הודעה מועתקת גם לפורומים אחרים. כדאי לנעוץ
אזהרה לנוסעות בטרמפים במרכז שפירא (ויכול להיות שבעוד מקומות בסביבה...)
אני מרגישה חייבת לכתוב את זה אחרי חוויה מאוד לא נעימה שעברתי באופן אישי היום בצהריים.
עצרתי טרמפ מתוך היישוב מרכז שפירא, בשעה 12 ורבע בצהריים, אחרי העבודה, מתוך מטרה
להגיע הביתה ליישוב סמוך שנמצא מרחק שתי דקות נסיעה, לא יותר.
אני אף פעם לא עוצרת טרמפים על הכביש, אלא רק מתוך הכניסה ליישוב הסמוך, מתוך חוסר ברירה
אם אחכה לאוטובוס של אגד חצי שעה במקרה הטוב, אאחר לגן.
הנהג עשה רושם ראשוני של "דתי לאומי נורמלי" , תיאור: בן 50 בערך, אולי קצת יותר אולי קצת פחות, יוצא עדות המזרח, זקן קצר-זיפים בצבע שחור,
כיפה סרוגה דיי גדולה אבל לא ענקית או עבה, נהג עם משקפי שמש באותו מקרה, לבש ג'ינס כחול כהה "של דתיים", לא משופשף או ערסי,
חולצה חלקה בצבע כהה (נראה לי ירוק זית ) , לא היה נראה חשוד בכלל מבחינת מראה. בקלות היה יכול להיראות מורה בממ"ד או משהו בסיגנון.
אבל... וכאן מגיע אבל... כשוידאתי שהוא נוסע לכיוון, ואמרתי לו לאן אני צריכה, הוא שאל אותי איזו משפחה אני, הנחתי שהוא מהסביבה
ורואה פנים חדשות אז אמרתי לו. שאלתי אותו איזו משפחה הוא והוא אמר לי שקוראים לו "אלי כהן" (לא מדובר בחבר המועצה בעל השם הדומה) ושהוא מאשקלון. אני לא יודעת אם אמר את האמת לגבי שמו ומקום מגוריו. לא חשדתי באותו זמן, הפסיכופט הושיט לי יד, לא לחצתי לו יד (גם אם לא הייתי שומרת נגיעה
לא הייתי לוחצת יד לנהג בטרמפ) ושאל "את לא לוחצת ידיים" אמרתי "לא" הוא המשיך "אולי את לוחצת יום כן, יום לא, יום למה לא והיום כן? נו תלחצי לי יד" וניסה לשכנע אותי בצורה מפורשת ללחוץ לו יד כשקלט שאני לא אז הוא עזב. זה גם היה אמור להיות ברור לו שאני שומרת נגיעה, הייתי עם כיסוי ראש מלא, חצאית 3/4 וחולצת 3/4 סגורה מאוד. לא הפסיק לתחקר אותי, תוך כדי הוא נגע בי קלות בזרוע פעם אחת.
שאל מלא שאלות : במה בעלך עובד, איפה למדת באולפנה, וכו' עניתי בקצרה תשובות אמיתיות בטון הכי רגיל ולא אנטיפטי שאפשר, כי לא רציתי להכעיס אותו . פחדתי. כל מילה שלישית שלו הייתה "את מתוקה, איזו מתוקה" ולא רציתי להרגיז אותו ולגרום לו לעשות משהו רע.
כשהגענו לכניסה למושב אמרתי לו שתודה ושיוריד אותי, הוא שאל אותי "את ממהרת?" אמרתי לו שכן שאני חייבת לקחת את הילדה מהגן , הוא שאל באיזו שעה אמרתי "12" למרות שהשעה האמיתית שמוציאים היא 12:30 והיה 12:20 אז כדי שיחשוב שאני באיחור , שידע שמצפים לבואי ושידאגו לי אם לא אגיע. אז הוא אמר שהוא יקח אותי פנימה לתוך המושב עד הגן, כדי שלא אאחר לילדה אמרתי לא צריך, אני ארד פה ,
אז הוא העלה אותי, ליד מקום מסויים בתחילת המושב אמרתי לו זה פה הגן, אבל הוא אמר לי "הגנים זה לא פה, מה את בלחץ? את כמו הבת שלי" , בשלב הזה הוא קלט שאני לחוצה ממש, ולקח אותי עד הכניסה לגן. משמע שהוא כן מהסביבה ויודע איפה הגני ילדים.
אין לי מושג מה הרכב, הכל נמחק לי מהלחץ, אפילו לא חשבתי לרשום את המספר מרוב שהייתי בלחץ. נראה לי שהוא היה לבן. זה היה רכב משפחתי, לא ואן או מסחרי, יכול להיות שזה היה מהמשפחתיות עם העוד שני מקומות, ויכול להיות שמהמשפחתיות הרגילות , לא הסתכלתי אחורה.
מה אני מנסה להגיד כאן אחרי ההודעה הארוכה הזו :
נכון שהתיאור מתאים להרבה אנשים בסביבה,
וקשה לדעת ,
אבל אם מישהי נפגעה בעבר ממנו, שתכתוב לי בפרטי,
אולי יהיה אפשר לגלות ככה מי זה הטיפוס.
והכי חשוב, תיזהרו.
לא כל אחד שנראה דתי לאומי נורמלי
הוא באמת כזה. אני ידעתי את זה כבר קודם , אבל חשבתי שלעצור מתוך מרכז שפירא, 2 דקות נסיעה מהבית
זה בסדר גמור. כניראה שלא.
אני את הלקח למדתי, ואתחיל ללכת 20 דקות ברגל או לעלות רק עם אדם / אישה מוכר/ת.
"טרמפ מתוך היישוב" זו לא ערובה לבטיחות אם לא מכירים באופן אישי את הבן אדם...
בהצלחה והרבה זהירות...