אני תוהה האם זה נחשב בעיניכם גזל או לא, זה:ותן טל

בפורום אחר בערוץ נעוץ קישור לשרשורים עם המון המון שירים שניתן להוריד, לאו דווקא מהערוץ. מבדיקה שאני עשיתי מדובר שם על כמויות עצומות של שירים - אולי אפילו מעל אלף, כאשר כל שיר יכול להוריד יותר מאדם אחד כמובן, וכל אחד יכול להוריד כמה שהוא רוצה.

האם זה נראה לכם גזל, הדבר הזה? האם נראה לכם בסדר ששרשור כזה, ברמת העיקרון, יופיע באתר דתי שלפי מה שאני חושב לפחות, מתיימר להיות אתר שומר תורה ומצוות?

אשמח שהדיון הזה יהפוך לדיון כללי בנוגע לדיני גזל ולעד איפה זה מגיע ברמת חיי המציאות כיום - האם להוריד תוכנה כלשהיא באינטרנט זה גזל, או ברגע שכל אחד מוריד אז זה כבר כאבידה ששטפה נהר?

והאם נראה לכם שאם אתם מחליטים שזה גזל, שתמחקו את כל השירים שלכם שמקורם ממקומות כאלו או שבדיעבד כבר לא תראו צורך להיפטר מהקבצים האלו, למרות שבמקור הושגו בדרך לא טובה?

והאם לדעתכם העברת ספרים מסיבית כמו שנהוגה בציבור שלנו כיום - שכל אחד קונה ספר ואחריו קוראים אותו איזה 200 איש שלא קונים את הספר בגלל זה - האם זה נראה לכם דבר הגון להוצאה? לסופר? (יותר לסופר מלהצואה, בסדר).

יאללה, שוטו...

תהיתי על זה הרבהגפן36
לא יודעת
ומה את ברמה האישית חושבת שתעשי?ותן טל

האם זה דבר שלך אישית מפריע או לא?

הצליחו לשכנע אותי שזה בסדר,גפן36
הורדתי.
לא משתמשת. לדעתי זה לא נכון.
למרות שמצד שני איזה זכויות יוצרים כבר יש
כשאת הכל אפשר לשמוע ביוטיוב?
וגם אמרו לי שאם זה לא מה שגורם לי להמנע מלקנות דיסק אז מותר.
אבל שוב- זה עדיין מרגיש לי מעקף הלכתי,
מן היתר כי כולם עושים.
לי זה מפריע.
אבל יש פעמים שכשאני צריכה אז מיוטיוב אני מורידה,
כי מה שהיוצר לא מרשה הם מורידים או חוסמים.
זה שיש ביוטיוב זה לא אומר כלום.ותן טל

ולחסום וכו' - זה רק אם ליוצר יש מספיק כוח ואנרגיות וזמן. זה לא כזה פשוט כמו שאת חושבת.

ואכן, זה מעקפים הלכתיים - אדם צריך להרגיש במוסריות שלו שזה לא בסדר.

העובדה היא שיש זכויות יוצרים במדינה ובכלל. תחשבי על עצמך כיוצרת, מה היית רוצה שיהיה... (חוץ מזה שכמובן אפשר להוריד לא רק מיוטיוב ובאתרים אחרים הרבה יותר קשה לדאוג לחסום וכו'...)

מצד אחד אתה צודק,גפן36
אבל היום, גם ליוצרים ידוע שדיבר הוא
דבר פחות מכניס. ולדעתי הם באמת ירצו
שכמה שיותר אנשים ישמעו ויתלהבו,
ואז הם ירוויחו המון בהופעות.
וודאי שעדיף למנוע מצב של הורדות.
אבל כיום זה לא באמת ראלי,
ונראה לי שגם היוצרים השלימו עם זה,
ולומדים להבין את היתרונות שבזה.
(כמו פרסום, קהל גדול, נגישות)
עיקר המפסידים אלה חברות המדיההרועה
ולכן הם גם אלו שמפעילים לובי חזק בנושא, לרוב האומנים זה פחות משנה.
אני שמעתי באוזניי אומנים רבים שמקוננים על זה.ותן טל

וכמו שאמרתי - תירוצים ניתן למצוא בשפע כדי להצדיק את עצמנו. האם ההשלמה זה אומר שזה מותר? נגיד שהם השלימו - אתה כבנאדם לא מחויב לעשות הישר והטוב? (אני לא אומר דווקא אליך, אלא בכללי...)

אמרתי שזה בסדר?הרועה
עניתי למישהו שאמר שאומנים מרווחים מזה שהגזל העיקרי הוא מהחברות.
כמובן, וכתבתי שזה לא אליך...אלא רק זה שורשרותן טל

להודעה שלך כי זה היה חלק מהעניין...אבל השאלה הייתה כללית, לא עליך מחילה אם נפגעת...

אני לא מרגיש עם זה שום בעייה מוסרית,די"מ

אם זה מותר,מבחינתי המוסר זה התורה,השאלה מה התורה אומרת.

ועשית הישר והטובהרועה
קדושים תהיו, קדש עצמך במותר לך.
לפעמים ההלכה "מתפשרת"גפן36
בגלל המצב הנתון.
נניח שהיו אומרים שאסור להוריד-
באמת אנשים היו מפסיקים?
לא. הם פשוט היו עוברים על ההלכה.
אולי מעטים, בעצם.
אז עכשיו שהתירו זה אומר שזה טוב?
לא. זה אומר שזה לא אסור.
ולדעתי האדם לא אמור לחפש לעצמו הקלות בעבודת ה',
אלא למצוא את כל הנצרך ולעשות.
לדוגמא- אם יש משהו שהותר מחוסר ברירה, והותר בהגבלות,
זה אומר שעדיף להתרחק ממנו...
לפעמים.
ברמה ההלכתיתטנגענס
יש על זה דיון ארוך בפוסקים. ולא כאן המקום. אני אישית חושב שמותר
העניין הוא שיש עוד מצוות בתורה חוץ מגזל: וחי אחיך עמך. ועשית הישר והטוב. ואהבת לרעך כמוך.
לכן מבחינה מוסרית זו בעיה חמורה. כל עוד מדובר בישראלי.
בגוי ברור שאין את הטעם הזה. ותוכנות וסרטים מותר חופשי
אני השתדלתי להפסיק להעתיק. אבל לא מחקתי את הקודמים. אבל אני לא משתמש בהם יותר מדי.‎
ולגבי שרשור. הואיל ויש פוסקים שמתירים אין בכך בעייה. לעש"ד
יש עוד עניין, של חילול ה':ותן טל

לערוץ יש שיתוף פעולה עם אקו"ם שהוא הארגון היציג של אומני ישראל,והגוף שמחלק את התמלוגים. 

ברגע שיש תרתי דסתרי - מצד אחד שיתוף פעולה עם אקו"ם שעל כל שיר שמשודר בערוץ, ברדי, בטלוויזיה, בתיבות הנגינה - יש תמלוגים - ומצד שני יש פה שרשור עם אלפי שירים שכל אחד יכול להוריד בחינם בלי פיקוח - אין פה לדעתך אפקט של חילול ה' במלוא מובן המילה?

וגם גויים - האם באמת קל כל כך בעינייך החוק הבינלאומי. עדיין לא ראיתי רב שענה ברצינות לגבי כך שקיימים חוקים בינלאומיים שאוסרים את זה ויש גם עונשים הצפויים בחוק - ולא ראיתי רב שמסביר למה זה עדיין יהיה בסדר.

סדר חברתי כולל בתוכו גם חוקי גזל, אפילו לגויים, וקל וחומר ליהודים, וגם בין יהודים לגויים. גזל הגוי אסור. למה כל כך ברור לך שזה מותר?

ולמה תוכנות וסרטים מותר חופשי?

אגב - עוד משהו ששמעתי עליו לאחרונה - ישראל בין המדינות המובילות בעולם בהעתקה, הורדת שירים בלתי חוקית וכו'. האם זה לא חילול ה' נוראי שיכול לפגוע בעם ישראל כעם קדוש ומוסרי יותר מהאחרים?

אם אתה היית מפתח תוכנה בעמל רב - היית רוצה שתוך כמה שבועות אף אחד לא יקנה אותה ממך כי יש אותה על הרשת וכולם מורידים?

וכנ"ל סרטים.

וכנ"ל שירים.

לא מובן לי, באמת לא מובן.

אקו"ם שהוא הארגון היציג של אומני ישראל???מושיקו

אם כבר ישמעאל

למה ישמעאל? לדעתי רוב האמנים הדתיים גם נמצאיםותן טל

שם. כיום זה הארגון גג של האומנים בישראל, לפחות עד שיקום אחד מתחרה.

אענה רק על התוכנהשמואלג
אם הייתי מפתח תוכנה בעצמי או שהייתי עושה אותה קוד פתוח (כמו הרבה דברים טובים בעולם)
או שהייתי מחפש מודל כלכלי מצליח יותר.

(אגב, במציאות כיום רואים שיש מלא תוכנות שעובדות במודל פשוט חינם, גירסא משודרגת בתשלום)
ומי מונע מלצרוב ולהעתיק את הגרסה המשודרגת?ותן טל

ואתה מדבר בדיעבד, בעולם שברור לך שכולם יצרבו ויעתיקו.

אני מדבר לכתחילה - לא היית רוצה להרוויח כסף מהתוכנה שלך פשוט על ידי שאנשים יקנו אותה?

הגלובליזציה אכן טירפה את כל המערכות בעולם, לדעתי. טישטשה את הגבולות בין גזל לבין "בא לי".

אני מדבר העולם של היוםשמואלג
כי בעולם הזה אני חי.
כמו שלא אפקטיבי להניח דוכן מכירה עצמית (זה שמצוי בישיבות) באמצע רחוב הומה אדם.

הרעיון מאחורי גירסא משודרגת זה שזה מיועד לאנשים ששווה להם להשקיע כסף בתוכנה, לרוב חברה.
והם לא יורידו ללא רשיון.

יש תוכנות שהגדילו לעשות, ונותנים להוריד בחינם אם אתה אומר שזה לשימוש פרטי ולא עסקי....
והם חיים יפה
אני לא הייתי רוצה. לכן אמרתי שלא הייתי עושה ליהודיטנגענס
אבל למה לגוי כן? איפה כתוב שאני צריך לרחם עליו? להפך כתוב לא תחנם. וכתוב שה' התיר ממנם לישראל. ועוד שהמחזיר אבידה לגוי עליו הכתוב אומר: למען ספות הרווה את הצמאה. ומפרש רש"י שמראה שמקיים המצוות מרחמים ולא מצווי ה'. ומה שכתוב שהחזירו אבידה- זה כשיש חילול ה' וכאן אף אחד לא יודע שאני מעתיק. ומה שדיברת על כל המדינה לא בטוח שזה חילול ה' אם כל העולם נוהג ככה. וזה דרך העולם. וזה עוד לפני ששאלנו אם יש גזל מחברה שהיא בע"מ. שעל כך יש עוד דיונים נרחבים.
מה הקשר לרחם? גזל הגוי מותר?ותן טל

אתה צריך להגדיר אם זה גזל או לא גזל. אם זה לא גזל בכלל, עקרונית למה אתה מחלק בין יהודי וגוי? ואם זה גזל ממש - שוב, למה אתה מחלק בין יהודי לגוי? האם מותר לי לגזול לגוי?

חוץ מזה שכן, במונחים של חילול ה' - בעולם יש היום סטטיסטיקות של הדברים האלו וישראל היא בין המדינות המובילות בצריבות, העתקות והורדות - תרצה או לא תרצה, זה לא בדיוק מאדיר את שמו של עם ישראל בעולם...

שמעתי בשם רבך,רוני60

שמכיוון שזה לא טוב מבחינה מוסרית,

אז גם לעניין פסיקה הוא אוסר זאת לחלוטין, למרות שאין דין הלכתי לאסור זאת.

אישית אני משתמש רק במה שכבר מופץלשם שבו ואחלמה
אינטרנט, ורק אם זה של גויים
אאל"ט הרב ליאור מתיר אם זה כבר התפרסם באינטרנט.די"מ

מדין "זוטו של ים" אני בהחלט מסכים עם הסברה.

הרב ליאור אכן מתירמרדכי
בס"ד

אבל נראה לי מהטעם של ייאוש בעלים.
זה כמובן מצד הדין וההלכה.
אז מאיזה דין?די"מ
לגבי הספר בסוף אין שום הוה אמינאעוגי פלצת
אפילו לא ממידת חסידות
איך אתה יודע שממידת חסידות אין? ויותר מזה, שאיןותן טל

בכלל הו"א?

הרי אם זה ספר שסתם ככה היית קונה אותו אם לא היית קורא אותו אצל חבר - הרי שעצם הקריאה אצל חבר היא זאת שגורמת לך לא לקנות אותו. מניין אתה בטוח כל כך שאין שום הו"א שזה בעייתי משהו?

אני לא פוסק, כמובן, רק מעלה תהיות...

מאז ומתמיד הושאלו ספרים במסגרות פרטיות וציבוריותעוגי פלצת

לא שמענו מישהו שמעורר בכך בעיה כלשהיא,

בכל מישור שהוא (אם יש לך ביסוס נגדי כלשהוא בבקשה).

אדרבה,

יוצר מייצר מוצרים לאור ובהתאם למציאות חברתית כלשהיא.

וסופר רק יכול לקוות,

שאדם שאינו מסוגל או מעוניין להרשות לעצמו לרכוש את ספרו,

שישאל אותו - כדי שהספר ייקח אצלו מקום חשוב בתודעה.

עוד שנתיים, חמש, עשר - אולי הוא ירצה כבר לקנות,

ככה שמנגנון ההשאלה עובד בעיקר לטובת הסופר.

מה שאתה מציע,

מוחק עשרות אחוזי חשיפה של הלקוחות למוצר הזה,

וככה בעיקר פוגע קשות בסיכוי שלו להימכר.

לכאורה היית אומר את זה גם בדיסקים...ותן טל

אני לא טוען שאין שום דבר בדברך, רק שואל - האם נראה לך מוסרי שאדם שכ-ן היה קונה את הסר אם לא היה משאיל אותו מחבר שלו - שאותו אדם ישאיל את הספר מהחבר ובגלל כך לא יקנה אותו? 

לעניות דעתי, ספריות ציבוריות יש להן רשיון מיוחד כדי להשאיל ספרים...כמו חנויות להשכרת DVD...

אז אומנם אדם פרטי זה לא ספרייה ציבורית מבחינת ההיקף, אבל בכל זאת, נגיד שאתה סופר דתי, שמוציא ספר, ופתאום אתה רואה שאדם אחד בישיבה קנה ותוך חודש כל הישיבה קראה את הספר מתוך העותק הבודד הזה, ואם כולם לא היו משאילים מאותו אדם, ייתכן שעוד 5-10 או יותר אנשים, היו קונים ממנו את הספר...

שוב, זה אכן סבוך ומבלבל, אבל זה גורם לי להרבה מחשבות בנושא

אם לבית הכנסת לא היה גמ"ח לציוד אבלים,עוגי פלצת

המשפחה האבלה היתה הולכת לקנות או לשכור כיסאות נמוכים.

יש לך עליהם טענה?

וכמי שעוסק מפעם לפעם בענייני הוצאת ספרים לאור,

אני בהחלט מקווה ומייחל שימשמשו הרבים כמה שיותר

בעותקים של מה שאני מוציא.

לא אותו הדבר לעניות דעתי...ותן טל

אבל כאמור, נראה לי שזה פשוט עניין לחשוב עליו. אני לא פוסק לכאן או לכאן, רק תוהה בנוגע לנושא הזה.

וכמו שאתה ככה,  - ישנם סופרים אחרים שמייחלים שיקנו את הספרים שלהם,, לא חסרים כאלו - ורואים שרבים הם שלא קונים ורק לוקחים ממישהו שקנה וקוראים. לא לכולם זה כיף ומעודד אותם.

יש ויש ולכן אני תוהה בנושא.

לא נשמעת הסברההרועה
מצד שני יש עניין לקנות ספרים של סופרים מקומיים שאתה רוצה שיכתבו יותר, לעודד יצירה.
לגבי השירים, אני מסכימהלבי ובשרי
לגבי ספרים, זה לא דבר שנעשה ממילא בספריות ובחנויות ספרים?
מה ההבדל בינן לביננו?
לגבי ספרים, כמו שעניתי לעוגי:ותן טל

למיטב ידיעתי ספרייה מקבלת רשיון מיוחד לזה וגם היוצרים מודעים לכך, וזה אכן חלק מהחשיפה של ספריהם. אבל לפי מה שאני מבין, זה לא שכל אדם יכול לפתוח עכשיו חופשי ספרייה להשאלת ספרים בביתו, בלי רשיון מיוחד לזה...

פחות או יותר כמו חניות להשכרת דיסקים ומשחקי מחשב, נראה לי

רישיון להשאלת ספרים?? עוגי פלצת
אני אבדוק את זה לעומק יותר.אני מדבר על מסחרי כמובןותן טל

האם לדעתך אתה יכול לפתוח סתם ככה ספריה משלך להשאלת ספרים בתשלום? אני כמעט משוכנע שלא, אבל כדי לא להוליך שולל, אל תיקחו מילה ממה שאני אומר עכשיו כרצינית, ואני אשתדל ממש לבדוק את זה לעומק ולחזור עם תשובות לכאן או לכאן.

טוב, לדעתי זה מדבר על זה:ותן טל

http://www.knesset.gov.il/laws/data/law/2119/2119.pdf

פרק ג', בהגדרת זכויות היוצרים ובסעיף 17.

משם נראה שרק ספריה ציבורית או של מוסד חינוך אינה נחשבת השכרה לצורך מסחר, ושהשר הוא זה שרשאי לקבוע מה יעמוד בסעיף הזה. כלומר, ספריה פרטית, על פי זה, ממש לא בטוח שעומדת בסעיף ובהיתר. ככה אני הבנתי מהחוק, ייתכן שאני לא יודע לקרוא חוקים טוב, אם יש לך הבנה טובה יותר ממני כאן, אשמח שתעשיר את דעתי

עריכה - טעות שלי, הקטע הזה ספציפית לא מדבר על ספרים אלא על דיסקים וכו'. אמשיך לחפש. עימכם הסליחה

טוב, בנתיים:ותן טלאחרונה

לאחר שקראתי שוב ושוב את החוק והסתכלתי בעוד מקומות וניסיתי לדקדק, באמת נראה שאיסור ההשכרה ללא אישור לא נוגע לספרים. מעניין. אם כי ייתכן שאני לא מודע לכל החוק/לחוקים אחרים שנוגעים לזה/לא הבנתי את החוק לגמרי. אני לא משפטן, אבל בנתיים לפי מה שהבנתי אכן אישור להשכרה צריך רק לגבי תקליטים (דיסקים וכו'...הכוונה ליצירה מוזיקלית/קולנועית), או תוכנת מחשב.

אז לפחות לבינתיים אני חוזר בי מטענתי, עימכם הסליחה

מבחינה הלכתית, אין דבר כזה קניין רוחני.רוני60

אז אפשר לדון רק מבחינה מוסרית.

אז שמעתי מהרב זלמד מלמד, שהוא אוסר בגלל המוסריות שבדבר.

ומהרב אליקים לבנון שמעתי, שעדיף לתת חצי שנה ליצרן/זמר/וכד' להרוויח מיצירתו,

ע"מ, שלא יצא נפסד וגם ירוויח משהו, ואח"כ אפשר להוריד.

לא מדויק בכלל. קראתי ספר שלם על העניין הזה.ותן טל

יש סוגים שונים של קניינים רוחניים שכן הם קניינים לחלוטין.

חוץ מזה ששיר זה לא קניין רוחני - זה לצורך העניין נגיד דיסק, שאדם צורב ומעביר - זה ממש לא דבר רוחני, זה דבר פיזי...גם אם אז זה עובר לאינטרנט - אינטרנט זה לא דבר רוחני - זה דבר ממשי. 

כל עוד הדיסק הראשון קיים זה לא משהוא פיזיי. נחמיה
מה שלקחת!

קנין רוחני אין- האפשרות היא שיור במכירה- כשהמוכר מכר- מכר רק את חלק מהבעלות והשאיר אצלו חלק ועל בסיס זה האוסרים אומרים שאסור.

מצד יורד לאומנות חברו - זו סברה נוספת של האוסרים.
שוב, לא מדויק. קראתי על זה הרבה.ותן טל

לצערי הספר הספציפי שקראתי בו לא בנגישות אליי בזמן הקרוב, אבל זה בכלל לא מוכרח מה שאמרת. חוץ מזה שכמובן השאלה היא מה אתה מגדיר "פיזי". טכנולוגיה דיגיטלית זה לא דבר מממשי ופיזי? לצלם ספר - זה נחשב גניבה ממשית לדעתך או לא?

אם לא חסר לך מה שהיה אצלךי. נחמיה
איך אתה יכול להגיד שנגנב לך משהו פיזי?

בקשר לקנין הרוחני או הירידה לאומנות לא אמרתי שלא
האמנים בעצמם מעלים את השירים לאינטרנטיוני

והם יודעים שברגע שזה עולה כבר אין להם שליטה על זה. 

בדיוק כמו שזכותי המלאה להקליט שיר מהרדיו ככה זכותי להוריד שיר מיוטיוב וזה לא דומה לצריבת דיסק. 

בכל מקרה לדעתי מותר רק לשימוש עצמי ולא מסחרי. 

דבר ראשון - אמן שמעלה שירים בעצמו ליוטיוב זה משהוותן טל

אחד - לרוב זה הסינגלים שלו וזה, וממש לא כל השירים בדיסק מסוים. אבל כאשר אני, לצורך העניין, אעלה דיסק שלם ליוטיוב - אני מניח שגם אתה מבין שמשהו פה מסריח...

בכלל לא ברור שזכותך המלאה להוריד שירים מיוטיוב, כיוון שסתם ככה האתר לא נותן אפשרות הורדה וכל אפשרויות ההורדה נוצרו מתוכנות ואתרים שמתלבשים על יוטיוב - יוטיוב עצמם כעיקרון הם לא להורדה...בקיצור, צריך לעיין בזה, זה לא פשוט כל כך.

יוטוב היא בבעלות גוגל - וכרום(שלה) יש לו תוסףי. נחמיה
להורדה מ-יוטוב.

ככה שיוטוב בעצמה נותנת כלים להורדה.
טוב, לא היה לי כח לקרוא הכל..קוצ'ינית =)
אבל לא נראה לי שיש עם זה בעיה..

יש בדיחה על זה - אני מקווה שאם יכניסו אותנו לכלא בגלל הורדת שירים נשב לפי ז'אנרים..

וברצינות, אם יתבעו מישהו זה את בעלי האתרים..

ואם כבר מדברים מה אתה חושב??

כי לפי זה ^^^ לדעתך מותר??
יוטיוב זה עניין אחר לגמרילבי ובשרי
כי שם השירים הם להאזנה בלבד, רק באתר של יוטיוב, וחוץ מזה שהאמנים בעצמם/היחצנים שלהם מעלים את כל השירים ליוטיוב.

מה גם שיוטוב משלמת תמלוגים עבור כל צפייה ומסירה סרטונים שפוגעים בזכויות יוצרים.
אולי, אבל יש אתרים של הורדת שירים ומורידים אותםקוצ'ינית =)

דרך העתקת קישור מיוטיוב..

http://xn--7dbbdray7echj.org.il/

וזה מה שמונע מחלק מהאמנים לא להעלותלבי ובשרי
את השירים שלהם ליוטיוב.
מה אני חושב? רוב השירים שם, לפי מה שהבנתי, זהותן טל

שירים שהאמנים ע-צ-מ-ם העלו ליוטיוב, וזה כמובן שונה, כמו שכתבתי בהודעה אחרת למעלה, כיוון שזה גם דבר שהם מעלים בעצמם לצורך פרסום, וגם, עקרונית, מיוטיוב אין דרך דרך האתר להוריד...

אז כן, דבר כזה כמו שירים מיוטיוב זה נראה לי מותר

הרבה מהדברים שמועלים ליוטיוב בכלל לא מועלהעוגי פלצת

ע"י האמנים כידוע לך

אפילו לא הרוב לדעתי (תסתכל מי העלה בכל פעם)

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך