סיפור מדהים!!חנהודיה
מתוך עיתון ידיעות אחרונות מהבוקר:
התינוק נולד בכביש שבו נפטר אביו
יולי 2013: שלומי גלבר מבית־שמש מפונה באמבולנס בעקבות אירוע לב, עובר החייאה ליד מושב נס־הרים — ולא שורד. השבוע: באותו כביש, עם אותו פרמדיק — אלמנתו שירה יולדת בניידת מד"א את ילדם הרביעי: "זו סגירת מעגל מטורפת"
ירון קלנר
פורסם: 6.4.2014

כשהפרמדיק דוד כהן פינה השבוע לבית־החולים יולדת מבית־שמש, הוא התקשה לעצור את התרגשותו. אבל הפעם זו לא הייתה תגובה שגרתית לעוד תינוק שמגיח בעזרתו לאוויר העולם. הפעם דפיקות הלב שלו האיצו כי הלידה שביצע באמבולנס הובילה לחיבור יוצא דופן בין שמחה לטרגדיה, בין חיים למוות.
הסיפור מתחיל בסוף יולי 2013. שלומי גלבר (34), תושב בית־שמש, פונה אז בבהילות לבית־החולים הדסה עין־כרם כשהוא סובל מאירוע לב. באזור המושב נס־הרים שבהרי יהודה מצבו החמיר, וצוות מד"א עצר בצד הכביש והחל לבצע בו החייאה. אולם כשהגיע לבית־החולים, נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.

דוד כהן, המשמש אחראי תחנת מד"א בבית־שמש, היה האיש שפינה את גלבר בניידת. "מיד כשהגעתי לדירה של שלומי חשדתי שמדובר באוטם שריר הלב", נזכר. "מכיוון שהמצב שלו הידרדר תוך כדי הנסיעה, נאלצנו לעצור את האמבולנס. כשביצענו את ההחייאה הצלחנו להחזיר את הדופק, אבל בסופו של דבר זה לא עזר והוא נפטר בבית־החולים".

קצת יותר משמונה חודשים חלפו מאז. לפני כמה ימים, כשהוזעק לפנות את האישה ההרה, המקום נראה לכהן מוכר. "מהדירה יצאה חברה של היולדת שסיפרה לי שמדובר באלמנה שבעלה נפטר לפני כמה חודשים — ומיד קישרתי שמדובר באדם שביצענו בו אז החייאה", סיפר. "העלינו אותה לאמבולנס, היו לה צירים, ואמרתי לה שאם היא צריכה ללדת, שתגיד, ואני איילד אותה".

ואז זה קרה: בסמוך למקום שבו ביצע החייאה בשלומי, הוא עצר שוב את הניידת — הפעם כדי ליילד את אלמנתו של המנוח, שירה גלבר. "עצרתי, הכנתי את ערכת הלידה, ותוך שלוש דקות הראש כבר ביצבץ ויילדתי אותה", נזכר הפרמדיק.

כשראה שהכל עבר בשלום, החליט כהן שזה הזמן לשתף את שירה בסיפור. אני זה שטיפל בבעלך, אמר לה, והיא החסירה פעימה. "הייתי בהלם", סיפרה. "לא בכיתי עד אותו רגע, אבל אז סכר הדמעות נפרץ. זה מרגש, זו סגירת מעגל מטורפת. לא חלמתי שאצטרך להזמין אמבולנס ושאלד בו, הצירים התחזקו במהירות — ופתאום זה בא ככה, עם אותו הצוות. זו הייתה הדרך האחרונה של שלומי, ובאותו מקום באו לעולם חיים חדשים".

שירה הוסיפה כי גילתה שהיא בהיריון רק יומיים אחרי מותו של בעלה, והתינוק שנולד השבוע הוא ילדם הרביעי. המפגש עם כהן, החליטה, לא יהיה האחרון: לפני שהתמקמה במיטתה בבית־החולים שערי צדק, לשם פונתה אחרי הלידה, היא הזמינה אותו לברית המילה של העולל, שאמורה להתקיים היום.
שירה גלבר והתינוק
^^^חזקש!למ*ת
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך