אח עם סכיזופרניהיפהלה

שלום. אנו מספר אחיות שנשואות עם ילדים ב"ה.  אחינו הצעיר(30) לקה בסכיזופרניה. אושפז פעמים .ההורים עברו את שלב ההלם ועכשיו בהתמודדות והשלמה(אם אפשר לקרוא לזה ככה). הוא גר עימם והם מטפלים בו:  מסרב ליטול התרופה - והם נותנים לו התרופה באוכל בלי שיודע. מכינים לו אוכל ושמים בחדרו (נהיה טבעוני ואוכל מעט), מנקים מידי פעם את חדרו. הוא  עובד כמאבטח ללא נשק במשמרות נראה מוזנח וחסר הגיינה אישית. בעבר השתמש בסמים. לאחרונה נתפס ושוחרר בשל הכרות אבי עם מפקד המשטרה.

אבא יותר חזק וממשיך את החיים עם כל הכאב והצער. אמא, לעומת זאת,  דואגת וקשה לה מאוד . היא לא ספרה לאף אחד מבני משפחתה מהצד שלה (הצד של אבא כן יודע) ולא לחברות בעבודה. הדוד גר לידם ועוזר. השינה שלה לא מה שהיתה פעם וכן האכילה ומצב הרוח . בקיצור- נראה לי שהיא מתחילה דיכאון. בעבודה היא מתנתקת ומתפקדת כרגיל, ובבית היא מסתגרת - רק רדיו תהילים וטלפונים - אנו משוחחות המון אנו גרות די רחוק. המשפט"אין כוח ואין חשק" שגור על פיה.

אנו חושבות שהיא צריכה קבוצת תמיכה ו/או טיפול שיחות אצל עו"ס (אנו לא יכולות למלא תפקיד זה שעות בטלפון..)והיא לא מתנגדת לכך.  אבא טוען שהיא בסדר גמור.(אין לה רשיון והיא תלויה בו לנסיעות  כיוון שגרים רחוק מהעיר)

במוצאי שבת חוה"מ פסח התפרצה בצורה קיצונית ביותר,איבוד עשתונות- מה שלא מאפיין אותה הטיחה בנו אשמות קשות ("נכשלתי בחינוך שלכם, זה לא מגיע לי" בגלל שלא באנו לעזור בשטיפת הכלים..- כאילו שאנו זרות!!)ואח"כ אמרה היא כבר לא מה שהיתה פעם בגלל המצב היא חסרת סבלנות.. נפגענו והיינו בהלם.  גם לנו יש רגשות ויש לה עוד ילדים ונכדים בריאים חוץ ממנו.. נראה לי שהסגירות שלה וחוסר הטיפול בעצמה גורמים לה למצב נפשי כזה..ולנו להיות הסופגים אך נראה לי שזה היה קו אדום. ובשלב כלשהו גם לנו נגמר הכוח.. מה לעשות?תודה רבה 

יש פורום מקסים בכיפה של הורים לילדים עם צרכיםגםזולטובה

מיוחדים

זה ממש כמו קבוצת תמיכה ואוויר לנשימה להרבה מההורים שם

אז מה אם הוא בן 30 ולא בן 3, הוא בבית, העול עליה, הרגשות אשם/בושה/חוסר אונים שם איתה יום יום שעה שעה כל דקה בעימקי נשמתה

ולמצוא קבוצת שווים שפורום כזה זה כמו להרגיש שמבינים אותך ומכילים אותך,וכמובן שהם מייעצים שם מהיידע שלהם , ולקבל הערות/הצעות מקבוצת שווים הרבה יותר נעים מאשר הערות מבחוץ

מקווה בשבילך ובשבילה שהיא תסכים להצטרף לקבוצת התמיכה בפורום בכיפה

עד אז תכילו ולתבינו כמה קשה לה

תודה רבה טוב לדעתיפהלה

סכיזופרניהיהושבעט5

נראה שאימך סובלת ממצוקה קשה בעקבות הגילוי של המחלה אצל אח שלך.

אני חושבת שצריך למצוא קבוצת תמיכה שתתאים לה  צריך לבדוק באנוש.

או למצוא עוגן לתמכה בכל דרך אחרת.

לרגשות אשם שלה אין מקום  כי סכיזופרניה לא מתפרצת בגלל כששלים בחינוך.

רק הערה קטנה לגבי קבוצת תמיכה44444

לענ"ד, קבוצת תמיכה לא מתאימה למי שקשה להפתח בציבור ולמי שקשה להמצא בציבור גם כשמישהו אחר נפתח.

אני לא מכירה את האמא, רק רציתי להסב את תשומת הלב בתור מישהי עם אופי כזה.

אם האמא לא מספרת את זה לאף טחד ולא מדברת על זה עם אף אחד אולי קבוצת תמיכה לא תתאים אבל כמובן כל מקרה לגופו, אני לא מכירה את האמא, רק נק' למחשבה....

לגבי ההערהעוגיות

קבוצות תמיכה מאד עוזרות גם למשתתפים שקטים שלא משתתפים בצורה אקטיבית. 

הי! ברוכה הבאה לפורום!אלעד
צרכים מיוחדיםמעיין טוהר

ומתמודדי נפש זה שתי עולמות שונים לגמרי

היא לאתקבל שם הזדהות 

וגם לא עצות לטיפול כי הטיפול מאד שונה

אין לי ניסיון בזה, ברוך ה'...אור היום

אבל אייעץ ממה שאני חושבת- כמה שיותר לחבק, לעטוף ולהכיל את אמכן. בהחלט נשמע שהיא על סף דיכאון, אם לא כבר בדיכאון, ממה שכתבת.

ליצור איתה קשר לעיתים קרובות, להתייעץ איתה בנושאים שונים, כך שהיא תרגיש חשובה ומשמעותית.

לספר לה סיפורים משמחים על הנכדים שלה, כך שתהיה לה נחת ותדע לאזן בין ההרגשה הקשה שהיא כביכול נכשלה בחינוך, לבין המציאות (הרי גם הבן החולה אינו אשמתה).

לעשות תורנות שכל בת תתקשר אליה פעם או פעמיים בשבוע, תשאל לשלומה, תתעניין... זה כ"כ חשוב ומשמעותי, כ"כ נותן הרגשת ערך, שקשה להמעיט בחשיבות של זה.

האם הצעתן לה לקבל עזר מקצועית, שתספק לה אוזן קשבת ותיתן לה כלים להתמודד?

[אני מבינה את הקושי לספוג ולספוג, ולהכיל ולהכיל... ועם זאת- באמת מאוד קשה לה, והיא לא יודעת לאן לנתב את הקושי הזה. חשוב שתיתנו לה מקום ותעטפו אותה באהבתכם.]

יש בקופת חולים מכבימעיין טוהר

טיפולים  בתשלום מועט

יש גם בשרות הציבורי ממש חינם וליד הבית

זה רעיון טוב להתיעץ עם עמותת אנוש

טיפול חיוני במקרה כזה, קשה להתנהל לבד זו צרה קשה שלא כזו "פופולרית"

קחי למשל חולה סרטן, כמה אהדה הוא יקבל כמה תמיכה ועזרה, וחולה נפש רק בושה...

זו מציאות כואבת

מגיבים יקרים!יפהלה

כמה נפלא לקרוא תגובות מחזקות . תודה לכולכם.אתם נפלאים.

כמה קישורים שיכולים לעזוראנונימי (פותח)אחרונה

מקשיבים מניסיון
יעוץ ומידע טלפוני בנושא בריאות הנפש
ניתן ע"י מתנדבים מעמותת אנוש
טל : 1-700-551-616
דוא"ל : yeutz@enosh.org.il

קודם כל, מומלץ לפנות אליהם^^^

מי שעונה, ב"דכ בעל נסיון אישי

האתר המרכזי שנותן מידע איפה אפשר לקבל תמיכה

http://www.maman.org.il/

זה של אנוש
http://www.enosh.org.il/Index.asp?CategoryID=737

משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/subjects/mental_health/rehabilitation/rehab_sub/families/pages/default.aspx

מקווה שכבר יש לאחיך זכאות לסל שיקום, כדאי שישתלב גם הוא בעמותה.
(ביום חמישי יש יריד חשיפה של כל נותני השירותים בתחום בריאות הנפש. הזדמנות ללכת, להתרשם, לראות מה יש, מה הכי מתאים, להתייעץ. יש המון אפשרויות! בד"כ פשוט לא יודעים עליהם ולכן לא מצליחים לנצל אותם!)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך