מה עושים עם שקית שמנת להקצפה, חצאי חבילות של בצק עלים ומספיק בשר ועוף כדי לפתוח אטליז? ![]()
*אל דאגה, נמצא מה לעשות, אבל אם מישהו/י אחר רוצים לפרט את החמץ שיש להם, נוכל לחשוב על מתכונים מעניינים! קדימה!
מה עושים עם שקית שמנת להקצפה, חצאי חבילות של בצק עלים ומספיק בשר ועוף כדי לפתוח אטליז? ![]()
*אל דאגה, נמצא מה לעשות, אבל אם מישהו/י אחר רוצים לפרט את החמץ שיש להם, נוכל לחשוב על מתכונים מעניינים! קדימה!
![]()
יש לנו מלא עופות, קילו בשר טחון, שקית של שעועית קפואה, אפונה וגזר, מלאא עשבי תיבול, בצק עלים,נקניקיות..
כאילו מתכוננים למלחמה ![]()
לחמניות עם עשבי תיבול? (בהנחה שיש לכם קמח שצריך לסיים...)
משה בתיבה מנקניקיות ובצק עלים!
באמת מלחמה! ![]()
תודה רבה ![]()
שימו בארון שאתם מוכרים ותהנו אחרי פסח...
-משה ר-בעזהי"ת
צילמתי את כמות הבשרים שגיליתי כשהוצאתי לנקות את המקפיא לפסח..
מזל שבשר זה לא חמץ!
במישור החמצים יש לנו שקדי מרק [חבילה וחצי
], חצי חבילה של בורגול וחצי חבילה של חיטה שאין לי זמן לבשל, שלושתרבעי קילו סולת שאין לי מה לעשות איתה, וחצי חבילת קוסקוס-חצי פסטה-חצי פתיתים שנאכל בשבוע וחצי הקרובים.
ובקפואים- קילו וקצת קמח, כמה לחמניות קטנות, בערך 7-8 פיתות, ושקית של קוסקוס-שאמא-שלו-הכינה.
תוך פחות משבוע אנחנו גומרים את זה...
עם מרק או בלי 
אני כבר מחודש אדר משתדלת לעקוב אחרי מה שיש
ולגמור את הבשרים והעופות שיש במקפיא.
ולא לקנות סתם חדש כשיש עוד במקפיא דברים שצריך לסיים.
ככה אין הפתעות כאלה.
לפני שבוע הכנתי בצק מ2 קילו קמח שהיו לי, ניקיתי את הנפה כבר לפסח,
והקפאתי את הבצק בכמה שקיות קטנות.
הכנתי פיתות לשבת ומחלק נכין השבוע פיצות או משהו כזה ואולי שוב פיתות לשבת. ככה נסיים את הקמח.
להשרות את החזה ברוטב סויה + דבש במשך כמה שעות, ואז לאפות או במחבת (לא צריך שמן בכלל).
אפשר לערבב עם ירקות מוקפצים באותו תיבול + אטריות/נודלס.
כלומר, אפשר להשתמש ברוטב סויה בלי חשבון, או להגביל את הרוטב ופשוט להשרות מכל הכיוונים?
אני הייתי משרה ברוטב סויה ודבש , ואז מטגנת עם מעט מהרוטב..
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-1467701b056dd21006.htm
בהנחה שזה לא שניצלים, פשוט תמצאו מקום לאכסן את זה בקירור עד הפשרה ונקיון המקפיא ותחזירו.
בל תשחית זו גם מצווה..
ואז החזירו למקפיא.
(זה מה שאנחנו עושים... כדאי!
)
בעזהי"ת
הוצאתי, ניקיתי, החזרתי. לא יותר, בטח שלא להפשיר..
אפילו לא חיכיתי שהמקפיא יפשיר, מאחר והוא יחסית חדש [מהחתונה, ז"א. 7 חודשים לערך?] ואנחנו רק זוג, אז הוא לא נפתח ונסגר אלף פעמים- לא הצטברה שכבת קרח, את המדפים הוצאתי ובשטיפה בברז הם הפשירו וניקיתי..
רק ממש חמץ צריך לסיים לפני פסח,אני טועה?
שימו לב חברים,
שמנת להקצפה, דבש, בשר ?
זה לא חמץ !!! שומרים סגור ונקי עד לאחר הפסח.
פשוט צריך מקום במקפיא...
וחוץ מזה שזה זמן טוב להתאפס על מלאי האוכל שיש בבית.
אבל שוב, כמובן שאתה צודק לחלוטין.
את לוקחת את העוף עושה אותו חתיכות קטנות -מבשלת אותם 10 דק' על אש נמוכה.
כשזה מתבשל שמים על זה רוטב פטריות.
את הבצק עלים את שמה בתבנית מעל את העוף עם הרטוב ומכסה את זה בבצק עלים
מבשלת עד שזה משחים ואוכלים בתאבון!
אני חותכת לקוביות קטנות. שמה במחבת עם קצת שמן. ושופכת על זה ביצה (טרופה)- חביתת לחם!
הילדים אוהבים את זה מאוד לארוחת ערב. גם הילד שלא אוהב לחם.
ונדמה לי שמברכים על זה מזונות. פת מטוגנת שאין בה כזית שלם.
חג שמח
במהלך הניקיונות לפסח אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול עשרות מוצרים שאין עליהם תווית ´כשר לפסח´. מה מותר להשאיר בבית ולאכול לאחר פסח, מה חייבים למכור ומה לאשפה. הרב וולנוב מפרט
הרב מרדכי וולנוב
כ"ט אדר ב´ תשע"ד, 31/03/2014 18:49
נכתב בידי הרב מרדכי וולנוב ממכון 'כושרות'
רשימת מוצרים[1]
המוצרים ברשימה זו מחולקים לשלושה סוגים:
1. מוצרים שאין בהם כל חשש חמץ, ולכן אין צורך למוכרם אלא רק להצניעם, כיוון שסוף סוף הם לא הוכשרו לפסח.
2. מוצרים שיש בהם תערובת חמץ או חשש לתערובת חמץ, ואיסורם מדרבנן. אפשר למכור מוצרים אלו במכירת החמץ, גם לפי הדעות שמחמירות שלא לכלול במכירה מוצרי חמץ גמור (כלומר, שיש בהם כזית דגן בתערובת).
3. מוצרים שיש בהם חמץ גמור, ושיעור החמץ גדול מכזית. מותר לכתחילה למכור מוצרים אלו ולסמוך על המכירה, אך רבים נהגו לזורקם.
הערה: על מוצרים רבים נכתב שיש למוכרם לגוי משום שהם מכילים תמציות. תמציות יכולות להיות חמץ גמור, הואיל והן תערובת של חומרים כימיים טבעיים מן החי או מן הצומח וכדומה. חלק מן התערובות האלה מכילות גם אלכוהול שמופק מדגן.
שם המוצר |
מה לעשות בו? |
הסבר |
|---|---|---|
אבקת אפייה |
למכור. |
בדרך כלל אין בה בעיית חמץ, כיוון שהיא עשויה מעמילן תירס, אך יש גם אבקות אפייה שעשויות מעמילן חיטה. לכן, ראוי למוכרן, אך ודאי שלא לבערן. |
אבקת מרק |
למכור. |
בחלק מאבקות המרק מעורב קמח, אך שיעורו אינו עולה על שיעור כזית, ואיסורו רק מדרבנן. |
אבקת סוכר |
להצניע. |
אינה מכילה חמץ. |
אורז |
אשכנזים: להצניע. |
אורז הוא קטנית ולא חמץ. לדעת הסוברים שאין להחמיר באכילת קטניות, יש לרכוש אורז עם תווית 'כשר לפסח', משום שלפעמים האורז נארז בטחנות ובבתי אריזה של קמחים או סולת. |
אורז שחור (נקרא גם: אורז פרא) |
אשכנזים: להצניע. |
קטניות. |
אטריות |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
אינסטנט פודינג |
למכור. |
עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ. |
במבה |
להצניע. |
קטניות. אין בה חמץ.
|
בורגול |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
בצק סוכר |
למכור. |
ייתכן שיהיו בו קטניות אם משתמשים ב'קורן סירופ', וייתכן שיהיה בו חמץ גמור אם משתמשים בגלוקוזה. |
בשר צמחי |
למכור. |
עלול להכיל קמח חיטה וגלוטן. |
גביעי גלידה |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
ג'לי |
למכור. |
יכול להכיל מלח לימון, וייתכן שהוא יוצר מעמילן חיטה. |
גלידות |
גלידות שמכילות עוגיות וכדומה - ראוי לבערן. גלידות שאינן מכילות עוגיות - יש למוכרן. |
בגלידות יש מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. גם בתמציות טעם שהוכנסו לגלידה יש לעתים אלכוהול שהופק מחמץ. |
גרנולה |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
גרעינים ופיצוחים |
לא קלויים - להצניע. קלויים – למכור. |
בדרך כלל הקלייה נעשית בתערובת של מים וקמח תפוחי אדמה, ולעתים משתמשים בקמח חיטה. כיוון שמדובר בספק, ניתן לכתחילה לסמוך על המכירה, גם למחמירים שלא למכור חמץ גמור. |
גריסים |
למכור. |
בתהליך ההכנה יש חשש למגע עם מים. גריסים בהשגחת 'העדה החרדית' אינם נרחצים במים. |
דאודורנט |
מותר לשימוש בפסח (גם בלא הכשר). |
גם אם מעורב בו חמץ, הוא אינו ראוי למאכל כלב. |
דבש |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בכל מקרה, אין להשתמש בפסח בלא הכשר, משום שהרשת שעליה בונות הדבורים את חלות הדבש יכולה להכיל חמץ, שכן היא משוחזרת מדונג משומש שמעורבת בו פסולת רבה. |
דגים טריים |
כשרים לפסח. |
|
דגים קפואים |
להצניע. |
לספיגת המים בדג משתמשים בדרך כלל בסודיום פוספט, ואין בו בעיה. לעתים מוסיפים להם עמילנים, אך אין זו מציאות שכיחה. |
שימורי גפילטע–פיש, רולדות קפואות של גפילטע-פיש |
אם כתוב על המוצר שהוא מכיל קמח - ראוי לבער. |
לפעמים שימורי גפילטע-פיש מכילים קמח חיטה, אך פעמים רבות הם מכילים קמח תפוחי אדמה, והם אינם חמץ כלל. |
דייסת קורנפלור |
ראוי למכור. |
בדרך כלל אינה מכילה חמץ; לעתים נדירות יכולה להכיל גם עמילן חיטה. |
ויטמינים |
למכור. |
בכל סוגי הוויטמינים ייתכן שיש חמץ גמור. |
ויסקי |
ראוי לבער. במקום הפסד מרובה, ניתן להקל ולמכור. |
עשוי מחמץ גמור.
|
חומץ סינטטי |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
חומצת לימון |
למכור. |
ייתכן שהופקה מחמץ. |
חד-פעמי: מפות ניילון, ניירות פרגמנט לאפייה, מנג'טים, ניירות עטיפה למדפים |
מותר להשתמש בפסח. |
אין בהם חמץ. |
חומץ |
למכור. |
לפעמים מיוצר בלא חשש חמץ כלל, ולפעמים מיוצר בתהליך תסיסה עם חומרים שיש בהם חשש חמץ. |
חומצת לימון |
למכור. |
מיוצרת על בסיס תסיסת סוכרים, והיא עלולה להיות מופקת מקטניות או מחמץ. |
חיטה |
למכור. |
פעמים רבות גרעיני החיטה נרחצים או מושרים במים. חיטה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה נרחצת במים. |
חלווה |
למכור. |
חלווה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה חמץ בדרך כלל אלא קטניות. בחלווה ללא סוכר יש תוספת סורביטל, ויש בו חשש חמץ. |
חמאת בוטנים |
למכור. |
בדרך כלל מוסיפים לה אחוז קטן של אמולסיפייר ומוצר עמילן, ויש בהם חשש חמץ. |
חרדל |
למכור. |
מכיל סובין (קליפת הדגן). בדרך כלל הוא מכיל עמילנים בתור מייצבים, וייתכן שהם הופקו מחיטה. ובכל מקרה, אין בקופסה כזית דגן. |
חומרי ניקיון |
מותרים לשימוש בפסח. |
בדרך כלל אין בהם חמץ, וגם אם יש - אין הוא ראוי למאכל כלב. |
טחינה |
אשכנזים: להצניע. |
הטחינה עשויה משומשום טחון. השומשום הוא קטנית ולא חמץ. |
יין מתוצרת הארץ |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
כוסמת |
להצניע. |
אינה חמץ אלא קטנית. רבים מתבלבלים בין מה שקרוי היום 'כוסמין' – מחמשת מיני דגן - ובין מה שקרוי 'כוסמת' - קטנית. |
כלים חד-פעמיים מפלסטיק |
מותר להשתמש בפסח. |
אינם מכילים חמץ. |
כלים חד-פעמיים מקרטון או מנייר |
יש מחמירים שלא להשתמש, אם אין עליהם הכשר לפסח. |
בתהליך ייצורם משתמשים בעמילן. בדרך כלל העמילן הוא עמילן תירס, אך ייתכן שישתמשו גם בעמילן חיטה. יש פוסקים[2] שמקלים גם כאשר ידוע בוודאות שמדובר בעמילן חיטה. |
כמון |
למכור. |
יש סבירות גבוהה שמעורב בו חמץ. |
מטרנה חלבית |
למכור. |
מכילה חמץ. |
מטרנה צמחית |
למכור. |
מכילה חמץ. |
מיונז |
למכור. |
מכיל חרדל. |
מיץ לימון |
למכור. |
יש מיץ לימון שמעורב בו מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. |
ליקר |
למכור. |
יכול להכיל אלכוהול ומייצבים שהופקו מחמץ. |
מזון לבעלי חיים |
למכור. |
ברובם יש חמץ גמור. |
מים |
כשרים לפסח. |
|
מסטיקים |
למכור. |
בדרך כלל יש בהם חמץ גמור (ויטמין C, גלוקוזה). |
מרגרינה בלא טעם |
אשכנזים: להצניע. |
מכילה קטניות. |
מרגרינה בטעמים |
למכור. |
מכילה תמציות שייתכן שהופקו מחמץ. |
משקאות קלים דיאט |
להצניע. |
יש בהם ממתיק מלאכותי שנקרא 'אספרטיים', והוא מופק מקטניות. |
משקאות חריפים |
ויסקי, בירה, וודקה – חמץ גמור, וראוי לבערם. משקאות חריפים אחרים – יש למכור. |
המשקאות החריפים האחרים מכילים תמציות ואלכוהול, וייתכן שהם הופקו מחמץ. וודקה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה מכילה חמץ. |
נייר כסף, תבניות אלומיניום וכדומה |
אינם צריכים הכשר מיוחד לפסח. |
צריכים הכשר לכל השנה, משום שבייצור האלומיניום משתמשים בשמן, ולפעמים משתמשים בשמן TALLOW, שמן מן החי שאינו כשר. |
סוכר |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בייצור הסוכר מסלק סוכר (מתוצרת אירופה), יצרנים רבים משתמשים בחומר שמכיל קטניות. |
סוכר וניל |
למכור. |
לפעמים יש בו עמילן, ותמצית הווניל עלולה להכיל אלכוהול שהופק מחמץ. |
סוכרזית וממתיקים אחרים שמכילים סוכרזית |
למכור. |
מעורבים בהם דקסטרוזה או מלטו דקסטרין, ולפעמים ממתיק נוזלי שמכיל סורביטל, ועלול להיות בהם קטניות או חמץ גמור. |
סולת |
למכור. |
יש חשש שעירבו מים בתהליך הייצור. |
סילאן |
למכור. |
עלול להכיל תמציות ועמילנים שמופקים מחמץ. בסילאן טבעי אין בעיה, אבל בסילאן שמיוצר בארץ מערבים פעמים רבות תמציות ועמילנים. |
סימילאק אדוונס |
למכור. |
יש בו חמץ גמור. |
סימילאק חלבי |
למכור. |
מכיל חמץ. |
סימילאק צמחי |
למכור. |
מכיל חמץ. |
סרדינים |
להצניע. |
קטניות או חשש לקטניות. |
עדשים |
אשכנזים: להצניע. |
קטניות. |
עופות לא מעובדים |
להצניע. |
כיוון שהעוף ניזון מתערובת חמץ, יש חשש רחוק מאוד שיימצא בו חמץ. |
פודינג |
למכור. |
עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ. |
פיצוחים |
למכור. |
פעמים רבות מעורב קמח במלח. בפיצוחים בהשגחת 'העדה החרדית' מעורב קמח תפוחי אדמה, למעט בוטנים אמריקאיים. |
פירות יבשים |
למכור. |
יש שמשתמשים בעמילנים לספיגת לחות בתהליך הייצור, ויש שמוסיפים תמציות. בפירות יבשים מסוכרים יש תמציות, והחשש שיהיה בהן חמץ גבוה יותר. בכל מקרה, אפשר לסמוך על המכירה. |
פצפוצי אורז |
למכור. |
עלולים להכיל גם תערובת מחמשת מיני דגן. |
פריכיות אורז |
אם יש רק אורז, בלי תוספת של תערובת מחמשת מיני דגן, יש להצניע. |
בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שייתכן שיש בהן חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור אותן תבוא עליו ברכה. |
פריכיות מחמשת מיני דגן |
ראוי לבער. |
בתהליך הייצור נוצר מגע עם מים. |
צ'יפס טבעי |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
צ'יקו |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שיש בו חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור תבוא עליו ברכה. |
קווקר |
ראוי לבער. |
חמץ. משתמשים במים כדי לרכך את הגרגיר לפני רידודו. |
קופסאות שימורים |
למכור. |
רוב קופסאות השימורים מכילות מלח לימון ותמציות טעם. יש קופסאות שמכילות חומץ, והוא עלול להיות מיוצר מחמץ. |
קורנפלור |
להצניע. |
קטניות. |
קורנפלקס |
ראוי לבער. |
מכיל לתת שעורה. (קורנפלקס של חברת B&D אינו מכיל חמץ |
קטשופ |
למכור. |
מכיל חומץ ותמציות שעלולות להכיל חמץ. |
קטניות |
אשכנזים: להצניע. |
|
קינואה |
אשכנזים: להצניע. ספרדים: מותר לאוכלה. |
יש אומרים שצמח הקינואה הוא סוג של קטנית.
|
קמח לבן וקמח מלא |
למכור. |
הותזו על החיטה מים. היא אינה עוברת השריה, ואין ניכרים בה סימני חימוץ. |
קפה טהור (נמס, שחור) |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ.
|
קפה בטעמים (וניל, מקופלת וכדומה) |
למכור. |
מכיל תמציות טעם. |
קקאו טהור |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
רוטב סויה |
למכור. |
לפעמים יש בו גלוטן, אך אין כזית דגן בכל התערובת. הערה: ברוטב סויה אמִתי משתמשים בחיטה, ולכן הוא חמץ גמור וראוי לבערו. |
רום |
למכור. |
מכיל תמציות שמופקות מחמץ. |
ריבה |
למכור. |
מכילה תמציות, עמילנים וחומרים אחרים, והם עלולים להיות חמץ. |
ריץ' |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ אלא קטניות. |
שוקולד (בלא תוספת עוגיות וכדומה) |
למכור. |
עלול להכיל תמציות שמופקות מחמץ. |
אבקה להכנת שוקו |
למכור. |
מכילה תמציות, ולפעמים גם עמילנים שמופקים מחמץ. |
שמרים |
למכור. |
שמרים הם פטריות חד-תאיות, והן אינן חמץ, אך לעתים קרובות יש בשמרים גם מלח לימון שפעמים מופק מחמץ, ולעתים גם אלכוהול. |
שמן קנולה |
להצניע. |
נעשה מזרעי לפתית, שהם קטניות. יש פוסקים אשכנזיים שסוברים ששמן קנולה אינו 'קטניות', ולמעשה כל אחד ישאל את רבו. |
שלווה |
למכור. |
בתהליך הייצור בדרך כלל אין מעורבים מים, אך לפעמים מוסיפים מים, כדי לזרז את ההתנפחות. |
שקדי מרק |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
תבלינים |
למכור. |
יש תבלינים שהם קטניות בלבד, ויש תבלינים שמעורבת בהם חיטה באקראי או בכוונה. |
תמצית טעם |
למכור. |
בייצור תמצית משתמשים בדרך כלל באלכוהול, והוא עלול להיות מופק מחמץ. |
תה |
תה רגיל - יש להצניע. תה בטעמים - יש למכור. |
תה בטעמים מכיל תמציות, והן עלולות להיות מופקות מחמץ. |
תמצית וניל |
למכור. |
מכילה תמציות, והן עלולות להכיל חמץ. |
תרופות |
למכור. |
יש תרופות שמכילות חמץ גמור, ולכן ראוי למוכרן. |
[1]. כל המוצרים שנכתב בטבלה שאין צורך למוכרם, יש להניחם במקום מוצנע, כדי שבני הבית לא יתבלבלו ויבואו לאכול מהם בפסח.
[2]. הרב אליקים לבנון שליט"א. ומהרב יעקב אריאל שליט"א שמעתי שכשר להשתמש בהם באופן כזה, אך לא למהדרין.
לא מתכוונת לפסוק (עדיף לשאול רב בדברים כאלו), אבל לפי מה שראיתי בספר 'וזאת הברכה' רק פת שמטוגנת בשמן עמוק (שדינו כבישול) ברכתה מזונות (כמובן אם אין שיעור כזית בחתיכה), אבל טיגון רגיל כמו של חביתה הוא ספק אפיה ספק בישול, ולכן עדיף לאכול דברים כאלו בסעודת פת (אותו הדין קיים גם מ'מצה בריי').
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות