שאלות מקצועיות מתנדב חדש...מאיר21

הי אני חדש במדא יש לי כמה שאלות לגבי איך עובדים במקרים קשים .

קודם כל, בתאונות קשות , נניח שהגעתי בתור כונן או בתור עובר אורח  (אני לא כונן אבל שואל מבחינה עקרונית )  ואין לי  לוח גב זמין , ואני בתאונה קשה עם מחוסר הכרה שלא נושם ברכב מרוסק. 

האם אני מוציא את המחוסר הכרה בעדינות מהרכב ומתחיל החייאה מלאה עיסויים+הנשמות,  או מחכה  לאמבולנס/נטן  שיחלצו אותו עם לוח גב ורק אז מתחילים החייאה?    הסכנה היא כמובן שאם אוציא אותו בלי לוח גב אני עלול לגרום לשיתוק ויכולים להאשים אותי ברשלנות טיפולית

עוד שאלה  -  איך אתם יוצרים כימיה עם ילדים קטנים שמפחדים מכם כי אתם זרים , וגורמים להם לדבר איתכם   ? 

שאלה שלישית - מה ההבדל בין הכוננים של מדא לכוננים של הצלה ואיחוד הצלה , ולמה כל פעם שאנחנו מגיעים לכוננים כאלה מתיחסים אליהם כמו לאוויר  . לא אמור להיות שיתוף פעולה  או משהו ?

שאלה אחרונה - מה עושים בתאונת דרכים אם באמבולנס יש נהג ומלווה , ובתאונה יש יותר מ2 פצועים  ?   את מי מפקירים ?  

מודה לכם .

תשובות...מאיר770

בס"ד

א. בוודאי שאוציא אותו בזהירות ככל הניתן ואתחיל בהחייאה... - אין לי מה להפסיד - עדיף לי אדם חי ואולי נכה מאשר מת ודאי..

ב. זה באמת קשה - עם הזמן ושיפשוף מוצאים גישה..

ג. בעיקרון אין הבדל מהותי - בכל האירגונים יש כוננים החל מהמקצועיים מאוד ועד הרשלנים ככה שאי אפשר להגדיר לפי ארגון,

לתערינו בגלל פוליטיקות יש מריבות ללא סיבה אמיתית...

ד. לא מפקירים - פשוט מתחילים באלו שנראים שנפגעו בצורה יותר חזקה ואח"כ עוברים ליותר קלים, ואם צריך מביאים עוד אמב'....

תודה על התשובות.... אבל עדייןמאיר21

עדיין לא הבנתי לגמרי למה במדא כל כך מזלזלים באיחוד הצלה ... 

כבר הייתי ב4 משמרות וכל פעם שמגיעים לכונן כזה מתעלמים ממנו, ואף אחד לא מתייחס לאבחנות שלו ואפילו לא למדדים.

הם עושים קורס חובשים גרוע או משהו כזה? 

שואל ברצינות מה הקטע , כי אם הם חובשים  כמו הנהגים במדא,  אז למה נותנים למע"רים לקחת לחץ דם אחריהם

לגבי הצלה...זה תלוי במרחב ובצוות שאיתך...איש_בנימין
באמת אין סיבה אמיתית...מאיר770

בס"ד

באמת אין סיבה אמיתית לזלזל אוטומטית במתנדבים של איחוד הצלה, ונהגים שמזלזלים בהם אוטומטית בד"כ גם מזלזלים בכוננים של מד"א (מנסיון), ואגב - רובם עשו את הקורס במד"א.

לגבי מדדים - בכל מקרה צוות אמבולנס יקח עוד פעם בגלל 2 סיבות:

א. גם במד"א וגם באיחוד הצלה יש מפגרים וכל עוד הנהג לא מכיר את הכונן אישית-הוא לא יכול לדעת אם המדדים/אבחנה מדוייקים ונכונים והוא אחראי על החולה.

ב. בד"כ עברו מספר דקות מאז המדידה הראשונה וכדאי לבדוק כדי לראות אם היה שינוי...

אבל הכוננים של מדא הם לא נהגים בעצמם?מאיר21

או חובשים שעושים משמרות גם בתחנה?  ורק בבית הופכים לכונן?  למה שנהג יזלזל בכונן פנימי של מדא ?

ומה זה בכלל נהג?מאיר21

הנהגים האלה בסך הכל עושים אותו קורס כמו כולם. אפילו בת שירות בת 18 עושה את הקורס נהגים , אז מה הם כל כך תופסים מעצמם

זה לא סוד - יש במד"א נעלי בית.....מאיר770

בס"ד

אם נהג לא מכיר את הכונן אישית - הוא צריך לוודא אחריו כי יש גם טמבלים במד"א.

אבל יש נהגים שלא מעניין אותם מי הכונן מה קורה בשטח- רק רואים כונן וישר חוטפים עצבים....

למה שונאיםאת הכוננים שלהם?בגלל ש...google

נקראנו הבוקר צמוד לתחנה (בירושלים-המ"ג), לפועל באתר בנייה שנחבל/פציעה בגפיים..
אני כנהג-במקרים שכאלו, יודע מראש שה-"הבטיחות" של הצוות שלי מעל הכל..מה לעשות אנחנו עם "נוער" שמתלהב (ובצדק) מכל טראומה ונכנס לאקסטזה..אז אני מחנה את האמבולנס "בראייה מרחבית" , אני לא רץ לפצוע, ובודק ככל הניתן דרכי גישה בטוחים , במיוחד שמדובר באתר בנייה..גם אם הכוננים הגיעו שתי דקות לפניי, והם נותנים את הריצה של החיים שלהם..
כוננים??? אה כן, על הכוננים רציתי להעלות פוסט..(וכן גם אני כונן!!!)
קיצר הגענו למקרה, ושני כוננים מקסימים הגיעו יחד איתי (דקה לפניי בריצת אמוק)..אני נכנס לאתר בנייה ובשלב הראשוני ביקשתי משני הנוער שימתינו שנייה ,אכנס עם החובש המלווה ובמידת הצורך אקרא להם.. (הכל היה על ברזלים-בטיחות של הצוות כבר אמרתי?!?!?!?).
אני מגיע לפצוע-15 שניות אחרי השני כוננים..והם כבר הספיקו לתת לי רקע על גילו, מה קרה?ממה סובל?מה מידת התחתונים?ומה מספר חשבון הבנק שלו? כאילו רבאק..מה הקטע?!?!!?!?הגעתם לפני 20 שניות..מה הקטע?כל כך מהר אתם אוספים פרטים, העיקר להראות את חכמתכם???לא משנה.. בכל זאת גם אני כונן, וגם אני אוהב להרגיש מדיי פעם שאני מינימום רופא צבאי בשטח שהולך לעשות ניתוח שטח מציל חיים!
אז שמעתי והקשבתי לשני הכוננים..הקשבתי באמת!!!!
וכאן מתחיל העצבים...אני מסתכל על הפצוע, רואה שהוא במצב חצי שכיבה חצי ישיבה, מבין שהבחור שלנו חטף זרם של בטון מצינור של האתר..מבין שזה כואב ולא נעים, רואה שנחבל בראשו, רואה קצת שיפשופים על ידיו ורגלו, ומבקש מאחד הכוננים ..לומר לי מה הלחץ דם של הבחור..במקביל, לאט לאט ובזהירות רבה מתשאל את הבחור שלנו מה קרה?היכן זה קרה?!?!?מה כואב לו?!?ותוך כדי מבחין בקליניקה שלו!
אז נכון...היה לו קצת נשימות מהירות- הוא היה בסטרס/בלחץ/ובכאב.
הלחץ דם שלו היה קצת גבוה...נו אז מה?!?!?הדופק היה סדיר ובגדר הנורמל-כן!!!
היה בהכרה מלאה? כן!אישונים שווים ומגיבים?!!!כן!
חוץ מתלונות על כאב ראש (כי בכל זאת הוא חטף קצת בטון רטוב לפנים-לא נעים), ועל טיפה כאב ברגלו השמאלי..לא התלונן על כלום!!!!!!
עכשיו במקרים שכאלו..חשוב לי להבין כיצד הבן אדם נפצע, על מנת לשלול פגיעת עמש"צ....שתבינו כל מה שאני מספר פה לקח בדיוק שתיים וחצי דקות...
בזמן הזה שני הכוננים הנחמדים כבר החליטו מה יש לבחור שלנו..ומה צריך לעשות! "קרש גב!אדוייס!!! צאוורון!!!! " מחכים שיגידו להם כל הכבוד! ויישר יודו להם על העזרה...
אני מסתכל עלהם בחצי עיין, מנסה לרמוז להם, הלו יש פה ראש צוות, הקשיב לכם, תנו לתשאל את החולה, ולהבין את אופי הפציה וכיצד זה קרה? אז בקלאסה אני מתעלם, ובעדינות חוזר לתשאל את אחד הפועלים מה בדיוק קרה?!?!? לבינתיים בקשתי מאחד המתנדבים שיביא כיסא.
"כיסא?!?!?!?!!? " שאלו הכוננים...כן כיסא, עניתי... הם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח, ואני שלם בהחלטתי!
כשהכיסא הגיע , הבנתי שאין מצב שאני מצליח לפנות אותו מהאתר בנייה עם כיסא, ושוב בקשתי שהפעם יביאו קרש גב.
(אבל הסיבה הייתה לשם הוצאה בלבד מהאתר...), אז מה קרה? כונן אחד הלך להביא את הקרש גב עם המתנדב שלי, ולבינתיים חוץ מחיפוש של פגיעות בשאר הגוף, גם הלכתי בעצמי עם פועל אחר שיראה בדיוק היכן זה קרה ובאיזה אופי???
והפעם הייתי יותר שלם בהחלטתי שהבחור שלנו אינו זקוק לקרש גב מלא!
לבינתיים חזר הכונן (עם ציוד מלא-צאוורון ,אדוויס, מנייח) ומה הכוננים אומרים? "יאללה קיבוע מלא, עם הכל, יוצא גם הודעה לדוברות של איחוד הצלה"...
פה התעצבנתי!!!!
כאילו מה, אני כפוף לכם?!!??!!?הרי כבר אמרתי לכם 4 פעמים בצורה יפה ונינוחה, הבחור שלנו בידיים טובות, ואינו זקוק לקרש גב (הקרש גב היה לשם הוצאה בלבד מהאתר). חלאס לחפור!!!
ושוב הם "אתה בטוח?יש גם הודעה של הדוברות"...ינעל ...תגידו התחרפנתם?!?!!?!?מה נסגר?!?!!? אז פשוט אמרתי להם חבר'ה, אני ראש הצוות פה ההחלטה היא שלי, תודה רבה! מרוב טבחים המרק מתקלקל! הקשבתי לכם מההתחלה בקשב רב , שמ עתי מה יש לכם לומר, וההחלטה הסופית היא שלי!
הם שיחקו אותה גיבורים, אז הם "התחפפו" להם משם, בקטע של "אני לא עוזר לו להרים את הפצוע לאמבולנס" כאילו "בוא נראה אותו מתמודד עכשיו"...אז לכם כוננים יקרים אני אומר...היו איתי 20 פועלים שמתמחים בהרמת דברים כבדים..אז "להפחיד" אותי לא הפחדתם!
הוכחתם לעצמכם שהכבוד שלכם שווה ל*&^%$ ולא יותר מיזה..
ולשאר הכוננים ואני בתוכם אני רוצה לומר משהו..לפני שאנחנו "חורצים את דינם" של החולים/פצועים..בואו נביט סביב טוב טוב..נביו מה הקליניקה של החולה? מה הקינימטיקה? מה תלונות החולה? מה בדיוק קרה? ואיפה? 
ואיך אמר לי פעם מישהו חכם????? דברים שרואים מלמעלה לא רואים מלמטה?גם אם לא תגיעו לאבחנה תוך חצי דקה..לא קרה כלום!!!! תגיעו רגועים לחולה כבר פתרתם 90% מהבעיה..אין טעם להתעלל בפצוע ולכל דבר לדפוק קרש גב..
ואם שני הכוננים קוראים את דבריי פה..אסיים ואומר...כשהגעתי לאמבולנס הורדנו את החולה מהקרש...למיטה.
באמבולנס הוא כבר נשם רגיל,הוריד לחץ דם לנורמל 120/70, חייך וצחק איתנו..נכון, אצלכם הוא היה כאוב..אני מסכים!
ונכון, גם אם חולה/פצוע משדר עסקים כרגיל, אנחנו לא מקטינים ראש עד שהבדיקות המקיפות יוכיחו אחרת..נכון..
אבל למדתי על בשרי, רוגע וקבלת האחר, משנים את כל התמונה!
המשיכו להציל חיים!

סיפור יפהמאיר21

אבל בשורה התחתונה נשמע שהכוננים עבדו נכון לפי הספר - טראומה  = קיבוע מלא ,  ואילו אתה עיגלת פינות... ומה אם היית טועה ובסוף איזו חולייה היתה זזה לו בעמש"צ והיה נשאר משותק כי התעקשת להעביר לכיסא?

בלי קשר לרמת המקצועיות , לא עדיף שיבוא כונן איחוד הצלה דפוק  ויהיה עם הפצוע 5 דקות עד שמגיע האמבולנס מאשר שלא יהיה איתו אף אחד  ?   (נגיד שאתה צריך לבחור בין החלופות . כמה נזק הם כבר יכולים לעשות בינינו??)  

אז ככה....מאיר770

בס"ד

מסכים איתך שמקרים כאלו קורים ולא מעט, אבל - אי אפשר להכליל לפי ארגון.

גם במד"א וגם באיחוד יש מקצוענים ברמות וגם במד"א וגם באיחוד יש מפגרי על - לכן זה מקובל לחלוטין שנהג מבצע בדיקות חוזרות ומקבל החלטות שונות - אבל להחליט מראש שבגלל שיש לו וסט של איחוד הוא לא מקצועי - זו טעות.

כי מנסיון - גם נהגים במשמרת וגם נהגי נט"ן יכולים להתנהג כמו שתיארת (ראיתי בעיניים שלי), 

ועוד יותר חשוב זה להתייחס אליהם (לכוננים בכלל) כמו בני אדם גם אם לפעמים הם פחות מקצועיים ממך (כמובן שצריך לדעת לחתוך ולעשות סדר - אבל בכל זאת לעשות את זה בצורה מאוזנת...)

כי אח"כ במקרים הבאים כוננים לא יוצאים בגלל יחס רע שלא בצדק, וחבל על חיים של אנשים..

(אגב - אני כונן במד"א ואין לי שום דבר עם איחוד הצלה).

קיבלתי כבר כמה פעמים את אותו הסיפור בגרסות שונות..איש_בנימין
אז או שזו חרטה או שזה אמיתי פשוט רץ...אגב זה פשוט נראה שאתה מלא בגאווה עצמית אתה ראש צוות אתה בעל הבית אתה יכול לדעת מה כולם רוצים,עושים וצריכים....
אה שכחתי לציין..google

זה לא אני ...אני רק ציטטתי מישהוא...כדי שיבינו למה נהגים מתעצבנים מהם...

שאלה אחת על הסיפור המעלף הזה....רציני

אם חס וחלילה שני הכוננים היו כוננים של מד"א והיו מתנהגים באותה צורה מה היית אומר?????

אשמח לדעת האם הבעיה שלך היא עם הסמל שלהם או עם ההתנהגות שלהם. בגלל שאנשים לא נחמדים יש בכל מקום וצריך להתבגר קצת כשמדובר בחיי אדם ולהתעלות על האגו!

...ב.ש.

1. נניח שיש פצוע השוכב על פסי רכבת ובעוד מס' דקות הרכבת תחלוף במקום. היית מזיז אותו? כן. למה? כי כשמדובר על מוות וודאי לעומת חשש של גרימת נכות אז אני אעדיף לעשות הכל כדי להשאיר אותו חי נכה ולא מת בריא.

2. הנושא מורכב, ארוך וקשה לפירוט. בכללי תמיד כדאי להיעזר בהורים שהם הדמות שהילד הכי קשור אליהם. איתם הוא מרגיש בטוח ובלעדיהם הוא מרגיש מפוחד וחסר ישע.

3. לא כולם מתייחסים אליהם כאל אוויר. באופן כללי לגבי נושא זה - לא כדאי להכניס את הראש למיטה חולה...

4. מקרה כזה מוגדר אר"ן. (עיי' שם שם)

דבר ראשון עושים סקירה ראשונית מהירה על כל הפצועים באירוע (בלי לתשאל ולטפל יותר מדי). לאחר מכן יוצרים מהר תמונת מצב של האירוע, מדווחים למוקד מה העניין וכמה כוחות צריך ובמקביל מתחילים לטפל מהדברים החמורים לקלים.

תאונת דרכים עם שני פצועים זה ארן?!איש_בנימין
ממש לא... מאיפה הבאת את זה?!
לא מכריזים אר"ן אבל שיקולי אר"ן...מאיר770

בס"ד

אירוע כזה לא מצריך הכרזת אר"ן אבל בהחלט מצדיק פעולה וטיפול לפי שיקולי אר"ן בשלב הראשוני...

אז זה משהו אחר לגמרי... זה נתון לשיקולי הצוןתאיש_בנימין
אר''ן= מספר פצועים יותר מהסד''כ האזורי.אם יש יותר פצועים מהצוות באמבולנס מזמינים סיוע או מטפלים לבד ועם שיקולי אר''ן אבל בהחלט לא פותחים פקל או מכריזים ארן...
מגוחך..מאיר21

הכרזה על ארן נועדה למצב של פיצוץ באוטובוס או קריסה של בניין.......   המשמעות של ההכרזה היא שהמוקד מוציא כיבוי ותאר"ן , מפעיל כוננים ולפעמים הגנת הסביבה וכו'

במצב של תאונה מקומית עם יותר נפגעים ממטפלים ,  נניח 2 מטפלים ו 5 נפגעים,  אין משמעות להכרזה על ארן  ...  רק צריך לבקש עוד אמבולנס או שניים

(נכון שמבחינת ההגדרה במילון כל מצב של מחסור במטפלים נחשב ארן.  גם אם אני מגיע לבד לפצוע ולידו מישהו שראה את הדם והתעלף , זה אר"ן. .  אז מה ?  אני פיקוד 10 עכשיו? ) 

לא....אבל מבחינה רפואית צריך להפעיל את פרוטוקולבנדא מצוי!!

אר"ן

קרי: סדר קדמויות מטופלים

סבבים - מה בסבב ראשוני מה שניוני וכו'

עצה ליצירת כימיה עם ילדיםמע"ר צעיר

מניסיון (4.5 שנים) אפשר לעשות מהכפפות בלונים- פיל, ילד וכד' זה ממש עוזר!!!!

...אין עליו

לי אמרו שלא כדאי לעשות את זה כי אם זה מתפוצץ והילד יבהל זה לא ממש נחמד

...רציני

אם אפשר לא לעשות בלון ברור שזה עדיף.

מנסיון, הילדים לא מפוצצים את הבלונים.

אם זה מתפוצץ כנראה שבאמת יש בעיה עם הכימיה עם הילד.

יש בעיה עם הכימיה של הבלוןהדרכה
יכול להיות רציניאחרונה

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך