מישהו יודע מאיזה גיל אפשר להתנדב ב"שטח מלחמה"
(אשקלון אשדוד אופקים באר שבע וכו')
תודה רבה
שולחים לפיגועים ודברים כאלה רק מגיל 18.
אבל לאיזור שבו אתה מעונין להתנדב (שטח מלחמה)...בת'כלס בשטח....כולם באים....גם מערי"ם...
למע"רים אין מה ללחפש שם.
מע"רים יקרים- אני יודעת שזה מתסכל וגם אני הייתי מתה ללכת עכשיו לדרום, אבל בבקשה- תשמרו על גופכם ונפשכם ואל תלכו. להוראות האלו יש טעם....
בציפייה לגאולה שלמה.
נכון שגם במשמרות רגילות נוער רואה דברים מזעזעים, אבל בזירות מלחמה יש סיכוי גדול יותר לדברים הללו, ואין עניין לנוער להכניס עצמם לתוך מקום שהוא מלכתחילה עם נק' פתיחה "קשה" יותר.
מה גם שהרבה יותר קשה לפקח על הנוער בזירה כזו ולכן אם קורה משהו סבירות נמוכה שמישהו ישמע על זה, לעומת מצב רגיל שיש קשר רציף בין האחראים למתנדבי נוער ושמים לב למקרים קשים ומטפלים בהם.
כי אחרת למה שולחים מערי"ם למחוסרי הכרה ולדברים לא נעימים?
מסתבר מכאן שהפרוטוקולים עסקו בלקיחת אחריות בלבד ולא בדברים ש"לא נעימים"...
למחוסר הכרה או אפילו תאונה קשה עם מראות לא נעימים הנהג לרוב מטפל בעיקר המתנדב נוער מרגיש שיש לו צוות ואחראי והוא גם עסוק בלטפל מאשר להתרשם מהמראות הקשים.
אבל !
בפיגוע אר"ן יש מראות זוועה ששום תאונה לא מתקרבת אליה, חלקי גופות מרוטשים וכו' וכאן הנוער לבד לרוב
וזה לא מקרה אחד שהוא מטפל אלא רבים מסביב זה שונה מהותית.
תשאל גם בוגרים שהיו בפיגועים הם יגידו לך שזה לא דומה לשום החייאה רגילה או תאונה רגילה
לכן במד"א בצדק החליטו שנוער לא יוצא לפיגועים או אם נמצא שישאר באמבונלס
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה