היום חגגנו 66 שנים למדינה, 66 שנים לא פשוטות בהם היו הרבה מלחמות, פיגועים ועוד המון קשיים..
אבל האם הקשיים האלה יכולים להשתוות לקשיי הגלות?
אני בטוח שלא, לפני שבועיים העליתי לפה רשימה לא קטנה של איסורים מהם סבלו היהודים בארצות ערב, ההיסטוריה של יהודי אשכנז גם היא רוויה באירועים אנטישמיים, מסעות צלב, עלילות דם, גזירות שמד, פוגרומים ועד השואה.
בתקופות רבות יהודים לא יכלו ללמוד תורה, לא יכלו לקיים מצוות, יש לי שכנים כמה שכנים שהם עולי ברית המועצות, בהתחלה חשבנו שהם גויים, הם חגגו את חגם, עם כל הסימנים, עצי אשוח, ועוד.. ורק בדיעבד התברר לנו שהם יהודים שחיו במשטר הרוסי הקשה ורדיפות ה-ק.ג.ב נאלצו להסתיר את יהדותם עד שנשתכחה מהם כמעט לגמרי..
האם פה בארץ משהו מונע ממנו ללמוד תורה? ב-66 שנה האחרונות עולם התורה פרח בצורה מדהימה, אולי מתקופת התנאים לא היו כ"כ הרבה ישיבות, ת"ת, אולפנות, מדרשות וכוללים, זה דבר שרק חלמו עליו בגלות..
אני ה' בעיתה אחישנה-זכו- אחישנה, לא זכו- בעיתה.
כשעם ישראל יצאו מגלות מצרים הם עברו המון תלאות וייסורים עד שהגיעו לא"י וגם כשהגיעו לא"י הם לא התיישבו בה ישר, אלא נלחמו בעמי הארץ, ורק אחרי שנים של מלחמות, הם סוף סוף קיבלו את נחלתם ועדיין המשיכו לסבול מרדיפות, פעם היו אלה מדיין, פעם סיסרא ופעם פלישתים, הם לא זכו ולכן התקיים בהם בעיתה, עברו המון שנים עד מלכות שלמה ובניית הבית ולאחר מכן הגיע התקופה המיוחלת, איש תחת גפנו ותחת תאנתו.
חזרנו לפה לפני 66 שנה אחרי 2000 שנות גלות,נכון, יש לנו ממשלה של רשעים שממררת ליהודים טובים וצדיקים את החיים, יש גירושים, אבל זה חלק מתהליך גדול, תהליך של גאולה שבו נזכה לעתיד לבוא לשבת איש תחת גפנו ותחת תאנתו להנות מזיו השכינה לבנות את בית המקדש, הבית השלישי הנצחי ולמלכות משיח בן דוד בעז"ה בקרוב.

).