חנוכה שמח לכולם
הערב ניסיתי להכין תביבות לבן לפי מתכון מהספר העתיק והאהוב עלי: "בישול זה משחק ילדים" של גליה רבינוביץ, הוצאת מסדה 1976
ואלה היו הכמויות הרשומות: ל-4 אוכלים
1.5 כוסות קמח תופח
2 ביצים
1 גביע לבן
2 כפות מרגרינה שהמרתי בשמן
קורט מלח
נו, מה אני אגיד לכם, באמת יצאו לי לביבות כמצוות החג וכמאמר השיר:
"לביבה מעופרת יצוקה" אבל ממש...
כבר כשראיתי את העיסה שהתקבלה, קראתי לבעלי והודעתי לו, שמשהו כאן לא הגיוני. זה היה סמיך ויציב כמו עיסה לעוגה בחושה! לא ללביבות! בכל אופן המשכתי להכין, גם בעלי טיגן חלק כי אני מזה מפחדת מטיגון, והן נאכלו עד תום, למרבה הפלא! אבל עכשיו לגמרי ברור לי שכמות הקמח כאן לא הגיונית בכלל. ויש טעות בספר. אז מה אתם אומרים, כמה קמח בעצם צריך לשים לכמויות כאלה:
חצי כוס, 2 כפות, 2 כפיות, כמה? תודה.

אמנם עדיין לא ניסיתי אותו [מתכננת למחר...]
)
)

