ממקום מושבי בעולם העליון הנני כותב לכם אחי ורעי לומדי התורה הקדושה. דעו לכם כי גאולתנו קרובה ומן השמים רוצים מאוד לגאלכם אלא שמחלוקת, לשון הרע ושנאת החינם מעכבת ובפרט בלומדי התורה שלפי גדלותם כך יצרם גדול במחלוקת ושנאת חינם.
דעו לכם כי קטרוג גדול היה בשמים כשרבנים קראו לצדיקים אחרים עמלקים. צער גדול היה לצדיקים בשמים שראו תלמידיהם קוראים לרבנים אחרים רשעים. צער גדול היה לשכינה הקדושה כשהיתה שנאת חינם בניכם.
התירו לי לגלות לכם כי בעולם העליון אין הפרש בין לומדי התורה, כולם מכובדים בכבוד העליון בלי שום הבדל בין חסידים למתנגדים. ספרדים לאשכנזים. חרדים ללאומיים.
עוד דעו לכם כי גם את החיילים מכבדים בשמים למעלה מן המשוער ובפרט מי שנהרג על קידוש השם. בזכותם ובזכות מסירות נפשם של החיילים ניצלים כל יום נפשות רבות של ישראל ממיתות משונות ואכזריות ועל כל מעלתם גדולה.
רק בגלל הסכנה הגדולה מצד שונאי ישראל שרוצים לכלותכם התירו לי להזהירכם ולגלות את אזנכם. ואמרו לי כי רק בזכות הספר שמירת הלשון שנתחבר על ידי הם מתירים לי לגלות לכם כי אם אתה חפצים בגאולה, אהבו איש את רעהו כאיש אחד בלב אחד.
קיימו מה שאמרה אסתר המלכה למרדכי היהודי "לך כנוס את כל היהודים". כך תנצלו מאויבכם הקמים עליכם, וכך תזכו לגאולה שלמה בקרוב.