נמאס כבר מהמריבות. מה עושים?חכם בלילה
אני נשוי כבר כמעט שנתיים. מהתחלה הקשר הזה היה צולע.הרבה מריבות היה עוד שהיינו מאורסים. (הייתי בקשר עם מישהי תקופה ארוכה ונפרדתי ממנה ומייד זמן קצר אחרכ הכרתי את אשתי בשידוך) חשבתי שמצאתי את האשה של חיי. אבל התבדיתי לגמרי. אשתי אשה טובה מנסה להכין ולבשל לנקות וכ'ו אבל אנחנו כמעט כול יומיים רבים(צעקות ומדברים מאוד פוגע אחד לשני)בפרט שזה מגיע להמצב הכספי (היא רגילה לרמת חיים גבוהה יותר ואני ההפך ) קיצור נמאס. יש לנו ילד קטן בן חצי שנה שהוא שומע את כול המריבות האלה ונבהל ואני כבר לא יודע מה עדיף. לחתוך עכשיו או לנסות לגשר ??בנוסף בקטע המיני יש בינינו פערים משמעותיים ואנו רחוקים מלהנות במיטה. בפרט אני. תכל'ס מה שמעניין אותה זה כסף בגדים קניות לבשל לאפות. ואני מרגיש שכאילו הטעות היתה שעזבתי את אהבת חיי בזמנו. פשוט פספסתי.מה לעשות?
ילד בן חצי שנהחלב ודבש

עדיין ל אמסוגל להבין ריבים של מבוגרים.

אבל הלקח החשוב לכולם הוא שלא מתחתנים סתם כך בלי אהבה.

פשוט לא עושים את זה כי אחר כך זה הורס את כל החיים.

זה לא בדיוקחכם בלילה
זה לא שאני לא אהבתי אותה. נדלקתי עליה בטירוף היא גם יפה. גם ילדה טובה אבל היא ראתה הרבה שנים מריבות בבית של ההורים שלה ולדעתי זה גורם לה גם להיות עקשנית ולא לוותר ולהיות כמו אמא שלה. קיצור כול המריבות האלה בתוספת הפער המיני העצום שיש בינינו ש(לא תיארתי לעצמי שזה יהיה ככה ) גורם לי לאבד כול חשק להיות איתה. אני מרגיש שעשיתי טעות ועכשיו אני תקוע איתה ועם ילד שכואב לי להרוס לו את החיים היפים שהיו לי.
אם זה נכוןחלב ודבש

צריך כמובן גם לברר מה עמדת אשתך בנושא ואז, אם היא מרגישה כמוך, יש לכם סיכוי טוב לצאת מהבוץ בעזרת יעוץ והשקעה מתאימים

לכו לייעוץ - זה יעשה טוב.זורוגורו

תנסה להסתכל על הצדדים החיוביים שבה.. אולי זה קצת יאפיל את העקשנות, הכסף וכולי.

קודם כל תריבו בחדר, בצד- שהקטן לא ייראה!!!!!!!!!!!זורוגורו

שטויות!!!דניאל55

ילד בן חצי שנה הכי הכי נפגע מדברים כאלה!!

שמעתי מפסיכולוגית ילדיםורוד

שרוב המשקעים הנפשיים, גם אלה שלא הכי מורגשים כשהאדם גדל, נוצרים דווקא סביב גיל חודשיים. מגיל קטן מאוד ילד קולט ומרגיש, והנפש שלו נבנית דווקא אז. דווקא אז הוא יוצר לעצמו את תבנית האישיות שלו שמתרכבת ממה שהוא רואה ושומע, ואם הוא חש סביבו מתח, כעס ועצבנות - אחר כך המשקעים האלה ינהלו אותו בחייו כאדם בוגר. אמרת בעצמך שהילד נבהל. זה כי הוא מבין.

חשוב מאוד לשדר לילד ששמחה, רוגע ואהבה מנהלים את הבית. מצטרפת לזורוגורו - כשאתם רבים תלכו לחדר נפרד. הוא לא צריך לראות ולשמוע את זה.

לא חותכים סתם! זו אישתך!הביצה שהתחפשה

בס"ד

אם משמיים נקבע שזהו זיווגך- אחוז בו!

אל תתייאש...

יש יועצים מעולים, אולי היא צריכה רק ניעור?

אל תסתכל אחורה- מה שהיה היה, העיקר להתחיל מהתחלה.

כשמסתלים אחור חוזרים גם כמה צעדים לאותו מקום וחבל מאוד.

גש ליעוץ, בהצלחה!

חכם גם בבוקר גב'
ממליצה לך מאוד לקחת אחריות על המשפחה שלך, תשתדל יותר לחייך לאשתך ולתת לה יחס רגשי טוב. דברים כמו שמות חיבה, חיבוק עם שאלת מה שלומך יכול מאוד לעזור. אם תצליח בזאת, תיראה שינוי לטובה בכל הנקודות שציינת, גם בפזרנות שלה(לפעמים הצורך של אישה הקניות מרובות ולא נחוצות בא בגלל מחסור בתשומת לב רגשית מהבעל), גם במריבות איתך וגם במיטה המון הצלחה במשימת חייך!
הכי קל (לחלק מהאנשים)ניצנית

פשוט לקום וללכת, להרים ידיים ולחשוב על החלב שנשפך..

אבל זה לא יוביל אותכם לשום בנייה של קשר משמעותי...

נשמע שדווקא אתם מסוגלים ויכולים ושיש תקווה, אבל עם המון השקעה. 

אל תוותר כלכך בקלות, היא אמא של הילד שלך וה' לא סתם מזווג זיווגים... (מלבד מקרים יוצאי דופן שגם אם מפרקים את הקשר זה לא סתם אלה חלק ממהלך מאד מסויים  שמתאים לזוג בצורה ספציפית גם אחרי המון עבודה ומאמצים)

כל עוד לא ניסיתם לשקם בכל הכוח הבריחה לא תעזור...כי מתישהו תרצה לבנות ותצטרך להשקיע אז למה לפספס את מה שקיים?

ולחשוב על האהבה שפיספסת זה טעות ממש גדולה, כי זה בטוח שקר, מי אמר שהיית מתחתן איתה והכל היה ורוד?

קיצור קחו את עצמכם בידיים, והרה בהצלחה!

עצוב.AsNaT

אל תכנס איתה לקטנות על העניין הכספי..תאפשר לה.העיקר זה העניין הנפשי-הזוגי.שהיא תשמח בנישואים ובך,שהיא תראה שבעלה לא מוותר עליה ומשקיע בה היא תהיה מוכנה לקבל ממך גם ביקורת בעניין הספי.בשום פנים ואופן לא חותים פנה אלי בפרטי יש לי המלצה על רב-יועץ זוגי מדהים!!!!!

שירשרת אליי...ניצנית
ככהפרח-בר
קודם כל להתחיל טיפול זוגי - יש זוגות שזה מציל אותם מגרושים ומעלה אותם לדרך המלך.
דבר שני איך אתה מצפה שדברים יסתדרו אם אתה עדין חושב על האהבה הישנה שלך ? לאיזה מקום אתה חושב שזה יקח אותך? תתמקד בכאן ובעכשיו לא במה שהיה ולא במה שיהיה.
לפי דבריך יש הרגשה שהקשר רדוד מאד ואין בו שום עומק , אשה טובה זה לא רק אישה שמבשלת ומנקה - יש הרבה מעבר לכך בפן הרגשי והשכלי שיחות עומק , הרגשת קרבה ביניכם , שיתוף בחיי היומיום - ברגע שתיהיה ביניכם קרבה ושיתוף אמיתיים גם הפן האינטימי ישתפר פלאים.
זה בידיים שלך עכשיו הכל יכול להסתדר תאמין בזה ותעבוד על זה והפירות יגיעו
אניחכם בלילה
חושב על האהבה הישנה שלי בעקבות זה שהאהבה העכשווית אני לא נהנה בכלל. ואגב אני משחרר המון בקטע הכלכלי רק שהיא רגילה לרמת חיים מסויימת שאני לא רגיל אליה וזה גורם להמון ויכוחים. והיא איך נאמר לא חושבת הרבה לפני שהיא מוציאה מילים מהפה ואז אני נדלק יותר והיא בוכה ונפגעת כאילו אני אשם. בשורה התחתונה הגעתי למסקנה שטעיתי בבחירת בת הזוג שלי. וזהו. אם כמה שניסיתי לחשוב שיהיה שינוי ולעשות שינוי זה לא הולך. הבעייה שאני כבר עם ילד וזה עוצר אותי מלעשות משהו.
נשמע שכבראדון שוקו 2
החלטת להתגרש.אם זה ככה אין טעם לענות על הבעיה.

א זה לאאא ככה אזזה עבודה של שניכם יותר סבלנות.לדבר על הדברים וללכת ליעןץ זוגי.ממצבים כאלה אפשר להרים את הזוגיות כלפי מעלה והרבה!

בהצלחה ובשורות טובות!
חסר פה משהו...משתדל לעזור

בשורה התחתונה אתה אומר שהגעת למסקנה שטעית בבחירת בת הזוג אבל לא כתבת בדיוק למה.

כתבת את הסיבות אבל עדיין חסר משהו. פערים בתפיסה כלכלית?!, וויכוחים?!, בעיות בתחום האישות?! - כל הדברים אלה קורים אצל הרבה זוגות, אבל לא אומר שההחלטה להתחתן לא היתה טובה. זה רק אומר שיש עבודה לעשות. במיוחד שאתם נשואים רק שנתיים ורק לומדים אחד את השני.

אם יש משהו מעבר לזה ואתה מוכן לכתוב את זה כאן אז כדאי שתרחיב או לפחות תכתוב שיש משהו ואתה לא רוצה לפרט.

בהנחה ולא:

בתחום הכלכלי, הוויכוחים והאישות - תנסו לדבר על זה ולהגיע למסקנה משותפת. לא הולך?! אולי בעזרת תיווך של מישהו שלישי?!

בנוסף בתחום הוויכוחים - קצת זורק כיוונים, אבל יכול להיות שזה קורה כל יומיים כי יש לה דיכאון אחרי לידה?!

בנוסף בתחום האישות - לפעמים הבעיה יכולה לנבוע מבעיות פיסיות או מדעות לא נכונות שגדלנו עליהם (יחסי מין זה רע וכו') ואפשר לפתור אצל אנשי מקצוע (גניקולוגית, סקסולוגית, פסיכולוג וכו'. בחר את הרלוונטי).

ועוד נקודה אחת חשובה:

אין מה להשוות בין אשתך לבין הבחורה שיצאת איתה לפניה. כשאתה יוצא אתה רואה הכל בעיניים של אדם מאוהב ואין הרבה סיבות להרגיש רע עם הדייט. מגיעים נינוחים, לבושים יפה, האווירה בדייט רגועה וכו'. אין לך שום מושג מה היה קורה אם היית מתחתן עם הבחורה הקודמת ואיזה שיגעונות היית מגלה אצלה אז. אתה בעצמך אמרת שנדלקת על אשתך בטירוף ונראה שיש לך בעיות. אבל כל מה שצריך זה לפתור אותם.

ייעוץ ועכשיו.צורית7

אל תחכה עוד רגע.

חבל על כל דקה שמתבזבזת.

תנסה להלחם על מה שיש. קר שם בחוץ.

לא מתגרשים לפני שמנסים לגשר על פערים..

שנתים זה בכלל לא הרבהמינימאוס2

לוקח הרבה זמן לבנות זוגיות תקינה 

במצב שלכם כדאי לקחת יועץ טוב שיעזור לכם לעלות ובכל אופן תדע שזו הרבה עבודה והדרך ארוכה 

מתנצלת מראש על התגובה הקשהדעה

אתה נשמע נוראי מה זה המריבות האלה,

תפסיק לריב איתה אישה לא רבה אם אין לה עם מי לריב.

תיקח אחריות על חייך,

וכן אני מרחמת מאוד על תינוק שנמצא באווירת מריבות.

נכון לאיך שאתה כותב אולי באמת עדיף לה בלעדיך... 

גם עם אהבת חייך (בדמיונות שלך) היית רב.

תתעורר ולך להתבגר קצת.

לא צודקתjudak

"אישה לא רבה אם אין לה עם מי לריב" זה משפט לא נכון ומשקף את הלך המחשבה של (חלק מה)נשים

צריך 2 לטנגו גם לטוב וגם למריבות

שמע, אני לא יודע אבל..לב אדום.

מהדברים שאתה כותב נראה שהמצב אצלכם יכול להשתפר ואף יותר מכך - להיות מאושר.

מדובר באישה שהכרת, התאהבת (שזה רק הוכחה שאתה מסוגל להתאהב בה שוב).

היית אחרי קשר ארוך שמוציא מממך עכשיו את כל ניצני הרצון לשנות.

כי במקום להפוך את הגלגל, יש כמיהה למה שהייה, דמיונות על איך ואם ואולי.

בנאדם, יש לך ילד ואני הייתי מסתכל עליו כיתרון ולא כחיסרון בדרך החוצה.

יש לך ילד שהבאת איתה כי אהבתם.

בכל משפחה רבים, אין זוג שלעולם אינם רבים, אין חיה כזו.

אתם מגיעים מרקעים שונים והגיוני שלא תסכימו על כל דבר.

קח את עצמך, שב וחשוב עליה, על האישה שהיית מטורף עליה פעם.

חשוב על כל הרגעים היפים שכן היו, הפתקים שקיבלת ממנה והתסרוקת שלה בחתונה שלכם.

ואחרי שתתחיל לאהוב קצת מחדש (ואני דיי בטוח שזה יתרחש) חשוב על הדברים שאתה מוכן לעשות ולוותר למענה.

(יותר בגד אחד בחודש, עוד ערב במסעדה, מה שמתאפשר בגבולות התקציב)

אני בטוח שעם ייעוץ טוב ובעיקר עם כוונה טובה - עוד נראה ממך תגובות מאושרות.

עונה על הכותרת בלבד כל התוך כבד עליהלוי מא

מריבות מונעים ע"י עבודת המידות ושינוי תפיסה של שני הצדדים ב"הצלחה

קצר וברור יפהדעה
נמאס מהמריבות? אז תפסיק לריב!!!!!אין כמו אמא

חשבת לעשות הסבת מקצוע ליועצת זוגיות?הרועה
הפורום זה הסטאז' שלה אלעד

סתם.

באמת שאין כמו אמא

לך תדע. אולי עוד תגיעו אלי פעם....אין כמו אמא
מבטיחה לעשות הנחה .חחחחחאין כמו אמא
מבריק!! מעניין איך לא חשבו על זה קודם...+mp8
אווו.mp8 בוקר טוב לך גברת מגונדרת!!אין כמו אמא

אני מאוד שמחה שכולם קופצים כשרואים את השם שלי.

העיקר שאני מושכת תשומת לב .לא משנה לטוב או לרע.

קחי את זה לטוב, למה לא?אלעד
ברור שלטוב.אין כמו אמא

אני לא מזוכיסטית. אם היה לי רע לא הייתי נשארת פה.

אתה חושב שאתה הראשון והיחיד שיש לו קשיים כאלה?!ender13
עבר עריכה על ידי ender13 בתאריך כ"ח באייר תשע"ד 13:55

(עריכה: סליחה על הטון הקשה.

אחרי הדברים שראיתי לראות אדם מוכן לפרק משפחה ככה, קשה לי.)

חמוד, אתה חושב שה"אהבה הישנה" יותר טובה? שטויות! את אותה אחת לא הכרת לעומק כמו שלא הכרת את אשתך.

"אהבת חיי" - ברצינות?! אהבה זה דבר שבונים לאורך שנים לא חוויה של דייטים

אין כאן קנה מידה, משמע מדובר בדמיונות גרידא.

קשה לך? יופי! הרבה אנשים שאני מכיר עברו משברים לא קטנים בחיי הנישואים שלהם, חלקם מגמד את שלך בקלות.

הם נכנעו?

רוצה תשובה? כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם.

אתה חתמת על זה, לקחת אחריות ברצינות גמורה (בתקיעת כף ושבועה חמורה דרך אגב).

קח גם כאן אחריות.

אל תסתכל החוצה, תסתכל פנימה, ולא מה שאשתך יכולה לתרום אלא רק מה שאתה יכול לתרום לה.

אם לא הייתי קנאי לפרטיות שלי הייתי חותם לך על ערבות בסכום לא קטן שאפילו רק זה ישנה לכם את כל המצב.

זה בקשר אליך.

בהקשרים אחרים, לכו ליעוץ, יש המון פינות שאדם מנוסה יכול להוציא אותכם מהם כאילו לא היו.

כדאי מאוד להרגע בנושא ה"אהבה הישנה" שלך..אורין

כל אהבה מרחוק, בלי כלים בלי כביסות בלי כספים ובלי אחריות, יכולה להראות נוצצת. זו סתם בריחה

אמרת שאשתך אשה טובה אז תתאמץ לשמח אותה במקום לצער אותה - זה יעשה טוב לשניכם בלי דמיונות מיותרים.

חכם בלילה לאן נעלמת??? שאלת שאלה איפה תגובתךדעה

נשמע שהיה לך קשה להבין כמה טעית מותר לך להגיב ולהודות שלא חלמת שככה יחשבו.

בטוחה שאתה קורא שורות אלה וחושב איפה הייתי עכשיו מתקן הכול.

נראה לי שהוא לא אמיתיפרח-בר
בעקבות הודעה אישית שקיבלתי ממנו...
רוצה להגיד...אור היום

שממש תמוה בעיניי איך בתקופה קצרה יחסית (חודש? חודשיים?) היו כאן כמה וכמה הודעות (לא ספרתי), של גברים בד"כ, שלא טוב להם בחיי הנישואין והם כבר לא יכולים לסבול את המצב הקיים.

כמעט תמיד מדובר בהודעה ראשונה של אותו ניק, ובהודעה כתובות 3-4 שורות, שמתארות את המצב. יותר מזה, לא ירדתי לדקויות של הדמיון בין ההודעות (אפשר בהחלט לעשות את זה. יש עוד קווי דמיון).

זה כן תמוה בעיניי מאוד שכל אחד מהניקים מופיע לראשונה בהודעת ייעוץ דחופה שלא יכולה יותר לסבול דיחוי, ולא מגיב כמעט להודעות אחרות פה בפורום (אולי מגיב קצת באותו יום, כדי "לצאת ידי חובה"). ברור שאין חובה להגיב, אבל זה נראה בעיניי מאוד לא אמין, ההישנות של המקרים.

ברוך ה', יש כאן הרבה נשמות טובות בפורום שששות לעזור ולייעץ (לא צינית).

ואני תוהה- האם זו מתיחה על חשבוננו? האם באמת קיים אדם אמיתי מאחורי כל אחד מהניקים האלה (כלומר, כמה בני אדם)? האם באמת אותו אדם מביא לכאן סיפור אמיתי של מצוקה אמיתית, או סתם "עובד עלינו" ומנצל את טוב הלב של הכותבים כאן?

זה מזכיר לי את המתיחה שכבר לא כ"כ נפוצה היום, ששלחו במייל הודעה על מישהי חולה בסרטן במצב קשה, שהחברות האלה והאלה הבטיחו לה שעל כל כתובת מייל שהמייל (עם סיפור החולה) יגיע אליה, היא (החברה) תתרום 10 אגורות.

אז זו הייתה סתם המצאה (נאמר לי שאין שום דרך לבדוק כמה פעמים המייל נשלח, מבחינה טכנית/מעשית, ולא נראה לי בכלל שיש סיבה שחברה תתרום כסף בגלל זה). אז סתם מישהו חמד לצון והפיץ את המתיחה הזו.

ואולי זה מה שיש כאן עכשיו, בוריאציה שונה.

סתם,לתשומת ליבכם.

זה גרוע ממתיחה כך נדמה ליפרח-בר
יש נסיון לדבר על דברים אינטימים גם בפורום וגם בהודעות...אין לי בעיה לדבר על זה באופן כללי ( בטח שבשום אופן לא בהודעות פרטיות!) כי זה חלק מהחיים ובטח מחיי נישואים, אבל יש פה רצון למשוך אנשים בלשונם כאילו זה מסב לכותב איזה סיפוק , בקיצור לא לעניין
זו ההתלבטות הקבועהאלעד

מחד- אנחנו מעריכים שמדובר בניק מסויים מאוד, אתן יכולות לנחש במי המדובר

מאידך- הנושאים מעניינים ומעלים דילמות ודיונים חשובים שבאים בעקבותיהם

כמעט הייתי אומר שלולא הפן המיני שלרוב מוצמד לנושא הייתי מרוצה מהמצב..

מה גם שע"פ מה שנאמר לי בעבר ע"י יועץ נישואין, כ80% מהזוגות המגיעים אליו מודים בשלב מסויים שבעיות בפן הזה מתלוות לקושי הזוגי שלהם, כך שכן יש לתת עליהם את הדעת, ואולי טוב שיתלבנו כאן ביננו, כנשואים ואנשים בוגרים.

שקוף שרוב השרשורים האלה מפוברקים+mp8
וטובים בעיקר להעלאת הרייטינג של הפורום.
בד"כ לא טורחת לענות.
ברור. כמה שרשורים עם אותו סיפור פחות או יותרבת 30

חחח.. אז אולי הוא טעה בבחירת הפורום ולא בבחירת הבתארלט

זוג.

נ.בnechama l

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

הסבירות היאnaergel

הסבירות היא שאינכם מדברים באותה שפה ואינכם מבינים אחד את השני.

1. הציפיות שלך ממנה הן מאוד גבוהות, אך דעתך עליה היא מאוד שלילית וזה לא הוגן בשום צורה.

2. אהבה לא מביאה סיפוק. תקשורת ועבודה מביאים סיפוק. נשמע לי כאילו אתם לא מכבדים אחד את השני מספיק לשבת כמו בני אדם ולדבר. אם בעלי היה חושב ככה עלי ייתכן מאוד שהייתי מחטיפה לו כאפה. אתה חושב שטוב לה? שאין לה חרטות? שרק אתה בקטע של להצטער על החתונה? סליחה על השאלה, אבל מה אתה מביא לקשר- אני אוהב מישהי אחרת? אתה מתאמץ או רק מצפה ממנה?

3. בנישואין יש הנאה, אבל זה לא בא באוטומט. זוהי עבודה מתמדת.

4. תפסיק כבר עם הכמיהה לזאתי שהייתה. לפי רש"י זו ממש בגידה באשתך, ואין לך מושג מה היה יוצא מזה ואם המצב לא היה בדיוק אותו דבר. אתה עושה אידיאליזציה למישהי שקיימת רק בראש שלך ואז משווה אותה לאישה שחיה איתך, שיעברה את כאב הלידה ומוכנה לחיות איתך לעולם. הזלזול שלך בזה מדהים אותי. לא לדבר על חכמים שקבעו שאתה צריך להשוות את רמת המיחיה של אישתך למה שהיא רגילה מבית אביה, וששארה, כסותה ועונתה אסור לגרוע.

5. היום מתגרשים כמו כלום כי לא רוצים להתאמץ בכלל. לכו לייעוץ ותעשו את העבודה. ותעשה טובה, תסתכל פנימה. אין לי מושג עליה, אבל נשמע לי כאילו היחס שלך אליה ודעתך עליה , הן מזלזלות ומראה הרבה יותר עליך מאשר עליה כרגע.

תלכו לייעוץ!

אתם צריכים יעוץ מקצועי.-יש לי זוג שכרגע נמצאים אצלlashlomo

יש לי זוג שכרגע נמצאים אצלי ביעוץ- עם פרטים מאד דומים וזהים למה שאתה מציג כאן. וב"ה ע"י יעוץ נכון ובעיקר עבודה עצמית של שני בני הזוג- היום יש בניהם הבנה אהבה והם עלו על דרך המלך ץ ומתחילים להנות מהקשר הזוגי, לכן המלצתי שתפנו ליעוץ מקצועי ובעז"ה תשפרו ותעצימו את הזוגיות שלכם.אשמח לעזור ביעוץ  , שלמה   0508744957

בחור שמדבר בצורה כזאתארץטרופיתיפה

איך אתה מדבר?

אדון, פה זה לא ynet, ואין לנו עניין לדעת מה קורה ביניכם.

משקיעים ופונים ליעוץעדידפ

על הכל אפשר לעבוד, על הכל

מוכנה לעזור או שתחפשו יועץ קרוב לאיזור מגוריכם

צר לי לשמוע.. תקשיב זה ארוךהשם אחדאחרונה
הקב״ה מעמיד אותנו הנסיונות לא קלים. ברגע זה ממש אני מרגישה צער נוראי לקרוא את מה שכתבת.. אצל כל זוג נורמלי ישנן מריבות אחרת אם לא זו הייתה בעיה גדולה יותר. הפיתרון לכל זה זה לפתור את הבעיות מהשורש., לדבר לדבר לדבר.. מה מפריע לך מה מפריע לה.. מה אפשר למנוע וכ׳ו. לסגור את החבילה זה לא פיתרון זו כביכול בריחה מהקושי ואנחנו עמ״י חזקים לא מרימים ידיים אנחנו נלחמים. תחשוב על אשתך שרע לה לריב עם הדבר הכי יקר לליבה (גם אם היא לא מספיק מראה זאת) תחשוב על הילד שלך.. אני מציעה לך לפנות לרב שלך או למישהו שמבין בעניין כדי שיוכל לעזור לכם לפתור דברים מהשורש ואת הבעיות, נישואין זה לא משחק ילדים.. זה אחריות זאת עבודה קשה שאם עובדים קשה בשבילה מרווחים. אהבה זה לא דבר שנשאר לנצח אלא אם עובדים עליו קשה. כל דבר טוב מצריך דרך לא פשוטה על מנת להגיע אליו. הסר מליבך מחשבה זו ובאמת פנה למורה דרך, זאת לא בושה , היום כולם זקוקים לעזרה. רק שאלה אחת יש לי אליך אם אתה נשוי ברוך השם למה אתה חושב על העבר? על מי שהייתה איתך? מבחינתך זה אמור להיות משהו שהיה וטוב שנגמר ולא חושבים על זה וזה לא מעניין כי כרגע אתה נשוי ואב לילד שבטוח מקסים.. אז למה? אולי גם זה גורם לך לחשוב דברים על אשתך למה היא לא כמו ההיא? וזה יוצר ריבים..
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך