למשוגעים על השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים -ט'

מתכון מצוין שהכנתי אתמול אחרי שנתיים שלא הכנתי כזה. זו שחיתות במלוא מובן המילה ולגנוב כזה מהמקפיא בימים חמים אלו - תענוג ליקוק

 

מקור

 

מתוקים שלי: טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד

אם השילוב בין מתוק למלוח הוא שילוב מנצח, הרי שהשילוב בין מתוק, מלוח ופריך הוא כבר שיא השלמות. תענוג

חן שוקרון | אוכל טוב | פורסם 12/12/11 08:08
טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 7
טארפלס חמאת בוטנים, בייגלה ושוקולד מריר. שלמות בגודל ביס
צילום׃  חן שוקרון

בשנות ה-80 כשהייתי ילדה, בכל פעם שבאתי לביקור אצלה דודה שלי קיוויתי שהיא תכבד אותי בבייגלה המלוח המיוחד שהיא הייתה קונה. אלו היו מקלות בייגלה ארוכים שבתוכם התחבאה מלית של חמאת בוטנים. ברגע שטעמת בייגלה אחד שכזה, נשבית ואי אפשר היה להספיק לאכול אותם.

בשנות ה-80 חטיף שכזה היה אוונגרדי לחלוטין, ורק מרכולים בודדים החזיקו אותו במלאי, ועם הזמן הוא נעלם לחלוטין. אבל כפי שטעמים רבים מילדותנו נצרבים לנו בזיכרון, גם טעמו של הבייגלה הייחודי הזה זכור לי היטב ועד היום, כשאף אחד לא רואה, אני טובלת מידי פעם מקלות של בייגלה מלוח במעט חמאת בוטנים ומנסה לשחזר את הטעם.

כשראיתי את המתכון לטראפלס הבאים באחד מהבלוגים מחו"ל, ידעתי שזה בדיוק בשבילי. טראפלס חמאת בוטנים, בשילוב קראנצ'י של שבבי בייגלה מלוחים ובציפוי שוקולד מריר. מה יכול להיות יותר טוב מזה? ובאמת הטראפלס האלו ממכרים לחלוטין, ובדיוק כמו בחטיף הנוסטלגי ההוא – אל תטעמו אחד, אם אתם לא מתכוונים להפסיק.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 2
מועכים את הבייגלה בתוך שקית
צילום׃  חן שוקרון

מתחילים בריסוק של הבייגלה לשבבים קטנים. מכניסים את הבייגלה המלוח לשקית אטומה, ועם מערוך מועכים את הבייגלה עד לקבלת שבבי קטנים. לא צריך לרסק את הבייגלה לחלוטין לפירורים דקים, אלא כדאי להשאיר חתיכות קטנות, שמאוחר יותר יתפצפצו לנו בפה.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 1
משתדלים לא למעוך אותם לאבקה דקה
צילום׃  חן שוקרון

מערבלים היטב את חמאת הבוטנים והחמאה במיקסר (אפשר גם בקערה רגילה), מוסיפים את שבבי הבייגלה המלוח ולאחריו את אבקת הסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 4
מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ
צילום׃  חן שוקרון

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת הידיים מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ. התערובת לא הכי נוחה לעבודה, כיוון שהיא גם דביקה וגם פירורית (נשמע לא הגיוני, אבל זו עובדה). אני מצאתי שהכי נוח לעבוד אתה בידיים נקיות. כלומר, אחרי גלגול של כמה כדורים, כשהידיים הופכות להיות דביקות, עוצרים, שוטפים היטב את הידיים וממשיכים לגלגל.

מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות עד שהכדורונים יציבים לחלוטין.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 5
ממיסים שוקולד במיקרו, וטובלים את הכדורים
צילום׃  חן שוקרון

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר. כשהשוקולד נוזלי לחלוטין, מוסיפים לו כף שמן ומערבבים היטב. טובלים כל כדור בשוקולד המומס - נעזרים במזלג, על מנת לגלגל את הכדור בתוך השוקולד, כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לעודפי השוקולד לטפטף בחזרה לקערה, ומניחים על גבי התבנית.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 6
מניחים על תבנית האפייה, ומעבירים שוב לקירור
צילום׃  חן שוקרון

מעבירים שוב לקירור – הפעם ניתן לשמור במקרר. אם רוצים לעטר את הטראפלס, מחממים בקערית קטנה מעט חמאת בוטנים עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים פתח קטן בקצה ומזלפים מעט מעל גבי כל טראפל.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 8
וככה הם נראים כשהם מוכנים. יאם
צילום׃  חן שוקרון

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה מלוח בציפוי שוקולד מריר

המרכיבים (לכ-25 יחידות):
1.5 כוסות (100 גרם) בייגלה מלוח
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים
20 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 כף שמן קנולה
1-2 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבייגלה המלוח בשקית אטומה.  מועכים בעזרת מערוך את הבייגלה לקבלת שבבים קטנים (נזהרים שלא ליצור אבקה פירורית).

2. מערבלים במיקסר (או בקערה רגילה) את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שבבי הבייגלה ואת אבקת הסוכר ומערבלים שוב עד לפיזור אחיד.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים נקיות מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות ועד שהכדורים יציבים וקשים.

4. מכינים את הציפוי: מניחים בקערה את השוקולד המריר, וממיסים בזהירות במיקרוגל – מחממים בכל פעם 30 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה. כשהשוקולד נוזלי מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

5. טובלים כל כדור בשוקולד המומס. בעזרת מזלג מגלגלים את הכדור כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה, ומניחים בחזרה בתבנית. אחרי שכל הכדורונים צופו בשוקולד, מעבירים למקרר להתייצבות.

6. מעטרים בחמאת בוטנים: מחממים מעט את חמאת הבוטנים במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים את הקצה ויוצרים פתח קטנטן. מזלפים באופן חופשי על גבי כל טראפל.

שומרים בקופסא אטומה בקירור.

נראה נחמד : )חילזון 123
תביאי למחראלעד
אם ישארט'

ואם בכלל אצליח להגיע

 

 

יואווו. זה נראה טוובנדנדה כתומה.

אולי ננסה

מה מטרת החמאה?פעימה
בעה"י

ובמה אפשר להחליף אותה? )לא מרגרינה(
ניראלי שמן אני צודקת?95200
היא סתם. אני לא שמתי.ט'
אולי כדי לייצב את התערובת.
אל תשכחו שמעברמיסטר דום

לטעם ושומן חמאה גם מאחדת ומייצבת תערובות...כמו שאפשר להכין פריך בלי חמאה אבל הוא לא יצא אותו הדבר

אחלה, תודה פעימה
יאוו. הכנתי אתזה לשבת יצא מעולה ממש!!נדנדה כתומה.

תודה

 

נראלי זה נכנס קבוע למתכונים שלי

 

[ולא הספקתי לצלםם! יצא פחות יפה מכאן, אבל בכ"ז מהמם]

גם אני הכנתי!נראה לי אני יוסיף סוכר\יוריד מלח פעםשומרון

הבאה.אבל חוץ מזה יצא מעולה תודה על הקישור,מתה על השילוב הזה.

נראלי באמת שמתי טיפונת יותר אבקת סוכר.. ויצא מטורףנדנדה כתומה.
סליחה, טעות..שוקולד לבן

התבלבלתי עם משהו אחר..

הצילו!! איזה מתכון....+mp8
הכנת?? ט'
בטחחחח+mp8
העליתי קילו רק מלקרוא אותו...
אז הנה עוד מתכון בשבילך:ניל"ס

http://notonlybakes.blogspot.co.il/2013/04/blog-post.html

http://morcake.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_17.html (בתכל'ס, המתכון הראשון יצא לי יותר טוב, אבל הכתיבה של השנייה פשוט מצחיקה אותי אז החלטתי לשתפכם)

מכירה אותו ושה' ירחם עלי אם אכין את זה שוב ט'
שעה על השעוןמקום בעולם
עבר עריכה על ידי אותר11 בתאריך י"ב באייר תשע"ד 22:21

ולא היה זכר לקיומם!!
טעים ברמה אחרתתת

סוף סוף מתכון מוצלח שאי אפשר לשרוף!כלנית1

נראה לכם שאפשר להשתמש בבייגלה ללא מלח ולהוסיף מעט מלח באפיה? 

לצערי יש בייגלה ומעט חטיפים שהם ללא מלח בכלל, ולשאר החטיפים והבייגלה מוסיפים מאות מ"ג של מל. 

הייתי רוצה אפשרות ביניים. כנ"ל בשוקולד. שוקולד, עם מעט סוכר. אבל, אין חיה כזאת, אז בינתיים אפשר רק להנות מבייגלה או שוקולד עם יסורי מצפון...

אני גם הכנתי עם ביגלה בלי מלח..מקום בעולם

שמתי טיפה טיפה מלח ויצא ממש ממש מוצלח!

בסופר היה רק בייגלה ענק ויקר בלי מלח כלנית1
שומרים במקפיא או במקרר?פעימה
בעה"י

גם אני התפתיתי ועשיתי, פשוט מעולה!
אז תודה

עקב האזהרות עשיתי ישר כמות כפולה ככה שזה לא ייגמר מהר ואני אשמח לדעת אם לשמור במקרר או במקפיא-זה לא יהיה קשה מדי?
במקרר זה מצוין ומסוכןט'
מסוכן?פעימה
ייתחסל מהר ;)מקום בעולם
הכנת בלי חמאה?משיח נאו בפומ!
והבייגלה - מלוח?


רוצה גם להכין..
ואם אני כבר כן עושה אתזה חלבי,משיח נאו בפומ!
ילך עם שוקולד חלבי?
או שיצא מתוק מדי?


תודה..
בלי חמאהפעימה
בעה"י

והכנתי עם שטוחים עם שומשום( ביקשתי בייגלה וזה מה שהביאו לי) אבל חסר לי טיפה מלח אז ממליצה דווקא בייגלה עם מלח.

לדעתי תוותרי על שוקולד חלבי זה יהיה הרבה יותר מדי מתוק...

והמלצה-לפני שמגלגלים את הכדורים לקרר קצת כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתם.
אוקי.. תודה לך!משיח נאו בפומ!
אני שמרתי במקפיאנדנדה כתומה.

[כמה שזה נחשב לשמור]

 

אבל אז צריך להוציא לבערך דקה לפני שאוכלים.

 

יאמיי

אז גם אני הכנתי...משיח נאו בפומ!
וואו! |מזיל ריר|*בננית*

חייבים לנסות מתישהו

ראיתי את המתכון ולא הכנתי. ראיתי אותו שוב והכנתי!בין השורות
עשיתי מראש כמות כפולה,
ויתרתי על החמאה והוספתי טיפה מים כשהתקשתי לגלגל את זה ושישאר יציב.
לא ציפיתי את כולם בשוקולד,
ויצא הורס (לא שציפיתי אחרת...)
הכי כיף זה שלוקח דקות להכין את זה.
גם אני הכנתיאשתו של בעלי
מעולה...
לחץ חברתי הולך פה...משיח נאו בפומ!
גם אני הכנתי מאמע צאדיקה

זה טעים! 

 

מסקנות: 

להכין בחתיכות קטנות! לא גדולות. 

אפשר לוותר על חצי מהבייגלה, ואת החצי השני לעשות ממש פירורים- זה טעים יותר במצב נימוח.... 

לא להוסיף שום שמן כתחליף לחמאה בחמאת בוטנים- יוצא נוזלי מידי

 

 

ייוואו נראה משגע ננסה בהזדמנות הקרובה !!רוש לילה.


הכנתי אותם אתמול,טעים בטרוף.שמים כחוליםאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234אחרונה
סלמון הכי קלאסי
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך