אנשיםאנונימי (פותח)

מישהו יודע מאיזה גיל אפשר להתנדב ב"שטח מלחמה"

(אשקלון אשדוד אופקים באר שבע וכו')

תודה רבה

עד כמה שידוע לי לפי הפרוטוקוליםשאקל

שולחים לפיגועים ודברים כאלה רק מגיל 18.

אבל לאיזור שבו אתה מעונין להתנדב (שטח מלחמה)...בת'כלס בשטח....כולם באים....גם מערי"ם...

מותר אך ורק מגיל 18!תמר_דר

למע"רים אין מה ללחפש שם.

מע"רים יקרים- אני יודעת שזה מתסכל וגם אני הייתי מתה ללכת עכשיו לדרום, אבל בבקשה- תשמרו על גופכם ונפשכם ואל תלכו. להוראות האלו יש טעם....

בציפייה לגאולה שלמה.

רק שאלה קטנהאנונימי (פותח)
נציין שאני גם בעד להרחיק נוער מזירות פח"עיות וכדומה וזה רק בגלל שאין להם בעלות על עצמם.

את יכולה רק לציין למה דווקא פה יש עניין לשמור על "נפשם" בעוד הם רואים דברים לעיתים לא פחות גרועים במשמרות רגילות?

אחריות של מד"א כלפי ההוריםאנונימי (פותח)
אתה בתור בוגר אחראי על עצמך אבל נוער עד גיל 18 כפוף להורים ומד"א לצורך הענין זה כמו סוג של בי"ס ואז יש דברים שמותר ויש דברים שאסור. לבוא עם נוער לבן אדם עם כאבים בחזה או ת"ד זה דבר אחד להכניס נוער לאזור של הפצצות זה סיפור אחר.
בנוסף-תמר_דר

נכון שגם במשמרות רגילות נוער רואה דברים מזעזעים, אבל בזירות מלחמה יש סיכוי גדול יותר לדברים הללו, ואין עניין לנוער להכניס עצמם לתוך מקום שהוא מלכתחילה עם נק' פתיחה "קשה" יותר.

מה גם שהרבה יותר קשה לפקח על הנוער בזירה כזו ולכן אם קורה משהו סבירות נמוכה שמישהו ישמע על זה, לעומת מצב רגיל שיש קשר רציף בין האחראים למתנדבי נוער ושמים לב למקרים קשים ומטפלים בהם.

את טועה בחשיבהאנונימי (פותח)
כשארגון לוקח על עצמו להכניס לשורותיו ילדים הוא מבין כי הם יראו מראות קשים. נכון שבפיגוע המראות אמורים להיות יותר קשים אבל את הרף של מחזות כבר מד"א עבר בזה שקיבל את הנוער לשורותיו.

קשה לפקח על הנוער בזירה?! שטויות ! אחראי מתנדבים רציני יידע לפקח על המתבצע. כמות הפגיעות הקשות נספרות על יד אחת (ושימי לב אמרתי פגיעות קשות כי אנחנו מדברים על מחזות קשים)  ולכן יידע לפקח על הנעשה .
דווקא במקום בו יש אינספור משמרות ואינספור מקרים ששם הסיכוי להיתקל בהחייאה לא מוצלחת, מונשם, תאונה קשה, אנשים שאיבדו אצבע, אנשים סופניים- דווקא אלה המקרים בהם יש ניקור בחוסן הנפשי של האדם  ובגלל האינספור קשה לפקח .

מסכים עם ירקוןשאקל

כי אחרת למה שולחים מערי"ם למחוסרי הכרה ולדברים לא נעימים?

מסתבר מכאן שהפרוטוקולים עסקו בלקיחת אחריות בלבד ולא בדברים ש"לא נעימים"... 

אתה לא עונה על השאלהאנונימי (פותח)
הסכמתי שמבחינת אופוטרופוס, הנוער לא אחראי על עצמו אלא ההורים.
שאלתי על הפגיעה בנפש..
לגבי פגיעה בנפש, יש הבדל כשמגיע צוותאנונימי (פותח)

למחוסר הכרה או אפילו תאונה קשה עם מראות לא נעימים הנהג לרוב מטפל בעיקר המתנדב נוער מרגיש שיש לו צוות ואחראי והוא גם עסוק בלטפל מאשר להתרשם מהמראות הקשים.

אבל !

בפיגוע אר"ן יש מראות זוועה ששום  תאונה לא מתקרבת אליה, חלקי גופות מרוטשים וכו' וכאן הנוער לבד לרוב

וזה לא מקרה אחד שהוא מטפל אלא רבים מסביב  זה שונה מהותית.

תשאל גם בוגרים שהיו בפיגועים הם יגידו לך שזה לא דומה לשום החייאה רגילה או תאונה רגילה

לכן במד"א בצדק החליטו שנוער לא יוצא לפיגועים או אם נמצא שישאר באמבונלס

זה בסדר אני יכול לשאול את עצמיאנונימי (פותח)אחרונה
הייתי כמטפל בפיגוע, הייתי בתאונות קשות, הייתי בהחייאות והייתי גם בהחייאות על ילדים.

חוסן נפשי נמדד לא רק ברמת השחתת הגוף אלא גם באבסורדיות של דברים כגון החייאה על תינוק בן שנה . כלומר פגיעה בנפש תהיה לא רק מלראות יד כרותה (שיוצא לראות גם במקרים רגילים) או ראש מרוסק (שגם יוצא לראות גם במקרים רגילים)  אלא בעוד דברים. מי שמתקשה עם מראות לא נשאר במדא, עם פיגוע או בלי פיגוע.

אני יודע איך נראים המראות בפיגועים ואיך נראים בתאונות ועדיין הנוער יכול לראות מכל הבא ליד. הייתי במדא כנוער וכיום כבוגר כבר דיי זמן ואני יודע על מה אני מדבר.

ואתה מתפזר בחשיבה שלך, אם אמבולנס בא לטפל בפצוע מרסיסי הטילים לאן הנוער ילך ? הוא צמוד לצוות. וגם בזירת פיגוע נהג אחראי יידע להשאיר את הנוער באמבולנס לא בגלל המראות אלא חד וחלק כי הוא לא אופוטרופס לעצמו.
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך