) למי שלא חוגג את ה' אייר!!
מה אתם מאחלים למדינה/ראש הממשלה/השרים/היועצים/החיילים/השוטרים/והאזרחים

תהיו מקוריים!!הברכה שלי בהמשך

) למי שלא חוגג את ה' אייר!!

אוי ואבוי
טוב אז למדינה אני מאחל שתהיה כמה שפחות נגד הדת
לראש הממשלה לשרים ליועצים אני מאחל שיחזרו בתשובה
(חוץ מלפיד, לו אני מאחל שימח שמו וזכרו)
לחיילים לשוטרים ולאזרחים אני מאחל שימלא ה' כל משאלות ליבם לעבודתו יתברך
קללות של דתיים
יפה שאתה רואה את עצמך כגדול מהם
הרב שטינמן קורא לו בקביעות "לפיד ימח שמו וזכרו"
זה לא נראה פליטת פה, אלא הוא חשב והגיע למסקנה שמגיע לו
והוא ממש לא קיצוני...
אני אישית הייתי מכתיר עוד כמה בתואר הזה, אבל אני לא לוקח על עצמי אחריות כזאת
על לפיד כבר הורה זקן
וביום הזכרון (בכל יום, אבל היום?!) לדבר ככה על מישהו מישראל (שאני גם לא אוהב, מה לעשות. אבל היום?!)? בושה.
מה לעשות?
תתפלא, אני לא מתבייש...
(יום הזיכרון שלכם? מה הקשר?)
אני לא מדבר על הרב שטיינמן, מפני שאני מכבד אותו ואני מצפה שגם אתה תכבד אותו ולא תזלזל בו עם ההיתממות הזאת.
אני מתבייש שאתה משתמש בו ככה.
ואם זה לא היה ברור, הייתי מעיר לך על זה בכל יום בשנה.
איזה סיסמא?
על איזה היתממות אתה מדבר?
איפה אני "משתמש".
למדתי ממנו משהו. (האמת, די התפלאתי כשראיתי את זה) זה נקרא להשתמש?
ואתה יכול להעיר כל יום, זה לא הופך אותך לצודק.
יש לנו ויכוח. אני חושב ששני הצדדים לגיטימיים.
במקום לדבר בבוטות, אתה יכול לטעון טענות, ואתה יכול לא לכתוב כלום
אני לא אמא שלך ולא אנסה לחנך אותך
גם אני לא
המצב הוא בכי רע.
לא חושבת שאם הוא היה שומע את זה הוא היה רווה נחת. מקווה שלא זה מה שיישאר ממנו אחר מותו, אלא תורתו ומפעל חייו האמיתי
די לשינאת אחים שאתה מוביל
ממש עצוב
מופיםאני רואה שאתה ממשיך לאהוב שלום ולרדוף שלום
אני לא יכול לומר לך אותו דבר?
סתם להטיח דברים?
מוטיבציה
האמת? מאכזב.
|תושבת יצהר שעייפה כבר מהלחץ|
הברכה שהמדינה תהיה כמה שפחות נגד הדת? או שיחזרו בתשובה ויעבדו את ה'?
זה באמת ברכה, וזה מה שאנחנו גם מתפללים עליו.
ואם הבעיה בלפיד- אז אולי זה לא אידיאלי, אבל כשאדם מנדה ומיצר את צעדיו של ציבור שלם מובן שלא יברכו אותו, והרבה פעמים יעשו ההפך..
הגמרא מספרת על רבי מאיר שהיה מוטרד מעברינים וביקש משמיים שיהרגו אותם
אמרה לא ברוריה אשתו שכתוב יתמו חטאים ולא יתמו חוטאים
תתפלל עליהם שיחזרו בתשובה ולא שימותו כנ"ל עם לפיד
ואידך זיל גמור
או שאולי ממני לא ציפית...
אני חוזר ואומר שלא הייתי אומר את זה לולי שהרב שטיינמן אומר את זה כל הזמן
אני מניח שהוא שמע על דבריה של ברוריה, לא?
(לתשומת ליבך, אני מקווה שאתה מכוין כשאתה אומר "תעקר ותשבר ותמגר ותכניעם במהרה בימינו")
השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה ושנזכה לראות בבניין ירושלים ובביאת משיח בן דוד בקרוב בעז"ה..
אני לא חוגגת. רק אומרת הלל
בע"ה בקרוב!
"והשב כהנים לעבודתם ולויים לשירם ולזמרם" 
חוזרתקחו תשרשור קללות, תכפילו אותו, תוסיפו עוד
זה בערך....
מדינת ישראל,
שנשכיל לראות איך "מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך",
שנזכור תמיד להודות לקב"ה על המדינה הזו,
שלא נשכח את כל מי שנפל בדרך ולא כאן כדי לראות את כל הטוב הזה,
שנזכה בעז"ה לחיות כאן במדינה יהודית וריבונית,
שנבין ונכבד את כל הגוונים בעמ"י ושלא יהיו פילוגים של מגזרים בתוכנו,
שנאהב באמת כל יהודי ויהודי (גם ובמיוחד מי שלא חושב כמונו).
השם ישלם שכרם של כל החיילים, השוטרים, אנשים מעהב"ט, ח"כ, רה"מ וכל מי שעושה לילות כימים עבור המדינה (גם אם אני לא מסכימה עם הדרך, יש בי הערכה לזה).
שנחיה את "ואהבת לרעך כמוך".
שנזכה בעז"ה לגאולה השלמה ובניין ירושלים מתוך אחדות ועבודת השם של כל אחד ואחד.
אין לי ארץ אחרת.
באהבה.
אמן!!
(למרות שהברכה שנברך במיוחד את מי שלא חושב כמונו
מתקיימת כבר, וטוב מדי)
הלוואי הלוואי שנזכה לאיחולים שכתבת
מהמקום היותר בריא, של אמון בצדקת הדרך
שזו נקודה שגם עלינו לתקן.
מצטער שחשבת שאולי זו ביקורת כלפיך...
שוב - כתבת מעולה.
מוטיבציה
אמן.
ובאופן כללי, אני מאוד נהנית לקרוא את התגובות שלך, אפילו שלפעמים אני לא מסכימה איתך! 
(הייתי חייבת
)
שהמשיח יבוא במהירות, ויבנה את בית התקדש,
ושהגאולה השלמה תבוא סוף סוף!
(לא, חבלי משיח והתחלתא דגאולה כבר לא מספקים, לפחות לא במתכונת שהם היום)
שלא יקרה יותר מצב שיהודי מפונה מביתו בארץ ישראל
שלא יקרה יותר מצב שהורסים בית של יהודי כי הוא נבנה במקום לא מאושר (שנחשב ערבי)
שלא יקרה מצב שאנשים נאסרים על לא עוול בכפם, רק כי הם גרים בישוב שנחשב פרובקטיבי
שלא יהיו יותר מקומות בארץ שאסור או מסוכן ליהודים לגור בהם
שהערבים יורידו ראש ויעזבו לארצות אחרות
ושלא יהיו פיגועים, מלחמות או אסונות אחרים
שכל היהודים יתגאו ביהדותם ויעשו רק את רצון ה'
שארץ ישראל תתישב רק בידי יהודים ותורחב למלוא שטחה
שבמקום ממשלה בעייתית (חסכתי מכם את המילה המדוייקת) ימלוך משיח בן דוד
ושלא יהיו יותר מצבים של זלזול בתורה ובלומדיה, ובישיבות
הלוואי שנזכה!
א קוּמִי אוֹרִי, כִּי בָא אוֹרֵךְ; וּכְבוֹד יְהוָה, עָלַיִךְ זָרָח. ב כִּי-הִנֵּה הַחֹשֶׁךְ יְכַסֶּה-אֶרֶץ, וַעֲרָפֶל לְאֻמִּים; וְעָלַיִךְ יִזְרַח יְהוָה, וּכְבוֹדוֹ עָלַיִךְ יֵרָאֶה. ג וְהָלְכוּ גוֹיִם, לְאוֹרֵךְ; וּמְלָכִים, לְנֹגַהּ זַרְחֵךְ. ד שְׂאִי-סָבִיב עֵינַיִךְ, וּרְאִי--כֻּלָּם, נִקְבְּצוּ בָאוּ-לָךְ; בָּנַיִךְ מֵרָחוֹק יָבֹאוּ, וּבְנוֹתַיִךְ עַל-צַד תֵּאָמַנָה. ה אָז תִּרְאִי וְנָהַרְתְּ, וּפָחַד וְרָחַב לְבָבֵךְ: כִּי-יֵהָפֵךְ עָלַיִךְ הֲמוֹן יָם, חֵיל גּוֹיִם יָבֹאוּ לָךְ. ו שִׁפְעַת גְּמַלִּים תְּכַסֵּךְ, בִּכְרֵי מִדְיָן וְעֵיפָה--כֻּלָּם, מִשְּׁבָא יָבֹאוּ; זָהָב וּלְבוֹנָה יִשָּׂאוּ, וּתְהִלֹּת יְהוָה יְבַשֵּׂרוּ. ז כָּל-צֹאן קֵדָר יִקָּבְצוּ לָךְ, אֵילֵי נְבָיוֹת יְשָׁרְתוּנֶךְ; יַעֲלוּ עַל-רָצוֹן מִזְבְּחִי, וּבֵית תִּפְאַרְתִּי אֲפָאֵר. ח מִי-אֵלֶּה, כָּעָב תְּעוּפֶינָה; וְכַיּוֹנִים, אֶל-אֲרֻבֹּתֵיהֶם. ט כִּי-לִי אִיִּים יְקַוּוּ, וָאֳנִיּוֹת תַּרְשִׁישׁ בָּרִאשֹׁנָה, לְהָבִיא בָנַיִךְ מֵרָחוֹק, כַּסְפָּם וּזְהָבָם אִתָּם--לְשֵׁם יְהוָה אֱלֹהַיִךְ, וְלִקְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל כִּי פֵאֲרָךְ. י וּבָנוּ בְנֵי-נֵכָר חֹמֹתַיִךְ, וּמַלְכֵיהֶם יְשָׁרְתוּנֶךְ: כִּי בְקִצְפִּי הִכִּיתִיךְ, וּבִרְצוֹנִי רִחַמְתִּיךְ. יא וּפִתְּחוּ שְׁעָרַיִךְ תָּמִיד יוֹמָם וָלַיְלָה, לֹא יִסָּגֵרוּ: לְהָבִיא אֵלַיִךְ חֵיל גּוֹיִם, וּמַלְכֵיהֶם נְהוּגִים. יב כִּי-הַגּוֹי וְהַמַּמְלָכָה אֲשֶׁר לֹא-יַעַבְדוּךְ, יֹאבֵדוּ; וְהַגּוֹיִם, חָרֹב יֶחֱרָבוּ. יג כְּבוֹד הַלְּבָנוֹן אֵלַיִךְ יָבוֹא, בְּרוֹשׁ תִּדְהָר וּתְאַשּׁוּר יַחְדָּו--לְפָאֵר מְקוֹם מִקְדָּשִׁי, וּמְקוֹם רַגְלַי אֲכַבֵּד. יד וְהָלְכוּ אֵלַיִךְ שְׁחוֹחַ בְּנֵי מְעַנַּיִךְ, וְהִשְׁתַּחֲווּ עַל-כַּפּוֹת רַגְלַיִךְ כָּל-מְנַאֲצָיִךְ; וְקָרְאוּ לָךְ עִיר יְהוָה, צִיּוֹן קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל. טו תַּחַת הֱיוֹתֵךְ עֲזוּבָה וּשְׂנוּאָה, וְאֵין עוֹבֵר; וְשַׂמְתִּיךְ לִגְאוֹן עוֹלָם, מְשׂוֹשׂ דּוֹר וָדוֹר. טז וְיָנַקְתְּ חֲלֵב גּוֹיִם, וְשֹׁד מְלָכִים תִּינָקִי; וְיָדַעַתְּ, כִּי אֲנִי יְהוָה מוֹשִׁיעֵךְ, וְגֹאֲלֵךְ, אֲבִיר יַעֲקֹב. יז תַּחַת הַנְּחֹשֶׁת אָבִיא זָהָב, וְתַחַת הַבַּרְזֶל אָבִיא כֶסֶף, וְתַחַת הָעֵצִים נְחֹשֶׁת, וְתַחַת הָאֲבָנִים בַּרְזֶל; וְשַׂמְתִּי פְקֻדָּתֵךְ שָׁלוֹם, וְנֹגְשַׂיִךְ צְדָקָה. יח לֹא-יִשָּׁמַע עוֹד חָמָס בְּאַרְצֵךְ, שֹׁד וָשֶׁבֶר בִּגְבוּלָיִךְ; וְקָרָאת יְשׁוּעָה חוֹמֹתַיִךְ, וּשְׁעָרַיִךְ תְּהִלָּה. יט לֹא-יִהְיֶה-לָּךְ עוֹד הַשֶּׁמֶשׁ, לְאוֹר יוֹמָם, וּלְנֹגַהּ, הַיָּרֵחַ לֹא-יָאִיר לָךְ; וְהָיָה-לָךְ יְהוָה לְאוֹר עוֹלָם, וֵאלֹהַיִךְ לְתִפְאַרְתֵּךְ. כ לֹא-יָבוֹא עוֹד שִׁמְשֵׁךְ, וִירֵחֵךְ לֹא יֵאָסֵף: כִּי יְהוָה, יִהְיֶה-לָּךְ לְאוֹר עוֹלָם, וְשָׁלְמוּ, יְמֵי אֶבְלֵךְ. כא וְעַמֵּךְ כֻּלָּם צַדִּיקִים, לְעוֹלָם יִירְשׁוּ אָרֶץ; נֵצֶר מטעו (מַטָּעַי) מַעֲשֵׂה יָדַי, לְהִתְפָּאֵר. כב הַקָּטֹן יִהְיֶה לָאֶלֶף, וְהַצָּעִיר לְגוֹי עָצוּם; אֲנִי יְהוָה, בְּעִתָּהּ אֲחִישֶׁנָּה.
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?