מה הייתם עושיםשמיניסטית123

אם תלמידים היו צוחקים עליכם.. משהו שקיים בכם והוא חיצוני ואין לכם מה לעשות עם זה..

לדוגמא: מורה שמאוד גבוהה והיו צוחקי עליה..

מורה עם קול צפצפה או מגמגמת והיו צוחקים עליה..

מורה עם פזילה בעין וניתוח לא עוזר והיו צוחקים עליה..

מורה שמנה והיו צוחקים עליה..

בהנחה שזה נוגע לכם בנ' רגישה ביותר ואין לכם דרך לשנות את זה. לא צוחקים בפניכם אלא מאחורי הגב ומורות מקצועיות אחרות שומעות את הצחוק של התלמידים וניגשות לספר לכם..

איך הייתם מגיבים? ממשיכים ללמד כרגיל בביה"ס? עוזבים את ההוראה?

השאלה הנ"ל לא מופרחת ולא פילוסופית אלא על מבוססת על מקרה שקרה.

נראה לי שהייתי ממשיכה כרגיליעל מהדרום
לק"י

ואולי מנסה למצוא דרך ללמד את התלמידים על קבלת שוני אצל אנשים.
כי אם המורה הזאת תעזוב הם יכולים להבין שהם הצליחו ופגעו בה, ובגללם היא עזבה.

(במאמר מוסגר, מה הקטע ללכת ולספר למורה הזאת שצוחקים עליה?!!!!!).

קרה לי משהו דומה..
אני מדברת בחי"ת, ואין לי שום בעיה עם זה!
אבל קורה שילדים (נגיד בשירות..) צחקו או העירו על זה.
בסדר...לא נעים/ מרגיז, אבל עובר.
לא ברור למה אנשים לועגים לאנשים מסוימים ולא לאחריםחכמת ישישים

א. את צריכה להיות גאה על האות ח' שאת מבטאת כהלכה.

ב. זו תכונה אנושית מגעילה שאנשים נהנים לצחוק על אנשים אחרים על דברים גופניים שאין להם שליטה עליהם.

ג. מי שיגלה מה גורם לזה שדבר כזה ייעשה לאדם מסויים ולא לאחר, יקבל פרס נובל. כשהייתי ילדה, היו שלעגו לילדה אחת במשך שנים בגלל שהיא היתה שמנמונת. יום אחד, הגיעה לכיתה ילדה חדשה. היא נכנסה לכיתה באמצע שיעור. היא היתה בהחלט יותר שמנה מהילדה ההיא -- אבל, היא רק נכנסה, וכבר עבר לחש רחש של הערכה אליה. אפילו הערצה. וזה נמשך אחר כך כל עוד היא נשארה חלק מהכיתה.

לעומת זה, היתה ילדה בכיתה שהיתה רזה עם יופי של גוף, בלונדינית עם שיער חלק, ארוך

ועיניים כחולות. אבל, היא סבלה מדחייה ובשלב מסויים  אפילו מחרם! אומנם היה לה אף אדום אבל זאת לא היתה הסיבה לדחייה כי זה אף פעם לא הוזכר. מישהי המציאה לה כינוי "". הכינוי דבק בה עד אותו יום שבו היא עזבה את בית הספר. את חטאיי אני מזכירה היום שלמרות שהדבר כאב לי מאוד, לא העזתי להראות לה סימפאטיה ובוודאי לא לשבור את החרם עליה. .

אין לי שום בעיה עם הח' שלי! ואני לא נפגעת..יעל מהדרום

לק"י

ואת צודקת- ילדים שמציקים להם הם בדר"כ ילדים שדחויים מסיבה כלשהי, לא בהכרח בגלל סיבה חיצונית כלשהי.

כל הכבוד על העברית הטובהחכמת ישישים

רציתי להוסיף, שהתשובה שלך מצויינת. [בהחלט טובה משלי כי אני לא נתתי שום עצה מעשית לפתרון הבעיה] ובאשר לעברית נכונה, הלוואי וכל המורים היו מדברים עברית נכונה. כשאני שומעת מורים בישראל אומרים "יש לי שתי ילדים" זה מאוד צורם לי. כשהייתי ילדה, הייתי תמיד זוכרת איך אחת המורות שלי שהיתה בת לעדה התימנית מדברת, וכך לא היו לי שגיאות כתיב !

בתור תלמידהאנונימי (פותח)

היום ב"ה אני לא אעשה את זה

אבל כשהייתי קטנה עשיתי ועוד איך 

ברור שזה פוגע, אבל אני זוכרת שבתור ילדה קטנה לא הבנתי שגם המורה נפגעת מזה 

לא הייתי צוחקת על פגמים  מול המורה, אבל צרות ואוו הייתי עושה, מלעביר פתק עם קשקושים, לפתוח ולהסתכל על המורה ולצחוק  ועד לשים שקית מים על הדלת...

אני לא מצדיקה את זה, אבל אני אומרת שלא חשבתי על ההשלכות והתוצאות ועל זה שפגעתי בבנאדם 

מבחינתי זה היה פשוט מורה שלא אהבתי, עם מקצוע ששנאתי ובגלל הבלגן יכולתי ללמוד אותו פחות..

נקודה למחשבה ובהצלחה  

פשוט אל תשימי לב...nechama l

אל תשימי לב פשוט... אל תחשבי שזה אמיתי... תתעלמי ותלכי לפנק את עצמך במשהו קטן... וזה עוזר ובגדולקורץ

סיפור ששמעתיטובה

שמעתי שהיה פעם מורה שהיה גם עם גיבנת ונדמה לי שגם הייתה לו לקות בדיבור או משהו כזה. בכל אופן שני "פגמים" מאוד בולטים. ביום הראשון של כיתה חדשה בה לימד  היה נכנס ואומר יש לי גיבנת ו... (לא זוכרת מה זה היה) ועכשיו יש לכם שתי דקות לצחוק על זה.

כמובן שאף אחד לא צחק והבנתי שהייתה הערכה מאוד טובה כלפיו.

זה סיפור ששמעתי ואני לא מכירה אף אחד שקשור לזה, אבל נראה לי שאפשר ללמוד מזה הרבה.

ילדים מאוד נוטים להעליב ולפגוע גם אם אין להם שום כוונה להרע. אומרים אין ילד רע - יש ילד שרע לו....

בהצלחה

נראה לי שרבקה כהן

צריך להדגיש את זה שהתלמידים לא צוחקים בפנים, אלא מאחורי הגב, ולכן אין להם כנראה כוונה לפגוע. אני תוהה על המורות שדיווחו. סתם רכילות.

על כל פנים נראה לי שרובנו בתור תלמידות דיברנו על המורות שלנו. שזאת מכשפה, וזאת לא יודעת להתלבש, וזאת עם קול מזעזע. אם נפגע מכל דבר שתלמיד אומר, לא יהיו כבר מורים במקצוע.

אני חושבת שאם זה מפריע לך, כמו כמעט בכל דבר בחיים, כדאי לשים את הקלפים על השולחן. להגיד לילדי הכיתה "תשמעו, שמעתי ממורות שונות שזה מוזר בעיניכם ומצחיק אתכם שאני פוזלת. אני יודעת שלא רציתם לפגוע בי. אתם יודעים, גם לי מפריע שאני פוזלת. אפילו ניסיתי ניתוח, וזה לא עזר (או, גם לי מפריע שאני מאוד גבוהה. כשהייתי ילדה כולם היו צוחקים עלי וקוראים לי עמוד חשמל. וכדו') זה לפעמים קורה שאנשים נולדים אחרים קצת מכל השאר. בטח אתם יכולים לחשוב על עוד אנשים כאלה."

אם הם קטנים אז אפשר לעשות סבב איזה אנשים "שונים" הם מכירים, או שיכתבו באנונימיות פתק מה "שונה" בעצמם ותקראו את זה ותסבירו למה זה לא משנה. אם זה תלמידי תיכון, שווה להביא להם סרט או מפגש עם מישהו שונה באופן מובהק מהעדר.

את יכולה להוסיף שאת יודעת שיש לפעמים אנשים עם ביטחון עצמי נמוך שכדי להרגיש שווים יותר יורדים על אנשים אחרים, אבל את יודעת שכל ילדי הכיתה הם כל כך נהדרים שהם לא צריכים להשתמש בכלי טפשי שכזה.

ברגע שאת בעצמך דיברת על השוני שלך, זה כבר עושה את כל העניין אנושי, ולא איזה משהו מרוחק.

ואם בכל זאת הם ממשיכים לצחוק? תתעלמי. למי שצוחק תהיה הרגשה לא נעימה בבטן אחרי כל זה. חושב

המורה צריך להזכר בימיו בבית הספר וכך להביןאורין

שהפגיעה איננה אישית ואיננה מקטינה אותו אלא נובעת מהעדריות וחוסר הרגישות וכן הרצון להרשים את החברה ולהצחיק אות- דברים שנפוצים בגיל ההתבגרות. החינוך ליראת שמיים אמור לשפר זאת.

עם זאת בושה היא למחנכים ןלכיתה אם הלעג הזה ממשיך ואף אחת בכיתה לא מוחה- במיוחד אם מדובר בכיתות הגבוהות יותר.

קודם כל עם מקבלים את עצמך עם המוגבלות המסויימת ואזאנונימי (פותח)

כלום לא מזיז לך. בכל מקרה אני בשווקק מהמורות שמספרות לאותה מורה שהתלמידים צוחקים עליה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מומלץ הסרט- בחזית הכיתהאורין
סרט מומלץ ביותרגברא עתיקא
עוסק במורה עם תסמונת טורט, נותן פתרונות מקוריים ויצירתיים לנושאים כנ"ל.
מומלץ לכל מי שעוסק בהוראה /הדרכה גם אם אין לו בעיות כנ"ל.
סרט חזק ביותר...לב שמח!

בע"ה

לא הכרתי אותו..מרפרוף ושיטוט "סתמי" כאן

ראיתי את ההודעה עם השם של הסרט...

העשיר לי  את המבט שלי על צמי מוה,

עם החסרונות..אלה שגלויים ואלה שלא

ובעיקר

התבוננות חדשה ועמיקה לצרכים שונים "ומוזרים" שיש אצל ילדים

זהירות...הסרט ארוך וממכר....

ואוווו

מדהים..

תודה רבה רבה על השיתוף!!!

דבר ראשון תודה על התגובות וההתיחסות!שמיניסטית123

דבר שני, אפשר לחפור לכם עוד קצת?

אני מרגישה שהחשש שלי זה שזה יקרה שוב בכיתה ואז איך אגיב..

לבוא ולומר זאת מראש אני לא רואה בזה אפשרות..

להתעלם חוששת שזה יצור רעש בקרב התלמידים ואופציה לחגיגה..

דבר נוסף, איך להתנהל מול המורים ששמעו מזה?

מרגישה שזה מקטין אותי וכביכול אני עוף מוזר בגלל זה.

חפרתי.

אך זה הלם עבורי הסיטואציה ואני מתבחבשת בה.. נקודות אור ישמחוני!

תודה רבה!

זה בדיוק הכח של הסרט הזה,נפשי ישובבאחרונה

"בחזית הכיתה"- המורה מודע לקושי שאיתו הוא נכנס, ולא מוותר. בודאי שזה כואב לו, אבל הרבה יותר חשובה לו ההוראה, הנתינה, התלמידים. והוא עושה זאת בחן רב בסרט. ולאט לאט התלמידים לומדים איך להתייחס אליו ומעריכים ואוהבים אותו מאד.

הרשי לי לחזק את ידייך ולומר לך משהו שאני הלכתי איתו לכיתה- שמתי לב שכשיש קושי במשמעת הרבה פעמים זה מושפע מאיך שאכנס לכיתה, וכמה אחזק את עצמי ואת הבטחון שלי במקום שלי כמורה. וככל שאתחזק בזה, בהבנת הכוחות שלי ומה יש בכחי לתת לתלמידים, אז גם הקושי במשמעת יקטן. ולענ"ד זה מחזק בכלל בחיים.

זה את, והקושי הזה הוא חלק ממך, והטוב שבך הוא טוב בטוח. ואת יכולה ורוצה לתת להם הרבה. אז קודם כל- חזקי את המקום הזה ואת ההשלמה שלך עם עצמך.

בשלבים מאוחרים יותר חפשי דרך להעלות את זה בכיתה, אם זה יהיה שייך, כי פה את גם נותנת להם את האפשרות ללמוד איך מתנהגים ומתייחסים למשהו שקצת שונה כביכול עבורם. אבל כרגע- חזקי את עצמך. ממקום כזה- החשיבה שונה, הכוחות שלך מתגלים הרבה יותר בטובם ברוגע, וגם הסביבה חשה בזאת ומתייחסת בהתאם.

בהצלחה!חיוך 

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך