הלוואי שתגיבו!!דביר כבוד!!

איזה מדריכה צריכה להיות יותר בוגרת של שבטים קטנים (עד ניצנים מעלות כזה..) או של השבטים הגדולים??

סתם דנתי בעיניין עם מישי..ומעניין אותי לדעת מה אתם חושבות..ואל תענו לי על מקרים ספסיפים.. תענו בכללי וברצינות שלא כל אחת תתחיל לכתוב שלשבט שהיא מדריכה אותו יש את המדיכה הכי בוגרת..

בשורות טובות!!

נראלי שבכללי כדי לחנך משהו אתה צריך להיות בוגרפז

בכלל לא משנה איזה שבט....

ב"הצלחה

כן, באמת לא משנה הגיל- הבגרות אמורה להיות אותה רמהאוריה שמחה
... פשוט יש עניין של גישה.. יש כאלו שיש להן הרבה יותר גישה לקטנות, מסתדרות עם משיכות בשער או בכי ממריבה 'מי תשב ליד המדריכה', ויש כאלה שהרבה יותר בראש שלהן פעולות טיפה יותר גבוהות, יש להן ראש ל'בעיות' יותר גדולות, ופשוט לא תפור עליהן כיתה ג'- אלא ו', ז'... לענ"ד אין גיל שהדרכה בו פחות חשובה או יותר חשובה- הכל בדיוק אותו הדבר, השאלה מה מתאים למי. אם מישי שמתאים לה להכנס למעפילים, והיא תכנס לנבטים- זה ממש פספוס, כי היא לא תוציא באמת את הכוחות שיש לה.. אבל עניין של בגרות ממש לא קשור, כי מי שלא בוגרת או אחרית וכו'- לא תוכל להכנס להדרכה.. זה לא אומר שהיא דפוקה או משו! היא תמצה את הכוחות שלה במקום מתאים אחר! [שיהיה *לה* הרבה יותר טוב מהדרכה...]
נכוןן..מיסטר דום

אי אפשר למדוד את רמת הבגרות לאפחד אין בגרומטר...(חולה על ההמצאות שלי..)

כל מדריך נדרש להיות בוגר ורציני ואמיתי בשביל לחנך ולהעביר מסרים לחניכים לומרות שחניכים קטנים מזהים יותר ברוב המקרים מדריכים צבועים אבל זה לא קשור... תמייד צריך להיות בוגר אמיתי ובעיקר אתה ולהשתפר תמיד..לא חשוב הגיל אלא התרגיל...

בגרות נדרשת בכל מצב....גב''שניקית גאה

קטנות = אחריות, וזה כמובן חלק מלהיות מדריך בוגר

גדולות צריכות לראות בך דמות, חייבות מדריכה בוגרת...

ובוחרים לפי גישה של כל בת, מה מתאים לה יותר...

בכולופן לא משנה הגיל, בגרות תכונה שתמיד נדרשת ממדריך!!!!   

מסכימה עם אלה מעלי.תפוזה 1
מסכימה עם גבשניקית ---כן כןאפוש
אני לא הכי מסכימה איתכם..דביר כבוד!!

קטנות רואות (לפעמים יותר!!) את המדריכה כדמות!! זה ממש לא נכון(לדעתי..) להגיד שרק הגדלות רואות במדריכה דמות..גדולות לפעמים רואות את המדריכה כחברה גדולה..(יש בזה חסרונות ויש ייתרונות..לא אמרתי שלא..)

ובקשר לאחריות..נדרשת יותר אחריות בשבט קטן גם מבחינה טכנית ולא רק..

אווף יש עוד משו שלא אהבתי בתגובות ואני לא מצליחה להתבטא..עזבו..אני מתקשה בעניין..

בשורות טובות בקרוב!! אמן!!!

בתור קומונרית שמכניסה בנות להדרכה- זוהי דעתי!!א"י בנשמה

שבט קטן רואה מדריכה אידיאלית כדמות לחיקוי ושבט גדול כחברה בעלת דרך מיוחדת בעבודת ד' שלה.

ולכן מדריכת שבט קטן צריכה להיות מוכנה שבנות ינסו להתנהג קצת כמו המדריכה

ומדריכת שבט גדול צריכה לדאוג שהכיון הרוחני שלה סלול.

ותראי...מיסטר דום

לשבט קטן לא כל אחד מתאים ויכול להיכנס לא כל אחד באמת יודע להתחבר לילדים קטנים להשתובב איתם וגם להיות מודל לחיקוי חיובי ורציני וכו'...זה נכון שבגיל קטן הם רואים אותך ממש אח גדול ומחקים אותך על היתורונות והחסרונות ובגלל זה אתה ממש מעצב את הילד אתה יכול להעביר לו דברים שאתה חושב שהם חשובים כמו דרך ארץ וכו' והוא יקח את זה מדריך זה הרבה יותר מסתאם בשביל חניך בכיתה ג'..

לעומת גיל גדול שרואים מדריך ביותר חבר מאשר אח גדול ושאפשר לסמוך עליו אבל גם פה הם רואים אותך מודל וגם זה צריך אחריות אז...

אתה צודקא"י בנשמה

רוב האנשים בעולם יכולים להסתדר עם ילדים קטנים

העומק של מי שמדריך קטנים הוא לעשות שטויות אבל להעביר מסרים חבל"ז....

סתם אני מתענינת, מה נראה לכם קל יותר להדריך שבטים גדולים או קטנים?

אני לא חושבת שאפשר להגיע למסקנהתפוזה 1

בס"ד

מה יותר קל, שבט גדול או קטן.

שוב- ממש תלוי, במדריך בעיקר. לדעתי..

אין כללים בעניין.אנונימי (פותח)

כל אחד ונטייתו האישית עם מה שיותר קל לו וטווח הגילאים שהוא מתחבר אליו. הדרכה של כל גיל היא התמודדות. לכל גיל יש את הקשיים שלו.

ואני חושבת שאומנם באופן כללי בשביל להדריך בכלל נדרשת בגרות אישית אבל ברור שלאנשים שאין כל כך את הבגרות הזאת יהיה עדיף להדריך שבט קטן יותר. חוצצמזה, נראה לי שבשביל להיות מדריך לשבט גדול צריך להיות בנאדם עם אופי, השקפה, דעות ודרך יחסית מגובשים.

אם אתה רוצה להוביל אחרים במסלול, אתה צריך לוודא שאתה בעצמך יודע את הדרך היטב.

לעניות דעתי ובתור מדריך שבט נמוך(זרעים) הםינוקא

הרבה יותר קשים משבט בוגר.

בשבט קטן אתה מרגיש לפעמים שאתה לא עושה כלום לחינוך שלהם ורק עושה להם בייביסיטר שצריך להחזיר אותם הבייתה(שתכלס כדי שההורים שלו לא יעבירו אותו לתנועה קרובה יותר לבית ואתה רוצה שישארו לך חניכים...)

בשבט בוגר אם יש לך קושי מסוים ואפילו עם חניך מסוים החניכים יראו שיש לך בעיה מסוימת ויעזרו לך לפתור אותה

למרות זאת אין כמו להדריך שבט קטן שעדיין תמים וכו' 

בצלב"א 

לאזדרכת-ניל"ס

אני לא מסכימה שרק מדריך לשבט גדול צריך להיות מגובש עם עצמו!

גם לשבט קטן חשוב שיהיה מדריך שיודע מה הוא אומר ומה נכון!

נכון, אף אחד לא מושלם, אבל גם לא מדריך של שבט גדול, והעיקר שהמדריך ידע שהוא לומד יחד איתם וגם מהם ולא משנה בני כמה הם!

ועוד דבר שחשוב לזכור- ילדים רואים ה-כ-ל, ואם המדריך ינסה להחליק איזה נושא ולהעביר חפיף בלי באמת להבין לעומק מה שהוא אומר, אז גם החניכים לא יבינו ולא יאמינו לו ("כי אם המדריך לא מאמין, למה שאנחנו נעשה את זה?"), או אם המדריך יעשה משהו או ינסה לתרץ- הם יראו, ובגלל זה צריך שמדריך של שבט קטן יותר יהיה בוגר וידע מה ההשלכות של מה שהוא עושה, לטוב או לא, מול החניכים, או לא.

ב"הצלחה למי שנכנס להדריך,למי שכבר מדריך ולמי שמכניס להדרכה...

לאזדרכת-ניל"ס

אני לא מסכימה שרק מדריך לשבט גדול צריך להיות מגובש עם עצמו!

גם לשבט קטן חשוב שיהיה מדריך שיודע מה הוא אומר ומה נכון!

נכון, אף אחד לא מושלם, אבל גם לא מדריך של שבט גדול, והעיקר שהמדריך ידע שהוא לומד יחד איתם וגם מהם ולא משנה בני כמה הם!

ועוד דבר שחשוב לזכור- ילדים רואים ה-כ-ל, ואם המדריך ינסה להחליק איזה נושא ולהעביר חפיף בלי באמת להבין לעומק מה שהוא אומר, אז גם החניכים לא יבינו ולא יאמינו לו ("כי אם המדריך לא מאמין, למה שאנחנו נעשה את זה?"), או אם המדריך יעשה משהו או ינסה לתרץ- הם יראו, ובגלל זה צריך שמדריך של שבט קטן יותר יהיה בוגר וידע מה ההשלכות של מה שהוא עושה, לטוב או לא, מול החניכים, או לא.

ב"הצלחה למי שנכנס להדריך,למי שכבר מדריך ולמי שמכניס להדרכה...

אני גם חושבת כמוך..דביר כבוד!!

ולדעתי אם מדריך של שבט גדול(הגבורה\הרא"ה) נתקל בשאלות קשות באמונה נגיד מצד החניכים אז להם יש מצב שהוא יגיד לא יודע..(ולפעמים זה עדיף מלדקלם סיסמאות!!)אבל בשבט קטן אין מצב להגיד דבר כזה..כי אז המדריך נתפס כלא יודע ומבין..

אני מקווה שהבנתם מה רציתי להגיד..יש שאלות שיש להם תשובות וכל מקרה לגופו...

בשורות טובות!!

זה חלק מהסיבות שצריך לברר-פגזניקית גאה!

"ודע מה השב לאפיקורס" או משו כזה.
חניך אמנם לא אפיקורס, אבל עדיין. צריך לדעת מה להשיב.

אנשים אני חושב ש..מיסטר דום

בכל מה שאמרתם יש טיפת אמת וצדק אם  נאחד את כל הדברים שאמרתם עד עכשיו נקבל משהו מושלם!!

מתת עלייכם תמייד לילה מקסיםם..

וחלומות פז...חלומות סונול...(חחח)

בשביל אביה חלומות פג''ז!! (השולטיים!!)

ייאי, יוסף.פגזניקית גאה!

אולי עוד ייצא ממך משו..

מה אתם אומרים? יש תקווה? ;)

חחח...מיסטר דום
|נעלב|סתאאם מה אני כבר משהו חשוב וגדול ..לא?!
זהו נעלבתי רשמית!!מיסטר דום
חבר'ה זקוקים למחיצה אנושית?!?אפוש
כמה את לוקחת לשעה?פגזניקית גאה!
בשבילך חינם מותק!אפוש
אפרת?!?מיסטר דום

ממתי את מדברת כמו חניכה מעזרא עקרון?! {מותקק}?!?!

ממממ לא מוכן לשלם אגורה בשביל מחיצה בשביל שיפסיקו להעליב אותי

זה אמור לבוא מאביה לבדד ואני מחכה להתנצלות ...אם אביה רוצה לפגוע היא תמצא כל דרך..

אויי שוב פעם אתם רבים כמו תינוקות?!?!?! חינם עלייאפוש

בס"ד

סבבה?!?

לא בשבילך כתבתי את זה...מיסטר דום

את מאריאל מצפים ממך ליותר |נימת המורה ברוריה|

יש לך פונטניצאל וחבל שאת מבזבזת אותו על כלום!!

חחח ..אפרת ב"ה לא צריכים את שירותי החסימה בסוף..מיסטר דוםאחרונה

תודה רבה בכל זאת על רוח העזרה...אביה ברוור שאני סולח!...:-]

אני מסכימה עם כל התגובות כאן.פגזניקית גאה!
סתם שאלה, דנת עלזה עם עטרה? =]
אביה אם השאלה הופנתה אליי אז-דביר כבוד!!

לא..את יודעת יש לי עוד חברות..(סורי על הפעירות..)

אני  ממש מסכימה עם א"י.. ו1 הדברים שלדעתי הכי חשובים כמו שאמרת זה שילוב בין בגרות ושטוטניקיות...וזה באמת מגניב לראות את זה בשטח..

גם עם ינוקא, זה באמת הרגשה של בייביסטייר לפעמים..השאלה היא מה התוכן שאתה מכניס..

בהצלחה לכולנו!! בכל גיל שנדריך..

לא קשור לזה שיש לך עוד חברות,פגזניקית גאה!
פשוט היום גמאני דיברתי איתה עלזה.. =]
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך