גם אני עם דוד הנחלאי-משה ר-
יהושפט
הבנתי שזה תופס תאוצה אדירה.
ברוך השם.
^^^^^^^^^(מסתבכת עם סמיילים כאלו)ונסי
גם אני נחליאלי!בקצרה

תקוע לי בראש.
אוי כמה זמן לקח לי למצוא תמונה של נחליאלייטבתה
חשבת לחפש בגוגל תמונות?
נפשי תערוג
יש שם מאות!!
כן אבל רציתי כזאתיטבתה
והיו ציפורים אבל בלי הסינר המפורסם...
אז היית לוקחת תמונה שלי!!
בקצרה

את האמת שסנופקין נודד בסתויטבתה
אבל מה לעשות שנחליאלי זה יותר התאים..
היית לוקחת תמונה שלי - נחליאלי - סנופקיןבקצרה
בסדר, כשתהיה המפקחת שלי
יטבתה

זה השם המלא שלך?יוני
בקצרה נחליאלי סנופקין?
לא, זה רק השם המקוצר-בקצרה שלי.בקצרה
השם המלא מאוד- שמור במערכת*.
*בכמה מערכות, שיהיה מקום לכולו.
חחחחח אין אין אני מתהההדניאל55
אני מקווה ששמרת גיבוי שלועוגי פלצת
זה שמי לעולם כתיב
אוי הזכרת לי את השיר של הסתיו...אושר תמידי
שלכת גשם הראשון
סיתוונית וגם חצב כך לפתע בא הסתיו
כך פתאום בלי הודעה
מי יודע מה קרה...
זו העונה נה נה של השנה נה נה משתנה נה נה נה...
יואו כמה היינו מתחרפנות איתו בפנימיה...
היו ימים...
????לבי ובשרי
נחליאלי קטן
ראיתי בגן
זנב לו ארוך ויפה
חח עזבי..שריטה עמוקה!אושר תמידי
איך בא לי לפרסם את זה בקבוצות של הצבא האמריקאייוני
מעניין מה יהיו התגובות להדחה שלו...
יישר כח!!!!!! יש משהו שאפשר לעשות?~א.ל
גם אני החלפתי את תמונת הפרופיל
איש השקים
הממ.... ת'אמת?אלנטריס
עד שיתבררו העובדות לאשורן לגבי שני המקרים - תקיפת הערבי ותקיפת המפקדים והמשפטים בעקבותיהם - אני מעדיף לא לנקוט עמדה.
שתפו אם יש מידע מחדש!
פירסמו את זה כדי להצדיק את ההדחה לאחר שראו-משה ר-
את כל ההד שזה עשה, איך קשור דריכת נשק לאגרופן?
האמנם?ט!הר
כמו שכתבו לפני, גם נניח שזה נכון ולא כדי להשתיק מחאיש השקים
^^^^ מעל הכול יש פה מסר מאוד משמעותיעוגי פלצת
כמו זה למשלאיש השקים
או זהאיש השקים
זוועת עולםלבי ובשרי
פשוט מזעזע לראות חיילים עושים בייביסיטר על ילדים ערבים מופרעים וחוצפנים.
מזעזעת הרכרוכיות הזאת..
הם חד וחלק מעודדים רצח יהודים במעשה שלהםיוני
אמילי בשירות הביביתון-משה ר-
מעניין אם "המקורות" שלה יודעים יותר טוב מחברים שלו לפלוגה שאמרו שלא היה איתו כלום..
הצבא מנסה להשתיק את העניין לאחר שראו שזה גרם למהומה בכל החילות ושאנשים כבר לא עוברים על זה בשתיקה..
דובר צה"ל גם כן![]()
רגע, אתה טוען שהוא לא הרביץ למפקד שלו?ותן טל
ובהנחה שהוא כן הרביץ למפקד שלו ושזה קרה לפני זה - אתה מסכים עם זה שהוא צריך להיות מודח מהפקיד, לאחר מעשה חמור של תקיפת מפקד? תתנתק רגע מהמקרה של הנשק והפלסטיני - תתמקד רגע רק בקטע של המפקד והמכות שניתנו לו: א. האם אתה מאמין שזה נכון או לא? ואם לא- אתה בעצם טוען שהצבא משקר בקטע הזה?
ב. אם אתה מאמין שזה נכון, ובהנחה שזה באמת נעשה ל-פ-נ-י הקטע עם הפלסטיני - אתה מסכים איתי ועם הדעה שצריך להדיח אותו - בלי קשר לפלסטיני, אלא נטו בגלל תקיפת מפקדו?
נראה לי שהיה פה מקרה מאוד יוצא דופן שחייל מקבל עכשיו תמיכה גם לאחר שמתגלה שעשה מעשה מאוד מאוד חמור- רק בגלל שלכאורה עשה מעשה מאוד טוב ושמאוד מסכימים איתו - בלי קשר לזה שאולי לא בגלל זה מדיחים אותו, וכל אלו שתמכו בו, יכול להיותש כרגע מאוד קשה להם להודות באמת שהוא עשה מעשה מאוד חמור לפני זה, ומעדיפים להיתלות בכל מיני עצים ולהמשיך בכל זאת בכל כוחם להיתלות באותו חייל.
אני מאוד מקווה שאתה מסכים שאם חייל מרביץ למפקד שלו - הוא צריך לעמוד למשפט ואף, כן, במקרה חמור, להיות מודח מהמקום שלו.
הצבא אכן משקר ומכסת"ח-משה ר-
דובר צהל משקר כדי לנסות להרגיע את האש.. משקרים במצח נחושה , הם טענו היום שהוא הודח בגלל אלימות כלפי המפקד שלו והמ"מ שלו לפני שלושה חודשים... אז איך זה שביום ראשון הוא עדיין היה בתפקיד לוחם בחברון? שלושה חודשים הוא חיכה למשפט ובדיוק זה נפל על יומיים אחרי הדריכת נשק?!?!
חלאס בלבולי מוח, ותן טל, אתה מגכיח את עצמך מיום ליום עם החוסר אוביקטיביות שלך והערצה הבלתי נסבלת שלך לממסד..
קשה לך לקבל שהמדינה הזאת מושחת ורקובה ושבהכירים למעלה יעשו הכל כדי לנקות את עצמם?
אתה מכניס לי הנחות ודעות לפה.ותן טל
אני שאלתי אותך שאלה פשוטה, לא הבעתי את דעתי בה לגבי המקרה הספציפי ולגבי מה קרה או לא קרה - בסך הכל שאלתי א-ו-ת-ך, האם אתה סבור שצבא שיקר, ואם אתה לא סבור שהוא שיקר, מה אתה חושב שמגיע לחייל אם באמת הרביץ למפקד שלו.
אתה הכנסת לדבריי כאילו אני יודע מה קרה שם, כאילו אני מעריץ את המדינה בצורה עיוורת - לא אמרתי בהודעה למעלה ולו במילה מה אני חושב על כך, אז אנא, לא להכניס לי מילים לפה.
אני, בשונה מאחרים, לא יודע מה קרה שם ולא מתיימר לדעת. בנוגע לדריכת הנשק אני מאמין שזה דבר נכון וטוב, ובנוגע לתקיפת מפקד אני מאמין שזה דבר מכוער שצריך להיות מטופל בחומרה - אני לא יודע מה הסדר, מה הזמנים, האם הכל נכון - ואני לא באמת אוכל לדעת את זה.
רק דבר אחד כן אמרתי - שברגע שהובאו הסברים כאלו ואחרים, רבים רבים אלו שבגלל שהתחילו כבר לתמוך בחייל, ימשיכו לתמוך בו בכל מקרה, וינסו לתרץ/להגן עליו בכל מחיר.
הרי גם אני וגם אתה בדיוק באותה עמדה - לא אני ולא אתה היינו בעמדה כאשר זה קרה, ולא אני ולא אתה היינו בזמן שהחייל תקף את המפקד שלו, ולא אני ולא אתה אלו ששפטנו את החייל וידענו למה שפטנו אותו.
מה שכן - גם אני וגם אתה ניזונים מידיעות שמגיעות אלינו ממקורות שונים. אתה וגם אני אלו שבוחרים להאמין/לא להאמין/להיות ספקניים בנוגע לנכונות המידע מכל מקום כזה ואחר - גם מקור מידע שתומך בחייל וגם מקור מידע ש"נגדו".
אני לא אתייחס למה שאתה מאשים אותי בו, לעניין של שחיתות, של ריקבון וכו' וכו' - כי זה לא ממין העניין, זה לא שייך למה ששאלתי אותך על מקרים נקודתיים בניתוק זה מזה, ובלי קשר למה באמת קרה או לא קרה (וגם, כאמור, עניינה אותי דעתך האם אתה מאמין שהצבא משקר בנוגע לזה).
כל טוב 
זה לא קשור למקרה הזה ולכן אני לא אענה לך-משה ר-
אתה תמיד משתמש בדמגוגיה כדי להצדיק את עצמך!
כל הבלאגן קרה בגלל הסרטון ולא בגלל אופיו של החייל, מקרים של חיילים בעייתיים לא חסרים בצה"ל וזה ממש לא קשור עכשיו, אז דיי!
אם הוא אלים הוא היה מודח ממזמן, אם הוא הכה חייל ועוד קצין הוא היה עולה בו ביום למשפט מג"ד ולא עולה לעמדה, אז חדל קשקשת.
*במקרה שלי אני קראתי תגובות של חבריו ולהם אני מאמין יותר מלתשקורת!
"להצדיק את עצמי"? מה אני צריך להצדיק את עצמי?ותן טל
לא הבעתי עמדה. אתה לא יודע אם אני תומך או לא תומך בחייל הזה - מפני שאני בניגוד אליך לא יודע מה הלך שם, לא יודע את השתלשלות האירועים באמת, לא יודע על מה החייל נשפט או לא נשפט - ולכן לא ממהר לגבות/לא לגבות את החייל - זה בכל מקרה לא ישנה כלום אם אמחה או לא אמחה.
אבל אם אתה רוצה, בסדר: אני תומך מאוד במקרה בו החייל ביצע - ככל הנראה - דריכת נשק מול פלסטיני בעת שחש איום כלשהו עליו.
במקביל, אני נגד תקיפות של מפקדי צה"ל, והיה ואם החייל באמת תקף את מפקדיו בזמן כלשהו, לפני או אחרי האירוע - הרי שלדעתי הוא צריך לעמוד לדין על כך, ולשלם מחיר.
זה אמירות כלליות שאני לא אומר בכלל בקשר לדוד הנחלוואי, אלא באופן כללי. בקשר למקרה הספציפי, כאמור - אני לא יודע מה קרה.
בכל מקרה, שים לב - שגם במקרה שאתה קראת תגובות של חבריו, זה בעצמו חלקי מאוד, שמעת רק חברים מסוימים, שגם הם עצמם לא בטוח שמכירים את כל הסיפור כולו. האם שמעת את החייל בפיו טוען שהוא מעולם לא תקף את מפקדיו?
ובכל מקרה, יש משפט, ובמשפט כתוב הסיבות למשפט ופסק הדין - הצבא, לפחות לעת עתה ככה אני מבין, טוען שבזמן שבו החייל נשפט על עבירות מסוימות ובגללן נכנס לכלא, המקרה של דריכת הנשק עוד לא היתחיל בכלל להיות נידון, ובטח שלא עליו הענישו את החייל, כיוון שאז, כשהיה בכלא, עדיין לא נשפט על המקרה האחר.
יכול להיות שזה אמת ויכול להיות שלא - עם כל הכבוד לחברים התומכים, הם לא נביאים ולא יודעים הכל.
אתה יכול לראות בי דמגוג, אתה יכול לראות בי אחד שמעריץ בצורה עיוורת את הממסד - תראה בי מה שתרצה לראות - אני יודע שאני רק מחכה לשמוע דברים מבוססים יותר מכל הצדדים גם יחד. בנוסף, הייתי רוצה לשמוע בפי את החייל טוען שלא היכה ולא תקף את מפקדיו - זה כשלב ראשון. כיוון שאם הוא מודה שתקף את מפקדיו - אזי ללא קשר לדריכת הנשק, במנותק מזה, אני מאמין שמגיע לו עונש על פי המפורש בחוקי צה"ל.
סבבה אז מגיע לו עונש אבל מה זה קשור למקרה הזה?-משה ר-
הרי לא בגלל ההתנהגות שלו הרשת סוערת אלא בגלל הסרטון, אז למה דוחפים את זה לפה, חשבת על זה?
חוכמה שבעולם. הרי השאלה היא על מה הוא בכלל נכלא.ותן טל
הרי החייל בכלא. במקביל פורסם סרטון שלו עושה את המעשה הנ"ל. מי שמקבל את האמירה שהחייל בכלא בלי קשר בכלל להתנהגות שהוראתה בסרטון ושזה בכלל עדיין בבדיקה ולא שייך למקרה עליו נכלא - הרי שכל הסערה שקמה ברשת, בהנחה מוטעית שהחייל בכלא בגלל מעשה זה - היא סערה על לא כלום. להיפך, לאחר חשיפת השרטון, המפקדים אף אמרו שבדריכת הנשק עצמה הם לא רואים פסול והוא נהג בכך כשורה, ורק מעירים בנוגע להתנהגות נוספת שלו כקללות וכו' - ככה אני לפחות הבנתי וקראתי. אז אתה יכול לטעון שהם משקרים או מכסים את עצמם, בסדר - אבל מי שמאמין שהם לא משקרים וזאת באמת דעתם- הרי שיש פה הוכחה לכך שהמפקדים אפילו מאמינים שעצם דריכת הנשק היא בסדר. ואם כן - על מה המחאה?
זה כל מה שאני אומר - אם האמירה שהחייל עדיין לא נשפט על מקרה הפלסטיני ושעניין זה בכלל עדיין בבדיקה - אם האמירה הזאת היא אמיתית - הרי שאין בסיס לעניין הסערה על הסרטון, כי לא צריכה להיות סערה עדיין.
למה דחפו את זה לפה? אלפי ועשרות אלפי אנשים בטוחים שהחייל נעצר בעקבות המקרה הזה, ולצה"ל ברור שהוא צריך "לטהר את שמו של צה"ל " ולהבהיר שבכלל לא על זה החייל נעצר, אלא על מקרה אחר, קודם. אתה יכול להסכים או לא להסכים עם מה שצה"ל אומר - אבל זוהי הסיבה שצריך היה להבהיר את זה, מצד צה"ל.
אגב, דבר אחד אחרון:ותן טל
אשמח שלפני שאתה מאשים אותי בהגחכת עצמי ובחוסר אוביקטיביות שלי, שתחשוב לרגע האם כל הפוסל במומו פוסל, והאם אתה עצמך תמיד אובייקטיבי לגביי כל הדברים האלו ולא תופס עמדה ישר נגד "השלטון המושחת והרקוב תמיד" - ונהיה בזה חסר אובייקטיביות בעצמך...רק תחשוב על זה, תענה על זה לעצמך, לא לי. לי אין בעיה שתאשים אותי בהגחכת עצמי ובחוסר אובייקטיביות, אם זה עושה לך טוב.
בניגוד אליך שתמיד מצדיק את השלטון-משה ר-
אני יודע גם להיות אוביקטיבי, אני שירתתי בצבא ואני עשיתי מילואים ואני גם אומר הלל ביום העצמאות, אני לא אחד שרק יודע לנבוח וללכת כמו עיוור, כמו שאני יודע לבקר אני גם יודע לתת קרדיטים ולהחמיא, מה איתך?
אתה ממשיך לחלק לי סופרלטיבים. מעניין מאיפה.ותן טל
אתה מכיר אותי מספיק כדי להגיד שאני תמיד מצדיק את השלטון?
מה שאני כותב בפורום זה כל עולמי? וגם אם כן - האם עקבת אחרי מספיק בפורום כדי להכיר כל פוסט ופוסט שלי בוודאות שאני ת-מ-י-ד בעד השלטון? (התשובה היא לא, כיוון שהיו גם פה כמה וכמה פעמים שיצאתי נחרצות נגד מעשים כאלו ואחרים של השלטון. אני לא מחוייב לתת לך מקורות, אבל אני יודע את האמת).
אם כל כך קריטי לך לדעת מה אני - אז כן, תתפלא, אני בהחלט יודע להיות ביקורתי ובהחלט יודע, כשאני מרגיש צורך בכך, לבקר את השילטון ואף לפעול באמצעים שמתאימים לי ושאני מאמין בהם כדי להביע את מחאתי - כמו שליחת מכתבים לח"כים, כמו ארגון עצומה, כמו חתימה על עצומות אינטרנטיות ולא אינטרנטיות, ואפילו - לא תאמין, הליכה להפגנות כאלו ואחרות נגד "מעשי שלטון" כאלו ואחרות.
לגביך אתה - לא אמרתי מה אתה עושה או לא עושה, רק הצעתי לך לשאול את השאלה הזאת גם את עצמך. אם - וככה אני רואה עכשיו - אתה עונה שאתה באמת אובייקטיבי ויודע גם להחמיא וגם לצאת נגד כשצריך - אזי אני שמח, זה בסדר גמור, אין לי שום בעיה עם זה, להיפך 
כל טוב וראש חודש אייר טוב!!!

מסכימה^^ (בלי החלקים שבנימה אישית)יטבתה
הרי חייל רק זורק מילה ומעלים אותו למשפט אז ק"ו מי שהיכה- על טיל מעיפים אותו.
ולמה חיכו עד עכשיו?
ואתה יודע מה, עד עכשיו מה שראיתי בצער גדול זה תמונות של חיילים שבורחים מפני החלאות האלה, כן על האדמה שלנו!!
אז ב"ה שזה קרה לבחור הזה, שהיה לו את האומץ להראות לערבושקה הזה מה זה! ואם אתה מתייחס פה לאופי, אז כן, יש לו אופי מרדן ובגלל זה הוא מרד במוסכמות המעוותת של הממשלה.
ומגיע לו שיתמכו בו,
ואם יצא מזה משהו טוב לחיילים שלנו ולתדמית של צה"ל, שיבורך אלף פעמים!!
את יודעת מתי הדיחו אותו ומתי קרה המשפט?ותן טל
אני לא. ממה שקראתי יש דעות שונות - פחות או יותר הצבא, מול החברים של אותו דוד. הצבא אומר שהמשפט נערך ל-פ-נ-י האירוע בכלל, ושהוא נשפט במסגרתו ל20 ימי מחבוש.
כולם קופצים בראש לפני שהם מבררים בכלל מה האמת, זה מה שקצת מרגיז. הרי לא אני ולא את ולא שדרותי, עם כל הכבוד, יודעים מה ב-א-מ-ת היו השתלשלויות העניינים שם.
לפי מה שאני קראתי, החייל עצמו פירסם בפוסט בפייסבוק שלו שהוא נעצר בכלל לא על המקרה הזה. אני עדיין מחפש את הפייסבוק של החייל, מקווה שאצליח למצוא את הפוסט הזה אם הוא ציבורי, ולפרסם אותו פה. נכון, אתם יכולים לטעון שזה שקר ושאין פוסט כזה - אני לא יודע. אני מחפש. רוצה לראות או לא לראות בעיניים.
אגב, דבר נוסף :ותן טל
בנוגע לשקר או לא שקר, אם הצבא ירצה זה יהיה קל יחסית להוכיח את זה - כאשר הצבא מבצע את המשפט יש ככל הנראה פרוטוקול, וגם מכתבים רשמיים וכו' - אם הצבא יפרסם מכתב או פרוטוקול רשמי שמוכיח שהמשפט /ההדחה של החייל נערכה ל-פ-נ-י התקרית הזאת - זה יהיה מקור חזק מאוד. נכון, תוכל אז עדיין להמשיך לטעון שזה שקר ושהצבא סתם מבלבל מוח ומסלף את האמת ובדה ראיות מליבו - אבל להכחיש תמיד תוכל להמשיך - אפילו אם החייל בעצמו יודה שהוא הודח לפני התקרית, אתה תוכל להמשיך לטעון שסיממו אותתו ושהוא הופנט ושהוא משקר כי הוא מפחד על עצמו שיתנכלו לו, וכו' וכו' - בקיצור, זה לעולם לא ייגמר...
אני לא טוען כאן שהכל דבש מצד הממסד, אלא בסך הכל טוען שצריך להיות מספיק רחב אופקים כדי להיחשף ליותר "סיבות" אפשריות, ומצד שני להיות ספקני כלפי כולן גם יחד, עד שאין איזושהיא ראייה רשמית.
נניח שזה היה נכון:ד.
א. ממה שראיתי בערוץ 7, במהלך התגלגלות הענין: דובר צה"ל פרסם תגובה שההתנהגות לא היתה ראויה.. אח"כ (אולי כשראו שכיוון הגלים דווקא לא זורם עם זה..), החליף את ההודעה לכך שהוא לא הודח בגלל זה. אולי הוסיף הודעה..
ב. רואים בסרטון שהערבי הצעיר ימ"ש, נתן מכה קלה בזרוע של החייל. ברור לחלוטין שזה כדי לבזות, ללגלג על הצבא - "מה תעשו לי כשהפרקליטות לצידי"?.... מצלמים את זה, כדי ללעוג לצבא. ואם חייל יחזיר, כדי "להראות"...
אשר על כן, תגובת החייל היתה נכונה, מינימלית, ראויה לצל"ש. האיפוק הגדול בו נקט, דהיינו - שלא ברגע שההוא נגע בו העיף אותו לכל הרוחות שישכח את שמו, זה כנראה תוצאה של ה"אילוף" המתמשך ע"י המושגים ה"משפטניים" הבלתי שייכים בעליל, והצבועים.
ערבי צריך לדעת שאם הוא יגע בחייל - שהפירוש הוא בעצם חלק מהמלחמה, להחליש את עמדת הצבא ולחזק את חוצפתם, וההצהרה היא שאם היה יכול היה נוהג כבסוריה - אז הוא עלול לצאת משם בין פצוע לבין ללא רוח חיים ,לפי חומרת מעשיו. וזו צריכה להיות הדרכת הצבא. רשמית ומפורסמת. אז כמובן גם לא יהיה צורך להגיע לכך...
לכן - לחייל צריך לתת צל"ש, על עמידתו המינימלית על כבוד ישראל.
אם אכן ניצל את "כשרונו" גם כנגד מפקדיו (ולמה להאמין ללשון הרע פומבי בלי בירור?) - אז הוא צריך גם להיענש. היו כבר מטובי חיילי צה"ל שקיבלו גם מחבוש על עניינים מסויימים, וגם צל"ש על עניינים אחרים.. תלוי לאן מנתבים את הכחות הללו..
יש פירסום בynetהחלקיק האלוהי
כן, שמעתיקוצ'ינית =)
1. לירות באויר
2. לירות *לכיוון* הרגליים
3. ורק אז לירות ברגליים
אז...באמת מדינה מטו***ת!!

מחאת אלפי הלוחמים בחדשות 0404 מצליחה להשפיע.-משה ר-
בצה"ל מבהירים כי פעולת לוחם הנח"ל, שדרך את נשקו על ערבי שתקף אותו, נעשתה כשורה. התגובה הזאת של צה"ל בהחלט מהווה שינוי דרסטי בהתייחסות לאירועים מסוג זה. בצה"ל מחדדים נהלים ומכנסים מפקדים לטובת הוראות לחיילים והבהרת המצב בעקבות מחאת האלפים שהחלה כאן בחדשות 0404.
בכל כלי התקשורת בישראל עסקו היום במחאה ובין השאר הוצגה מחאת חדשות 0404 ואלפי החיילים בערוץ 1, 2, 10, גלי צה"ל, תחנות רדיו מקומיות, עיתונים ועוד ועוד.
בועז גולן: "אנחנו כאן בשביל הלוחמים. נמשיך לפעול למענם כי ללא החיילים שלנו, מדינת ישראל לא תוכל להתקיים. לא צריך לחשוש מאף אחד וצריך להבין שחייל צה"ל זה קודש הקודשים - אסור להתקרב אליו, אסור לגעת בו ובטח שלא לאיים עליו. ברגע שיבינו שונאינו שמי שמתעסק עם חיילי צה"ל ולוחמי מג"ב, דמו בראשו, הכל כאן יתחיל להשתנות. לא ייתכן שהלוחמים שצריכים לשמור על התושבים, מתקשים לשמור על עצמם".
טוב. מעניין מה הם יגידו בעוד יום יומייםיוני
אם לדרוך נשק, אז למה לא לירות?
בעוד יום יומיים חיילים יתחילו לירות בערבים ואז מה הם יגידו?!
לייק!The beanאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר
כל אחד וההתמחות שלופ.א.
חחחקעלעברימבאר
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר
כי זה לא חודש מצחיק
תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה
משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון
הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"
תתקלחוזיויק
זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.
עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢
אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום
שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.
ומה יעזור לך להתלונן כאן?
חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי
אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,
ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים
(ואני מכיר כמה סיפורים..),
מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם 
אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום
תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.
מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?
דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי
ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,
מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.
הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום
הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה
אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.
ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.
בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...
אוזניות נגד רעשיםנקדימון
אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.
לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.
מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.
מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo
תחפש בגוגל אטמים נגד רעש
אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר
אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום
לק"י
ראיתי פעם בדן דיל.
בטוח גוגל יידע לכוון אותך.
רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
כן מענייןל המשוגע היחידי
שמות אתה זוכר?
כן פחות או יותרחתול זמני
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי
בזיכרון פרצופים במחשבה
גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,
אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם
זה נשמע סבבה לחלוטין.
זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
בהחלטחתול זמני
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי
כשאני מדמיין
קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם
גם אם אני מכיר אותו די טוב
אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע
אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.
נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.
הממ,ריבוזום
בעיקרוןריבוזום
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
וואונוגע, לא נוגע
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה
לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.
עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.
יש לזה אבחנהנעמי28
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני

אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה
שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה
מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה
לא לפתוחזיויק
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה
הראשון יפה...
בסוף הכנתיהרמוניה
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
חזקזיויק
תודההרמוניה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
מרגישה מהדור הישןריבוזום
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
גם אצלינוגע, לא נוגע
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
אניoo
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
רכבמחפש שם
אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
תודה רבה על הפירוטמחפש שם
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
נכוןארץ השוקולד
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
נכון.נפשי תערוג
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
נכוןנפשי תערוג
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
👍מחפש שם
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)