אחד הסימנים של עקבתא דמשיחא הוא שהאמת תהיה נעדרת - נעשית עדרים עדרים
והכוונה היא שכל אחד יחשוב שדגל עבודת ד' הוא אצלו והאחרים טועים
מי שיגיד שאנחנו לא שם בדיוק ...
אחד הסימנים של עקבתא דמשיחא הוא שהאמת תהיה נעדרת - נעשית עדרים עדרים
והכוונה היא שכל אחד יחשוב שדגל עבודת ד' הוא אצלו והאחרים טועים
מי שיגיד שאנחנו לא שם בדיוק ...
וייתכן שאלפים, אבל בזה אני לא בטוח.
לא. באמת! מה זה "לאחרונה"? מאז ומעולם כל אחד חשב שהאמת אצלו, מוזר האדם שלא חושב זאת, (ואני עובדת על זה;- )
זה שנהיו תתי מגזרים זה לא ממש קשור לכך שהאמת אצלי... נכון שלא היו מגזרים... אבל היו בהחלט קבוצות של שבטים, או תלמידים של הלל או שמאי וכו'
בשונה מהיום שבגלל שאנחנו חושבים שהאמת רק אצלינו אז האחרים טועים בוודאי
זה לא מושג שנולד היום
הלוואי ויסכימו עם זה שמותר לא להסכים.. אבל רוב מי שאני אומרת לו את זה צוחק. תינוקי, לא אמיתי, אז מה, האמת שלך לא נכונה?נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()

שוקולד לבן
של אין אמת אחת ושבעים פנים לתורה. זה לא נכון, והאמרה הזאת שנעשתה בדורנו לכלל כ"כ פופולרי עברה עיוות לא פשוט.
שא"א להתכחש לזה ש"שבעים פנים לתורה" זה לא משפט פ-ו-ס--ט-מ-ו-ד-ר-נ-י-ס-ט-י |מתנשף|
אלא די עתיק, ובאמת קשה להבין את זה, (כמו גם " אלו ואלו דברי וכו' "). אבל יש בזה ביאורים די נחמדים,
ככה שסבבה.
יש טענה שר' נחמן הוא מאבותיה הראשונים של הפוסטמודרנה.
לא מחווה דעתי עליה. רק מניח את הדברים על השלחן.
אני סבור שכולכם מעט מגזימים. 70 פנים - 70 זוויות הסתכלות שונות על המציאות, על התורה, על עבודת ה'. פירושים לתורה - יש הרבה. אבל הכל זה רק פ-י-ר-ו-ש-י-ם לתורה, שהיא אחת.
ודבר נוסף - כיום רבים המתהדרים בלנסות לפרש כרצונם את התנ"ך, גם חילונים או כאלו שמנסים לפרש את התנ"ך לקולא, באומרם "שבעים פנים לתורה וגם אני יכול לפרש" - בלי שהם מסתמכים על שום מקור קדום. כמובן שזה שטות ואיוולת גמורה - 70 פנים לתורה, נכון. ועקרונית, תיאורטית - גם אתה יכול לתת את הפירוש שלך, לתורה. א-ב-ל. זה רק אחרי שתכיר את 69 הפנים האחרות, באמת. רק אחרי שתשחה בפרשנים, תדע אותם על בוריים, תלמד איך ללמוד תנ"ך, תדע איך בכלל מסתכלים על פסוק בתנ"ך בעיניים של מפרש - רק אז, אולי, תהיה לך הזכות לפתוח את הפה ולתת את הפרשנות האישית שלך גם אם היא לא מופיעה בפרשן כזה או אחר. עד אז - עשה טובה לעצמך ולעולם, הסתמך בדבריך על פרשנים, גדולי זמניהם, פרשני התורה המשנה והתלמוד שכל אחד ואחד מהם ענק בסדר גודל שאנחנו לא מסוגלים להבין היום. לגמרי.
[המונולוג הזה לא כוון לאף אחד ספציפית, ובוודאי לא לזה שכתב את ההודעה אליה משורשרת הודעתי - אלא פנייה כללית לאילו המתיימרים לתת "פירוש עדכני, אקטואלי ואישי לפרשיות השבוע"]
מה הקשר?
תפריד בין העיוות החילוני למסר המקורי!
מה הפרשנות שלך למשמעות המקורית?
אז זה לא "קשקוש פוסטמודרניסטי"
זה מורכב, נכון. כמו רוב הדברים.
לפחות רוב הדברים הקשים.
והשאלה היא אצל מי מהעדרים נמצאת האמת האמיתית.
כי כל אחד ממש בטוח שאצלו.
אני חושבת שהאמת תתגלה כמשהו שהיה אצל כולם - חלק מהאמת במגזר הזה, וחלק אחר שלה במגזר ההוא, וכן הלאה.
טוב, קשה לנסח את זה, אבל מקווה שהובנתי.
נעשית עדרים עדרים - זה לא הכוונה שהיא בעדר אחד אלא שהיא מחולקת להרבה עדרים
נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריון![]()
לא ככ מבינה את ההתלהבות, אבל מגניב זה כן..
האמת תהא נעדרת = אין אמת. או יותר נכון- חושבים שאין אמת.
זה כבר כמה עשורים שהפילוסופיה הפוסט-מודרנית הולכת ומשתלטת על הלך הרוח של רוב העולם המערבי,
והמוטו של אנשים רבים יותר ויותר הוא המשפט המטופש "כל אחד והאמת שלו".
מי שיגיד שאנחנו לא שם בדיוק...
(ודווקא הפירוש הזה הרבה יותר מתאים, כי הפילוסופיה ודרך החיים הזו היא חידוש של הדור האחרון, שאנחנו מאמינים שהוא בעקבתא דמשיחא)
הוא ביחס למשפט האחרון בה: "ועל מה יש לנו להשען(?) על אבינו שבשמים" על כך שזה בעצם משפט שמבטא את האדישות הכללית שתרבוץ. שהחברה, היחיד והכלל, על אף כל המאורעות הקשים שאופפים אותה, תפטור את עצמה (והיחיד את עצמו) מהתערבות אמיתית ומתבקשת במתרחש באצטלה של יראת שמיים ודרגה רוחנית גבוהה.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי