אירועי הימים האחרונים והתקופה האחרונה בכלל, העלו אצלי הרבה מחשבות.
מפעם לפעם אני רואה יותר ויותר איך חברים למגזר, דתיים לאומיים קלאסיים, מנסים שוב ושוב לחנך את הציבור החרדי.
ואני אסביר. כאשר מדברים על הגיוס לצה"ל, יש שתי אפשרויות "ללטעון" נגד החרדים - טיעון אחד הוא הטיעון החילוני הקלאסי - שבמקרה שלנו דווקא הוא החזק יותר, והוא זה שצריך יותר להתייחס אליו ולהקדיש לו תשומת לב. הטיעון הזה אומר: "כל בחור בגיל 18 צריך להתגייס לצה"ל, במדינת ישראל - ואני, כחילוני/דתי לאומי - לא מוכן לראות איך זה שאני מקדיש כמה שנים מהחיים שלי למען המדינה, מתגייס על פי החוק - ואילו החרדי הממוצע, לא. לא מקובל עליי - אני חושב שכל חרדי צריך להתגייס, כי כולם חייבים להתגייס.
זה הטיעון הראשון.
הטיעון השני - שהוא טיעון שרבים מבני הציונות הדתית משתמשים בו - הוא הטיעון ההלכתי: " איך אתה, חרדי, יכול ככה "להפקיר" את בני עמך, האחיך יצאו למלחמה ואתה תשב בבית? זה מצווה מהתורה להתגייס ולהלחם! זאת מלחמת מצווה!.
הטיעון השני הזה, ההלכתי - הוא הטיעון שמעצבן אותי - כי זה טיעון שבאופן מובהק מנסה לחנך את החרדים, להגיד להם - אנחנו יודעים יותר טוב ממכם מה ההלכה, והאם צריך להתגייס או לא, ואתם חייבים להישמע להלכה כפי שאנחנו מבינים אותה.
ומה שהכי מעצבן אותי בזה - שהדתיים הלאומיים האלו, מומחים בלחנך את החרדים בזה, כל הזמן מטיפים להם על כך שהם לא מקיימים את המצווה הזאת - אבל לחנך את החילונים הם בחיים לא יחנכו. אף אחד מאותם דתיים לאומיים לא יחשוב לעצמו לעולם להטיח בחילוני ש"את לא שומר שבת! זה מצווה מהתורה לשמור שבת! ולאכול כשר! איך אתה אוכל בשר בחלב? וגם לא לעשות קעקוע! תתבייש לך!!! אתה מחוייב לשמור תרי"ג מצוות!.
לא, בחיים אותו דתי לאומי לא יבוא ככה לחילוני - הרי זה לא פוליטיקלי קורקט, זה לא מכובד, זה לא יועיל, זה לא ישיג את המטרה, ובכלל - הוא תינוק שנשבה, מי אנחנו שנכפה עליו לקיים מצוות.
סליחה??? אחים אהובים - את החרדים אתם יודעים יפה מאוד לחנך ובלהט כזה שלא יבייש אף מרצה - ואילו את החילוני הממוצע תלטפו ברכות ומקסימום תנסו להציע לו עם חיוך גדול ומכיל, להניח תפילין או לקחת נרות להדלקת שבת.
זה לא נראה לכם צביעות גדולה?
תגידו - מה אתה משווה - החרדי הוא אחד שמתיימר להגיד שהוא שומר מצוות, ולכן לו בטח שאני יכול להגיד שהוא לא מקיים מצווה זאת וזאת, אבל החילוני לכתחילה לא שומר את המצוות ולא נמצא בתוך זה לכן אליו יכול היחס להיות הרבה יותר מכיל ואוהב.
ישמעו אוזניכם מה שפיכם מדבר! את החילוני, הלא שומר תורה ומצוות - אותו, צריך לחבק, ובטח ובטח שלא להטיח בו שהוא "לא נושא בנטל שמירת המצוות והתורה" - ואילו בחרדי, שמקיים מצוות בדיוק כמונו, בו, מותר להטיח את כל הכעס שיש לנו עליו - כי הרי הוא שומר מצוות...
יותר מזה - דמיינו בנפשכם את החרדי התורן שיבוא אליכם ויתחיל להטיח בכם את כל מה שהוא חושב על הדתיים הלאומיים, על כל מה שהוא חושב שהם צריכים שיפור בו - על כך שבהמון המון המון בתים דתיים יש טלוויזיה, יש אינטרנט פרוץ, יש לבוש מזעזע, יש תרבות מערב חולנית, וכו' וכו' וכו' - האם זה ייראה לכם סבבה, ברור שמותר לו להטיף לנו, הוא צודק, הוא יכול כמה שהוא רוצה לחנך אותנו? אתם הרי תאדימו כולכם ותתעצבנו על החרדי המגעיל הזה שמעז להטיף ומעז לחשוב שהוא יכול לחנך אותנו...
אז למה אתם עושים את הדבר הזה בדיוק לחרדים שאתם פוגשים, בעניין הגיוס? מאיפה החירות שנטלתם לעצמכם לחנך אותו כאילו אתם מינימום אבא שלו או אלוקים? מאיפה האומץ?
בקיצור - חברים יקרים, עם כל הכבוד וההערכה שיש לי לכולם - בבקשה, אלו שבאים לחרדי המצוי בטענות הלכתיות על הגיוס - שינסו רגע לדמיין את אותו חרדי עצמו עומד ומטיף להם במשך חצי שעה על כל העבירות והמצוות שהם עצמם מחפפים בהם - ואז שיחשבו האם זה מה שהם רוצים, ואם לא - שיתכבדו ואת הטיעונים ההלכתיים ישמרו לעמם. את הטיעון ההלכתי אתה יכול להגיד לעצמך בבית או בבית המדרש כטיעון למה אתה חייב להתגייס. בנוגע לגיוס חרדים - ובכן, זה כבר לא צריך טיעון הלכתי רגיל, אם אתה כל כך רוצה, תשתמש בטיעון הקלאסי של כל חילוני, שזה החוק וכולם צריכים לעמוד בו כי זה מה שהמדינה קבעה. על זה, יוכלו להתווכח איתך (ויש מה להגיד, ויש מה להתווכח) - אבל אל תבוא בגישה הלכתית כאילו כל התורה מונחת אצלך בכיס... (מה גם שאומנם אני לא נוקט כעת עמדה - אבל זכרו שגדולי תורה יש גם בצד החרדי, מסתבר - ופשיטא שגם הם נתנו עיניהם לסיבות ההלכתיות האלו והאחרות לפחות כמוכם, והשיבו לעצמם ולציבור שלהם מה שהשיבו).
זהו, פרקתי מחשבות מהזמן האחרון
מי שהגיע לכאן - צל"ש

מצטער...
יודע מה? אני מייצג אני מעריך רבים רבים מציבור הכותבים פה שרק אין להם כוח לנהל איתך דיונים כאלו - אז אם אתה בסביבת כל כך הרבה דפקטים - מה יש לך לעשות פה? לך חפש לך כר אחר לשפוך בו את דברי הנאורות העליונה שלך. אנחנו רק דפקטים, עזוב אותנו בשקט 

אבל באמת שיש דברים שפשוטים במציאות וקשה להבין איך אתה לא רואה את זה. זה כמו שאם היית אומר לי שהחסיד שיושב כל השבת בבית המדרש, לא מדליק אור, אוכל שלוש ארוחות, לא מדליק אש, לא עושה שום מלאכה מל"ט מלאכות ותולדותיה - כמו שתגיד לי שלדעתך החסיד הזה לא שומר שבת - אני אסתכל אליך כמו משוגע ויגיד לך שזה קצת לא ברור מה שאתה אומר - כי אתה מעוות את המציאות והראייה הטבעית.