פשש.. בנות,מעפר אני באה

איזו גאווה, בטקס הדלקת המשואות היו רק נשים

|טופח לעצמו על השכם|

^^^^^^אני ולא אחרת
ועוד איזה נשים... גאוות עם ישראל... איזה ריגוש!

|מצטרף לתמיכה על השכם|
גאוות עם ישראל..חוצמהערביה הזאת,זה היה ממש בושה!נמאס מפצלשים

בס"ד

אני התביישתי לראות את זה,עמדתי כמעט עם דמעות בעיניים,כולם עם דגלי ישראל והיא מדליקה משואה

של מדינה!!!

שהיא לא אמורה להיות בה בכלל!!

לעזאזל איתם כבר.

כן? לא עשה לי את זה.טובי =][=
הייתה שם ערביה מסריחהמישהי=)
^^^ בעע חוצמיזה הכל היה בסדרמעפר אני באה

מגיע לכל אחת מהן.שוקו =)
סליחה שאני הורסת פה לכולכם..שירה חדשה~

לא מזלזלת באף אחת שהדליקה, גם לא ראיתי חצי מהטקס,

אבל לא מרגיש לכם מושפל שמחליטים שאת כל המשואות נשים מדליקות?

"אפליה מתקנת", כמו שנאמר.

אתם באמת מרגישות כל כך מסכנות שצריך ליצור אפשרות מיוחדת לנשים?

נשים מצליחות נהדר גם בלי הפריווילגיות האלה.

בבית היהודי נכנסו 3 נשים לרשימה בלי עזרה, ותסתכלו בטקסי הדלקת המשואות הקודמים-אאל"ט בכולם מופיעות נשים.

לא יודעת למה, אבל יש לי הרגשה שהפמיניסטיות האלה איבדו את השכל וההגיון איפשהו באמצע הדרך..

וסתם כבדרך אגב-חבל שלא העלו אישה שהיא אמא למשפחה מרובת ילדים,שעובדת בבית מבוקר ועד ערב ומגדלת ילדים לתפארת.הם עובדות הכי קשה ועושות את העבודה הכי חשובה.

מצטרפת ממש לחלק הראשון*בננית*
בקשר לחלק השני - הבעייה בזה היא שיש ב"ה לא מעט כאלה, ואין סיבה להעדיף אחת על פני השנייה. הפואנטה זה הייחודיות, לא?
אבל בעד ברעיון הכללי..
זה לא סותר אתזה שהייתי גאה בנשים שהדליקו..אני ולא אחרת

.גם אני הרגשתי שהמדינה "עושה לנו טובה" בזה שהיא נותנת לנשים להדליק. גם לי זה צרם.

אבל חלק מהנשים-באמת מגיע להם!!! וכמו שאמרת-הכי מגיע לנשים למשפחות ברוכות ילדים, שעושות עבודה אמיתית.

אבל כמו שאמרה בננית בצדק, מחפשים אחר הייחודיות. והייחודיות של רוב מדליקות המשואה הייתה ממש ייחודית!!!

יש הבדל בין זה שכולן הן נשים,לבין זה שחלקן נשים..מקום בעולם

מסכימה איתה שזה שעשו את זה שרק נשים ידליקו זה "אפליה מתקנת" ואותי זה גם שיא המעצבן. לא צריכה את זה כדי לדעת שגם נשים הן חזקות ופועלות.

אם לא הבנתם אז מבהירה-שירה חדשה~

ממש לא אמרתי שלא הגיע לנשים האלה להדליק משואה.אני לא ראיתי את כולם, אבל מי שראיתי בהחלט הגיע לה!!

אבל בחיית,אתם באמת לא מאמינות שמרים פרץ היתה מגיעה לבד להדליק משואה מתישהו?

תכל'ס כן.

הבעיה שיוצרים אתזה.ויוצא שזה יותר כי היא אישה והיא מסכנה וצריך ליצור לה הזדמנויות כי היא לא תצליח לבד, ופחות כי מגיע לה.מבינים?

ושוקו-אני דווקא ממש פמיניסטית, בהרבה מובנים.אבל אני מאמינה בזה שאני מסוגלת כ-י אני אישה,ולא למרות זאת.

לכן-אישה הגיעה להישגיה כי היא אישה (איזה גבר יכול גם לנהל בית ולגדל ילדים וגם לנהל קריירה?),ולכן מגיעה לה להדליק משואה. לא למרות שהיא אישה.

אוף.אני אחרי מתכונת בספרות אז גמרתי שם את כל המיליםאז תמחלו לי על האי-מובנות.

מי שלא הבין פה לא נכון את כל העניין זו אך ורק אתשוקו =)

בעיה שלך שאת רואה את זה ממקום של מסכנות ויצירת הזדמנויות.

בדיוק כמו שאמרת, כמו שאת חושבת שמגיע לה להדליק משאה כי היא אישה עוצמתית ואדירה גם המארגנים חשבו ככה. 

ולהפך, ממש לא ממקום של מסכנות אלא ממקום של הכבוד שמגיע לכל הנשים האלה ולכן דווקא הנושא יהיה עליהן.

ואם על הדרך זה ייתן סטירת לחי מצלצלת לכל הנשים והגברים שחושבים שנשים הן מסכנות והמקום שלהן הוא בבית - אז עוד יותר טוב, נושא ראוי.

אין קשר למסכנותשוקו =)

יש קשה להכרה בעוצמה הנשית שהיא חזקה יותר ממה שגברים עשו ועושים 

אז לא, לא מעריכים את זה בשושו מאחורי הגב - עושים טקס בנושא הזה כמו שצריך 

כי עדיין יש שובניסטיות אפילו שנראה שלא ויש צורך להרים את הקול לגבי זה

דרך אגב, אם הבת של הרב עובדיה היא לא דוגמא בשבילך לאמא מרובת ילדים שגם נמצאת בעשייה אני לא יודעת מה את עוד רוצה.

כל הכבוד למדינה, טקס מצויין, נושא נהדר. 

שירה.. מסכימה איתך.. גמאני חשבתי על זה.אביגיל=)

אז אולי בשנה הבאה ידליקו רק גברים? כדי שבאמת תהיה אפליה מתקנת..

הכל מתחיל ונגמר בחוסר ההשלמה של נשים וגברים עם המקום שלהם בעולם... ומשם מגיעים לדברים נוראיים יותר..

כי זה שאת החלטת או כמה אנשיםשוקו =)

לפני כמה מאות שנים מה המקום של כל אחד - זה בעיה שלכם, לא שלי. 

לא לכל אישה מתאים מה שאתם מסטגמטים על נשים ולא לכל איש מתאים מה שמסטגמטים על גברים 

די כבר עם הקשקוש הזה, לכל אדם ספציפי יש את המקום שלו, על פי האישיות שלו והדברים שמתאימים לו 

ולא על פי המין שלו, או החברה שלו. לכל אדם מגיע לבחור את הדרך שלו בעצמו

די כבר להיות תקועים בסרט פרמיטיבי. 

לא. את חיה בסרט.אנונימי (פותח)
תדברי ותסבירי במקום לכתוב שלוש מילים בלי תוכן שוקו =)
מי שעוצם את העיניים ומתעלם מהאמת הכ"כ פנימית הזאתאנונימי (פותח)
המשך...אנונימי (פותח)

מי שעוצם את העיניים ומתעלם מהאמת הכ"כ פנימית הזאת הוא חי בסרט. 

כל אחד יכול לחיות איך שהוא רוצה, נכון. אבל יש משו שנמצא בכל יהודי בפנים. אין מה לעשות.

נראלי שמרוב השוויון הזה וחיי המותרות שכחנו את האמת והתבלבלנו לגמרי.

מי קבע שזאת אמת פנימית?שוקו =)

אולי האמת הפנימית שלך, אבל לא שלי. 

אם את רוצה להיות עקרת בית, לדאוג רק לבית, להביא הרבה ילדים - סתם דוגמא, זו זכותך ואני לא מתערבת בה

על אותו עניין, אני שונאת מטבח, פשוט שונאת לא אוהבת את זה, לא אוהבת להתעסק בעניינים האלה בכלל. 

אני אוהבת הסברה, יחסים בין לאומיים, להתעסק בדברים שקורים היום, ולכן זה מה שאני רוצה לעשות בחיים 

כל אחד - גם איש וגם אישה צריכים לדאוג לבית, לילדים, לנקיון שלו - באופן שווה, אבל זה לא אומר שבגלל זה אני הולכת להתעסק בעניינים האלה כדבר מרכזי בחיים שלי. 

אתן מחונכות לדרך שיש בה חלק נכון וחלק שלא רלוונטי למציאות של ימינו - הגבר הלך לירות בחיות, נשים נשארו במטבח

חינכו אתכם להאמין בדברים האלה, להגיד אמת פנימית, אישה פנימה ועוד כל מיני סיסמאות - יופי.

רק תפסיקו להכליל את זה על מין שלם,

אני זה לא את ואת זה לא אני.

יש דבר שקוראים לו יהדות.אנונימי (פותח)

רוצה להתעלם ממנו? תתעלמי. ויכול להיות שזה מה שחונכתי, לא יודעת. ד"א יש הרבה דברים שאני לא עושה כמו שחינכו אותי אל תדאגי..

אני רק יודעת שאני רוצה להיות יהודיה בלי לשים על אף אחד. 

ביהדות אף אחד לא אמר לאישהשוקו =)

לעסוק רק בדבר אחד, או לפחות שהדבר הזה יהיה מרכז החיים של האישה 

זה משהו שאתם הכנסתם לכם לראש כי ככה היה נוח לאותם אנשים 

אני לא מתעלמת, אני רואה את זה נכון 

הכי נוח להגיד את תהיי פה אתה תהיה שם ולגמור את הבעיות במקום שכל אחד יעשה את מה שטוב לו ובני זוג ינסו להסתדר ביחד ולהתאים את עצמם אחד אל השניה

אני לא אומרת לך איך לחיות את החיים שלך אז את ולא אף אחד אחר לא תגידו איך לחיות את החיים שלי ובטח שלא להטיל בהם דופי. 

טוב. אני ממש לא חושבת ככה. אבל תעשי מה שאת חושבת..אנונימי (פותח)
סליחה!!!!!אביגיל=)

התורה זה הדבר הכי לא פרימיטיבי!!!!

נכון, היום יש הרבה דברים ששונים מפעם ויש חידושים בהלכה אך התורה היא אותה תורה ולא סתם נאמר "לא ילבש" ועוד כל מיני איסורים. כי, וסליחה על הבוטות, כיום כשיש גברים שמחליטים פתאום ללבוש חצאית ונשים מחליטות להינשא לבנות מינן זה נגזר מאי השלמה עם מי ומה שאת/ה!

אני האחרונה שאומרת לנשים לא לעשות דברים, לצמוח ולהתפתח ולעסוק בתחומים מעניינים ולא רק להיותצ אחות/מורה (גם זה חשוב!) אבל למה נבראו שני מינים בעולם?! כי זה מחויב המציאות שיהיה את השוני בשביל שהעולם יתקיים. האשה נבראה עזר כנגדו של האדם. הכוונה של עזר היא ממש לא שהאשה היא סוג ב או משו אלא שהתפקיד שלה שונה. כמו שמבנה הגוף שונה בין אשה לאיש כך גם מבנה הנפש ובפירוש זה לא מתאים שבת תהיה חיילת קרבית (ומי שרוצה דוגמאות למה יכולה לשאול באישי) ועוד כל מיני דוגמאות שאני לא אלאה אתכן בהן...

וכן, לכל בנאדם יש את המקום שלו ע"פ המין שלו! ודוגמה חיצונית לזה- את לא תלכי עם בגד ים של בנים לבריכה. נכון?! כי בסופו של דבר לאשה יש את המהות של אשה ולגבר יש את המהות הגברית ואלו דברים שאי אפשר לשנות..

יש לי בראש עוד מלא מה לומר אבל לא כ"כ מצליחה לנסח.

המטרה,לדעתי, היא להתמקד בלעשות את המוטל עליי ולא בלדבר על מגדריות וכו' ואם תפתחי את כל המורשת היהודית שלנו (תנך, משנה, גמרא, אגדות חז"ל) תוכלי לראות המון סיפורים על נשים ששינו עולם בכח נשיותן.

מאחלת לך שתהיי באמת שמחה במה ובמי שאת! 

יש שוני גופנישוקו =)

מוחית - בני אדם אותו דבר נתון מדעי.

גם גבר וגם אישה צריכים לעבוד בבית - וגם בחוץ

הסיבה היחידה שזה לא היה ככה זה כי בחטא הראשון ה' העניש את האישה שתהיה נשלטת ע"י הגבר

היום רואים התחלה של גאולה, בכך שחלק מהעונשים מופחתים ברמתם או כמעט לא קורים 

כמו מעמדות בין גבר ואישה ותפקידים גשמיים כלשהם. 

תראי לי מקום אחד בתורה שאומר שאישה צריכה להיות תקועה בבית עם הילדים וזהו

די. אנחנו לא חיים כמו פעם, צאו מהסרט אישה יכולה לבחור לעצמה במה לעסוק על פי מה שהיא אוהבת ולא על פי דבר שכמה אנשים לפני כמה מאות שנים חשבו שהיא צריכה לעשות וכן, כנ"ל לגבי גברים.

השוני בין הגבר והאישה הוא מ-מ-ש לא רק גופני.אנונימי (פותח)
יש לי עובדות, מחקרים, מדע.שוקו =)

אותך חינכו שזה לא, אבל בלי ביסוס, בלי ביסוס אמיתי, רק על סמך סטיגמות והתנהגויות שציפו מבנות להתנהג על פיהם. קשה לראות הוכחה אחרת, לא נורא. 

כל אחד יודע את זה. בלי קשר לחינוךאנונימי (פותח)
אז את בעצם אומרת: אין שוני בין גבר לאישה- רק מבחינאנונימי (פותח)

ה גופנית.

זה פשוט עיוות של המציאות. תהני. או שתחיי עם בן זוג ואז תראי שיש הבדלים גדולים מאוד.

למה עיוות של המציאות?שוקו =)

אתן זורקות לי פה סיסמאות, דברים שלימדו אתכן לשים בפה 

אין לכן תכלס באמת סיבה אמיתית 

ואם כן - אני מחכה לשמוע 

כל המחקרים האלה של היום זה ההפך מהטבעיותאביגיל=)

נרצה או לא נרצה אנחנו יכולים לשנות את עצמנו אבל יש גבול לשינוי. התורה, כמו שכבר הדגשתי היא המקור הכי רלוונטי לחיינו!! אפשר לראות את זה ממש בנבואות רבות שנאמרו לפני אלפי שנים והן מתגשמות לנגד עיננו. כל מחקר כבר פסה באיזשהו שלב ורק התורה לעולם עומדת! עוד 100 שנים יבואו ויטענו אחרת.

היה לי דיון עם אבא שלי על זה שתמיד מצפים מבנות להיות נחבאות אל הכלים והוא אמר שטבעיותה של האשה היא הצניעות. כששאלו את אברהם אבינו "איה שרה אשתך" הוא אמר "הנה באוהל" האוהל אינו מקום מסתור מפני החיים אלא הוא ה-מקום של האשה. דינה בת יעקב יצאה לראות בבנות כנען ולבסוף היא נאנסה. כל האפליות בין נשים לגברים קורות משום שהאדם לא מבין את המקום בו הוא נמצא. אשה יכולה לשנות עולם אבל כאשה. לא כשהיא מעלימה את טבעה הנשי.  

אין כזה דבר "טבעיות"שוקו =)

הטבעיות שאת מדברת עליה זה נורמות והתנהגות שהייתה מצופה מנשים במהלך השנים, זו הטבעיות 

זה לאו דווקא מחייב שהאישה באמת הייתה אוהבת את זה, או רצתה את זה, זה מה שציפו ממנה ואסור להתלונן 

במהלך המאות האחרונות ברוך ה' נשים התחילו לתפוס שכל, לעמוד על זכויותיהן ולעשות מה שהן אוהבות 

אם את חושבת שכל השנים כשהכריחו אישה לעשות דברים ואמרו לה "ככה את" כולן אהבו את זה ואמרו "כן ברור זאת האמת הפנימית שלי!", את תמימה, וזו חשיבה טיפשית. 

כל מחקר מבוסס על בדיקות של אלפי מוחות, אם לא עשרות אלפי מכל מיני סוגים ומכל מיני ארצות, כן, כולל נשים מרובות ילדים ועקרות בית אל תדאגי. 

השינויים שהיו היו רק מנורמות חברתיות וציפיות הסביבה 

כמו שחושבים ומצפים שאישה אוהבת לנקות וגבר עושה בלאגן - המציאות מוכיחה לפעמים דווקא הפוך

ולמה חושבים ככה? כי במשך אלפי שנים הנשים היו צריכות לנקות את הבית. 

אז מה!? 

האוהל המקום שלך, לא שלי. 

שוב, אם את חושבת שכל הנשים שמחו והתלבבו להן באוהל את טיפשה. אני לא אומרת את זה בקטע רע זו ממש חשיבה נאיבית. 

הכי מצחיק אותי, שלוקחים דוגמא אחת ושמים אותה על כולן. 

אם שרה אימנו הייתה באוהל אני לא צריכה להגיד "אה שרה אהבה והייתה באוהל אז גם אני צריכה!" היא זה לא אני. וכל אישה שונה מאישה אחרת 

טבע נשי זו הגדרה וסטיגמות ונורמות שציפו מנשים להתנהג, אם אישה אוהבת לרוץ ולהתחרות בקרטה זה לא עושה אותה פחות אישה רק בגלל שהתרגלת שנשים לא עושות את זה. 

ואם גבר אוהב לעצב בגדים ולהתלבש יפה ומדבר עדין זה לא הופך אותו לפחות גברי כי התרגלת כל השנים שגברים לא עשו את זה. 

אנחנו חיים בתקופה שכל אחד יכול לבטאות את עצמו בלי לחיות בפחד מהסביבה 

את רוצה לחיות בדרך החיים של מה שהכתיבו לך - בבקשה, יכול להיות שאת אוהבת את צורת החיים הזו אבל זה שאת אוהבת את זה לא אומר שכולן כן ושצריך להשליך את זה על כולן.

רק שוב ושוב ושוב - אל תבקשו, ואל תצפו ואל תצאו לי באמירות דוחות ומכלילות על נשים שלא חושבות כמוכן ועושות את מה שהן אוהבות אפילו אם זה שונה תודה רבה. 

מיס שוקו,תרגעי.שירה חדשה~

פתחתי את הדבר הזה כדיון ולא כוויכוח.

כולכם תרגעו.

אם אף אחת פה לא פותחת את השכל שלה כדי לקבל גם,ולא רק להשמיע את דעותיה בצרחות, אז נראלי עדיף שהמנהלות ינעלו.

אף אחד פה לא אמרה לאף אחת מה לעשות, אף אחד לא ציווה על מישי להישאר באוהל או לצאת לפתח קריירה של דוקטורית באוניברסיטה.

ושוקו-בקשה אחת ממך-אל תהפכי את כל מי שלא חושבת כמוך לפרימיטיבית וחשוכה שחיה בסרט.

את לא באמת מכירה פה בנות, ולא תמיד מובן לאן כוונו הדברים. לפעמים יכול להיות, כן, פעם ב..., שבנות אחרות יותר צודקות ממך.

זהו.עכשיו אני מציעה שינעלו פה את השירשור הזה כי באמת הוא חרג מכל פרופורציה.

וסליחה שהוא נפתח בכלל.

אני שומעת את הטענות שלהןשוקו =)אחרונה

לא יודעת על סמך מה החלטת שלא אבל בסדר. 

אני לא קראתי פרמיטיבית למי שבוחרת לחיות את החיים שלה בצורה כזו, שתחיה איך שהיא רוצה זכותה

קראתי למי שחושבת שמי שלא חיה על פי צורת החיים הזו עושה דבר מוטעה או נגד "האמת הפנימית והטבעית" -פרימטיבית, אל תכניסי לי מילים לפה

ואם הבינו אותי לא נכון אני מצטערת, אני אומרת דעות שונות משלכן נא לקבל. 

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך