תגמול לילדים.אור היום

יש לי שתי שאלות בנושא

1. אנחנו עובדים עם הבכורה על עשית צרכים (גדולים) בשירותים. היא יודעת שאחרי שהיא עושה (מה שקורה פעם ביומיים או יותר), היא מקבלת פרס, שגם נמצא לפני כן בטווח ראיה.

בינתיים, היא עוד "צריכה" את הפרסים כחיזוק חיובי. כלומר, אני מרגישה שאם אין פרס שהיא רואה (אלא רק אמירה שתקבל פרס חדש כשאקנה לה), יש לה פחות דירבון לעשות בשירותים, וממש לא מפריע לה לחזור לעשות בטיטול.

אז עד מתי להמשיך בנתינת הפרס? יגיע שלב שבו היא כבר תהיה פחות תלויה בזה? (קצת שאלה רטורית. אולי אני צריכה יותר עידוד מתשובה).

ואחותה הקטנה (מתקרבת לגיל שנתיים) קצת מקנאת, ואומרת לפעמים "זה שלי". היא לא מקבלת כלום. האם לתת לה משהו קטן-קטן, או כלום? (אני יודעת שלא צריך תמיד לתת לכולם מתנה אם ילד אחד מקבל, אבל בגלל שהיא קטנה, היא לא יכולה עדיין לקלוט את זה).

2. אנחנו עובדים עם הבכורה על שיפור מובנות הדיבור שלה, ולפעמים היא לא כ"כ משתפת פעולה (ואז א"א לעזור לה. פשוט- אין עבודה. אין התקדמות).

זה קצת מכניס אותי לדילמה, כי הייתי רוצה להבטיח לה פרס אם תשתף פעולה. ומצד שני, זה לא חינוכי לטווח ארוך. מצד שלישי, אנחנו רוצים לקדם את מובנות הדיבור שלה וגם זה חשוב מאוד. מצד רביעי...

בקיצור, מה דעתכם?

תודה רבה פרח

1.ד.

זה יעבור..

2. (זו הסיבה העיקרית שבגללה הגבתי..רחמנות עליה..) לתת גם לקטנה, בוודאי.

[ ואולי בהקשר זה: "לעולם אל ישנה אדם את בנו בין הבנים"...  זה לא שלב שאת אומרת: את מקבל פרס על זה ואת על זה..]

3. בנוגע ל"מובנות הדיבור", השאלה אם זו בעיה חריגה. כי באופן רגיל, למה "ללחוץ" עם דיבור. דיבור זה דבר עדין, מבטא משהו מבפנים. אפשר לעודד מידי פעם. לשקף פה ושם אופן נכון של ההגיה. לא לעשות מזה מידי "בית ספר". לענ"ד.

למה לא לתת לקטנה?l666

בעקרון יש ילדים שיכולים להיגמל בגיל הזה או להתנסות. אם גדולה מקבלת אז למה לא לתת גם לקטנה?

למרות שאני לא חושבת שזה היה נכון בכלל להתחיל עם פרסים בעניין הזה

ובקשר לדיבור אולי להתייעץ עם מומחה? האם שומעת טוב?

אצלינו במצב הזהאורית**

מחלקים גם לקטן, ואם יש חברים בבית גם להם, 

אבל הגדול מחלק, ולכולם ברור שהם מקבלים בזכות שהוא עשה כך וכך, וזה נהפך לחגיגה סביבו...

תודה רבה לכם...אור היום

דן- "לא ישנה אדם את בנו בין הבנים"- מאיפה זה? זה זכור לי ממש במעורפל.

יש עוד הנחיות במקום שממנו זה הגיע? מעניין אותי לדעת.

בכל אופן, לא נתתי לקטנה כי חבל לי לקנות משהו זול בשקל שלא מחזיק מעמד לאורך זמן. אבל כנראה אעשה את זה בכל זאת

לגבי הדיבור- לדעתי זה חריג. כל מילה בפני עצמה ניתנת להבנה (אם אין בה צלילים שהבת שלי לא יודעת להגות), אבל כמה מילים ביחד- לפעמים אפילו אני לא מבינה מה היא אמרה, גם כשהיא חוזרת על זה. הדיבור יכול להיות מאוד לא ברור. זה מקשה עליה מאוד גם מבחינה חברתית, ולכן חשוב לי לעזור לה.

וזה אכן בטיפול.

אשמח לתשובות לגבי השאלה למעלה.

שוב תודה רבה!

לגבי המקור לציטוט,ד.

מדרש חכמים על יעקב אבינו וכתונת יוסף. לעולם אל ישנה אדם את בנו בין הבנים שהרי בשביל משקל 2 סלעים מילת (משי) שנתן יעקב ליוסף נתגלגל הדבר וירדו אבותינו למצרים.

ודברי חכמינו ז"ל מלאים מ"תובנות" עמוקות לגבי התייחסות לילדים ובכלל לבני אדם.

לקטנה לא איכפת משהו בשקל.. יש ילדים שבכלל העטיפה הרבה יותר מעניינת אותם מהמתנה. העיקר שנתת משהו, בחיוך, והיא הרגישה שזה מענין ובשבילה... "צומי" ואהבה..

לגבי הדיבור, אם היא בטיפול (קלינאית תקשורת, אני מניח) זה טוב. מן הסתם יש להם הנחיות מתאימות. ולהוסיף שכל ישר ו"תחושת" הילדה, שיש להורים. מסתבר שתרגילים "בכיף" עם חיזוקים אכן טובים. בצירוף "חיזוקים" גם לדברים שאינם קשורים לכך (לא רק מהבעיה הזאת מרוויחים משהו..). העיקר לא להעצים את הבעיה ע"י "כרכור" מיוחד מסביב, והבעת חשש-יתר שהיא תרגיש בו איכשהו..

אתה צודק...אור היום

באמת יש הרבה הנהגות בחז"ל. התכוונתי לשאול- האם יש ספרון כלשהו שבו הכל מלוקט, או שפשוט צריך לקרוא יותר מדרשים ומסכת אבות?

תודה על הסבת תשומת הלב לכך שלא נעצים את הבעיה. חשוב.

אגב, עוד שאלה- מה אם דווקא לקטנה מגיע פרס ולגדולה (שהיא לא מאוד גדולה, 3.5) לא? לתת גם לה?

האם תמיד לתת לכל ילד משהו קטן? אם לא, מאיזה גיל לא?

תודה רבה.

הנהגותד.

מחז"ל. יש ספרים שליקטו הדרכות בעייני חינוך.

אני לא מכיר הכל "מבפנים" אז לא רוצה להמליץ על מה שאינני יודע. וגם צריך להבחין בין הגילאים השונים.

אבל ככלל, כמה שאנחנו מוקרנים יותר מההדרכות המידותיות של רבותינו - ראשונים ואחרונים - מהנהגותיהם, בכלל מהעומק של ההסתכלות האמונית, בפרט על האדם מישראל, זה גם עוזר מאד לכך.  לאו דווקא כ"תחליף" למחשבה/התייעצות בעניינים ספציפיים - אבל לגמרי כמייסדי גישה.

אישית, מההנהגות של הרצי"ה זצ"ל והדרכותיו בענייני חינוך, למדתי הרבה מאד ("בסבלנות משיגים הכל" - משפט של הרצי"ה אחרי סדרת שאלות של מישהו לגבי ילדיו הקטנים, כשעל על אחת ענה: "צריך סבלנות.." בסוף ההוא שאל: "הרב, הכל סבלנות"?.. ענה הרב: "בסבלנות משיגים הכל")

ב"שמירת שבת כהלכתה" הישן יש בסוף קובץ בהלכות חינוך (הגילאים לכל שלב וכו').

יש ספר קטן בכמותו וחשוב באיכותו של הרב שלמה וולבה זצ"ל "זריעה ובנין בחינוך". חשוב מאד לחינוך בדרכי נועם בזמננו.

ועוד.

לגבי הפרסים - לענ"ד לפי ה"חוש"..  כל מקרה לגופו. אם רואים שבעיני הגדולה זה לא "נחשב" שנתנו לקטנה, אין בעיה. אם רואים שהיא "מסתכלת" אז לדאוג גם לה ("עכשיו משהו לך שאת אחות כזו טובה"...)

בשלב מסוים, ילדים מתרגלים שלכל אחד יש את הדבר שמחזקים אצלו; ואז לא כ"כ שמים לב מה עם השני. כי גם הם מקבלים על שלהם. פשוט, צריך תחושה.

והציעו פה רעיון יפה שכאשר מדובר בילדים רכים, ה"זוכה" מחלק גם לכולם. כולם שמחים - והוא חשוב. כמובן, צריך שגם הם יהיו "חשובים" בזמנם..

[בגני ילדים, צריך מאד לשים לב שכולם יקבלו לענ"ד. בין אם באותה פעם, בין אם באופן שאומרים לילדים שאנחנו מחלקים כל פעם לחלק - ובסוף כולם יקבלו. איך מרגיש ילד שהאחרים מקבלים פרסים/כיבוד בקביעות והוא לא. ומה זה עושה לתדמית העצמית שלו]

תודה רבה על התשובה המפורטת!אור היוםאחרונה
לגבי 1אנונימי (פותח)

אנחנו בגמילה נתנו שוקוצ'יפס. לנגמל נתנו יותר (4 או 5) ולאחים שלו אחד או שנים וביקשנו שהגמול יחלק להם.

היתרון בשוקוצ'יפס שהם אוהבים את זה וזה לא יקר ואפשר לחלק לכל מי שנמצא שישתתף בחגיגה שיש לנו ילד גדול בבית

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך