

ובמתותא מינך, קשרת לכאן טלית ... אז אשתמש בה גם. אני אעדיף לראות את כל עם ישראל עטוף בטלית המקילה ביותר מאשר אותך מחמיר אותי מיקל ואת אלמוני ללא טלית כלל.

מה קשור שמד? מה?

רמיסת התורה? - כולה דעה אחרת שנתמכת בעשרות ומאות תלמידי חכמים.

אני לא אומר לך לשנות ממנהגך בשום דבר. אני אומר שאם תמות ולא תלך לצבא זה דבר אווילי. כמו צאן שהולך לטבח. לא בטוח אני שאין זה נחשב מאותם שהורגים עצמם לדעת ואין להם חלק לעולם הבא כדברי הרמב"ם. - הרוגי מלכות וודאי שאתם לא תהיו.

לא יודע איך התורה שלךמופים

בתורה שלי כששואלי את הרב למה, שואלים כי רוצים להבין, ורוצים ללמוד מזה למקומות אחרים

לא שואלים למה כדי להתווכח

אני יודע את התשובה, אבל אני בכלל לא רוצה להתווכח אתך! זה כך! מה זה משנה בעצם אם אני מבין למה או לא?

ואם לא הייתי מבין, לא הייתי עושה? לא הייתי מסכים להיהרג בלי להבין?!

שמד הוא אדם שאומר לך לעשות דבר שהוא עבירה, ומכריח אותך לזה.

ברגע שזה נעשה בצורה ציבורית זה שמד.

לא משנה בכלל מי הוא האדם שגזר את זה.

במקרה למדתי את הנושא של יהרג ואל יעבור, זאת סוגיא שצריך ללמוד להלכה, ולדעת מה הגדרים בדיוק.

אתה חושב שכאן לא שיך יהרג ואל יעבור? יופי, אז תחלוק!

אנחנו מקשיבים לרבנים שלנו, גם אם יש מקום לדון (ויש!) השורה התחתונה היא מה שהרב אומר, לא המשא ומתן ההלכתי.

למדת בכלל פעם את הסוגיא הזאת שאתה מתווכח?, אתה מכיר את הכללים של יהרג ואל יעבור? או שסתם נראה לך שזה לא שייך כאן וזהו

כשאני שומעת תדיבורים האלו,הלליש

בא לי פשוט מאוד לקחת את החרדים שמדברים כמוך-

ולהעיף אותם למדינה אחרת.

לכו למקום שאין בו מלחמות וציונות,

ולא תצטרכו להתגייס

אבל אז תצטרכו להקשיב לכללים אחרים של מדינות.

אולי לספוג קצת אנטישמיות.

ואז, אולי תשנו את דעתכם בקשר ל"יהרג ובל יעבור".

כי לבינתיים, טובי בחורינו נהרגים- כדי שתשבו לכם בנחת.

עכשיו לא טענת שום דבר ענייניתמופים

סתם שינאה נטו

אני חושב שבתורה שלנו לא חינכו לרצות להעיף אנשים לארץ אחרת

הענין הוא שאת נכנסת לויכוח שלא נכנסתי אליו

אני רוצה שתקבלו שיש לנו דיעה, מוסמכת, רצינית מאד מבחינה תורנית, וזכותינו וחובתינו להקשוב לרבותינו

אני בכלל לא נכנס לשיקולים שלהם

דברים מחרידים ומזעזעים עוגי פלצת
נכון אני מנסה להראות-הלליש

שאין קשר דווקא לציונות.

יש מדינה, ויש לה חוקים וכללים.

לא מתאים?

יש עוד מדינות בעולם.

הרי ממילא ארץ ישראל היא לא קריטריון פה (ראה ערך ההצבעות בממשלה לפני כמה שנים).

יש כאלה שהם באמת בגישה שלךטופי תות

סאטמר למשל. חיים באמריקה...

ההורים של האנשים כאן עלו לכאן לארץ מחולמינימאוס2

וותרו בחלקם על חיים הרבה יותר נוחים ועל המשפחה הקרובה שנשארה שם

איך מסבירים את זה?!

בשביל מה באמת?הלליש
מה זאת אומרת?מופים

כי יש מצוה לגור בארץ ישראל

מה אכפת לנו מהמדינה, יש ארץ, שמצוה לגור בה, אז משתדלים לעשות את המצוה. זהו.

וגם מנסים לשמור על החוק שלה, אין לנו ענין להסתבך עם חוקים של מדינות, אבל לא כשה נגד התורה, אז נילחם בכל הכח, ואם לא יהיה ברירה, באמת נלך מכאן.

ושיהיה מי שישמור על אשתך והילדים זה נגד התורה?הלליש
עוד פעםמופים

את נכנסת איתי לויכוח

בסוף אני אענה לך, תיזהרי!

אני בכוונה לא מתוכח, גם מהסיבה שאין טעם, חונכת לזה, וגדלת לזה

(גם אני חונכתי כמוך, אבל מילא)

את לא עונה לי בכלל!!!!!

אני מדבר על זה שמקשיבים לרב, לא על עצם הענין

3 ניחושים:מינימאוס2

1. בגלל השקט הבטחוני

2. בגלל רמת החיים הגבוה

3. כדי להתחמק מהגיוס חובה בחו"ל

נו הצלחת?!

לא, אני מנסה להבין מה הסיבה....הלליש

נראה לי אני פורשתמינימאוס2

להתווכח כאן בפורום על דברים שהם ליבת השינוי בתוך הציבור שמור המצוות בארץ

זה כנראה חסר טעם 

ברור שבסופו של דברמופים

אם לא יהיה ברירה, נצטרך ללכת מכאן

הרב שך אמר את זה לפני 25 שנה

והרב עובדיה אמר את זה לפני שנה

ואין בזה בכלל ספק

ברור שעדיף ללכת לחו"ל מלמות...

אז מה?

כשאני נתקל בדיבורים כאלה של התלהמות וחוסר סבלנותעוגי פלצת

אני לא נמשך מדי להתדיין עם הגישה ההגיונית שהצגת

לפני ההתפרצות.

לא רואה פה חוסר סבלנות,הלליש

ואין לי בעיה שלא ימשיכו להדיין איתי...

כנראה גם שלא יתחילו...עוגי פלצת
טופי תות

עצוב לקרוא את מה שאת כותבת.

|רוצה לכתוב מלא דברים ומוחקת|

לצערך אין לך דרך לעשות את זהמינימאוס2

אבל כל העניין הוא שיש משהו בסיסי שלא ברור לך

אנחנו ממש לא יושבים בנחת

אנחנו באמת מאמינים במה שאנחנו עושים ובאמת מוסרים על זה נפש

נראה לך שקל לנשים לעבוד כל היום ולגדל במקביל את הילדים ולטפל בבית

נראה לך שקל לגבר שלא הוא המפרנס אלא אשתו ? זה הרי צורך בסיסי של כל גבר 

נראה לך שמדינת ישראל היום אפשרי לגדל משפחה של 6-10 נפשות עם הכנסה של אשה?

(אה שכחתי + 400 שקל מהמדינה . סליחה. הרי תאמרי שהמדינה תומכת)

בקיצר מה שאני באה לומר שאנחנו לא ממציאים סתם ולא מתחמקים סתם

אנחנו עובדים ועובדים מאוד קשה לקיים כפשוטו את דרך לזכות בכתרה של תורה

ולא מתחמקים מהצבא סתם כדי לנוח 

כל מה שאמרת-הלליש

גם אצלינו קורה, תתפלאי.

יש לנו משפחות עם 6-15 ילדים.

יש לאבא והאמא צורך לפרנס אותם ולגדל אותם.

גם אנחנו עובדים מאוד קשה לזכות בכתרה של תורה.

אבל אנחנו תוך כדי גם תורמים לסביבה, נשמעים לחוקים של המדינה בה אנו חיים...

המציאות היומיומית שלכם ממש לא שונה משלנו, בקיצור.

כל מה שכתבת זה לא הסבר לגיוס..

המציאות כן שונה וזה מה שיוצר את החילוקמינימאוס2

אם אני לא יוצא לעבוד בשביל להביא לחם הביתה כדי לא לבטל את עצמי מלימודי

אז למה מבחינתי 3 שנים צבא זה לא ביטול תורה?!?!?

400 ש"ח שקל לך אולי לזלזל בהם אבל הםמוטיבציה

מגיעים מאנשים אחרים שמשלמים מיסים ועובדים קשה (וגם להם לא קל).

אני מזועזעת.

זה מגיע מהמס הכנסה שלימינימאוס2

שממן הרבה דברים שלא מענינים אותי בכלל

יש כל כך הרבה חרדים שכן עובדים מספיק מס הכנסה בשביל לממן את מלגת הכולל המסכנה

חבל שזו הגישה. שבוע טוב וחודש טוב.מוטיבציה
כל מילהשורש וגרביים

בתי הקברות צועקים...

רק בתי הקברות?הלליש

לך תראה מה קורה להורים שכולים.

זוועה.

(שייכת למשפחת שכול צהלי"ת)

שמישהו ינסה לומר לאב שכול שלהתגייס זו עבירה...

והכל בשם התורהשורש וגרביים
איך אפשר לעשות מעשה כל כך לא מוסרי ולהצטדק בק"נ טעמים "הלכתיים"
מה אתם רוצים?יהושפט

זה שבעינכם החובה להתגייס גוברת על המכשולים הרוחניים:

מגע אם נשים ועם אנשים ברמה רוחנית קטסטרופלית, ובגילאים צעירים(!)

פקודות שנוגדות את דרך התורה -

נע בין שירת נשים וסיורים באתרי נצרות (אתרי הטבלה, כנסיות) לבין ביצוע פעולות לא הכרחיות בשבת.

אז לדעתכם ערך השירות גדול יותר ודוחה את זה. אוקיי. אבל זכותם לחשוב שזה לא דוחה, לא?

ובלי מילה על לימוד תורה.

את זה אתה צריך לשאול את עצמךפייגליניזית

"אתה מכיר את הכללים של יהרג ואל יעבור? או שסתם נראה לך שזה לא שייך כאן וזהו"

אגב, כורש- יהרג ואל יעבור זהו בדיוק העיקר, אלו שלוש עבירות שאסור בתכלית האיסור לעבור עליהן, הן חמורות מאוד, ורמת החומרה מעידה על רמת החשיבות, מן הסתם. אל תזלזל. גם מי שמרבה לצטט אותם בכל נושא אפשרי, צבא, אייפון וכו' וכו' הוא מזלזל בהם ולא ממש יודע את חשיבותן וערכם, ולא למד אותן אלא רק מצטט משפטים מפחידים, (הרבנים שמשתמשים בכך לא מכוונים למוש ההלכתי שבכך, הבעיה היא באלו שכן)

מסכימה עם כל מילה.מוטיבציה
כורש- תודה. כתבת יפהמאמע צאדיקה

כתבת בצורה יפה ומורכבת - את מה שגם אני מרגישה, ולא הצלחתי להביע. 

יש 2 נק' במה שכתבת שחזקות לי במיוחד- 

גזרות שמד, מוות על קידוש השם- 

כואב לי. כואב לי הצורת התבטאות הזו 

(כמו ששימוש בהשוואות לשואה כואב, מקומם, לא קביל בשיח הציבורי) 

כואב לי שזה לא מכבד את השמד האמיתי שהיה ליהודים בכל הגלויות בכל הדורות, זה לא באמת מפנים הבנה של עומק ה... החורבן שהיה שם

וכואב לי שזה מראה מה ההשוואה- שהכוחות של מדינת ישראל- הם בעיניהם כמו אנטיוכוס, או כמו המן, או כמו אינקוויזיטור נוצרי ימי ביניימי ... 

שהחוקים שבאים ממשלה של אחינו בית ישראל- נתפסים כמו חוקים וגזרות של הרעים באוייבינו 

נק' שניה- 

שבירת מטה לחמם של אברכים

אז להזכירכם- מאיפה בא הכסף לזה?? 

מהמיסים המופקעים שמשלמים האנשים שכן הולכים לעבוד 

כלומר- מהכיס הפרטי שלי, מכסף שעמלתי עליו קשות כדי שיהיה מטה לחמי-שלי, והוא קצת שבור יותר כדי להעביר -במנגנון מיסים-

לאנשים שלא נוקפים אצבע וחושבים שזה מגיע להם משמיים

אין לי בעיה לממן לומדי תורה, אבל שזה לא יהיה להם מובן מאליו. או ברירת חיים יחידה. ושכל מי שלומד- בשלב מסויים בחיו יכניס קצת לקופה הציבורית ולא רק יוציא כל חיו... 

הסיבוש נדחה לשנינקודה למחשבה
תהיה יציאה לגוש דן? יש לי חתונה. .איש השקים
מנצלשת: מישהו יודע על חסימות צירים?רחלקה

איזה צירים בדיוק יחסמו ובאיזה שעות?

ומה עם הקווים למצפה יריחו\מעלה אדומים\גבעת זאב שיוצאים מבנייני האומה??

לא כתוב על מא"ד בכלל, אז אני אסתפק בניחושמשה

יצאו מתחנת הרכבת בגבעת התחמושת.

ווזה בגלל זה :

קווים 142,143 - יתחילו/ יסיימו את מסלולם בתחנת הרכבת הקלה גבעת המבתר (התחנות מקריית הממשלה ועד שדרות אשכול, בשני הכיוונים, יבוטלו זמנית).

פירוט יותר מלא מאגדמושיקו

הלן השינויים הצפויים בשירות התחבורה הציבורית בירושלים ואליה ביום א' 2.3.14.

השירות הבינעירוני מירושלים ואליה
כביש מספר 1 צפוי להיחסם סביב השעה 13:00 ואגד תפעל עפ"י הנחיות משטרת ישראל.

השירות העירוני והפרברי
לכשתתקבל ההנחייה לסגירת הצירים באזור ההפגנה יפעלו הקווים העירוניים באופן הבא:
קו 1 – מבוטל!
קו 3 – מבוטל! 
קו 4 - עובד רגיל.
קו 5 - עובד רגיל.
קו 6 - מבוטל!
קו 7 - עובד רגיל.
קו 8 - עובד רגיל.
קו 9 – יפעל כקו סיבובי מגבעת מרדכי עד רחוב עליאש (בכיכר). התחנות מהרחובות אגריפס/ כי"ח ועד בנייני האומה/ גשר המיתרים (בשני הכיוונים) יבוטלו זמנית.
קו 10 - עובד רגיל.
קו 12 - עבוד רגיל.
קו 13 - עובד רגיל.
קו 14 – יתחיל/יסיים את מסלולו בגבעת רם (תחנות קריית הממשלה והתחנה המרכזית יבוטלו זמנית).
קו 15 - מבוטל!
קו 16 - מבוטל!
קו 17 - עובד רגיל.
קו 18  - יפעל כקו סיבובי. ייצא מתחנת רכבת מלחה, ייסע על פי המסלול המקורי עד צומת הרחובות כי"ח/ אגריפס, יפנה שמאלה לרחוב אגריפס, ויתחבר  דרך רחוב עליאש לרחוב המלך ג'ורג', להמשך המסלול המקורי חזרה למלחה (התחנות ברחוב אגריפס ובתחנה המרכזית/ בנייני האומה יבוטלו זמנית). 
קו 19 - עובד רגיל.
קו 20 - עובד רגיל.
קו 21 - עובד רגיל.
קו 22 - עובד רגיל.
קו 23 - עובד רגיל.
קו 24 - עובד רגיל.
קו 25 – יפעל כקו סיבובי מנווה יעקב עד תחנת הרכבת הקלה גבעת התחמושת, יפנה ימינה לרחוב שרגאי, ימינה לרחוב קרל נטר, ימינה לשדרות אשכול ויחוזר על פי המסלול המקורי לנווה יעקב.
קו 26 - עובד רגיל.
קו 27 - עובד רגיל.
קו 28 - עובד רגיל.
קו 29 - עובד רגיל.
קו 30 - עובד רגיל.
קו 31 - ייסע, בשני כיווני הנסיעה, דרך כביש בגין ללא כניסה לקריית הממשלה ולתחנה המרכזית).
קו 32 – יפעל כקו סיבובי מגילה בלבד! ייסע על פי המסלול המקורי מגילה ועד רחוב עליאש ויחזור לגילה (התחנות מרחוב אגריפס ועד רמות, בשני כיווני הנסיעה, יבוטלו זמנית).
קו 33 - עובד רגיל.
קו 34 - עובד רגיל.
קו 35 - עובד רגיל (כל הנסיעות יתחילו/ יסיימו את מסלולן בתחנת רכבת מלחה)
קו 36 - עובד רגיל.
קו 37 - עובד רגיל.
קו 38 - עובד רגיל.
קו 39 – מבוטל!
קו 40 - עובד רגיל.
קו 41 - עובד רגיל.
קו 42 – יפעל במתכונת קו 42א מהדסה עין כרם עד גבעת רם, בשני הכיוונים.
קו 43 - עובד רגיל.
קו 45 – יפעל כקו סיבובי מנווה יעקב עד תחנת הרכבת הקלה גבעת התחמושת, יפנה ימינה לרחוב שרגאי, ימינה לרחוב קרל נטר, ימינה לשדרות אשכול ויחוזר על פי המסלול המקורי לנווה יעקב.
קו 48 - עובד רגיל.
קו 49 - עובד רגיל.
קו 50 – יפעל במתכונת קו 50 הישן (ייסע עד קריית משה ולא ימשיך לתחנה המרכזית).
קו 51 - מבוטל!
קו 52 - מבוטל!
קו 53 - עובד רגיל.
קו 54 - מבוטל!
קו 55 - מבוטל!
קו 56 - עובד רגיל.
קו 59 – יפעל כקו סיבובי מנווה יעקב עד תחנת הרכבת הקלה גבעת התחמושת, יפנה ימינה לרחוב שרגאי, ימינה לרחוב קרל נטר, ימינה לשדרות אשכול ויחוזר על פי המסלול המקורי לנווה יעקב.
קו 64 - מבוטל!
קו 65 - יפעל כקו סיבובי מפסגת זאב עד לתחנת הרכבת הקלה גבעת התחמושת, יפנה ימינה לרחוב שרגאי, ימינה לרחוב קרל נטר, ימינה לשדרות אשכול וימשיך על פי המסלול המקורי חזרה לפסגת זאב (התחנות מהר נוף עד שדרות אשכול/ משמר הגבול, בשני כיווני הנסיעה, יבוטלו זמנית).
קו 66 - יפעל כקו סיבובי מפסגת זאב עד רחוב כי"ח, יפנה שמאלה לרחוב עליאש, רחוב בארי, שמאלה לרחוב המלך ג'ורג', ימשיך ישר לרחוב שטראוס, יפנה ימינה לרחוב הנביאים וימשיך על פי המסלול המקורי חזרה לפסגת זאב (התחנות ברחוב אגריפס, בתחנה המרכזית, בגשר המתירים בקריית הממשלה ובגבעת רם, בשני הכיוונים, יבוטלו זמנית).
קו 67 - מבוטל!
קו 68 – מבוטל!
קו 71 - עובד רגיל.
קו 72 - עובד רגיל.
קווים 74, 75 – יפעלו כקווים סיבוביים מחומת שמואל (הר חומה) עד רחוב כי"ח, יפנו שמאלה לרחוב עליאש, ימינה לרחוב בצלאל, ימינה לשדרות בן צבי, ימינה לרחוב אגריפס וימשיכו על פי המסלולים המקוריים חזרה לחומת שמואל ( התחנות מהר נוף עד רחוב אגריפס, בשני הכיוונים, יבוטלו זמנית). 
קו 77 - עובד רגיל.
קו 78 – יפעל כקו סיבובי מתלפיות מזרח (ארמון הנציב) עד רחוב המלך ג'ורג', יפנה שמאלה לרחוב בן יהודה ורחוב בצלאל, ימינה לרחוב עליאש, ימינה לרחוב כי"ח, ימשיך לרחוב נביאים, יפנה ימינה לרחוב שטראוס וימשיך ישר לרחוב המלך ג'ורג' להמשך המסלול המקורי חזרה לתלפיות מזרח  (התחנות מהר נוף/ התחנה המרכזית עד רחוב אגריפס, בשני הכיוונים, יבוטלו זמנית). 
קווים 142,143 - יתחילו/ יסיימו את מסלולם בתחנת הרכבת הקלה גבעת המבתר (התחנות מקריית הממשלה ועד שדרות אשכול, בשני הכיוונים, יבוטלו זמנית).

באגד ידעתי לחפש רחלקה

אבל שם אין מידע על קווים של אגד תעבורה.

יהיה איך להגיע בכלל לגבעת התחמושת?

מאיפה?יהושפט
מממ..רחלקה

בוא נתחיל משלב יותר מוקדם: תח"צ מהמרכז, לאן הם יגיעו בירושלים אם לא למרכזית?

אז משם

תחנה מרכזית תיסגר ב-14:00טופי תות
תבדקי את המסלול של 19ים...

נראה לי שמגיע

רעיון! תודה!רחלקה
רכבת קלה תפעל בין פסג"ז לשער שכםמושיקו
מאיזו שעה זה יהיה?? דחוף...כתר הרימון
סביב השעה 1 בצהריים.רחלקה
מה שאומר בעצם שאני תקועה בעבודה מ 05:30 לפנות בוקרשוברת גלים

עד 20:00 בערב???

|מבוהל|

ושלא תטעו, אין שעות נוספות אצלנו

מה עושים???

נשארים בביתמינימאוס2

נראה לי זה מה אני הולכת לעשות  למרות שזה בחלט יהיה על חשבוני והעצבים של הבוס שלי 

אגב חברות שלי שהן עובדות מדינה אמרו שכנראה ההסתדרות תממן לעובדים את השעות הנ"ל

ואין מצב ללכת ברגל קצת עד לתחנת אוטובוס?מאמע צאדיקה
עד מתי בערך הכבישים יהיו חסומים?חוזרת
בטח את אומרת עד מתי...רחלקה

עד 22:00 בערך.

בטח את אומרת בטח-משה ר-
נשארת שעה ביציאה!רחלקה
כנראה לתוך הלילהמושיקו
מפאת ההחלטה שננקטה בפורום- ננעלשמואלגאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצובאחרונה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרראחרונה

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא