לפניכם מעשה מדהים שאירע לפני כשבועיים באחת מחנויות הדגים המוכרות בעיר 'ביתר עלית', שפורסם בעלון טוב לחסות בד' שהעתיקה מהידברות, וכך פרטי המעשה: באחד מימי השבוע, הגיע אל אחת מחנויות הדגים המפורסמות בעיר 'ביתר – עלית' נערה רווקה שנשלחה ע"י אמה לקנות דג לכבוד שבת קודש. "תן לי דג אחד מהסוג הזה, בבקשה", היא פנתה אל אחד העובדים הערבים שהיה פנוי באותה העת.
העובד הערבי עשה את דרכו אל הבריכה והוציא משם דג גדול אחד. הוא הניח אותו על המשקל ואמר לה במבטא ערבי: "150 ₪ בבקשה". "150 ₪?!", תמהה הצעירה, "והרי כל שבוע קונה אני מכאן בקביעות דג אשר לא עובר את סכום ה-110 ₪. האם העליתם את המחירים לאחרונה?", היא הוסיפה לשאול. "לא", ענה לה העובד במבטא הערבי, "זה שוקל יותר – אז זה עולה יותר. המחירים לא השתנו. אם את רוצה דג אחר ששוקל פחות אני מוכן להחליף לך אותו".
הנערה החליטה להיוועץ באמה. היא התקשרה אליה וסיפרה לה כי הדג שהביאו לה הפעם יקר מאוד ומחירו מגיע ל-150 ₪, ורוצה היא לדעת האם להחליפו בדג אחר.
אמה הצדקנית אמרה לה מיד ובלי להתלבט: "יקירתי, דעי לך כלל – לכבוד שבת לא חוסכים!. תקני את הדג הזה. אדרבה, זהו כבודה של השבת!".
הנערה הורתה לעובד לתת לה את הדג הזה, הוא החל לפתוח את בטנו ולנקות אותו מכל הלכלוך והרפש שהצטברו בו.
תוך כדי ניקוי הדג, שמה לב הצעירה כי העובד הוציא דבר מה מבטנו של הדג וזרק
אותו לפח. "רק רגע, מה זרקת שם לפח? ראיתי משהו מוזר!", היא פנתה אליו.
"ילדה, זה לכלוך שיש בבטנו של הדג. כל יום אנחנו זורקים עשרות כאלה". הצעירה החליטה שעיניה ראו דבר מוזר וחריג הפעם ולכן החלה להפציר בו שיוציא מהפח את אותו הפריט שנפלט מבטן הדג.
העובד ניסה להתנגד אך אחר הפצרות רבות הוא מילא את מבוקשה. הוא הוציא דבר ארוך ומלוכלך, ניקה אותו, ולתדהמתם הרבה הם גילו דבר מיוחד ביותר- היתה זו שרשרת זהב יפה ונדירה ששהתה בטנו של הדג!.
"תן לי בבקשה את השרשרת", היא פנתה אל העובד הערבי, אך הלה הסתנוור מהמראה הנדיר וטען: השרשרת שייכת לי! אני הוא כאן מנקה הדגים".
מיד החל ויכוח סוער בחנות, כאשר מספר לקוחות מצטרפים לעזרתה של הצעירה. אחראי המשמרת הגיע למקום וראה את המאומה והחליט להתקשר למנהל החנות.
מנהל החנות שמע את הסיפור והכריע: "אני הוא המנהל והשרשרת שייכת ללקוחה". בשמחה גדולה עשתה הצעירה את דרכה לביתה והראתה לאמה: "ראי, אותו דג שלא
וויתרת עליו למרות מחירו, אלא אמרת שאדרבה לכבוד שבת לא חוסכים, היתה בו
שרשרת זהב יפה ומיוחדת".
האם ובתה הלכו למעריך זהב שבדק את הסחורה ואמר להם: "גבירותיי, בידכן שרשרת מפוארת השווה 12,000 $".
"לכבוד שבת קודש – לא חוסכים", אמרה האם לבתה, כי כפי אשר יענג האדם את
השבת ויוציא עליה, כך יחזיר לו הקב"ה כפל כפליים. מזונותיו של אדם קצובין לו
חוץ מהוצאות שבת, שאם הוסיף מוסיפין לווהלה החל במלאכה.
http://www.kooker.co.il/%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%92/
נ.ב.
אני נגד להעסיק אויבים.