הרהורים של בוגר מערכת החינוך.חג'דומט

חשוב לי שתקראו את זה,כי בידכם הכח לשנות.

סיימתי לפני פחות משנה 12 שנות לימוד במערכת החינוך. למדתי בממ"ד תורני,ואח"כ בישיבה תיכונית נחשבת. זה נכון. אבל זה לא באמת עזר לנוכח העובדה שמערכת החינוך רמסה אותי שוב ושוב והורידה לי את הביטחון העצמי לאפס. ואני רק אחד מאלפים אם לא רבבות.

אני בסך הכל מבקש דבר אחד. תהפכו את מערכת החינוך למערכת חינוך,ולא למערכת להעברת אינפורמציה לימודית.

לפעמים אני מרגיש שהמטרה ברוב בתי הספר היא החומר,והאויב הוא התלמיד. 

זה נורמלי בעיניכם שכמעט כל הילדים והנוער לא אוהבים את בית הספר שלהם? לי לא.

אנחנו לא שואלים אף אחד האם מתאים לו לימוד כזה,או צורת לימוד כזו. אנחנו רוצים שהוא יצא עם תעודה. בכל מחיר כמעט. אז ניקח אותו לחדר המנהל ונסביר לי שהוא פשוט "לא יכול לעבור ארבע יחידות.שירד לשלוש. אנחנו פשוט דואגים (לבגרות ש)לך" 

או שנמדוד אותו בקנה מידה לא הוגן בעליל לעומת שאר חבריו,ונוריד ונעלה לו את הביטחון עצמי ואת המעמד החברתי לפי מספרים. או נמדוד אותו על פי קנה מידה אחד. כמה הוא יודע לשבת על כיסא ,לחנוק את הנער שבו ולהתחיל ללמוד בעל פה חומר ולא ע"פ כמה הוא יצירתי,ספורטאי,אומנותי ,מוזיקלי,אדם טוב.  

זה שאני לא יודע לעשות אינטגרלים זה אומר שאני בן אדם 56..?

תשלח את הדברים שלך לשר החינוךציליגילימימי

אתה צודק מאוד, הבעיה היא שהיום מערכת החינוך שלנו בנויה בצורה בעייתית. המון מבחני בגרות, וזה אפילו לא מחכה עד הבגרויות כבר ביסודי יש מיצ"בים ועוד.

ביה"ס טוב נמדד היום לפי הציונים שהתלמידים מוציאים בו.

בעבר הייתי בראיון כדי לעבוד בביה"ס מסויים, הרגשתי מהראיון שכל מה שחשוב בביה"ס זה הציונים. כל השאלות של המנהלת היו אם הגשתי כבר למיצ"ב, ואם הכנתי כבר תוכנית לימודים ואיך התלמידים שלי יקבלו ציונים טובים ואנחנו ביה"ס ששואף למצוינות וכו'. מילה אחת היא לא אמרה על החינוך לתלמידים, על מורה שהוא אישיות, על קידום תלמידים במישור האישיותי, החברתי ועוד. רק הלימודי!! רק ציונים. זה מאוד הפריע לי והחלטתי לא לעבוד במקום כזה (לא חשוב, הם גם לא רצו אותי, אבל גם אם כן, לא הייתי הולכת!)

אני מסכימה עם הדברים שלך, אבל אני חושבת שכדי להצליח צריך קודם כל לבטל הרבה מיצ"בים ובגרויות להוריד את הלחץ מהמנהלים (כדי שלא ילחצו על המורים).

ברמה האישית כמורים אנו יכולים לעשות מעט, ולנתב את החוזקות של התלמידים למקומות הנכונים, הבעיה היא שיש לנו אחריות נוספת...

זהו, שלא בידינו הכח לשנות...לשם שבו ואחלמה
מקווה לראותך יושב בינינו בחדר מורים עוד כ10 שניםגםזולטובה

כמוך צריכים במערכת החינוך

גם בי לא האמינו כלל, לא ספרו אותי, לא ראו את הפונטנציאל שבי, הייתי די אוויר

כיום אני מורה ואנסה לא להשמע כגאוותנית אך אני מרגישה שיום יום אני מצילה נשמות טהורות

בהקשבה שאני נותנת לילד לחיוך לאהבה שאני נותנת, ואת התגמול אני מקבלת פעמיים בשנה באספות הורים כשההורים אומרים לי שהילד הכי נהנה מהשיעורים שלי

אתה כ"כ צודק שזה מאבק יומיומי בין המורה לתלמיד, מורה צריך להעביר חומר ,ילד רוצה חופש/בחירה/לשחק = זה יוצר מאבק יומיומי, ועל המורה להפיק את המירב שניתן במצב כזה וללמד באהבה ובשימחה ורק לחזק את הילד

ישנו אלטרנטיבה לבית ספר רגיל קוראים לזה בית ספר דמוקרטי/אלטרנטיבי שבו הילד מגיע ובוחר מה איך ומתי ללמוד מה, הוא יכול גם לבחור שלא ללמוד מקצוע מסוים אפילו בסיסי, בבית ספר כזה הילד בדרך כלל מאוד שמח ולומד הרבה מיומנויות של למידה וחקר, אך יש הרבה חסרונות לבית ספר כזה כמו למשל באמת להגיע לתיכון בלי לדעת ABC או נ"ך או חוסר מימונות של למידה במסגרת מחייבת שאין בה את הבחירה הנ"ל

אולי באמת מתאים שיום יבוא וגם תהיה מורה , אוי חייבת ללכת

מסכימה- חלקיתחרציתמדופלמתאחרונה

בית ספר, נועד למטרה אחת:

שאנחנו נצא אל העולם כשאנחנו יודעים דבריים בסיסיים,

לקרוא לכתוב, לעשות תרגילים פשוטים במתמטיקה, קצת על הגוף שלנו, קצת הארץ שלנו ועל העולם,

קצת על המדינה שלנו ועל החוקים.

ויש אחר כך את ההרחבה, איך לכתוב- אבל בלי שגיאות כתיב, איך לכתוב מאמר בצורה בסיסית, לטעום קצת מהעולם לפני שאנחנו יוצאים אליו. ואנגלית, והיסטוריה, ואזרחות, וספרות, ותנ"ך (אם תשאל חלק מהחילונים מבחינתם זה ביזבוז זמן),

ותושב"ע, ואולי גם מחשבת, וגיאוגרפיה, ואולי גם ערבית וצרפתית וספרדית, ומגמות, קולנוע, פסיכולוגיה, אומנות, גרפיקה, ביולוגיה, מחשבים, סינית, בישול,פיזיקה......

ומה עוזר ש"י עגנון או רחל המשוררת או בלפור חקק, הלא לא נלך עם זה למכולת.

ומה עוזר ללמוד היסטוריה של ימי הביניים, הרי לא נלך לעבוד (רוב הסיכויים) במשהו שיצריך את זה.

אבל מלמדים אותנו בכול זאת, כי כן, חשוב ללמוד דברים מעבר שהם לא יניבו כסף אולי, אבל תרבות, עושר בנפש כן.

אז כן, מלמדים בבית הספר ובתיכון דברים גם 'לא חשובים' יחד עם הדברים ההכרחיים.

ומבחני בגרות (וכל הנלווה לזה)

כן, צריך.

תאר לך שלא היה מבחני בגרות, אז בית ספר אחד יחליט לעצמו שהוא ילמד 'בחפיף' את התלמידים, רק כדי לסמן וי או מורה יחיד יחליט את זה לעצמו.

מבחני בגרות נועדו לבדוק 2 דברים,

את הלמידה של התלמיד ואת הלימוד של המורה ובית הספר.

תלמיד יכול לסיים 12 שנים במערכת החינוך רק בישיבה בכיתה בלי ללמוד כלום,

ולצאת אחר כך לשוק העבודה בלי שום.... ידע, הבנה על העולם שבחוץ.. כי הוא לא למד.

או להיפך, מורה יחליט להתעצל, אז כל שיעור הוא ייתן לתלמידים שלו שיעור חופשי או ישלח אותם לשחק בחצר.

מי ידע? אף אחד.

מבחני בגרות נועדו לבדוק את היכולת של התלמיד, ואת בתי הספר.

אם תלמיד אחד נכשל- זה אולי בגלל שאותו תלמיד לא למד היטב, או שהוא פחות טוב באותו מקצוע.

אם תלמידים באופן קבוע מאותה כיתה או אותו בית ספר נכשלים במבחני הבגרות

כנראה שהבעיה היא בבית הספר, ואז בודקים את זה.

מה לעשות, רובנו נוותר אולי לא על כל השיעורים, אבל אולי על חלק אם לא היה מבחני בגרות,

והמבחני בגרות ותעודת הבגרות מחייבת אותנו ללמוד אם אנחנו רוצים את התעודה, גם מקצועות שאנחנו לא ממש אוהבים.

מה בדיוק נוריד?

את כל המקצועות "הלא חשובים"? מהם? ספרות? לשון? היסטוריה? אזרחות? תושב"ע? מחשבת ישראל?

לא נלך איתם הרי להתקבל לתואר ראשון בכלכלה או בעריכת דין או ברפואה,

אבל נהיה אנשים יותר טובים.

ט

מה שכן, שיוצא לפעמים, שתעודת הבגרות נהיית המטרה ולא נתינת והעברת ידע לתלמיד.

וגם, יש עניין להקנות ידע נוסף שלא קשור רק לתעודת הבגרות, ידע לחיים.

ידע בסיסי, על הכלכלה, מה זה בנק, איך עובדים מולו, צרכנות נבונה,

מה זה ביטוח לאומי, מה זה מס הכנסה, מה זה ארנונה, איך מתנהלים בראיון עבודה, שפת גוף,

דימוי עצמי.

יש עניין בבגרויות ובמקצועות "הלא חשובים מבחינת תוצרת", אבל מצד שני יש עניין לא להפוך למכונת בגרויות

אלא למקום להעברת ידע.

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך