קריאה לביטול המדורותמופים

אני רוצה לפתוח כאן, מעל במה חשובה זו, קריאה נרגשת לכל ילדי ישראל

אל תדליקו מדורות!

המנהג המקורי היה להדליק נר נשמה לרשב"י במירון, והדליקו נר נשמה גדול של מדורה גדולה.

משום מה נשתרבב המנהג אחר כך לכל יושבי הארץ, שגם מי שלא במירון מדליק מדורה

דא עקא, שבכל שנה ושנה יש כמה וכמה ילדים שמקבלים כוויות רציניות, ומאושפזים בבתי חולים לחודשים ארוכים עם יסורי תופת

האם ר' שמעון היה רוצה את זה? האם הוא היה כאן הוא לא היה אומר "אל תדליקו נר לעילוי נשמתי אם זה עושה כוויות לילדים"?

אתם רוצים לכבד את ר' שמעון? - תדליקו נר נשמה

אין לי בעיה גם עם המנהג בחסידויות שהאדמו"ר מדליק בתוך חבית

אבל מדורה של ילדים, עם כל הקרשים, וההתעסקות באש וכו' - לא לזה התכוונו, זה לא היה המטרה, ויצא שכרו בהפסדו!

(והגדילו לעשות, שטומנים תפוחי אדמה ומרשמלו בתוך הנר נשמה הזה, ועושים על האש! גם בנר נשמה לעילוי נשמת סבא וסבתא אתה מבשל עם הנר נשמה?)

לבטל את חג המדורות הלאומי?!יוני

(ראיתי שצייוינים חילונים קוראים לזה ככה)

וברצינות, אתה קורא לבטל מנהג שנוהגים ברוב קהילות ישראל בעולם. למה? ובאיזה כח? 

אותם ילדים שמקבלים כוויות ממדורות בלג בעומר זה אותם ילדים שמקבלים כוויות מנפצים בפורים. 

יש לי רעיון יותר טוב: 

קריאה לחיזוק האור של רשב"י. 

אני רוצה לפתוח כאן, מעל במה חשובה זו, קריאה נרגשת לכל תושבי הפורום וחבריהם 

תסתובבו בין המדורות בל"ג בעומר ותסבירו לאותם ילדים שיצאו לקומזיץ למה הם באמת מדליקים מדורות ומי הוא רבי שמעון! (באותו זמן אולי תסבירו להם על בטיחות וזהירות מאש) 

נוסף ל'נר נשמה' שבמדורה יש גם עניין של הוספה באהבת ישראל שבת אחים גם יחד (מסביב למדורות) לתקן את הסיבה שמתו במגפה תלמידיו של ר' עקיבה. 

אני חושב שרשב"י שמח מזה שכל עם ישראל בחוץ (וגם כמה גויים "ישראלים") וכל אחד מתיישב כמה דקות במדורה של השכן והילדים משחקים ביחד ומלווים אחד מהשני נייר כסף בשביל התפו"א ותמיד יש את היהודי הזה שבחיים לא ראית שבא לעזור לך להוציא את התפו"א מהאש כי כל כך חם שאתה לא מצליח להתקרב אבל הוא מעדה אחרת ככה שזה לא מזיז לו <צ!>

קיצור, יש הרבה עניינים פה שאתה רוצה לבטל ואני לא בטוח שחשבת על זה עד הסוף.. 

המנהג הזה חדש מאד מאדמופים

והנפצים בפורים הם רעה חולה גם הם

ברור שצריך לבטל גם אותם

ומאיפה הבאת את הרעיון של קומזיץ ושבת אחים יחד? כי לא ידוע לי על ענין כזה במדורות.

כמה חדש מאוד מאוד?יוני

אולי חדש לך? אבא שלי היה עושה מדורה בתור ילד..

לא הבנתי את השורה האחרונה..

חדש או ישן זה בהסתכלות של דורותלך דומיה תהילה
לא של שנים ועשורים.
אין לי ספק שזה מנהג שהתפתח בדור שלנויוני
המנהג היה להדליק במירון, לא בכל חצר.לך דומיה תהילה
נר נשמה גדול?
גם המקור של נר נשמה לא כזה ברור.
המנהג היה לנדב שמן למאור ונרות לבתי כנסת ובתי מדרש בלילה. כלומר, תועלת מעשית. אבל סתם? לא ברור.
לא כל דבר שרגילים לעשות הוא מנהג מחייב.

כדי להגביר את האור של רשב"י לא צריך מדורה.
ואני לא מכיר הרבה שמדליקים מדורה בשביל רשב"י, הרוב מדליקים מדורה כי הם רוצים להדליק מדורה. מדורה לשמה...
השאלה מה עושים עם מצב נתוןיוני

כי זה אחלה מזג אוויר וגם חילונים ואפילו לא יהודים מנצלים את החופש של יום אחד באמצע השבוע ומדליקים מדורה (ולחלקם זה בדיוק כמו הנוצרים שיושבים בחג שלהם ליד האח..מין קטע לאומי |בעעע|) 

אבל אם אתה קורא לביטול המדורות אז מי שיפסיק זה רק הדתיים בעצמם במקום לקחת את ההזדמנות שכולם בחוץ ולהסביר להם את העניין. (ואותם אנשים שעושים קומזיץ זה אותם אנשים שעושים מנגל ביום העצמאות בגלל המזג אוויר וכו' ובלי קשר לכלום..) 

עוד יותר מזה, אתה יודע כמה מבנות ישראל יודעות שצריך להדליק נרות בשבת ולא "לפני כניסת השבת"? זה עצוב וזה באמת לא קולע למטרה אבל זאת לא סיבה להפסיק להדליק נרות שבת, הפוך- תעבור אצל השכנים שלך ותסביר להם מהו זמן כניסת שבת ושאת נרות שבת לא מדליקים רגע לפני שמוזגים יין לקידוש. 

אבל יש הבדל בין מדורה לנרות שבת.לך דומיה תהילה
יש להם טעם ברור, בשונה ממדורה.
ומנגל ביום העצמאות לא קשור, אף אחד לא טען שזה מנהג או חובה...

אז אני נמנע מלהתייחס לדוגמאות. (אלא אם כן תסביר אותן כדי שאבין).

להסביר לאנשים זרים זה רעיון מעניין, למי שיודע להסביר. אבל לא כולם רוצים לשמוע ואתה לא יודע איזה יחס תקבל.
ובכלל, מה יש להסביר?
הערך העצמי של המדורה בעצמו לא מובן.
יפה מופיםדינה ל.

מסכימה איתך.

מי שרוצה, מוזמן לדלות את דעותיי שנכתבו כאן בשנה שעברה.

בקצרה אומר, שהמנהג הזה איום ונורא ביותר,

סכנה לציבור ולילדים בפרט.

באיזורי מדליקים על כל משבצת ריקה, ילדים לבדם, ללא השגחת מבוגר אחראי. לצד בלוני גז, מתחת לעצים ולעמודי חשמל... ההפקרות חוגגת.

זוועה.

תדליקו נר נשמה, אם אתם סבורים שזה מה שרשב"י היה רוצה/שיעזור.

המנהג להדליק מדורות הוא איום ונורא?יוני

או שילדים לבדם ללא השגחת מבוגר וכו' וכו' וכו' כל הדברים האיומים שכתבת הם איומים ונוראים.. 

אין שום דבר נורא ואיום בהדלקת מדורה! 

כן, איום ונוראגוונא

לצערנו, לקינו בקהות חושים וכבר אין נזהרים בדברים שבין אדם לחברו (וזה בא לידי ביטוי בהמון דברים).

מדי שנה רבים סובלים למעלה מ-24 שעות בל״ג בעומר מעשן, פיח, אויר מזוהם, ריחות חריפים ונזקים נוספים.

יש איסור מפורש לגרום צער או נזק לזולתך וכל שכן לרבים , בפרט לחלשים כזקנים , נשים הרות, מניקות , לתינוקות ולחולים הנפגעים מכך באופן ישיר.

וכמה זיהום אויר מסוכן זה גורם לסביבה כולה, נזקים לריאות ולדרכי הנשימה, לשיעול, כמה העשן מזיק לעיניים, לריאות, ולכל האיברים . כמה ריח של פיח ועשן הורס את הבגדים, את הריהוט את כל האיזור והנמצא בתוכו וכל זה מדבר שאין בו שום מצווה ולא נזכר בדברי שום חכם בדורות הקודמים.

לא חלקת על יוניחיוך - אמרת למעשה מה שהוא אמר.ותן טל

הדלקת מדורה זה הבערת אש רגילה לכל דבר שבה כשלעצמה אין בעיה. יש דברים נילווים ודברים שצריך להיזהר בהם כאשר אתה מדליק מדורה - אבל זה לא אומר שעצם הדלקת המדורה זה דבר רע.

למעשה, אתה מדליק מדורה קטנה בכל פעם שאתה מדליק מוצר חשמל - לא רק בזיק החשמלי הספציפי שאתה יוצר בעת הדלקת המוצר, אלא גם בשימוש בחשמל ישירות מחברת החשמל שכמובן צריכה להבעיר דברים כדי לייצר חשמל שכן בישראל אי אפשר לייצר חשמל מרוח או ממים.

אתה גם מדליק מדורה כאשר אתה עולה על רכב לנהוג - אתה נוסע והרכב דולק בפנים ויש מדורה בפנים כל הזמן ששורפת את הדלק.

אתה גם מדליק מדורה בבית כאשר אתה מדליק את הגז לבשל לעצמך/לאחים/להורים/לילדים שלך פסטה.

אתה מדליק מדורה בעקיפין גם כאשר אתה קורא ספרים/עיתונים - כי את הספרים והעיתונים האלו יצרו בדרך של זיקוק עץ עד למצב של דף - ובדרך הארוכה שהוא עובר, הוא עובר הרבה תהליכי בעירה.

אתה כל החיים שלך משתמש במדורות רק לא קורא להן מדורות.

מדורה כשלעצמה זה לא דבר רע - רק צריך להיזהר, למשל, בעיקר להכניס אליה עצים וחומרי בעירה טבעיים ולא כאלו שמסכנים הרבה את הבריאות - למשל שקיות ניילון.

וצריך להיזהר לעשות אותה במקום שיפריע לכמה שפחות אנשים - אכן, לעשות מדורה מתחת לחלון של מישהו בשתיים בלילה עם גיטרות ועשן שנכנס לחלון שלו זה לא יפה. וצריך להיזהר כמה שיותר לא לנשום עשן - פשוט מתכווננים כל פעם עם הרוח.

אבל כל הדברים האלו לא אומרים שמעתה ועד עולם בשום מצב לא יהיה מותר לי להדליק מדורה. מותר ועוד איך מותר - אבל בשכל. זה הכל.

ומה הקשר בין יהדות ומדורות?גוונא

מה שכן, הוצאת שם רע היא ללא ספק אחת העבירות החמורות ביהדות.

בוודאי שיש קשר הדוק. רוב עבודת הקודש נעשתה על ידיותן טל

מדורות. בין אם בזמן המדבר ועד בניית בית המקדש הראשון, שם כל אחד שרצה להקריב קורבן היה בונה מזבח ליד ביתו, עם מדורה, ושורף שם את קורבנו. ובין אם בבית המקדש עצמו שחלק ניכר מעבודת המקדש היה מדורות - על מזבח העולה, ואפילו על מזבח הנחושת, בקטורת, גם אם זאת "מדורה קטנה".

אין ספק שיש קשר בין יהדות למדורות. החל מאברהם אבינו שהתבקש לעקוד את יצחק אבינו על המזבח עם העצים והאש - ועד ימינו אנו. ובעזרת ה', גם בבוא המשיח ובבניין בית המקדש השלישי, כאשר תתחדש עבודת הקורבנות.

קריאה לביטול הדלקת המדורותכתר הרימון

במוצאי שבת!!!!

וכמובן אירועי מירון.

עד שסוף-סוף יש יוזמה המונעת חילול שבת, חבל שהיא לא כוללת את כל מי שהשבת - כך אני מאמינה - חשובה לו...

לי זה די ברור מתי יש נחת רוח לרשב"י...

^^^^^^^מסכימה.מוטיבציה
אני חושבת שיותר קל להעביר את כל עם ישראלפייגליניזית

לאוגנדה מאשר לבטל את המנהג הזה...

יותר קל להעביר הדלקה במירון ממוצ"ש ליום ראשוןותן טל

מאשר לגרום לכל עם ישראל לא להדליק מדורות. כיוון שלהעביר הדלקה וחגיגה מיום ליום זה תלוי בעיקר במדינת ישראל ובתקיפות שהיא תרצה או לא תרצה לגלות מול מארגני האירוע - המדינה יכולה לאסור אירוע כזה במוצ"ש ויהיה אסור לו להתקיים.

לעומת זאת מדורות בכל רחבי הארץ, בהינתן הדעת על כך שברוב המצבים אין שום איסור חוקי לעשות מדורה בטוחה, במקום שאין איסור לעשות שם מדורה, וגם התקהלות המונית זה כמובן שלו, לרוב - ובכן - אם רוצים לבטל את מנהג המדורות, שינסו קודם להעביר את ההדלקה במירון ממוצ"ש ליום ראשון ואחרי זה נתקדם, אם אפשרי.

יותר קל לעצור את כדור הארץ בשביל לתת לאנשים זמןהרועה

מלשכנע אותם לא לקיים מנהג איזוטרי.

אגב זה גם הפתרון שאני מתכנן לנקוט בו בשביל לתקן את ההפרשים שנצברים בין שנת ירח לשנת לבנה.. שמור את חודש האביב וכל זה..

אתה מתכוין שאתה מתכנן לעצור את כדור הארץ?מופיםאחרונה

להיפך כדור הארץ מאט מדי, זה עיקר הבעיה עם הירח

עם השמש ההפרשים יותר גדולים, אבל לעולם לא תצליח לאזן ביניהם

אבל אל דאגה, זה ישפיע רק עוד כמה אלפי שנים, וכנראה קובעי הלוח הניחו שעד אז יבוא המשיח ותחזור הסמיכה

שמעתי שראש עיריית רעננהטופי תות

ביקש לא להדליק מדורות כי זה מזהם את האויר...

אז יש את יום כיפורפריסבי

שיכסה את זה <צ>

אין איזה אייטם מעניין אז התקשורת דוחפת זיהום אוויר חד פעמי כדי לעשות רעש.

זה שהתקשורת מחפשת אייטם ורעשלך דומיה תהילה
לא אומר שזה לא מזהם...
כמה זה כבר מזהם?פריסבי

לדעתי זה סתם שקר שזה גורם לזיהום אוויר רציני. כל הארגונים הירוקים כבר שנים זועקים על חימום גלובלי ובסוף קיבלנו שלג בכמות מטורפת שלא ראינו שנים בירושלים!

אני מסכים שצריך להגן על הסביבה, אבל קיום  מדורות לא תעשה נזק.

שאלת וענית בעצמך...גוונא

התחממות גלובלית צפויה להביא לקיצוניות במזג אוויר (קור וחום).

למיטב הבנתי זה רק חוםפריסבי

ואני לא ממש בקי בנושא, אבל כל מה שהם אומרים לא קרה... בכל אופן, אני בעד מדורות מבוקרות ולא כל המגדלים למיניהם שזה בכלל סכנת נפשות.

ובכן זה לא רק חוםגוונא

אלא החמרה בהישנות אירועי מזגי אוויר חריגים (בין יתר הדברים כמו הפשרת קרחונים, עליית מפלס מי הים ועוד).

הנה יום כיפורפריסבי

http://www.sviva.gov.il/InfoServices/NewsAndEvents/MessageDoverAndNews/Pages/2013/september2013/kippurAirPollution.aspx

פי 2 עד ארבע זה לא כזה חמור בשביל יום אחד בשנה

זה מזהם מאד. אפשר לראות את זה ממששוקולד לבן

מהבית של ההורים שלי אפשר לראות את איזור המרכז.

בימים צלולים רואים את הים, ובימים לא צלולים רואים ענן אפור או שחור מעל (וזה ברור שזה זיהום אויר)

בד"כ לפני ל"ג בעומר הכל שם צלול ורואים אפילו את הים לפעמים, ואחרי הכל אפור ושחור. לפעמים זה מעל איזור המרכז, אבל בדרך כלל זה מתפשט לכיוון ההר ומכסה את הכל.

מה שאומר שזיהום אויר זה לא דבר שממציאים אלא אפשר לראות את זה בעינים.

(אני תמיד מסתכלת בבוקר שאחרי ל"ג בעומר, וזה די מזעזע לראות מה אנחנו נושמים)

(ולגבי השלג- הרבה מומחים אומרים שהזיהום גורם לתופעות של מזג אויר קיצוני. ובאמת אפשר לראות שבכל שנה בחורף קר יותר ובקיץ חם יותר)

לא אמרתי שזיהום אויר זה חרטאפריסבי
רק לא נגזים עם זה. אולי פשוט לא ניסע יותר ברכבים?
יאאלה לבטל את המנגל ביום העצמאותמושיקו

גם זיהום אויר וגם זיהום הקרקע..

גם ביום העצמאות המצב נראה נורא..שוקולד לבן

וגם מכוניות כדאי לצמצם (לא סתם עיקר הזיהום הוא באיזור המרכז, לפעמים יש ענן שחור ממש)

אבל אמורים לפעול במה שאפשר לנסות לשנות, ולא במה שנידון לכישלון מראש..

(למרות שסביר שביטול המדורות גם עלול להוביל למצב כזה)

כמו שמישהו אמר- (תגובה לטופי על ראש עריית רעננה)כמו צמח בר

קל הרבה יותר להיתפס למנהג כזה מאשר לדברים המזהמים באמת..

אם באמת כ''כ חבל לו מזיהום האויר- שיפסיק לסוע ברכב שלו כל יום.

זה בטוח יועיל הרבה יותר מלא לעשות מדורות יום בשנה..

שכחת לציין את החילול שבתלשם שבו ואחלמה
וואלה, חושב לקחת את זה ברצינותלשם שבו ואחלמה
השאלה איך אני יפצה את הילד
יש רעיונות
מסכים עם המתנגדים מכל טעמיהם! גם לגבי מירון, החת"סחסדי הים
מתנגד לזה. ברור שיש המון גדולים שהיו בעד. אבל אני ברוב השנים מזדהה עם החת"ס, ובמיוחד עם הטעם שלו שכל כינוס ועלייה לרגל של ישראל לחגיגה צריך להיות לירושלים. קשה לי שהמקדש חרב, ובמקום שכל החצי מליון יתקנו את המצב שם, הולכים למקום אחר.
דווקא אתה הפתעתני, ולמדתי מזה משהועוגי פלצת
ציפיתי שתחזק מעמד ציבורי בישראל
שמעלה על נס את פנימיות התורה

אבל כדרכך דבריך מאליפים
מזדהה עם התחושה לגמרי!טנגענס
מה הבעיה?אם כבר לעשות על האש זה הבעיהמושיקו

יש ענין להדליק הרבה נרות, והילידם נוהגים לעשות נר גדול  מדורה.
אם ההורים לא אחראיים מה אשמים הילדים?

יש מקומות בארץ שהמבוגרים עוזרים לילדים - נותנים להם קסדות אמצעי בטיחות ודואגים שיהיו במרחק בטוח.

כמה נכווים ביום העצמאות ממנגל אגב?

המדורות מבוטלות!ניק מג(נ)יב
מה פתאום, למדורות טעמים רבים.ברוךש
וחבל להיות כל כך חד ממדי ולתקוף את הציבור. אם כבר, בכדי למזער את הזיהום אוויר, גניבות מאתרי בניה וכוויות - ראוי לחנך את הילדים מה לשרוף ומה לא וכו וכו.

ולגופא. אומנם מקורות רבים לחג - אין.
אבל יש הנהגות של הציבור שהתקבלו ונחגגו, וזו מעלה בפני עצמה. וברור שהמדורות אינן נרות נשמה במובן הקלאסי של המילה. ויש טעמים נוספים למדורות.

ויש דרכים שונות לחוג את החג. מנהגים רבים מהעליה למירון, חץ וקשת, תהלוכות חבד, מנגלים, מדורות, ופסטיבלים קהילתיים ועירוניים, והכול בסדר, וכל אחד לפי מנהגו וליבו.
מחילה, מנהג זה מושג הלכתיגוונא

ואף לא אחד מהדברים שציינת איננו נוגע להלכה.

וראוי להעמיד דברים על דיוקם בעניין ל"ג בעומר:

אין לנו אף מקור מוסמך לכך שזהו יום פטירתו של רשב"י (כך כותב הרב חיד"א בספריו ברכי יוסף ח"א סימן תצ"ג-ד', מראית העין ליקוטים סימן ז'-ח', שיורי ברכה סימן תצ"ג. וכן הרב הבן איש חי בספריו דעת ותבונה דף ד ע"א, שו"ת רב פעלים או"ח סימן י"א, לשון חכמים ח"א סימן נ"א, הילולא רבה ועוד. בכל אלו נכתב שאין לסמוך על הכתוב בפע"ח שהוא יום פטירתו.)

מה כן?

עיקר השמחה ביום זה הוא משום שבו פסקה המגיפה של פטירת תלמידי רבי עקיבא עליו השלום, וסמך את חמשת תלמידיו היקרים הלא הם רבי מאיר, רבי יהודה, רבי שמעון, רבי נחמיה ורבי אלעזר בן שמוע.

כן מופיע במסכת יבמות סב ,ב  כי ביום זה פסקו למות וסמך בו את רשב"י וחביריו, וכן כתב רבנו האריז"ל בשער הכוונות דף פ"ז עמוד א. וכן כתב מרן הבית יוסף אורח חיים סימן תצג בשם רבנו יהושע אבן שועייב תלמיד הרשב"א ז"ל ורבנו דוד אבודרהם. ולא הזכירו מאומה שהוא יום פטירתו.

הפרי חדש כתב שהוא יום שמחה על כך שלא מתו אלו חמשת התלמידים, ונסמכו ביום זה (או"ח תצ"ג ב').

גם ביום זה יצא רשב"י מהמערה אחרי 13 שנה וכפי שכתב הרב ערוך השולחן (או"ח תצ"ג).

המהרש"א במועד קטן (כח.) כתב של"ג בעומר הוא שני שליש ספירת העומר והוא יום טוב.

והגאון החת"ם סופר כתב שביום זה ירד המן לישראל במדבר (יו"ד רל"ג).

עניין העליה למירון בימים אלו מיוסד על מנהגם של חכמי צפת ובראשם האר"י והבית יוסף להכין עצמם בלימוד תורה עשרה ימים קודם חג השבועות שהוא מתן תורה (מצרף לחכמה דף מ"ו, עמק המלך פ"ו, ועוד).

הדלקת נרות נזכר במנהגי בית אל, והמעלה היותר ראויה היא לימוד תורתו של רשב"י (ונוהגים ללמוד בספר הילולא רבא של הרב בן איש חי, כמופיע לעיל, ובו לקט מדבריו של רבי שמעון בר יוחאי מהש"ס והזוהר).

נציין גם שמנהג ירושלים זה מאות בשנים היה לעלות לקברו של שמעון הצדיק ביום ל"ג בעומר.

לימוד זכות...ד.

להדלקה מביאים גם טעם זכר לאש שסבבה את בית רשב"י כל יום פטירתו, שהיא מבטאת את אור פנימיות התורה.

וכן (ספר טעמי המנהגים, ור"א מבארנאייב עפ"י הסוד, הובא במאמר של ר' יצחק יהודה רוזן) יום זה הוא בספירת "הוד שבהוד" שהיא כנגד "קול ה' חוצב להבות אש" - על כן מרבים באור.

והמנהג במירון אכן קדום - מביאו רבי עובדיה מברטנורא, שנהגו להדליק שם אש גדולה [ובפוסקים דנו על מה שהיו משליכים בגדים להדלקה אם אין בכך "בל תשחית"].

אם כן, זה לא רק מטעם "נר נשמה". 

[וגם האוכל, זה בד"כ לא באש עצמה, אלא בגחלים, כידוע בענייני "על האש"...]

וכנראה מתוך ההדלקה במירון - עובר דרך חצרות האדמורי"ם - התפשט הדבר בכל ישראל..

וגם בשילוב מה שילדי ישראל נהגו כל הדורות לצאת עם מלמדיהם לשדה ביום זה (ועם חץ וקשת.. "שימרו" על אש קטנה את "צבא ישראל" מהמרד עד לתקומתו?...).

ומכיוון שברור שלא ישמעו לקריאה לא להדליק (וגם לא בטוח שראוי לקרוא כך..), דומני שמוטב להשתדל שיעסקו היכן שמדליקים בסיפור הסתלקותו של רשב"י ומשמעות אור התורה ואור זכותם של ישראל ("יכולני לפטור את כל העולם מהדין"), ובמעשה בריחתו למערה ויציאתו, והמרד שתלמידי רבי עקיבא כנראה השתתפו בו בהמשך מרבם; ובשירים השייכים לענין - 

וכך תהיה המדורה עם הרושם שהיא עושה על הילדים, למשהו שמנחיל ומפנים דברים חשובים.

וכמובן, ראש לכל - הזהירות החמורה בענייני פיקוח נפש. והחובה על כל מבוגר לדאוג לאמצעי כיבוי על יד, ולהזהיר הוראות בטיחות ברורות לפני שמתחילים. וגם חובת שמירת ה"נפש" ע"י שימת לב באיזה חברה נמצאים, ועד מתי.

יפה רבינו, גרמת לי לחשוב על זה שובלשם שבו ואחלמה
סך הכל זה יכול להיות פלטפורמה להרבה דברים חיוביים
עזוב אותך. בא נפסיק ליסוע ברכבים כי יש תאונותטנגענס
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך