איזה מקום צריך העיסוק בפוליטיקה לקחת בחיינו?
סקר - פוליטיקה וחיינו הפרטייםעוגי פלצת
ממ בערך כמו... תזונה נכונה?
אושר תמידי
^^^^דניאל55
יענתו מאוד חשוב...
שוב מוציאים את המילים שלי מהקשרם
אושר תמידי

נאוה תהילה
הצחקתן...
רק הפן המעשי. כל בלבול השכל מסביב- סתם בזבוזבקצרה
חצי שעה פעם בארבע שניםשורש וגרביים
חרותיק
כשחיים את זה בבית- זה 100% זמן.
אבל הייתי מעדיפה לשמוע חדשות ולהסתפק בזה.
הבעיה היא שא"א, צריך לעשות מעשים!
לעניות דעתי, אדם שבוחר בחירות בחיים,ותן טל
צריך לעמוד מאחורי הבחירות שלו. בחירות לכנסת ולממשלה ואפילו לרשות המקומית/לעיר - זה בחירה לכל דבר, וכדי לעמוד בצורה כלשהיא מאחורי הבחירה שלך, אתה חייב השכלה פוליטית כלשהיא שיוצאת לא רק מהמסרים ערב הבחירות, ולא רק מהתקשורת נטו לפני הבחירות או אפילו במהלך השנים - אלא אדם צריך לדעת מה קורה בכנסת, לדעת מה אנשים עושים, ממקורות אמינים כמה שיותר, לראות איזה חוקים העבירו/לא העבירו, לבחון מפלגה בכמה מההבטחות שלה ערב הבחירות הקודמות עמדה, לבחון חבר כנסת ספציפי במה עמד/לא עמד.
כן, זה נשמע מסובך ומורכב, אבל לעניות דעתי כדי לבחור לכנסת, אדם חייב להבין ב-מ-ה הוא בוחר, עד כמה שניתן. כמובן שכל מפלגה יכולה לשנות את עורה לאחר הבחירות אפילו מהקו שתמיד אפיין אותם - אבל לצאת פטור בלא כלום אי אפשר - אי אפשר תמיד להשתמש בטיעון הזה כדי לא להתעניין בפוליטיקה.
לעניות דעתי, אדם כיום שלא מכיר לפחות את רוב שרי הממשלה בשמם הפרטי, ויודע לשייך כל שר לאיזה תיק הוא שייך, ובגדול - לא להיכנס לפרטים, אבל בגדול - להגיד האם השר הזה השפיע בצורה משמעותית על התיק שלו במהלך השנים שכיהן כשר, האם קידם את התחום, האם הבטיח דברים וקיים, כו' - אדם שלא יכול להגיד את זה, הוא אדם לא מעורה פוליטית ובשל כך היכולת שלו לבצע בחירה אמיתית היא קטנה.
אני לא משלה את עצמי - רובו המוחלט של הציבור בישראל הוא לא ציבור שבאמת מעורה פוליטית, והבחירות בישראל הן או שבטיות/עדתיות/מגזריות/ימין-שמאל/חברתיות - על סמך "כוכבים עולים" - אבל הדבר היחיד שהן כמעט לא - הן לא פוליטיות. אדם שהצביע הליכוד, ימשיך להצביע הליכוד גם לאחר 35 שנים גם אם כיום הוא לא ידע להגיד מיהו שר התחבורה מהליכוד והאם הוא קידם את התחבורה בישראל, והאם הליכוד עמד/לא עמד בהבטחות מהבחירות הקודמות, והאם הליכוד והעומד בראשו נאמנים לרוח הליכוד (התשובה היא, כיום, כמובן לא - נאום שתי המדינות לשני עמים של נתניהו, מנהיג הליכוד, סותר באופן מפורש את חוקת הליכוד, את רוח הליכוד, ואת הדברים שנתניהו אמר בעצמו בעבר ואף כתב בשפרו).
אבל זה לא אומר שזאת הצדקה לנו לא להיות מעורבים מספיק פוליטית.
אז לא אמרתי עכשיו לשקוע כל יום בשעה של אקטואליה - אבל כן להיות מעורה ברמה לא נמוכה מידי. לדעת להביע דעות גם על נושאים שקצת רחוקים ממני כיום, אבל שיוכלו להיות רלוונטיים לי בעתיד (יחסי עובד מעביד בישראל, והחוקים שנחקקים בהקשרים האלו, ביוזמת משרד ממשלתי כזה או אחר, או ביוזמת ח"כ פרטי/מפלגה - דבר שמשפיע אוטומטית על החיים של כל אחד מאיתנו, אבל מי כיום יודע באמת להגיד לי מה היו ההטבות שהוסיף בנט לעובדי הקבלן, איזה חוקים נוספים הוספו בנושא של יחסי עובד מעביד, ומהם הנהלים במשרד האוצר והכלכלה לגבי עדיפות למגזרים/הענקת הטבות למעסיקים המעסיקים אוכלוסיות מסוימות?
לכאורה עדיין לא שייך לכם מספיק - אבל לדעתי מי שחושב ככה, טועה..)
אם לא הובן עד כה מדבריי, לסיכום - אני חושב שאדם בהחלט חייב להיות מעורה פוליטית כדי להיות אזרח משפיע ומועיל במדינה, ולא רק אזרח מקטר. כי בלקטר על הממשלה ועל הכנסת ועל החוקים - אנחנו אלופים - אבל כשזה מגיע לצורך שלנו באמת להיות כאלו שיכולים להשפיע, פתאום פוליטיקה ולדעת פוליטיקה בצורה יסודית, זה לא מספיק חשוב..
מקום טוב באמצע. חשוב מאוד לדעת, לפחות ברמה הבסיסיתמוטיבציה
איך קורים התהליכים בכנסת ובממשלה, מה הזכויות של האזרחים, מה ההגבלות/אפשרויות של דמוקרטיה, איך אפשר להשפיע ולמחות, חוקי יסוד של המדינה.
חשוב לדעת מי השרים וחברי הכנסת ומה תפקידם, מה האג'נדה של כל אחד, להכיר את המפלגות ואת המצע שלהם.
גם ברמה של נושאים יומיומיים כמו הטבות למשרתי מילואים וחיימ"ש, משרד הרווחה, החינוך.
סה"כ אנחנו חיים וגרים כאן, נהנים מכל מה שיש למדינה להציע לנו והרבה (...) פעמים גם מקטרים, אז לפחות שיהיה לזה בסיס 
אישית, פוליטיקה מעניינת אותי מאוד, אבל בלי קשר אני חושבת שכל אחד צריך ללמוד לפחות ברמה הבסיסית, על מנת להרגיש ולהיות חלק פעיל במדינה (מיותר לציין שזכות הבחירה היא חובה, בעיניי).
שאלה מעניינת.
כלוםפייגליניזיתאחרונה
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
אהבתי!אשר ברא
נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני
(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןooאחרונה
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?